forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Neobjavljene table - Zagor
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 210

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 17/11/2014 : 19:50:13  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Ma dokle god se održi biološki minimum nema straha za Zagora.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 17/11/2014 : 19:59:38  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
...a dokle god je foruma, o tome će se pričati deset puta godišnje

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 17/11/2014 : 20:08:37  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Pretpostavljam da ta bolja vremena nikada nece ni doci.
Zagor je na izdisaju, vec sada lezi u komi.
Verni na naslovnicama ce biti poslednji cin i pocetak kraja.
Dajem serijalu jos deset godina, mislim da ce to onda biti to.
Nije da ne postoji nacin da se Zagor spasi, ali cinjenica jeste da Burattini nije sposoban za tako nesto.
On je veliki fan, ali isto tako nista drugo do obican zanatlija.
Nije on covjek koji bi mogao da unese inovativne ideje ili bilo sta poboljsa, a kada se jednog dana zaista odluce za radikalne promjene, tada ce vec biti kasno. I onda, naravno, krivica ce se traziti u drugima, mada je sasvim jasno da je sve u Buretovim rukama.

Zagoru je potreban tip poput Recchionija, neko ko ima muda da se upusti u nove stvari, neko ko ce iz temelja promijeniti serijal. Pa sta bude neka bude, gore od trenutne situacije ne moze biti.
Kada vidis da neko umire, moras rizikovati, jer covjek ce ionako umrijeti. Postoji mala vjerovatnoca da mu se ipak moze pomoci.

Serijal je trenutno na skoro 30.000 prodajnih primjeraka, sto je na granici prolaznog.

Sada treba reagovati, evo na primjer otpoceti veliku pricu sa ratom u Darkwoodu, pricu koja ce potrajati 3-4 godine.
Spaljen Darkwood, neke od poznatih likova ubiti u stripu.
Napraviti lancanu pricu, nesto kao JA odiseja, ali sa sredistem u Darkwoodu.

Apsolutni rat izmedju Indijanaca i vojske, Zagor stoji negdje izmedju, onda sve vise zauzima indijansku stranu.
Nakon rata Darkwood proglasiti nezavisnom pokrajinom/republikom, podrucjem u kojem US vlada nema vise nikakva prava.

U tom slucaju ostaje onda jos mnogo prostora da se i nakon rata napravi dosta zanimljivih prica cak i u samom Darkwoodu, a ne da se ponavljaju jedne te iste cijelo vrijeme.

Ovako kako sada stvari stoje, Darkwood je istrosen, avanture iz tog podrucja su postale dosadne. Nova odiseja u dogledno vrijeme isto nije izlaz, jedini as u rukavu ostaje Zagorov dolazak u Evropu, a taj as bi trebalo upotrijebiti 2-3 godine nakon rata.

Eto, to je okvirno jedan od nacina kako bi se mogla da podigne prodaja. To sam napisao uz kaficu, tek tako iz glave.
Dragi Bure, zar je toliko tesko imati svjezu ideju i realizovati je?! Trenutno si na dobrom putu da ubijes Zagora, i ti nista protiv toga ne preduzimas!

Kad ovako nešto pročitam, pa i od suradnika foruma, zbilja osjećam gađenje.
Neki kao da su pročitali 3-4 Zagorova romana.
Ipak, usprkos tome mogli su shvatit da se Zagorov svijet, bez obzira na anakronizme drži povijesnih činjenica u kojima nema nikakvog autonomnog Darkvuda.
I uopće nema nikakvih mogučnosti da bi mogao biti izboren (osim uz Helingenova oružja).
No, nije tako i ponavljam: Zagor se drži povijesti u kojoj nema mjesta za nepostojeću Darkvudsku državu.
Zagor je omeđen svijetom 1820-1840 i sve globalno ili regionalno opće poznato, je isto kako u stvarnosti tako i u stripu.

Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 17/11/2014 : 20:37:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:
Originally posted by teller

Meni je ovaj novi zagor u redovnoj ediciji bollji od onog u extra....nek ne mjenjaju nista...

Lako je tebi kada obožavaš Chiarollu i Laurentija a njih nema u extra ediciji.

Ja se čak i slažem sa tellerom, u ovoj redovnoj ediciji ne znam ništa što će biti i uvijek je dočekam sa nekim iščekivanjem većim nego kod extra edicije iako tu bude Chiarolla, Cassarovi itd.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 17/11/2014 : 20:48:23  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Jedini recept koji bi doveo do povećanja prodaje

-Kontinuitet ljudi...kontinuitet. To je ključno. To je održavalo serijale poput Dampyra, Magičnog Vetra, Lazarusa Ledda, Nathana Nevera. Izbaciti naviku jedan događaj-jedna avantura. Razvući jednog neprijatelja na više avantura (Nat Murdo, Kandrax, Richter) a ne srediti ga odmah.

-otpustiti koloristu

-modernizovati malo uopšte dizajn naslovnice (logotip i naslov)

-naći makar jednog dobrog pisca da se Burattini malo izvuče iz sterilne mass-produkcije, a taj drugi pisac mora biti van tradicionalističke šeme da bi se mogao postići savršen balans kao u SA odiseji.

-Zaposliti Caponea za stalno :)

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 17/11/2014 20:49:03
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 17/11/2014 : 20:48:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Džabe je svako iščekivanje ako se na kraju razočaraš.
Jest da se i među novima može naći dobrih epizoda pa čak i više od toga ali meni je ipak bolja extra serija.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 17/11/2014 : 21:08:23  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Makar otkako se vratio nazad negdje je malo pao u kvaliteti.
Npr. Hogan - kraj priče

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 17/11/2014 : 21:09:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

quote:

Makar otkako se vratio nazad negdje je malo pao u kvaliteti.
Npr. Hogan - kraj priče

I ovaj zadnji maxi.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 17/11/2014 : 21:11:31  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by guderian

Ipak, usprkos tome mogli su shvatit da se Zagorov svijet, bez obzira na anakronizme drži povijesnih činjenica u kojima nema nikakvog autonomnog Darkvuda.
I uopće nema nikakvih mogučnosti da bi mogao biti izboren (osim uz Helingenova oružja).
No, nije tako i ponavljam: Zagor se drži povijesti u kojoj nema mjesta za nepostojeću Darkvudsku državu.
Zagor je omeđen svijetom 1820-1840 i sve globalno ili regionalno opće poznato, je isto kako u stvarnosti tako i u stripu.

Hiljadu mi bubnjeva Syldavije, ma vidi ti drznika!
Momak, nauci da citiras post kako treba.
Moze neko pomisliti da sam ja napisao ovu hrpu gluposti.
Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 17/11/2014 : 21:19:09  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by guderian

Hiljadu mi bubnjeva Syldavije, ma vidi ti drznika!
Momak, nauci da citiras post kako treba.
Moze neko pomisliti da sam ja napisao ovu hrpu gluposti.

Ne, ti si napisao onu drugu hrpu gluposti!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 17/11/2014 : 21:28:05  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Vidi nesto, nemam bas vremena, ali osnovno sto je oduvijek govorio Nolitta, sto je govorio Bure, pa i Boselli, je to da Zagorov svijet nije nas. Ne radi se o nasoj realnosti vec je to paralelni svijet u kojem je sve moguce. Nove drzave, drugaciji istorijski tok, jednostavno sve.
Ne znam koliko si upoznat sa Zagorom, ali ako ga vec citas, nije moguce da su ti takve stvari promakle.
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 17/11/2014 : 21:34:06  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
Hahah, zanimljivo kako svako ima različit pristup, ja bih npr. za kraj volio vidjeti najprije neku neku ogromnu azijsku sagu odakle bi moglo izaći barem 50-60 epizoda, ali ne nekih običnih nego malo spektakularnije, Zagor u aktuelnim sukobima, malo mistike, horora, spomena starih civilizacija. Onda bi u povratku išao niz morskih i klasičnih priča, a potom i vrhunac, evropska odiseja, gdje bi se ubacila neka tajna društva evropske aristokracije kroz sve države, to bi se onda povezalo sa bazom drugdje i mnogim moćnim likovima (Rakosi, Kandrax), gdje bi se velikim brojem priča došlo do nekakvog vodstva te organizacije koje potiče još iz doba Atlantide i Mua, pa sve do Wendiga i nekih vanzemaljskih kombinacija (bio bi upleten i kult vještica i neki novi neprijatelji) :D sve bi to završilo konačnim povratkom u Darkvud koji bi bio oronuo i premješten u neku tamnu dimenziju, pa bi onda krenuo taj spominjani veliki rat između dobra i zla, u fazonu kombinacija indijanaca i mnogih drugovremenskih naroda kao nasljednika dobre civilizacije (ili dobrog dijela drevne civilizacije) i ovih drugih kao nasljednika nekog drevnog zla (možda čak i nekog vanzemaljskog entiteta) :D Na kraju bi došlo do spomenutog Zagorovg kraja, ali bi nastavio živjeti kao legenda i spomen budućim narodima (u svemu tome bih volio vidjeti neku viziju modernog svijeta, ali baziranog na indijancima, ono neka paralelna dimenzija gdje nije došlo do kolonizacije amerike, pa su indijanci osnovali neko moderno društvo, ali na drugi način, neka poluutopija, u skladu sa ekologijom, ali opet sa prisutnim visokotehnološkim stvarima, na drugi način od ovog nama poznatog i tako...), nekih 200injak epizoda, 50 epizoda azija, klasika 50, 60 epizoda evropa, 40 rat :D Lako je zamišljati, teško izvesti :D
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2427 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 17/11/2014 : 21:38:44  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

-Kontinuitet ljudi...kontinuitet. To je ključno. To je održavalo serijale poput Dampyra, Magičnog Vetra, Lazarusa Ledda, Nathana Nevera. Izbaciti naviku jedan događaj-jedna avantura. Razvući jednog neprijatelja na više avantura (Nat Murdo, Kandrax, Richter) a ne srediti ga odmah.

Kontinuitet je dobra stvar, ali Zagoru dobro stoji i ovako svaka epizoda za sebe... samo kada bi autori to znali iskoristiti.

Bez kontinuiteta nisu dužni ništa objašnjavati gdje su nestale posljedice prošle epizode - dakle, sve opcije scenarija su im na raspolaganju. Ama baš sve priče i katastrofe su im na raspolaganju.

Mogu napraviti s Darkwoodom što god zažele i da u slijedećoj epizode krenu kao da se ništa nije dogodilo... Npr 'Potop u Darkvudu'- epizoda u kojoj su potopili cijeli Darkwood... i u slijedećoj epizodi sve normalno
Opći rat u Darkwoodu? Nema problema! U idućoj epizodi Zagor protiv kriumčara viskija
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 17/11/2014 : 21:41:38  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sve su ti ideje odlične, sem prve najvažnije - kontinuitet.

Kontinuitet ne bi doveo do povećanja prodaje, već samo do održavanja trenutne. Lepo si napisao da je to održavalo ostale serijale. Kod Zagora teško da će biti novih kupaca ako pri semplovanju ulete u neku dugačku priču gde se vraća neki ispečeni čika od pre 20 godina. Jedino ako pomogne dugačko i temeljno Buretovo prepričavanje.
Najbolji primer je upravo Nathan Never koji je u početku, zbog sjajno osmišljenog kontinuiteta, u prvih par godina duplirao prodaju i dugo držao treće mesto po prodaji u SBE. Ali vremenom to što ga je stvorilo, počelo je da ga ubija. Povremeni čitaoci su počeli da se gube u širini priče, novi nisu znali šta ih je snašlo i serijal je počeo da tone neverovatnom brzinom. Toliko da su morali da mu zveknu jedan reboot posle 250 epizoda i da krenu sa dečijim nepovezanim pričicama u nadi da će naći nove kupce.
To se nakratko i desilo, ali u neznatnom broju. Zatim se pad još više ubrzao jer su počeli da dižu ruke i najstariji fanovi. Toliko da će Zagor, koji dvadeset godina nije mogao da prismrdi Nathanovim ciframa, do kraja godine biti ispred po prodaji i zauzeti četvrto mesto na listi najprodavanijih SBE serijala, a do kraja sledeće možda i treće mesto.
Tako da je Zagor miran još par godina, a za kasnije, videćemo.
Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 17/11/2014 : 22:04:18  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vidi nesto, nemam bas vremena, ali osnovno sto je oduvijek govorio Nolitta, sto je govorio Bure, pa i Boselli, je to da Zagorov svijet nije nas. Ne radi se o nasoj realnosti vec je to paralelni svijet u kojem je sve moguce. Nove drzave, drugaciji istorijski tok, jednostavno sve.
Ne znam koliko si upoznat sa Zagorom, ali ako ga vec citas, nije moguce da su ti takve stvari promakle.

Gle, tebi svaka čast.
Car si!
Zagora čitam od 1980 kad sam imao četiri godine.
Uz njega, Bleka, Marka, Texa i druge sam naučio čitati.
O paralelnome svijetu tada, nije bilo ni govora.
To je spika tek poslije 2000-te.
Ipak, i dan danas se Zagorov svijet drži povijesti.
Svi alternativni događaji su prelokalni da bi bili zabilježeni.
Tako je to kod Zagora od početka funkcioniralo.
Inače, imam sve Zagore koji su izašli u Ludensovom i SD izdanju.
Baš sve.
Iz LMS i ZS imam 212 komada.
(iste imam u gore navedenim izdanjima)
Prema tome, smatram se sasvim solidnim poznavaocem.
Stvarati od Zagora super junaka ili njegov svijet 19 stoljeća u neko alternativno stoljeće ili svemir je remečenje onoga što Zagor je.
To bi tek bilo negativno u cijeloj stvari.
On kao takav nije zamišljen.
Nema šta tu Buratini reći jer je to već davno kazano.
Zagor je strip o junaku iz 19 st. koji djeluje na tlu izmišljene šume na istoku SAD i koji povremeno ima ekskurzije okolo.
Povremeno riješava probleme sa nadnaravnim ili vanzemaljskim silama koje prijete globalno kao i M.M. ili D.D. ili čak i Mister N.
TOČKA.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 17/11/2014 : 22:07:57  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
O paralelnome svijetu tada, nije bilo ni govora.
To je spika tek poslije 2000-te.

Ne bih se želio miješati u diskusiju, ali kako to da nisi čitao "Horde zla" ili "Demone ludila"?
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2646 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 17/11/2014 : 22:10:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Prika, Bonelli univerzum je paralelna stvarnost i ako to ne razumijes sve je uzalud, King je doktor i nemoj se puno bahatiti.

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 17/11/2014 : 22:13:44  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
@PijaniPatak
U vezi komentara na fejsu, došlo je do apdejta u vezi Hellingenovog povratka.

Rauch/ - ".............." (broj 600 u boji, 7.2015.) - 1
Burattini/ - Pobuna strojeva (Povratak Hellingena, 1. dio, 8.2015.-9.2015.) - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Burattini/Sedioli/Verni - Povratak Hellingena, 2. dio (10.2015.-?) - 1, 2, 3

Edited by - solar on 17/11/2014 22:21:43
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 17/11/2014 : 22:43:42  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ah :)
Moram prestati sa ovim zavirivanjem u forum i malo mu se više posvetiti

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 17/11/2014 : 23:21:17  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

quote:

Kontinuitet ne bi doveo do povećanja prodaje, već samo do održavanja trenutne...
Povremeni čitaoci su počeli da se gube u širini priče, novi nisu znali šta ih je snašlo i serijal je počeo da tone neverovatnom brzinom.

To šta pričaš stoji, samo što nema nikakve veze sa mojim obrazloženjem.

Govorim o mini-kontinuitetima poput odiseja ali da nisu odiseje nego priče unutar Darkwood-margina. Npr. uzmi zlikovca i iskoristi ga za sledeće tri do četiri priče (dakle, 10-12 svesaka) ili bilo kako poveži te tri ili četiri priče. A onda kada završiš sa tim, nuliraj sve kao što serijal oduvek i nulira.

Stvar je u tome da kontinuitet ne prija samo čitaocima (svaka odiseja je imala svoje odjeke) već i piscima.Evo, Burattini je u JA sagi objašnjavao daleko manje nego inače. Ako prija piscima, to se ispolji jačim kvalitetom priče.

Capisci?

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 18/11/2014 : 00:13:20  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Kontinuitet ne bi doveo do povećanja prodaje, već samo do održavanja trenutne...
Povremeni čitaoci su počeli da se gube u širini priče, novi nisu znali šta ih je snašlo i serijal je počeo da tone neverovatnom brzinom.

Govorim o mini-kontinuitetima poput odiseja ali da nisu odiseje nego priče unutar Darkwood-margina. Npr. uzmi zlikovca i iskoristi ga za sledeće tri do četiri priče (dakle, 10-12 svesaka) ili bilo kako poveži te tri ili četiri priče. A onda kada završiš sa tim, nuliraj sve kao što serijal oduvek i nulira.

Stvar je u tome da kontinuitet ne prija samo čitaocima (svaka odiseja je imala svoje odjeke) već i piscima.Evo, Burattini je u JA sagi objašnjavao daleko manje nego inače. Ako prija piscima, to se ispolji jačim kvalitetom priče.

Capisci?

Ma kapišim ja šta pričaš, samo sam se bio uhvatio za tvoj naslov: recept za povećati prodaju. Jednostavno takav recept više ne postoji, kola će narednih godina ići samo nizbrdo. Najviše čemu se možemo nadati je da će ići što sporije.
I da se razumemo, ja sam prvi za kontinuitet i to ne mini neg maxi, da sve puca od komplikacija u sto brojeva, ali plašim se da je mnogo više onih koji kao teller traže kako on reče bum, tras, idemo dalje. Jednostavno, brzo, zabavno. E sad, ak ne može u sto brojeva bila bi super i tvoja ideja o 10-12 svezaka pa nuliranje, al nešto sumnjam da Bure može više od 5 da sklopi, a i to retko.
A sa odisejama se ispucao na duže staze, uostalom pre dva meseca smo ga pitali u Herceg Novom dal planira Evropsku odiseju, na šta se on nasmejao i rekao da ne želi o tome ni da razmišlja narednih par godina.
Očigledno smatra da će biti dovoljno da s vremena na vreme vrati ponekog negativca u 3-4 nastavka i to je to, a između može i bum, tras.

Edited by - thekide on 18/11/2014 01:06:52
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 18/11/2014 : 08:30:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

@PijaniPatak

Burattini/ - Pobuna strojeva (Povratak Hellingena, 1. dio, 8.2015.-9.2015.) - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Ovo lepo deluje, stvara osećaj da se ništa nije promenilo u zadnjih 30 godina od kada sam kao klinac drzao u ruci Teror šeste planeteStari dobri Ferri, Bure pogada u centar mete i prepričava nam stare stvari, sve to meni deluje lepše nego da Bozelli počne sada da sere o nekim glupostima, Sedioli i Verni razbijaju, jedva čekam ovu priču.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 18/11/2014 : 11:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Još jučer si bio umoran od Zagora a već sada je sve isto kao i prije.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/11/2014 : 11:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Timber Bil

quote:
Originally posted by solar

@PijaniPatak

Ovo lepo deluje, stvara osećaj da se ništa nije promenilo u zadnjih 30 godina od kada sam kao klinac drzao u ruci Teror šeste planeteStari dobri Ferri, Bure pogada u centar mete i prepričava nam stare stvari, sve to meni deluje lepše nego da Bozelli počne sada da sere o nekim glupostima, Sedioli i Verni razbijaju, jedva čekam ovu priču.

Vec skoro pa dvadeset godina cekamo na Hellingenov povratak, i ono sto dobijemo je prepricavanje starih epizoda koje smo procitali vec x puta. Ne znam...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 18/11/2014 : 12:05:54  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Capisci?

Ma kapišim ja šta pričaš, samo sam se bio uhvatio za tvoj naslov: recept za povećati prodaju. Jednostavno takav recept više ne postoji, kola će narednih godina ići samo nizbrdo. Najviše čemu se možemo nadati je da će ići što sporije.
...

Pesimisto

tamo gde ima nizbrdo ima i uzbrdo

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page
Page: of 210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page