Author |
Topic  |
Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 22/11/2014 : 19:33:42
|
quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by DODSFERD
Zagor je namijenjen svim uzrastima, čak je i manje djetinjast nego što su to recimo neki serijali iz francuske škole a koje opet kupuju većinom odrasli.
Apsolutno točno
Dabome, al nije Zagor jedini, sve je to iz neznanja...pa kultni Asterix, najprodavani stip na svitu, kojeg obožavam, koji ima jako inteligentni humor i kulturnu pozadinu... je u narodu percipiran kao strip za dicu. A (bezvezni) filmovi o njemu su još više pridonili tome. Pada mi na pamet masu stripova koji su poprilično ne-ozbiljniji od Zagora a ne gleda ih se tako. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 22/11/2014 : 19:43:52
|
Nekako je ustaljeno među masom da je prigodnije popljuvati ono što dolazi iz kuće Bonelli pa bio to Zagor ili nešto drugo dok se za stripove iz ostalih kuća većinom nalaze samo dobre riječi bez obzira bili za djecu ili ozbiljniju publiku. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19471 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 23/11/2014 : 10:05:41
|
Nekako je ustaljeno među masom da je prigodnije popljuvati ono što dolazi iz kuće Bonelli pa bio to Zagor ili nešto drugo dok se za stripove iz ostalih kuća većinom nalaze samo dobre riječi bez obzira bili za djecu ili ozbiljniju publiku.
pa to sam i govorio....od zagora trazite sve fantasticne price i vrhunski crtez..a kad u fibrici izade bezvezna prica sa crtezom iz vrtica-to je vrh 9 umjetnosti...... Ne trazite od zagora previse-to je bila samo poanta sto sam htio rec...strip za zabavu, istina vise za klince ali i za stariju uzrast koji u stripovima ne trazi znanstvenu fantastiku...vec prvenstveno zabavu... Krasan strip koji volim i zelim citati do sudnjeg dana, da dokazem da moze u zagoru uzivat i jedan 100 godisnjak.  |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 23/11/2014 : 16:33:59
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by teller
Kad čitate Zagora imajte to na umu, kad čitate neku mangicu, fibricu, orkicu, tangicu i ostale "samo dobre stripove"-e tamo več možete secirati,razgljabljti,analizirati junaka ili radnju...tamo treba i mozat uključit, kod Zagora samo ona upuštajuće osjetila.... ma iskreno da vam kažem-ponekad pomislim da bi bilo bolje da nisam na forumu...manje bi znao i više uživao u čitanju stripova...ima taj forum i prednosti i mane. Meni, ali samo meni ti kolorci su obojani kako i Zagoru paše...naivno, zabavno i oči odmarajuće...e da tako oboje Magičnog, Nathana ili Martija-tu bi več namrštio čelo...
Kod tebe stvarno ponekad nisam siguran da li ti volis Zagora ili ne. Kod kojih to stripova treba "ukljuciti mozak"? Jbg, ispade da Zagora citaju samo idioti. Magicni ima u boji, pogledaj izdanje Epicentra. Zasto bi zbog takvog kolora kod Magicnog "namrstio celo", a kod Zagora ne? Serijali su slicnog zanra, radnja je u istom vijeku. To za Nathana i Martija mogu da razumijem. Moderni svijet, tehnologija, treba obratiti paznju na vise detalja, ali zasto je Magicni u istom kosu sa ova dva junaka, a nije sa Zagorom?
Teller je odlican momak ali slozio bih se s kingom, citajuci njegov post bas imam osjecaj kao da sam idiot koji cita strip namjenjen desetogodisnjacima k tome izdvaja ne malu sumu novca za isti idiotski i djetinjasti strip. |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Posted - 23/11/2014 : 16:41:33
|
Zagor je namijenjen svim uzrastima, čak je i manje djetinjast nego što su to recimo neki serijali iz francuske škole a koje opet kupuju većinom odrasli.
Slozio bih se, cast je spasena   |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 23/11/2014 : 16:48:07
|
quote: Originally posted by Tonka24
quote: Originally posted by King Warrior
Kad čitate Zagora imajte to na umu, kad čitate neku mangicu, fibricu, orkicu, tangicu i ostale "samo dobre stripove"-e tamo več možete secirati,razgljabljti,analizirati junaka ili radnju...tamo treba i mozat uključit, kod Zagora samo ona upuštajuće osjetila.... ma iskreno da vam kažem-ponekad pomislim da bi bilo bolje da nisam na forumu...manje bi znao i više uživao u čitanju stripova...ima taj forum i prednosti i mane. Meni, ali samo meni ti kolorci su obojani kako i Zagoru paše...naivno, zabavno i oči odmarajuće...e da tako oboje Magičnog, Nathana ili Martija-tu bi več namrštio čelo...
Kod tebe stvarno ponekad nisam siguran da li ti volis Zagora ili ne. Kod kojih to stripova treba "ukljuciti mozak"? Jbg, ispade da Zagora citaju samo idioti. Magicni ima u boji, pogledaj izdanje Epicentra. Zasto bi zbog takvog kolora kod Magicnog "namrstio celo", a kod Zagora ne? Serijali su slicnog zanra, radnja je u istom vijeku. To za Nathana i Martija mogu da razumijem. Moderni svijet, tehnologija, treba obratiti paznju na vise detalja, ali zasto je Magicni u istom kosu sa ova dva junaka, a nije sa Zagorom?
Teller je odlican momak ali slozio bih se s kingom, citajuci njegov post bas imam osjecaj kao da sam idiot koji cita strip namjenjen desetogodisnjacima k tome izdvaja ne malu sumu novca za isti idiotski i djetinjasti strip.
Ma to je teller samo posegnuo za određenom dozom ironije, nije baš doslovno mislio to što je napisao.  |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 23/11/2014 : 17:11:08
|
Kako živim u malom mjestu nemam nikakvih uzoraka za uspoređivanje ali kada dođem u Zagreb i svratim u tamošnje striparnice znam vidjeti ljude u 40-im i 50-im godinama života da kupuju Zagora i ne samo njega već i ostale junake koji kotiraju kao naivniji od Zagora. Dakle, nema nikakve dileme da je to strip za sve uzraste a pogotovo ovi kolorci koje će i prije kupiti ovakve "stare kosti" kao ja i slični nego klinci koji vjerojatno ne mogu ispratiti takvo izdanje (a možda ih i ne zanima). |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 23/11/2014 : 17:18:41
|
to sto strip kupuju svi uzrasti ne znaci da je napravljeno za sve uzraste Bonelli je firma i njih zanima profit, odnosno prodat će strip svakome, najbolje jos da brane prodaju svima starijima od 16 godina :) |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 23/11/2014 : 17:57:33
|
Svaku firmu zanima profit jer drugačije ne mogu opstati pa tako i Bonelli. A sigurno ne bi danas opstali da mi stariji ne kupujemo njihove proizvode, kada bi ovisili o publici ispod 16 godina mogli bi staviti ključ u bravu. Kolorac je posebna priča, kako je to luksuzan proizvod izdavač sigurno neće profitirati od mlađih čitatelja bez obzira koliko taj strip bio namijenjen njihovom godištu. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Posted - 24/11/2014 : 22:16:08
|
Zanimljivo a druga knjiga stoji na 127. Izgleda da cak i oni koji nece skupljati LL kupuju samo ovu epizodu. Jedva cekam da mi dode primjerak pa da vidim. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 24/11/2014 : 22:27:20
|
Kod mene panike nema jer sam uzeo odmah po izlasku ali stvarno bi se morali požuriti svi koji planiraju uzeti tu knjigu. Znao sam da će se prodavati bolje od ove druge jer su vjerojatno i preprodavači nanjušili svoju šansu.
|
 |
|
thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 24/11/2014 : 22:37:01
|
quote: Originally posted by D.J.
Ne zelim stvarati paniku, ali cini mi se da Zagor prica nece jos dugo... Jos samo 71 primjerak na lageru kod Libellusa.
Danas je došlo do većeg pada verovatno zbog izvoza, jer je odjednom nestalo 50-tak komada. Što znači da moram u četvrtak, najkasnije petak da trčim po svoj primerak. |
 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19471 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 25/11/2014 : 05:56:17
|
Ovo je strip na koji ce skoro svi "pasti" i oni koji kupuju sve od Zagora, i nostalgicari, i oni koji uzimaju samo odabrane knjige i preprodavaci, naravno! Ova je knjiga izdavacki raj, ne mozes fulati.
još kad toga nemaju ni Talijani...nemaju tu naslovnicu u republiki kolor,nemaju tu priću HC, a kad bi ju i imali nebi imali obojene vinjete malog Zagora na njoj...  |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 25/11/2014 06:00:43 |
 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts
Posted - 25/11/2014 : 09:14:28
|
Ovo je strip na koji ce skoro svi "pasti" i oni koji kupuju sve od Zagora, i nostalgicari, i oni koji uzimaju samo odabrane knjige i preprodavaci, naravno! Ova je knjiga izdavacki raj, ne mozes fulati.
još kad toga nemaju ni Talijani...nemaju tu naslovnicu u republiki kolor,nemaju tu priću HC, a kad bi ju i imali nebi imali obojene vinjete malog Zagora na njoj... 
E nemaju Talijani dosta toga sto se tice kvalitete (a bome ni Amerikanci ) naprema ludim fanovima iz nasih krajeva koji su preuzeli izdavastvo. |
www.epicentercomics.com |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Posted - 25/11/2014 : 13:39:16
|
Dobio svoje primjerke... fantasticna stvar      O ponasanju ljudi iz Libellusa stvarno nemam rijeci... Kao da sanjam ako da nisu iz Hrvatske... toliko pristupacnosti,ljubaznosti, profesionalnosti u zivotu nisam dozivio. |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 25/11/2014 : 14:08:41
|
Inače ne kupujem sa njihovog sajta (većinom u striparnicama) ali sam se već nekoliko puta uvjerio u njihovu profesionalnost prilikom prednarudžbe starih izdanja u vrijeme Interlibera. Svaki put su me čekali stripovi i to posebno odvojeni tako da nije bilo traženja po štandu svega onoga što sam naručio. |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17105 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 25/11/2014 : 20:05:32
|
Tko bude odugovlačio vjerojatno će ga kupiti na aukcijama za malo veću paru i svi sretni i zadovoljni.  |
 |
|
ZoranC
Senior Member

Germany
1941 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 25/11/2014 : 20:07:31
|
Kad se samo sjetim da sam se htio rijesiti prve 4 knjige, jer se nisam mogao sprijateljiti s formatom i bojom... Bah, idiotizam. Sad ne bih prezivio ni dana da mi nema ove kolekcije. Kakav Digging Bil, ja sam svoje blago pronasao i svaka nova knjiga je kao prihod od "nove pljacke" u ovom sanduku sa zlatom... |
 |
|
Topic  |
|