Author |
Topic  |
roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 10/11/2014 : 20:19:56
|
Pocivao u miru,legendo. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
 |
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 11/11/2014 : 05:45:23
|
quote: Originally posted by MSBlueberry
Odličan ˝stari˝ glumac iz ˝naših˝ vremena. Njega san pribilježio u školskim danima kad sam u emisiji ˝Školskog programa˝, tema je bila sinhronizacija glasova u filmu i TV-u, saznao da je on omiljeni Uško Dugouško. Posli su ga ovi iz TVZ makli, jer on nije naš nego iz Beograda, i stavili su nekog svog idiota koji nije bija ni sjena.
Koji komentar...  
Nije njega nitko maknuo, već je svaka TV kuća imala svoje sinkronizacije u skladu s jezičnim razlikama. Tako je TVZG imala Zekoslava Mrkvu, a TVBG Duška Dugouška, svaka sa pripadajućim sinkronizacijama i gčumcima koji su posuđivali glasove. Btw, danas sam imao prilike čuti i te sinkronizacije i moram se složiti da su mi ove sa Zekoslavom ipak bliskije (Simićeva mi malo daje na nekakav umirovljenički štih, ali to je manje bitno, prednost mi je u odnosu na dozu humora koja krasi Zekoslava i slične sinkronizacije).
Zato je Simić ušao u legendu svojim glumačkim opusom. Mislim da nitko nikad ranije a ni kasnije nije i neće moći odglumiti likove poput Pantića, Von Carajana aka Svetislava Brkića i ostalu plejadu urnebesnih komičnih likova. |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8205 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 11/11/2014 : 14:27:48
|
tesne kože su vječno aktualni filmovi, nikad se nećemo riješiti takvog razmišljanja, nikad to nisu najbolje yu komedije, ali su u tim filmovima ostvarene dvije najbolje uloge prvi je, naravno, šojić, koji ima više legendarnih rola, svi ih znamo napamet od riječi do riječi a drugi je pantić, lik kojeg je bilo teže odigrati nego šojića, a kojeg je veliki glumac odradio savršeno i neponovljivo nikad ga se neće zaboraviti |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2423 Posts
Member since 13/08/2009 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 11/11/2014 : 20:08:14
|
Istog dana kad i Nikola Simić umro je i Zoran Čalić, glavni kreator i redatelj serijala "Lude godine" / "Žikina dinastija", u čijim je filmovima "Ćao inspektore", "Druga Žikina dinastija", "Sulude godine" i "Doviđenja u Chicagu" upravo Pantić odigrao važne sporedne uloge.
Kao da su i na privatnoj i na poslovnoj razini bili životno usmjereni jedan na drugog.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
pknezevic
New Member

Bosnia and Herzegovina
151 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
MSBlueberry
Senior Member

1692 Posts
Member since 18/02/2013 |
Posted - 12/11/2014 : 15:45:17
|
quote: Originally posted by wolf
quote: Originally posted by MSBlueberry
Odličan ˝stari˝ glumac iz ˝naših˝ vremena. Njega san pribilježio u školskim danima kad sam u emisiji ˝Školskog programa˝, tema je bila sinhronizacija glasova u filmu i TV-u, saznao da je on omiljeni Uško Dugouško. Posli su ga ovi iz TVZ makli, jer on nije naš nego iz Beograda, i stavili su nekog svog idiota koji nije bija ni sjena.
Koji komentar...  
Nije njega nitko maknuo, već je svaka TV kuća imala svoje sinkronizacije u skladu s jezičnim razlikama. Tako je TVZG imala Zekoslava Mrkvu, a TVBG Duška Dugouška, svaka sa pripadajućim sinkronizacijama i gčumcima koji su posuđivali glasove. Btw, danas sam imao prilike čuti i te sinkronizacije i moram se složiti da su mi ove sa Zekoslavom ipak bliskije (Simićeva mi malo daje na nekakav umirovljenički štih, ali to je manje bitno, prednost mi je u odnosu na dozu humora koja krasi Zekoslava i slične sinkronizacije).
Zato je Simić ušao u legendu svojim glumačkim opusom. Mislim da nitko nikad ranije a ni kasnije nije i neće moći odglumiti likove poput Pantića, Von Carajana aka Svetislava Brkića i ostalu plejadu urnebesnih komičnih likova.
Ja san samo stariji ljubitelj tih crtanih/animiranih filmova, i kako je za mene Bobi Marotti jedan i jedini Fred Kremenko i ništa drugo ne prihvaćan, tako je i pokojni glumac za mene jedini kao zekoslav/uško jer san ga prvog čuja a i to je radija odlično. Ono o zamjeni (isto pokojni) san spomenija, jer kad san ka prvi put čuja reka san ˝bezveze˝ (sorry ako je ispalo napadno loše, ali tako san pomislija prije 30-ak godina i to san napisa). |
 |
|
Topic  |
|