Author |
Topic |
Oki
Advanced Member
Croatia
5300 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 17/11/2014 : 23:45:22
|
...isti stripovi u izdanjima različitih izdavača... -iznesite prednosti i nedostatke koji će neodlučnima pomoći izabrati koje izdanje kupiti i sakupljati. Znam da su mi već neki prebacivali da sam picajzla kada primječujem loš prijevod ili neku drugu "sitnicu" na stripu,ali budite i vi picajzle, pa spomenite svaki "propust" koji ste primjetili u ili na određenom stripu!
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5300 Posts
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5300 Posts
Posted - 17/11/2014 : 23:55:25
|
Imam oba izdanja, ali mi to i dalje ne pomaže da odlučim sa skupljanjem kojeg izdanja da nastavim?
PREDNOSTI
Okružen mrtvima: -ljepo leži u ruci kod čitanja -"simpatične slagalice" (hrbati čine slagalicu,naslovnice također) -ostaju "glanc" i nakon višekratnog čitanja
Živi mrtvaci: -niska cijena za mnogo toga na jednom mjestu -za recimo dvije godine sa još dvije ovakve knjižurine stižu orginalno američko izdanje
NEDOSTACI
Okružen mrtvima: -spor tempo izlaženja -kada sve zbrojimo,relatvno skuplji
Živi mrtvaci: -težak i nezgodan za čitanje -osjetljive korice,te tragovi od čitanja vidljivi već nakon par otvaranja knjige |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 17/11/2014 : 23:56:34
|
Odlična su oba izdanja. Trejdovi su bolji jer je lakše rukovati manjom težinom. Fibrino izdanje je u konačnici znatno jeftinije.
Ne sviđa mi se trenutni trend dupliranja izdanja. Znam da su to sada dvije države, ali strip publika je ipak jedna. I onda duplo Inkal, The walking dead, Swamp thing, Thorgal. A koliko samo stripova nikada nije izdano. Nemojte duplirati. Dajte ono što drugi nisu izdali. Izdavači ovako imaju polovičnu šansu za uspjeh. Ako ne znate što biste izdavali, slobodno mi se javite pa pošaljem popis.
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5300 Posts
Posted - 18/11/2014 : 00:04:31
|
Brine me ovakva scena gdje se fibrina knjiga na oko gotovo raspada kod otvaranja, a darkwoodova izgleda ko' "junferica" (iako sam je dva puta posudio, što bi značilo da je bila pročitana tri puta)
Fibrinu sam za sada pročitao samo prvih 200-tinjak strana,a tragovi na koricama su već vidljivi:
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 18/11/2014 : 00:05:53
|
Meni se Fibrina verzija dopada jer je u komadu; ovi manji trejdovi su dosta kratki. Na prvi pogled mi čak i darkwoodova opcija izgleda skuplja! Prilično veliku stavku mi igra i hrvatski prijevod, nekako mi draže (kao što je vjerojatno i u obrnutom slučaju). Mada imam i prvih nekoliko srpskih trejdova za koje ne bih uopće mogao navesti nedostatak! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5300 Posts
Posted - 18/11/2014 : 00:09:25
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Odlična su oba izdanja. Trejdovi su bolji jer je lakše rukovati manjom težinom. Fibrino izdanje je u konačnici znatno jeftinije.
Ne sviđa mi se trenutni trend dupliranja izdanja. Znam da su to sada dvije države, ali strip publika je ipak jedna. I onda duplo Inkal, The walking dead, Swamp thing, Thorgal. A koliko samo stripova nikada nije izdano. Nemojte duplirati. Dajte ono što drugi nisu izdali. Izdavači ovako imaju polovičnu šansu za uspjeh. Ako ne znate što biste izdavali, slobodno mi se javite pa pošaljem popis.
Potpuno si u pravu i slažem se s tobom, mada dupliranja i nisu loša kada se radi ovako velikim hitovima jer ipak, tada postaju dostupna i onima koje skupljanje stripova ne zanima,već samo čitanje (koliko znam, fibrina izdanja su namjenjena i HR knjižnicama) |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 18/11/2014 : 00:11:57
|
Fibra+ cijena,hr jezik,brzina izlaženja(pod uslovom da ostane kako je najavljeno). Darkwood+meke korice,papir,lakše čitanje. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5300 Posts
Posted - 18/11/2014 : 00:17:30
|
quote: Originally posted by DeeCay
Meni se Fibrina verzija dopada jer je u komadu; ovi manji trejdovi su dosta kratki. Na prvi pogled mi čak i darkwoodova opcija izgleda skuplja! Prilično veliku stavku mi igra i hrvatski prijevod, nekako mi draže (kao što je vjerojatno i u obrnutom slučaju). Mada imam i prvih nekoliko srpskih trejdova za koje ne bih uopće mogao navesti nedostatak!
Također, i meni je draže pročitati strip na hrvatskom jeziku, mada nije presudno jer i darkwoodov prevod je odličan...a kada smo kod prijevoda, evo picajzla poput mene je našla jednu vinjetu u kojoj su zajebala oba izdavača:
U vinjeti u kojoj odvlače zombija naslonjenog na drvo od istog, darkwod je zajebao jer je napisao da ga dovlače umjesto odvlače, a fibra je zajebala zato jer je napisala da ga odvlače od "drva" umjesto od drveta! "Drva" je riječ koja se upotrebljava za građu ili ogrijev dok je u ovom slučaju "drveta" ispravna riječ koja se upotrebljava za stablo... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Hajo
Senior Member
1873 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 18/11/2014 : 01:19:48
|
Što se tiče Darkwoodovog izdanja "Okruženi mrtvima", imam prvih 5 trejdova (koje sam kupio u komadu) i dalje definitivno neću kupovati. Zašto? Evo kako izgledaju na polici pa procijenite sami:
Svaki trejd je drukčije veličine, visine, što li već! Traljavo napravljeno u pm!
P.S. Da, polica je u redu. |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 18/11/2014 : 11:01:08
|
imam i ja oba izdanja nastavit ću sa Fibrom zašto? već navedeno: brzina izlaženja, cijena, kvaliteta, pa i prijevod... ali fora mi izgleda taj hrbat kod DW-a |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Posted - 18/11/2014 : 15:25:28
|
Ja san svoje mrtvace iz Mračnog gaja poklonija bratiću i kupia Fibrine. Razlog je cijena, a onda i tempo izlaženja (ja volin kad je sporo, jedna ovakva mrcina je dosta i u 2 ljeta da se mene pita). A sad kad vidin Hajine slike ozgora... Izgleda da se nisan ni zajeba što san škarta srbadiju |
Trljam ruke. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18878 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 18/11/2014 : 15:50:05
|
Dobio na poklon prvi broj okruzen mrtvima od darkvuda....nije to za mene...nit me odusevio prosjecan crtez niti tematika... Ne kazem da je lose ko to voli ali meni je recimo bolji od tih mrtvaca i najnaivniji mali rendzer...bez uvrede. To je sigurno jedan od precjenjenih stripova ma bio 100 puta nagradivan ili nesto slicno hvaljen. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 18/11/2014 : 15:57:31
|
quote: Originally posted by Zlotvor
Ja san svoje mrtvace iz Mračnog gaja poklonija bratiću i kupia Fibrine. Razlog je cijena, a onda i tempo izlaženja (ja volin kad je sporo, jedna ovakva mrcina je dosta i u 2 ljeta da se mene pita). A sad kad vidin Hajine slike ozgora... Izgleda da se nisan ni zajeba što san škarta srbadiju
Meni ne izgledaju tako. :) Zar nije DW sporiji? Ja sam počeo s DW izdanjima i tako nastavljam. Osobno mi je DW izdanje lijepše iako bi da nemam ništa vjerojatno krenuo s Fibrom radi cijene. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Posted - 18/11/2014 : 16:08:05
|
quote: Originally posted by tinton
Meni ne izgledaju tako. :)
Dobro, ti navijaš za RNK pa te malo ko shvaća ozbiljno
Zar nije DW sporiji?
Je, kad gledaš da je ovdi odjednom izašlo 8 (meščini, nisan sigur) trejdova. Ali ja to promatram kao 1 strip. Zato mi paše da jedan izađe jednom godišnje. Perspektiva je zajebana stvar
Ja sam počeo s DW izdanjima i tako nastavljam.
Semper fi. Bravo za tebe
Osobno mi je DW izdanje lijepše...
*Ljepše. Mispronaunsed Vježbaj izgovarat ikavski pa ćeš na dugom/kratkom "i" ubrat kad ide koje |
Trljam ruke. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 18/11/2014 : 16:20:04
|
quote: Originally posted by Zlotvor
Meni ne izgledaju tako. :)
Dobro, ti navijaš za RNK pa te malo ko shvaća ozbiljno
Mislio sam na to da mi ne izgleda na polici ko Hajini.
Zar nije DW sporiji?
Je, kad gledaš da je ovdi odjednom izašlo 8 (meščini, nisan sigur) trejdova. Ali ja to promatram kao 1 strip. Zato mi paše da jedan izađe jednom godišnje. Perspektiva je zajebana stvar
Ah.
Ja sam počeo s DW izdanjima i tako nastavljam.
Semper fi. Bravo za tebe
Osobno mi je DW izdanje lijepše...
*Ljepše. Mispronaunsed Vježbaj izgovarat ikavski pa ćeš na dugom/kratkom "i" ubrat kad ide koje
To mi je najveći (možda čak i jedini) problem s našom gramatikom.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5300 Posts
Posted - 18/11/2014 : 17:14:18
|
quote: Originally posted by King Warrior
Kako to da na Okijevoj slici TWD DW izgledaju kao da su iste visine, dok to kod Haje nije slucaj?
Moji su HC, a ovi Hajini su SC...bez obzira na to, nije mi jasno kako je Darkwood uspio toliko zeznut to izdanje mekih korica, pošto već imaju iskustva s tim "slagalicama" na hrbatu (mada je drugačijeg formata, Gea im je ispala savršeno). |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5300 Posts
Posted - 18/11/2014 : 17:19:03
|
...sjetio sam se da Okružen mrtvima ima još nešto zbog čega je u prednosti...prekrasne orginalne naslovnice na kraju svake knjige. Da ih je fibra stavila u svoj omnibus, onda bi to vjerovatno znatno povečalo cijenu izdanja:( |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 18/11/2014 : 17:23:44
|
Darkwood ima strasne oscilacije kod uveza tvrdih izdanja. Okruzen mrtvima, te pogotovo karusel i perle su katastrofa. S druge strane Swamp Thing i Conan su odlicni. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 18/11/2014 : 18:00:26
|
Ja od Darkwooda imam Konana i Tarzana i kod tih izdanja je sve u redu. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38076 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 19/11/2014 : 09:25:21
|
Jucer me na strip bazaru dosta kupaca pitalo (prodavao sam ovih prvih 5 DW SC) ima li to i na slovenskom, skoro svi citali skenove ... eto prilike za nekog novog (starog) slovenskog izdavaca. :D
A svima pojasnio da imaju trenutno pored engleske jos srpske i hrvatske verzije.
Ja sam isto presao na Fibru, zbog cijene, sabranosti/napuhanosti i brzine pokrivanja, ali je DW s druge strane u prednosti zbog prevoda, dvoje "slagalica" (hrbat i naslovnice), origi naslovnica na kraju i manje/lakse izdanje, samo je puno skuplje.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Topic |
|