Danas sam ucinio najvecu pogrešku u svom životu Došo ja do fibrinog štanda i prvo zavirim u kutiju s 'oštecenim' stripovima, i vidim 'žive mrtvace', pito čovjeka i rekli mi da je 100 kn, puko sam od srece, i pošto je strip stvarno težak i nezgodan za nošenje ostavio sam ga tamo i otišo vidjeti jedan drugi strip na fibrinim štandu, i zagledo se ja u taj drugi strip i okrenem se i vidim nema 'mrtvaca' i malo pogledam oko sebe i vidim nekog covjeka kako sav sretan odlazi s knjižurinom
Danas sam ucinio najvecu pogrešku u svom životu Došo ja do fibrinog štanda i prvo zavirim u kutiju s 'oštecenim' stripovima, i vidim 'žive mrtvace', pito čovjeka i rekli mi da je 100 kn, puko sam od srece, i pošto je strip stvarno težak i nezgodan za nošenje ostavio sam ga tamo i otišo vidjeti jedan drugi strip na fibrinim štandu, i zagledo se ja u taj drugi strip i okrenem se i vidim nema 'mrtvaca' i malo pogledam oko sebe i vidim nekog covjeka kako sav sretan odlazi s knjižurinom
Texte, DW Walking dead je savrseno preveden, ne razmisljaj o promjeni....
Prvi put bi bilo da se neko naljuti na mene pa da se sekiram Ja uvek gledam prvo sebe kao kupca a i izdavaci ne rade da bi popravili moju finansijsku situaciju Svako radi onako kako najbolje zna a ja procenjujem sta je za mene najbolje. Uostalom, bar nekoliko desetina puta sam ponovio da smatram da postoje samo 2 maksimalno profesionalna, pouzdana i ozbiljna izdavaca u celom regionu - Libellus i Fibra, svi ostali su daleko slabiji. DW je cak i medju najboljima od preostalih (Lokot, Jezovnik, Tarana, Sirocad, dosta toga iz Perli i Karusela, Julija, JDJP... ima dosta toga sto mi pase a niko drugi to ne radi). DW ima sanse da uz malo manje rasplinjavanja (ili vise saradnika i bolji ritam) da postane jako ozbiljan igrac, trenutno su mi samo Libellus i Fibra maksimalno pouzdani i kvalitetni [/quote] [/quote] Pa ni ne zali se covjek na prijevod,vec na ritam izlazenja...
Pa ni ne zali se covjek na prijevod,vec na ritam izlazenja...
Ma jasta, kod vecine srpskih izdavaca je prevod uvek bio odlican do vrhunskog. To je mozda i najsvetlija tacka u srpskim izdanjima. Ustvari ne mozda, nego sigurno. Ali i Tatjana Jambrišak ne ostavlja bas mnogo prostora mogucnosti da prevod bude los. Na mene je ostavila jako pozitivan utisak dosadasnjim prevodima, ocekujem i ovde jedno malo prevodilacko remek delo. Uz naravno pohvale i ljudima koji rade takodje zahtevan posao - lekturu i redakturu.
Uspio sam sakupiti gotovo sve što mi je nedostajalo. Imam skoro sve priče koje su ikada izašle! (bez dupliranja)
Iz Srbije i sajma knjiga dobio sam Saguara, Dragonera, Orfane 5 i 6, JDJP 7-10, debelog Texa i druga izdanja VČ-a -Mister Noa, Martija, Dylane, Texa... Najviše me je razveselio komplet Cassidyja koji se je prodavao po stvarno povoljnoj cijeni!
A na Interliberu ludnica! Ogroman broj izdanja po stvarno sniženim i povoljnim cijenama! Jedva sam stigao obići sve štandove, jer je bilo previše forumaša, a sa svakim je trebalo nešto popiti i popričati! Na štandu Stripagenta nabavio sam Julije koje su mi nedostajale, brojevi 21-35 po deset kuna! Kod Libellusa neka nova tek izašla izdanja i Thorgale koji stvarno izgledaju odlično! U kutijama sa oštečenima bilo je svega i svačega po povoljnim cijenama. Tako sam Demiana komplet 9 knjiga platio 360kn, Dylanove knjige 6-10 + 12 su bile mislim po 80kn, pa sam sa dvije knjige 51 i 56 kompletirao i Mister Noa, Superbook 9... sigurno sam nešto i zaboravio...
Od nebonellija sam uzeo Dječaka za sebe i Osmoškolce za Frenda, knjiga je bila 120kn.
Nabavio sam i Fibrine Gospođica Nedirka, Polina, Ronin, 5 je savršen broj i Lydie.
Evo nas! Stoje:mladjo, dcopic, Branka (koja je sa mnom ali ju iz nekog nepoznatog razloga grli Pirgavi) i glavom i (ponajprije) bradom, najbolji pisac spekulativne fikcije u ovom dijelu galaksije - Ivan Lutz Pirgavi!
Sjede:Fikus, DeeCay, Zlotvor. Al' oni su manje bitni
The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian.
Evo nas! Stoje:mladjo, dcopic, Branka (koja je sa mnom ali ju iz nekog nepoznatog razloga grli Pirgavi) i glavom i (ponajprije) bradom, najbolji pisac spekulativne fikcije u ovom dijelu galaksije - Ivan Lutz Pirgavi!
Sjede:Fikus, DeeCay, Zlotvor. Al' oni su manje bitni
oke..ja grlim Branku, ali ti diraš Deeja
The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian.
Ma jasta, kod vecine srpskih izdavaca je prevod uvek bio odlican do vrhunskog. To je mozda i najsvetlija tacka u srpskim izdanjima. Ustvari ne mozda, nego sigurno. Ali i Tatjana Jambrišak ne ostavlja bas mnogo prostora mogucnosti da prevod bude los. Na mene je ostavila jako pozitivan utisak dosadasnjim prevodima, ocekujem i ovde jedno malo prevodilacko remek delo. Uz naravno pohvale i ljudima koji rade takodje zahtevan posao - lekturu i redakturu.
Pa da se onda ne zamlacujemo unosom teksta i grafickim aranzmanom nego samo da stampamo taj prevod?
Pa da se onda ne zamlacujemo unosom teksta i grafickim aranzmanom nego samo da stampamo taj prevod?
Ma jok, dovoljno je da se ubrza ritam da se ne zaboravi sta je prevedeno u proslom broju i koje je izdanje uopste bilo u pitanju. Kad vec pitas da odgovorim, mada sam tu mislio na duze ongoing serijale koje koliko znam PP ne radi pa mi nije jasno odakle ti iskoci kao portparol svih srpskih izdavaca, al dobro. Krace racunam da cu da dozivim da procitam kolikogod se oteglo. Mada, kad se setim npr. Jan Dixa i ostalih serijala Dagde (SL,SD), pa SC Konstantinovo raskrsce od cela 3 albuma, pa Julija koja je sa 17 komada pala na 3 prosle godine, pa VC sa svim izdanjima osim ovih kiosk Zagora i DD... Treba jos primera za srpske izdavace?
Ako te intersuju hrvatski kazi, mogu i njih da ti pobrojim, dovoljno je da kazem BG integrali? Ili onaj jedan bosanski izdavac, kako bese? A i jos srpskih. Mada ipak necu, znas ih i ti a i mrzi me.
Agarthi je izdavač sa najbržim ritmom na ovim prostorima...
Ovde se izrecene kritike dozivljavaju kao "govor mrznje", pa da bar tu malo pojasnim kad sam ga vec pomenuo. Upoznao sam coveka iz Agarthija pre nekih par godina, koliko vec, bas kad su kretali s poslom. Pun entuzijazma i zelje da uradi nesto veliko. Sta se posle desilo nemam pojma. I nije mi drago da je sve ispalo ovako kako je ispalo. Lik je i vise nego ok. Mada mi je bilo sumnjivo sto ne pije pivo, kao ima neke privatne obaveze