Author |
Topic |
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 16/11/2014 : 19:37:03
|
quote: Originally posted by Zagor12
Točno. Englesku.
Onda sam te vidio. Sorry što se nisam javio, vidio sma te u par navrata na desetak metara od mene. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21111 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 16/11/2014 : 21:26:55
|
nema veze sa ovom temom,ali ima sa dcopicom i posetom Sajmu u Beogradu pre četiri godine (tu je još i ponki,savić,colt i moja malenkost) |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 16/11/2014 : 21:39:23
|
Ima još forumaša na ovoj slici, ovaj tu skroz desni u pozadini kraj dcopica je wanderer... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21111 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
raic1922
Senior Member
Croatia
1388 Posts
Member since 05/07/2014 |
Posted - 16/11/2014 : 21:52:34
|
Danas sam ucinio najvecu pogrešku u svom životu Došo ja do fibrinog štanda i prvo zavirim u kutiju s 'oštecenim' stripovima, i vidim 'žive mrtvace', pito čovjeka i rekli mi da je 100 kn, puko sam od srece, i pošto je strip stvarno težak i nezgodan za nošenje ostavio sam ga tamo i otišo vidjeti jedan drugi strip na fibrinim štandu, i zagledo se ja u taj drugi strip i okrenem se i vidim nema 'mrtvaca' i malo pogledam oko sebe i vidim nekog covjeka kako sav sretan odlazi s knjižurinom |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 16/11/2014 : 21:54:19
|
quote: Originally posted by raic1922
Danas sam ucinio najvecu pogrešku u svom životu Došo ja do fibrinog štanda i prvo zavirim u kutiju s 'oštecenim' stripovima, i vidim 'žive mrtvace', pito čovjeka i rekli mi da je 100 kn, puko sam od srece, i pošto je strip stvarno težak i nezgodan za nošenje ostavio sam ga tamo i otišo vidjeti jedan drugi strip na fibrinim štandu, i zagledo se ja u taj drugi strip i okrenem se i vidim nema 'mrtvaca' i malo pogledam oko sebe i vidim nekog covjeka kako sav sretan odlazi s knjižurinom
Nemoj se ljutit' ali što da ti drugo kažem. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Otto Kraus
Average Member
Sweden
609 Posts
Member since 12/08/2010 |
Posted - 16/11/2014 : 22:33:40
|
quote: Originally posted by surfer
Texte, DW Walking dead je savrseno preveden, ne razmisljaj o promjeni....
Prvi put bi bilo da se neko naljuti na mene pa da se sekiram Ja uvek gledam prvo sebe kao kupca a i izdavaci ne rade da bi popravili moju finansijsku situaciju Svako radi onako kako najbolje zna a ja procenjujem sta je za mene najbolje. Uostalom, bar nekoliko desetina puta sam ponovio da smatram da postoje samo 2 maksimalno profesionalna, pouzdana i ozbiljna izdavaca u celom regionu - Libellus i Fibra, svi ostali su daleko slabiji. DW je cak i medju najboljima od preostalih (Lokot, Jezovnik, Tarana, Sirocad, dosta toga iz Perli i Karusela, Julija, JDJP... ima dosta toga sto mi pase a niko drugi to ne radi). DW ima sanse da uz malo manje rasplinjavanja (ili vise saradnika i bolji ritam) da postane jako ozbiljan igrac, trenutno su mi samo Libellus i Fibra maksimalno pouzdani i kvalitetni [/quote] [/quote] Pa ni ne zali se covjek na prijevod,vec na ritam izlazenja... |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 17/11/2014 : 02:07:20
|
quote: Originally posted by Otto Kraus
Pa ni ne zali se covjek na prijevod,vec na ritam izlazenja...
Ma jasta, kod vecine srpskih izdavaca je prevod uvek bio odlican do vrhunskog. To je mozda i najsvetlija tacka u srpskim izdanjima. Ustvari ne mozda, nego sigurno. Ali i Tatjana Jambrišak ne ostavlja bas mnogo prostora mogucnosti da prevod bude los. Na mene je ostavila jako pozitivan utisak dosadasnjim prevodima, ocekujem i ovde jedno malo prevodilacko remek delo. Uz naravno pohvale i ljudima koji rade takodje zahtevan posao - lekturu i redakturu. |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 17/11/2014 : 13:45:55
|
@anto
Hvala za fotku; sjećam se dobro druženja i sajma, a i toga da sam 50kg knjiga i stripova jedva dovukao do taxija!
Ove godine nisam mogao zbog posla, čeka se iduća... |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Posted - 17/11/2014 : 14:15:41
|
Ovaj mjesec mi je bio mjesec Bonellija ! ! !
Uspio sam sakupiti gotovo sve što mi je nedostajalo. Imam skoro sve priče koje su ikada izašle! (bez dupliranja)
Iz Srbije i sajma knjiga dobio sam Saguara, Dragonera, Orfane 5 i 6, JDJP 7-10, debelog Texa i druga izdanja VČ-a -Mister Noa, Martija, Dylane, Texa... Najviše me je razveselio komplet Cassidyja koji se je prodavao po stvarno povoljnoj cijeni!
A na Interliberu ludnica! Ogroman broj izdanja po stvarno sniženim i povoljnim cijenama! Jedva sam stigao obići sve štandove, jer je bilo previše forumaša, a sa svakim je trebalo nešto popiti i popričati! Na štandu Stripagenta nabavio sam Julije koje su mi nedostajale, brojevi 21-35 po deset kuna! Kod Libellusa neka nova tek izašla izdanja i Thorgale koji stvarno izgledaju odlično! U kutijama sa oštečenima bilo je svega i svačega po povoljnim cijenama. Tako sam Demiana komplet 9 knjiga platio 360kn, Dylanove knjige 6-10 + 12 su bile mislim po 80kn, pa sam sa dvije knjige 51 i 56 kompletirao i Mister Noa, Superbook 9... sigurno sam nešto i zaboravio...
Od nebonellija sam uzeo Dječaka za sebe i Osmoškolce za Frenda, knjiga je bila 120kn.
Nabavio sam i Fibrine Gospođica Nedirka, Polina, Ronin, 5 je savršen broj i Lydie.
Nadam se to sve pročitati do Nove Godine. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 17/11/2014 : 14:24:42
|
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by Zagor12
Točno. Englesku.
Onda sam te vidio. Sorry što se nisam javio, vidio sma te u par navrata na desetak metara od mene.
Nema frke! |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Posted - 17/11/2014 : 14:26:50
|
quote: Originally posted by Deers
Bio je i šesti broj Siročadi? Ja ga nisam vidio....
Čekaj malo, nisi ga vidio?! Bio si na sajmu u BG-u ili na Interliberu? |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38059 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 17/11/2014 : 14:35:55
|
quote: Originally posted by dcopic
quote: Originally posted by Deers
Bio je i šesti broj Siročadi? Ja ga nisam vidio....
Čekaj malo, nisi ga vidio?! Bio si na sajmu u BG-u ili na Interliberu?
Na Interliberu i SC nisam našao. Ali vidim sada da si napisao da si to dobio sa Sajma. Pravo mi i budi kad nisam sve pročitao. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
Edited by - Deers on 17/11/2014 14:39:27 |
|
|
gombi
New Member
Slovenia
234 Posts
Member since 27/07/2010 |
Posted - 17/11/2014 : 14:39:52
|
quote: Originally posted by Poli
Na IL je bila šestica, ali samo HC (vidio svojim ocima jer sam kopao da nađem SC).
ja isto, prekopali smo cijeli štand ali šestice SC nije bilo |
|
|
Pirgavi
Junior Member
Croatia
453 Posts
Member since 29/12/2010 |
Posted - 17/11/2014 : 15:13:58
|
quote: Originally posted by mladjo
[quote]Originally posted by mladjo
Evo nas! Stoje:mladjo, dcopic, Branka (koja je sa mnom ali ju iz nekog nepoznatog razloga grli Pirgavi) i glavom i (ponajprije) bradom, najbolji pisac spekulativne fikcije u ovom dijelu galaksije - Ivan Lutz Pirgavi!
Sjede:Fikus, DeeCay, Zlotvor. Al' oni su manje bitni
|
The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian. |
|
|
Pirgavi
Junior Member
Croatia
453 Posts
Member since 29/12/2010 |
Posted - 17/11/2014 : 15:19:48
|
quote: Originally posted by mladjo
Evo nas! Stoje:mladjo, dcopic, Branka (koja je sa mnom ali ju iz nekog nepoznatog razloga grli Pirgavi) i glavom i (ponajprije) bradom, najbolji pisac spekulativne fikcije u ovom dijelu galaksije - Ivan Lutz Pirgavi!
Sjede:Fikus, DeeCay, Zlotvor. Al' oni su manje bitni
oke..ja grlim Branku, ali ti diraš Deeja |
The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 17/11/2014 : 15:31:58
|
Pa kad si ti navalio na moju žensku, onda sam ja na tvoju |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 17/11/2014 : 16:54:05
|
quote:
Ma jasta, kod vecine srpskih izdavaca je prevod uvek bio odlican do vrhunskog. To je mozda i najsvetlija tacka u srpskim izdanjima. Ustvari ne mozda, nego sigurno. Ali i Tatjana Jambrišak ne ostavlja bas mnogo prostora mogucnosti da prevod bude los. Na mene je ostavila jako pozitivan utisak dosadasnjim prevodima, ocekujem i ovde jedno malo prevodilacko remek delo. Uz naravno pohvale i ljudima koji rade takodje zahtevan posao - lekturu i redakturu.
Pa da se onda ne zamlacujemo unosom teksta i grafickim aranzmanom nego samo da stampamo taj prevod? |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 17/11/2014 : 22:07:48
|
quote: Originally posted by Colt
Pa da se onda ne zamlacujemo unosom teksta i grafickim aranzmanom nego samo da stampamo taj prevod?
Ma jok, dovoljno je da se ubrza ritam da se ne zaboravi sta je prevedeno u proslom broju i koje je izdanje uopste bilo u pitanju. Kad vec pitas da odgovorim, mada sam tu mislio na duze ongoing serijale koje koliko znam PP ne radi pa mi nije jasno odakle ti iskoci kao portparol svih srpskih izdavaca, al dobro. Krace racunam da cu da dozivim da procitam kolikogod se oteglo. Mada, kad se setim npr. Jan Dixa i ostalih serijala Dagde (SL,SD), pa SC Konstantinovo raskrsce od cela 3 albuma, pa Julija koja je sa 17 komada pala na 3 prosle godine, pa VC sa svim izdanjima osim ovih kiosk Zagora i DD... Treba jos primera za srpske izdavace?
Ako te intersuju hrvatski kazi, mogu i njih da ti pobrojim, dovoljno je da kazem BG integrali? Ili onaj jedan bosanski izdavac, kako bese? A i jos srpskih. Mada ipak necu, znas ih i ti a i mrzi me. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 17/11/2014 : 22:34:35
|
Agarthi je izdavač sa najbržim ritmom na ovim prostorima...
... ali u izdavanju magnetića.
|
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 17/11/2014 : 22:42:26
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Agarthi je izdavač sa najbržim ritmom na ovim prostorima...
Ovde se izrecene kritike dozivljavaju kao "govor mrznje", pa da bar tu malo pojasnim kad sam ga vec pomenuo. Upoznao sam coveka iz Agarthija pre nekih par godina, koliko vec, bas kad su kretali s poslom. Pun entuzijazma i zelje da uradi nesto veliko. Sta se posle desilo nemam pojma. I nije mi drago da je sve ispalo ovako kako je ispalo. Lik je i vise nego ok. Mada mi je bilo sumnjivo sto ne pije pivo, kao ima neke privatne obaveze |
|
|
Topic |
|