Author |
Topic |
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 30/10/2014 : 13:20:19
|
Stave li Vernija za crtača naslovnica....nek se upucaju odmah. Gledali bi recikliranje starih naslovnica i precrtavanje.
Ne znam što je s Nucciom i jel' bi imao vremena,ali ako ne on....meni su favoriti Prisco,Della Monica,Esposito Bros i Toricelli(gdje je on uopće). |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 30/10/2014 : 13:34:51
|
quote: Originally posted by Leonid
Stave li Vernija za crtača naslovnica....nek se upucaju odmah. Gledali bi recikliranje starih naslovnica i precrtavanje.
Ne znam što je s Nucciom i jel' bi imao vremena,ali ako ne on....meni su favoriti Prisco,Della Monica,Esposito Bros i Toricelli(gdje je on uopće).
Od ove četvorice dolaze u obzir samo espozitovci. Budi siguran da će budući naslovničar biti neko ko dela unutar Ferrijevog stila. Torricelli je, mislim, skoro pa penzija. Prisco nije za naslovnice. Della Monica bi bio sjajan! |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 30/10/2014 : 13:54:51
|
quote: Originally posted by markotamara
Ali Burina politika ce staviti Vernia :)
Slična se diskusija vodila i na topicu Željka Ferrija, o tome treba li raditi dalje "Ferijevskog" Zagora ili ga modernizirati. Burattini se drži ovog prvog, ali ako mu tako raste tiraž, onda je sve super. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
Posted - 30/10/2014 : 13:57:30
|
Toricelli bi bio idealan. Pa onda Nuccio...tek posle Verni. Crtac koji ce raditi naslovnice, MORA imati nesto Ferrijevskog u crtezu |
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Zagor i Ogi
Average Member
Serbia
851 Posts
Member since 16/09/2013 |
|
Josip2000
Average Member
712 Posts
Member since 20/08/2014 |
Posted - 30/10/2014 : 15:24:34
|
Ne znam što je s Nucciom i jel' bi imao vremena,ali ako ne on....meni su favoriti Prisco,Della Monica,Esposito Bros i Toricelli(gdje je on uopće).
A sad ne gledamo ponavljanje jednih te istih naslovnica? Bar bi Ferri ostao na naslovnicama, ako nikako drugačije, onda duhom. |
|
|
Josip2000
Average Member
712 Posts
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Posted - 30/10/2014 : 15:48:30
|
quote: Originally posted by Josip2000
A sad ne gledamo ponavljanje jednih te istih naslovnica? Bar bi Ferri ostao na naslovnicama, ako nikako drugačije, onda duhom.
Da znaš koliko mi je bitan ostanak Ferrijevog stila na naslovnicama To mi uopće nije bitno. Važno je da naslovnice napokon počnu biti ogledalo stripa,a ne najslabiji dio paketa. Verni je loš izbor jer ne donosi ništa novo,nije ni približno dobar kao Ferri u zenitu.
|
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
Josip2000
Average Member
712 Posts
Posted - 30/10/2014 : 16:05:05
|
A sad ne gledamo ponavljanje jednih te istih naslovnica? Bar bi Ferri ostao na naslovnicama, ako nikako drugačije, onda duhom.
Da znaš koliko mi je bitan ostanak Ferrijevog stila na naslovnicama To mi uopće nije bitno. Važno je da naslovnice napokon počnu biti ogledalo stripa,a ne najslabiji dio paketa. Verni je loš izbor jer ne donosi ništa novo,nije ni približno dobar kao Ferri u zenitu.
Po toj tvojoj logici, bitno je da je naslovnica odlična, nema veze što je unutra crtež i priča smeće. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 30/10/2014 : 16:54:19
|
samo nuccio...ovo mi je fenomenalna naslovnica...
|
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Posted - 30/10/2014 : 16:57:37
|
Po toj tvojoj logici, bitno je da je naslovnica odlična, nema veze što je unutra crtež i priča smeće.
Tragičnije je kada su crtež i priča dobri,a naslovnica loša samo zato jer neki žele gledati duh Ferrija iako gore imate zorni prikaz da su bar trojica kvalitetniji izbor za naslovnicu.
Kada imaš odličnog crtača naslovnice,onda imaš jamstvo da će bar jedna od tri komponente(priča,crtež,naslovnica) stripa biti u najmanju ruku solidna,najčešće perfektna...kao što je slučaj kod Texa i drugih. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 30/10/2014 : 17:06:09
|
quote: Originally posted by solar
Je li Verni bolji od Ville?
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Posted - 30/10/2014 : 17:14:28
|
Verni Odakle takva zamisao.
Za mene postoje četvorica valjanih kandidata.
1. Laurenti njegove vrhunske naslovne za VČ 2. Nuccio jedini bi ostao negdje kod Ferrijevog stila, a oept bi to bilo bolje i modernije. Njegove alternativne naslovnice su odlične. 3. Della Monica jako je zadužio serijal pa mislim da je zaslužio, također mi se sviđaju njegove ilustracije. 4. Prisco njegove alternativne naslovnice su odlične, ali zadnji mi je na listi zato jer ionako malo crta, a ako bi imao još i naslovncie posato bi kao Villa. |
|
|
|
Josip2000
Average Member
712 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Posted - 30/10/2014 : 18:24:11
|
I opet će na kraju Verni crtati naslovnice, hvala bogu, iako bih ja bio najsretniji kad bi to bio Željko :D
Ti kao da jedva čekaš da Zagor propadne? |
|
|
|
Josip2000
Average Member
712 Posts
Posted - 30/10/2014 : 18:28:17
|
quote: Originally posted by tinton
I opet će na kraju Verni crtati naslovnice, hvala bogu, iako bih ja bio najsretniji kad bi to bio Željko :D
Ti kao da jedva čekaš da Zagor propadne?
A ti kao da ne shvaćaš da moj ukus ne mora biti istovjetan tvome |
|
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
Posted - 30/10/2014 : 18:32:36
|
Je, propast će ako Verni dođe na naslovnice, a popravio bi se ako dođe Laurenti. |
|
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 30/10/2014 : 18:41:53
|
quote: Originally posted by Tintilinic
Je, propast će ako Verni dođe na naslovnice, a popravio bi se ako dođe Laurenti.
Propao bi u obadva slucaja, samo sto bi ova dvojica dodatno ubrzala apokalipsu. :D Nazalost, vjerovatnoca je 90% da ce Verni preuzeti naslovnice. To ce biti pocetak kraja. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 30/10/2014 : 19:11:17
|
Vernijeve naslovnice nebi imale živosti kao Nuccijeve ali u svakom slučaju to su 2 najozbiljnija kandidata mada ja ništa ne bih imao ni protiv Venturija. Tko god da dođe bio bi nekakav pomak u odnosu na ove današnje Ferrijeve koje nisu ni sjena nekadašnjih. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Topic |
|