forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Evolucija je jedina istina.
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 05/11/2014 : 08:26:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:
Originally posted by paro

quote:
Ja o egipatskim bogovima znam jako malo, znam da neki teolozi tvrde da su to zapravo demoni, ima cijele knjige argumentirano o tome...

Tonka, ono što ti lwood želi reć je da se povijest ponavlja.
Egipatska religija postojala je 3 tisuće godina i kroz stoljeća i tisućljeća je doživjela nekoliko preinaka, ali je osnova ostala ista, a bazirala se na godišnjim dobima, astronomiji i astrologiji.

Egipatski bog Horus je rođen 21.12. a Oziris, njegov otac, 25.12. Isus je ‘rođen’ 25.12., a na isti je datum rođen još i perzijski bog sunca Mitra. Nikakva slučajnost jer je taj dan vezan za solsticij (zimski položaj Sunca). Rođenje tog dotičnog Horusa pratila su trojica posmatrača zvijezda slijedeći zvijezdu Sirijus i noseći poklone... isto kao Isusa ‘tri mudraca’ (tri zvijezde iz pojasa sazvježđa Orion) koji su pratili ‘istočnu zvijezdu’ (Sirijus).
Glasnici Nebeski su najavili rođenje Horusa... kao i rođenje Njegovo.
Horus je imao 12 slijedbenika, isto koliko i Isus apostola.
Horus je skončao slično kao i Isus.
Horus je 'kršten' u 30. godini života od Anupa na Eridanu, a Isus od Ivana Krstitelja, također u 30. godini, u rijeci Jordan.
˝Krstitelju˝ Anupu je odrubljena glava kao i Ivanu Krstitelju.
Horus se 40 dana odupirao izazovima i obećanjima Suta (sotone), isto kao sto se Isus opirao 40 dana sotoni.
Horus je čudotvorstvom liječio bolesne i hodao po vodi.
Horus je oživio svog oca Ozirisa, a Isus Lazara (Oziris se u jednom trenutku izgovarao i El-azarus).
Horus je sahranjen u mjestu Anu (Mjesto kruha) gdje je i uskrsnuo. Isus je uskrsnuo u Betani (ili kako mi kažemo, Betaniji), što se sastoji od ‘Bet’ i ‘Anu’ a u prijevodu znači Kuća kruha.
Oziris je sahranjen i nakon tri dana je ‘uskrsnuo.’ To se u starom Egiptu slavilo svake godine, a danas još uvijek ponegdje na svijetu.
Horus je bio poznat i kao Mesija, Govor Istine, Put, Život... dakle pod istim atributima kao i Isus. Također je bio poznat pod epitetom ‘Iusa.’ Dakle, Iusa, Isus, Jesus.

Eto Tonka, dobro si rekao, vjera nije nešto što možeš opipati ili vidjeti, neka svatko na kraju odluči dal vjeruje ili ne. Egipćani su tih davnih tisućljeća bili ljudi poput nas...i baš kao i danas i oni su vjerovali.

Hvala ti sad bar znam neke manje osonove... ispada da je to sve na kraju isto, mislim na sve vjere.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 05/11/2014 : 08:31:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:
Originally posted by nagor

Isus nije rođen 25.12? Točno o tome ti paro govori... većinu tih vjerskih "istina" su umjetno konstruirali ranokrščanski crkveni poglavari... nema ničeg božanskog tu.

Stvar je u tome, da je crkva uzela masu toga od starih religija, a ljudi nemaju pojma o tome ... i kad netko počne nabrajat božanske činjenice o Isusu ili velikom potopu kao "neoborivim" dokazima o postojanju boga i sličnih konstrukata, treba ga samo opozoriti na to, da su te božanske činjenice copy paste starih religija.

Kako to da je bas krscanstvo najrasirenija religija na svijetu... zasto to nisu npr. egipatski bogovi?
Znas li koliko dokaza ima o vjeri? Pogledaj samo na yt o hostijama koje krvare...eto samo primjer... kako objasnjavas to? Kkako objasnjavas fenomen svetista? Ozdravljenja?
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 05/11/2014 : 08:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by Tonka24

Pa covjece zasto imas potrebu druge omalovazavati a sebe uzdisati?
Nisi takav samo premameni...
A da pokusas objasniti to sto zelis? Toga se nisi sjetio?
Ne znaju svi sve, ni i ni ja...
Ja o egipatskim bogovima znam jako malo, znam da neki teolozi tvrde da su to zapravo demoni, ima cijele knjige argumentirano o tome...

Kad si toliko upucen zasto ne napise? Lakse je nekoga spustiti zar ne?
To je isto kao da ti meni pocmes govoriti o fitnesu ili egzorcizmu i ja ti kazem vidis da ne znas osnove... mislim koji je tvoj problem?

ne znan koji q svaki post u kojem ti neko napiše nešto šta se kosi s nekim tvojim viđenjima smatraš nekakvim napadom na sebe?
jednostavno ti želin ukazat na neke stvari .
ništa više ništa manje

Zelis mi dokazati da nisam sposoban razmisljati, da sam inteletualno zakinut, da mi je IQ ispod 63... u redu ako misli tako... to je tvoje misljenje...zasto onda postas na moje postove?
I da ti netko su dobro poznati clanovi foruma, uvjek isti...
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 05/11/2014 : 08:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:
Originally posted by Josip2000

quote:

quote:

quote:

E covjece, stvarno nisam mislio da si takav covjek.
Ali izgleda da te dobro procjenio Josip... ti si nezdravo samopouzdana osoba, umisljen i bahat a takav si postao jer vuces neke teske komplekse koji su ti nabijani par godina.
Takvi misle da su superiorni nad svima, takvi jednostavno moraju ponizavati jer su sami bili ponizavani pa se lijece preko toga.
Puno galame oko sebe svaras a zapravo si teski prosjek od covjeka.
Kad postanes zdravo samopouzdan i skoroman onda cemo raspravljati, do tada ja i ti nemamo o cemu razgovarti jer jednostavno nisi na potrebnoj razini.
Uzivaj.

Pa to ti ja pričam......bahatost i samodopadnost mu pršti iz postova.....ja se nebih mogao kontrolirati da ga susretnem uživo, vjerojatno bih ga rasčerupao. :D Vidiš kako tebe i ostale gleda svisoka, kao da je on neko više biće.....a zapravo ja nebih ni bicikl naslonio na njega.

josife dvehiljade drž se topica ili odlepršaj

Evo klasičnog primjera hahaha samo dokazuje moje tvrdnje, lwood opet nisi popio svoje tabletice...... Mislim ni ja nevjerujem u opsjednute vragom osobe ali mi ne pada na pamet omalovažavati Tonkina uvjerenja, kao što to čini lwood. Meni se čini da je ovdje lwood opsjednut megalomanijom

O tome se radi o postivanju tudeg stava, nomalno argumentirano raspraviti,razuvjeriti, to su osnove kulture...
Nije cudo, ne krivim njega bas 100 % , koliko sam shvatio zivi u Splitu, jos ako ima " jake " splitske korjene, sve je jasno...
Trebas doci u Zadar i Split na par dana pa bi ti bilo jasno.
To su tako cudni ljudi... bahatost, gluma,arogantnost, zabadanje nosa u tude zivote, zavist, ljubomora... ma toga ima savdje ali vamo je to bas kolektivno i bas jako,jako izrazeno... za vikend navecer naletio sam na 3 momka i 3 cure iz Zagreba, pitaju mozemo nesto pitati,kao mozemo s vama provest vecer, ovdje su ljudi tako cudni i nepristupcni...pazi jednu stvar nema niti jedne osobe s kojom sam pricao a da ne zivi u Zadru i Splitu da nije rekla o "posebnosti " ljudi s tih prostora.
To jednostavno trebas dozivjeti...
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 05/11/2014 : 08:43:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:

quote:

Et, pogledajte kakve glagole i uvrede koristi...."škartajte", pa to nebih ni najgorem neprijatelju rekao. Stvarno ti je potrebna pomoć psihijatra, ne zahebavam se.

tako se u nas kaže.ako si polupismen šta ti ja mogu.
tu ti neče ni psihijatar pomoč

Vidis?
O tome ti govorim... nisu oni krivi to je jednostavno njihov nacin komunikacije... isto kao kad ti nekoga pozdravis " dobar dan " kod njih ti je uvreda dobar dan...
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 05/11/2014 : 08:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
Pogledaj recimo globinja...
Covjek bi trebao biti uzor na forumu po funkciji koju ima na forumu... zapazio si njegovo ponasanje, samo someni nesto kontra njegovog misljenja to su uvrede nemile... to je jednostavno tako...samo zacude me koliko u ekstreme mogu da idu...
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4285 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 05/11/2014 : 09:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message
quote:

Varas se ako mislis da svatko tko hoce dolazi tamo... treba ti dozvola Biskupa i egzorcista...
Salis se sa stvarima o kojima ocito nemas pojma... postedi me jeftinog loserangiranog humora

Šala
Nema razloga da se odmah ljutiš i arogantno postavljaš.

quote:
Kako to da je bas krscanstvo najrasirenija religija na svijetu... zasto to nisu npr. egipatski bogovi?

Ista stvar kao da pitaš zašto je baš McDonalds najrašireniji lanac restorana na svijetu a ne recimo Hamburger bar ˝kod Štefa˝-Štefburger.
Postoje konkretni povijesni razlozi zbog čega je došlo do toga. Bilo bi ti dobro proučiti povijest rane Crkve, spise sa ekumenskih koncila (posebice drugi nicejski ako se ne varam) kao i rane metode širenja Riječi kroz apostolsko djelovanje.

quote:
Znas li koliko dokaza ima o vjeri? Pogledaj samo na yt o hostijama koje krvare...eto samo primjer... kako objasnjavas to? Kkako objasnjavas fenomen svetista? Ozdravljenja?

Svjetleća gospa? Imaš negdje na internetu izjavu novog pape u vezi s time pa je pročitaj normalno i između redova.
Budi siguran da će se kroz najkasnije stotinjak godina Crkva distancirati od svega toga. Papa Franjo ti je najbolji dokaz da su i u Crkvi shvatili da u vrijeme novih spoznaja i lakog pristupa najrazličitijim informacijama jednostavno više neće biti moguće temeljiti i potvrđivati ˝dokaze˝ o vjeri zastarjelim metodama.
Zapravo u Vatikanu su se već ranije počeli polako distancirati od svega toga. Na lokalnoj razini je to još uvijek prisutno.

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 05/11/2014 10:10:23
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 05/11/2014 : 10:53:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ali izgleda da te dobro procjenio Josip... ti si nezdravo samopouzdana osoba, umisljen i bahat a takav si postao jer vuces neke teske komplekse koji su ti nabijani par godina.
Takvi misle da su superiorni nad svima, takvi jednostavno moraju ponizavati jer su sami bili ponizavani pa se lijece preko toga.
Kad postanes zdravo samopouzdan i skoroman onda cemo raspravljati, do tada ja i ti nemamo o cemu razgovarti jer jednostavno nisi na potrebnoj razini.
Uzivaj.

Pa to ti ja pričam......bahatost i samodopadnost mu pršti iz postova.....ja se nebih mogao kontrolirati da ga susretnem uživo, vjerojatno bih ga rasčerupao. :D Vidiš kako tebe i ostale gleda svisoka, kao da je on neko više biće.....a zapravo ja nebih ni bicikl naslonio na njega.

Evo klasičnog primjera hahaha samo dokazuje moje tvrdnje, lwood opet nisi popio svoje tabletice...... Mislim ni ja nevjerujem u opsjednute vragom osobe ali mi ne pada na pamet omalovažavati Tonkina uvjerenja, kao što to čini lwood. Meni se čini da je ovdje lwood opsjednut megalomanijom

O tome se radi o postivanju tudeg stava, nomalno argumentirano raspraviti,razuvjeriti, to su osnove kulture...
Nije cudo, ne krivim njega bas 100 % , koliko sam shvatio zivi u Splitu, jos ako ima " jake " splitske korjene, sve je jasno...
To su tako cudni ljudi... bahatost, gluma,arogantnost, zabadanje nosa u tude zivote, zavist, ljubomora... ma toga ima savdje ali vamo je to bas kolektivno i bas jako,jako izrazeno... za vikend navecer naletio sam na 3 momka i 3 cure iz Zagreba, pitaju mozemo nesto pitati,kao mozemo s vama provest vecer, ovdje su ljudi tako cudni i nepristupcni...pazi jednu stvar nema niti jedne osobe s kojom sam pricao a da ne zivi u Zadru i Splitu da nije rekla o "posebnosti " ljudi s tih prostora.

Ne bih se u potpunosti slozila s tobom.
To su subjektivna misljenja, (kao i ovo moje, uostalom) ljudi koji s vise ili manje predrasuda pristupaju dozivljaju stanovnika ostalih regija.
Ne znam i nije mi bitno kojoj regiji tocno pripadas, ali i ti si meni malo "poseban". To sam nekome i ja.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19638 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/11/2014 : 11:06:28  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Tonka, jel' ni ovo nije vrijedjanje?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47065 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/11/2014 : 11:18:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

quote:

Pa covjece zasto imas potrebu druge omalovazavati a sebe uzdisati?
Nisi takav samo premameni...
A da pokusas objasniti to sto zelis? Toga se nisi sjetio?
Ne znaju svi sve, ni i ni ja...

Kad si toliko upucen zasto ne napise? Lakse je nekoga spustiti zar ne?
To je isto kao da ti meni pocmes govoriti o fitnesu ili egzorcizmu i ja ti kazem vidis da ne znas osnove... mislim koji je tvoj problem?

ne znan koji q svaki post u kojem ti neko napiše nešto šta se kosi s nekim tvojim viđenjima smatraš nekakvim napadom na sebe?
jednostavno ti želin ukazat na neke stvari .
ništa više ništa manje

Zelis mi dokazati da nisam sposoban razmisljati, da sam inteletualno zakinut, da mi je IQ ispod 63... u redu ako misli tako... to je tvoje misljenje...zasto onda postas na moje postove?
I da ti netko su dobro poznati clanovi foruma, uvjek isti...

vidiš?
čin san reka nešto kontra onog šta si napisa odma si se osjetia uvriđen ,povrijeđen,napadnut ,žrtva ...

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47065 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/11/2014 : 11:19:41  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

ma kakvi di bi on vriđa,al valjda smo mi iz Splita pa to ne razumimo.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47065 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/11/2014 : 11:20:16  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Tutta

Gledaj,knjige sto sam ja spomenuo, su crpile znanje iz knjiga sto ti spomenu. Sad, sto su knjige i to jos povijesne. Koliko umjetnicke slobode, je se uvuklo u samu Bibliju? Kuran? Toru? Bog zna. Licno ne uzimam slovo za slovo. Nek mi sudi ako grijesim. Ali sad, ne pada mi na pamet, da sva ta postojeca pisma (Tora,biblija,Kuran),svrstavam u kategoriju SF. Ima jedna dobra knjiga,bas za tebe, kroz arhelogiju su iztrazivali tocnost zapisa Biblije. Na Njemackom se zove "Und die Bibel hat doch recht" (Werner Keller).

Ovdje nije riječ samo o 25.12. koji je eto tako ˝slučajno˝ završio kao datum rođenja.
Krštenje? 12 učenika? Uskrsnuće nakon 3 dana? Sve slučajnosti?
Naravno, ovo su samo veće analogije. Novorođeni Horus odveden u Egipat kako bi izbjegao bijes Tifona? Izida prikazivana kako drži malog Horusa u krilu? Svaki egipatski grad je imao svoju Trijadu/Sveto Trojstvo? Možda malo previše slučajnosti?
Ovdje nije riječ o umjetničkoj slobodi, nego o znanstvenoj disciplini koja se zove komparativna mitologija koju danas koriste povjesničari, sociolozi, antropolozi, etnolozi etc.
Nekoga vrijeđa znanstvena disciplina?
Gle, Tonka je rekao da zna jako malo o egipatskim božanstvima. Sad zna malo više.
Tonka je vjernik i naravno da vjeruje i ima svako pravo da vjeruje u što god želi, isto kako lwood vjeruje u nešto drugo, a ja u nešto treće.
Jedino što mi nije jasno je di sam ja to Toru, Kuran ili Bibliju nazvao SF-om??? U Bibliji ima itekako navedenih povijesnih gradova, bitaka, događaja i ličnosti.

Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32400 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 05/11/2014 : 12:54:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Tutta

Gledaj,knjige sto sam ja spomenuo, su crpile znanje iz knjiga sto ti spomenu. Sad, sto su knjige i to jos povijesne. Koliko umjetnicke slobode, je se uvuklo u samu Bibliju? Kuran? Toru? Bog zna. Licno ne uzimam slovo za slovo. Nek mi sudi ako grijesim. Ali sad, ne pada mi na pamet, da sva ta postojeca pisma (Tora,biblija,Kuran),svrstavam u kategoriju SF. Ima jedna dobra knjiga,bas za tebe, kroz arhelogiju su iztrazivali tocnost zapisa Biblije. Na Njemackom se zove "Und die Bibel hat doch recht" (Werner Keller).

Ovdje nije riječ samo o 25.12. koji je eto tako ˝slučajno˝ završio kao datum rođenja.
Krštenje? 12 učenika? Uskrsnuće nakon 3 dana? Sve slučajnosti?
Naravno, ovo su samo veće analogije. Novorođeni Horus odveden u Egipat kako bi izbjegao bijes Tifona? Izida prikazivana kako drži malog Horusa u krilu? Svaki egipatski grad je imao svoju Trijadu/Sveto Trojstvo? Možda malo previše slučajnosti?
Ovdje nije riječ o umjetničkoj slobodi, nego o znanstvenoj disciplini koja se zove komparativna mitologija koju danas koriste povjesničari, sociolozi, antropolozi, etnolozi etc.
Nekoga vrijeđa znanstvena disciplina?
Gle, Tonka je rekao da zna jako malo o egipatskim božanstvima. Sad zna malo više.
Tonka je vjernik i naravno da vjeruje i ima svako pravo da vjeruje u što god želi, isto kako lwood vjeruje u nešto drugo, a ja u nešto treće.
Jedino što mi nije jasno je di sam ja to Toru, Kuran ili Bibliju nazvao SF-om??? U Bibliji ima itekako navedenih povijesnih gradova, bitaka, događaja i ličnosti.

Gdje sam to napisao,da ti te knjige nazivas SF'om? Napisao sam sto meni, ne dolazi u obzir. Sa umjetnickom slobodom,nisam mislio na povjesnicare, socioloze, antropoloze, etnoloze i ostale znanstvenike. Kod njih nema i ne smije biti umjetnicke slobode. Ne pisu oni romane. "Svete" knjige, su cesto bile prepisane. Da li su ljudi, koji su za taj zadatak bili odgovorni, sve prepisali kako treba? Jesu li mozda nesto dodali ili cak izostavili? Sa tim pitanjem,zabavljaju se teolozi,povjesnicari i ostali znastvenici. Koliko je stare egipatske religije, uslo u Toru,sa tim automatski i u Krscanstvo, ja licno ne znam. Gledajuci geografski polozaj tih religija, pretpostavljivo je, da je doslo do povreda pisackih prava. Evo ti jedan interesantan link -
http://www.mormonen-wissen.de/Jesus-und-Horus-_-Parallelen.htm

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 05/11/2014 : 12:58:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:
Originally posted by Cromwell

quote:

Varas se ako mislis da svatko tko hoce dolazi tamo... treba ti dozvola Biskupa i egzorcista...
Salis se sa stvarima o kojima ocito nemas pojma... postedi me jeftinog loserangiranog humora

Šala
Nema razloga da se odmah ljutiš i arogantno postavljaš.

quote:

Ista stvar kao da pitaš zašto je baš McDonalds najrašireniji lanac restorana na svijetu a ne recimo Hamburger bar ˝kod Štefa˝-Štefburger.
Postoje konkretni povijesni razlozi zbog čega je došlo do toga. Bilo bi ti dobro proučiti povijest rane Crkve, spise sa ekumenskih koncila (posebice drugi nicejski ako se ne varam) kao i rane metode širenja Riječi kroz apostolsko djelovanje.

quote:

Svjetleća gospa? Imaš negdje na internetu izjavu novog pape u vezi s time pa je pročitaj normalno i između redova.
Budi siguran da će se kroz najkasnije stotinjak godina Crkva distancirati od svega toga. Papa Franjo ti je najbolji dokaz da su i u Crkvi shvatili da u vrijeme novih spoznaja i lakog pristupa najrazličitijim informacijama jednostavno više neće biti moguće temeljiti i potvrđivati ˝dokaze˝ o vjeri zastarjelim metodama.
Zapravo u Vatikanu su se već ranije počeli polako distancirati od svega toga. Na lokalnoj razini je to još uvijek prisutno.

- Sad vidim da sam pretjerao, izvini primi moje isprike, nisam zelio ispasti arogantan.

- Svjetleca gospa je necija izmisljotina i podvala, nisam mislio na takve stvari.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 05/11/2014 : 13:04:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:
Originally posted by Just_Charlie

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Uzivaj.

Ne bih se u potpunosti slozila s tobom.
To su subjektivna misljenja, (kao i ovo moje, uostalom) ljudi koji s vise ili manje predrasuda pristupaju dozivljaju stanovnika ostalih regija.
Ne znam i nije mi bitno kojoj regiji tocno pripadas, ali i ti si meni malo "poseban". To sam nekome i ja.

Da sam ja poseban i na svoju stranu jesam, ali smatram da sam an pozitivnu stranu... rijetko provociram, ne bahatim se, ne pusem se, nisam neki umisljenko... istina svadam se dosta jer sam takvog karaktera kad vidim da netko radi budalu od sebe i time se ponosi " planem " ... ne zato jer ja mislim da bi trebalo kako ja milim vec zato jer je normalno ljudkso ponasanje baciti smece u smece a ne nasred ulice.
Vidis ti i ja smo dva razlicita svijeta po dosta stavova... ti si za mene posebna ja sam za tebe poseba...ali medusobno se postivamo ne vrijedamo se ( barem ja ) i to j velika ogromna razlika.
Ne znam jesi li ikada bila u Splitu ili Zadru ali dodi pa vidi ako budes imala prilike... s tim ljudima zivim preko dvadeset godina a vjeruj mi bio sam od Crne Gore preko Bugarske,Slovacke, Ceske do Njemacke i Belgije... nigdje nisam vidio, dozivio takvu prepotentnost i arogantnost kao u Zadru i Splitu.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 05/11/2014 : 13:06:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:

Pokusao sam s tobom... vise puta se dokazalao da si u krivu... izvini ok si momak ali ne zelim s tobom o tome raspravljati
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 05/11/2014 : 13:07:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:

quote:

Splicani su divni ljudi svaka im cast... ali su u manjini u gradu Splitu
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8577 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 05/11/2014 : 13:10:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message
quote:

quote:

Ne razumite vi ništa. Eto, onaj Nesvrstani ne razumije ni crtiće, a globinjo vjeruje jedino u Hajduka. Baš se usrećio.
I hvala nebesima da sam izbjegao tu vukojebinu ove godine. Treća zima u Splitu za redom? Pa bacio bih se preko ograde balkona od muke.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 05/11/2014 : 13:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:

Ne znam jesi li ikada bila u Splitu ili Zadru ali dodi pa vidi ako budes imala prilike... s tim ljudima zivim preko dvadeset godina a vjeruj mi bio sam od Crne Gore preko Bugarske,Slovacke, Ceske do Njemacke i Belgije... nigdje nisam vidio, dozivio takvu prepotentnost i arogantnost kao u Zadru i Splitu.

Ne znam sto bih ti odgovorila.
Jako dobro mi je znana Srednja Dalmacija, znam da su malo hvalisavi, vole cakule i trac, posebno nedjeljom nakon mise. Ali, sve je to dio folklora i sarma te regije. Imam divna prijateljstva i o svemu sada razmisljam samo s toplinom jer to jedino, kao i srdacnost, nosim u sjecanju. Kako rekoh, sve je to osobni dozivljaj s vise ili manje predrasuda.. ono sto sijes, takvim ti plodovima rodi.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 05/11/2014 : 14:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Malo ste skrenuli s teme, jel' da?

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 05/11/2014 : 14:57:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
Da ostavim samo kratki komentar na ovo o egzorcizmu.

Raspredati takve teme ovdje je isto kao da se bacimo u priču o teoriji superstruna, odnosno nitko na ovom portalu nije kompetentan o toj temi reći išta što bi imalo i najmanju težinu. Naravno, svatko ima pravo imati mišljenje i o ovoj temi i voditi raspravu na razini kafane.

Pa sad, kad sam se već nalaktio na šank, rekao bih samo da je u Katoličkoj crkvi opsjednuće stvar koju vjernici doživljavaju vrlo ozbiljno jer znaju za postojanje zloduha, iako je vrlo mali broj stvarnih zaposjedanja, a većinom se radi o ozbiljnijim psihičkim bolestima. Zato ovlašteni egzorcisti moraju dobro poznavati i psihologiju i psihijatriju pa su, uz pobožan i kreposan život, obično i iznimno dobro obrazovani ljudi. Uvjet broj jedan za egzorcista je ipak čvrsta vjera.

Kome se da čitati o tome s ozbiljnijeg stajališta, evo jedan odličan članak:
http://www.bitno.net/vjera/egzorcizam-zli-duhovi-znakovi-opsjednuca-u-nauku-katolicke-crkve/

Što se tiče Tonke, koji je, osim što je mrzitelj zadrana i splićana, očigledno i karizmatik, rekao bih samo da malo pretjeruje sa svojim pričama o otklinjanjima i doživljajima sa skupova. Slične priče sam već više puta čuo i pitam se koliko je to opsjednutih u nas?

Na kraju treba dodati da je jedini uvjet za sreću kršćanina vršenje Božje volje, a onaj tko vrši Božju volju i u zajedništvu je s Kristom i Crkvom kroz molitvu, pobožan život, poslušnost biskupu i sakramente ne treba imati velikoga straha od opsjedanja.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 05/11/2014 : 15:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:
Originally posted by Amos

Da ostavim samo kratki komentar na ovo o egzorcizmu.

Raspredati takve teme ovdje je isto kao da se bacimo u priču o teoriji superstruna, odnosno nitko na ovom portalu nije kompetentan o toj temi reći išta što bi imalo i najmanju težinu. Naravno, svatko ima pravo imati mišljenje i o ovoj temi i voditi raspravu na razini kafane.

Pa sad, kad sam se već nalaktio na šank, rekao bih samo da je u Katoličkoj crkvi opsjednuće stvar koju vjernici doživljavaju vrlo ozbiljno jer znaju za postojanje zloduha, iako je vrlo mali broj stvarnih zaposjedanja, a većinom se radi o ozbiljnijim psihičkim bolestima. Zato ovlašteni egzorcisti moraju dobro poznavati i psihologiju i psihijatriju pa su, uz pobožan i kreposan život, obično i iznimno dobro obrazovani ljudi. Uvjet broj jedan za egzorcista je ipak čvrsta vjera.

Kome se da čitati o tome s ozbiljnijeg stajališta, evo jedan odličan članak:
http://www.bitno.net/vjera/egzorcizam-zli-duhovi-znakovi-opsjednuca-u-nauku-katolicke-crkve/

Što se tiče Tonke, koji je, osim što je mrzitelj zadrana i splićana, očigledno i karizmatik, rekao bih samo da malo pretjeruje sa svojim pričama o otklinjanjima i doživljajima sa skupova. Slične priče sam već više puta čuo i pitam se koliko je to opsjednutih u nas?

Na kraju treba dodati da je jedini uvjet za sreću kršćanina vršenje Božje volje, a onaj tko vrši Božju volju i u zajedništvu je s Kristom i Crkvom kroz molitvu, pobožan život, poslušnost biskupu i sakramente ne treba imati velikoga straha od opsjedanja.

To je volja Bozija jeli... e moj sinko daleko si ti od toga za sto se predstavljas po forumu... usnama me castite a srca su vam daleko od mene... katak i jasan sadrzaj tebe... jos nesto ti inace zivis s menom pa znas koliko su moje price " price " ?
Bolje ti je ako si vec u tome kao sto se volis predstavljati da jesi pocmi malo srcem gledati neke stvari ne samo sto pise u katekizmu katolicke crkve.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 05/11/2014 : 15:34:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
Nevjerovatno kakvih likova ima na ovom forumu, pa to nisu istine.... procita dnevno jedan clanak s bitno.net i ima teologiju u malom prstu.
Nema pomoci suzdrzavam se svakog daljnjeg komentara o ovome...
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 05/11/2014 : 15:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
Cuj veliki svece, karizmatice mrzitelju zadrana i splicana kad te vec zanima onda pocmi s knjigom Gabrielea Amortha... moj zivot u borbi sa sotonom.
Procitaj malo i koju stvar od Milivoja Bolobanica ( kad smo kod njega, moja iskustva suusko vezana uz njega )
Ne znam kako se suzdrzavam da ti ne napisem par recenica.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 05/11/2014 : 15:39:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message
Što se tiče evolucije, naravno da vjerujem u nju k'o i svako razumno ljudsko biće, što ne znači odmah da ne štujem Boga i da ga mrzim itd. Istina, ne smatram se vjernikom, ne idem u crkvu, ne ispovijedam se, štoviše, mislim da je ovo potonje glupost, ne znam postoji li Bog, mogu samo nagađati. No, znam da postoji dobro i vjerujem u Isusa. To bi bio neki moj stav što se toga tiče, malo nezgrapan ali i sam se još preispitujem i nisam si definirao tu vjersku stranu života a mislim da ću se zauvijek kolebati.

Što se tiče egzorcizma i tih polemika, zašto to ne bi bila realna stvar? Opet, ne mogu znati ima li to veze sa Sotonom i demonima, ali čuo sam nekoliko svjedočanstava o takvim stvarima, štoviše, znam da su se odvijali egzorcizmi u mom gradu ali opet pojma nemam o čemu se tu radi, a ne znam želim li znati uopće...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000