forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 I LOVE YU !!!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 30/11/2014 : 00:19:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Evo, Tomos bi ponovo mogao nešto napraviti, ovaj put i na tržištu EU.
Držim im fige!

http://www.jutarnji.hr/veliki-povratak-legendarnog-tomosa--nas-moped-ce-biti-stedljiv-i-trajat-ce-30-godina-/1243856/

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47308 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/11/2014 : 00:41:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
redukcija se i ja sičan.
u svakom slučaju triba objektivno gledat stvari. i prošle i sadašnje.
problem je šta ljudi idu u krajnosti.
a i računaj da je danas (čisto biološki) bar jedna četvrtina ex yu rođena nakon 1990.te.
znači ne pamte baš ništa od svega toga.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 30/11/2014 : 08:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
pa i to....napisala je jedna žena na fb, svdija mi se i stvarno je, i to smo uspjeli sačuvati u sebi.

Gordana Goga ....Kako smišno zvuči kad danas netko tko je tada bio pionir priča o politici i obilježavanju. Nikad mi nitko nije spominjao politiku niti sam imala pojma o tome. Nikad dnevnik nisam pogledala, iza crtića se išlo u krpe. Kako politiziranje dice i obilježavanje?! Uz tu odoru smo se družili, smijali, voljeli, poštivali odrasle i bili dobri i vjerni. Nitko nas nije maltretirao, pojmovi poput pedofilije, prodaje dice ili iskorištavanja istih kao radne snage, nama su bili nepoznati. Ma mi smo bili sritna dica!

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 30/11/2014 08:36:15
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 30/11/2014 : 11:50:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Kult

http://www.index.hr/black/clanak/sjecate-li-se-branka-kockice-proslo-je-40-godina-od-emitiranja-prve-epizode-kultne-serije/787198.aspx

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 30/11/2014 : 23:44:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
jucer sam radio, ali danas slavim praznik:) Sretan praznik svima:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3275 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 01/12/2014 : 08:31:46  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Kult

http://www.index.hr/black/clanak/sjecate-li-se-branka-kockice-proslo-je-40-godina-od-emitiranja-prve-epizode-kultne-serije/787198.aspx

imali smo u gimnaziji nastavu u smjenama, pa smo pre popodanske nastave uvek gledali kocka, kocka, kockica.

o brojevima, satu (koliko je sati), slovima, a finale je bio u 11:15 tom&jerry po tri crtiča!!!

i to sa 17 pre odlaska (na pivo) u školu!

otkačena mularija

Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 01/12/2014 : 12:07:36  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Po desavanjima glede nostalgije na prostorima ex-Yu da se naveliko primjetiti da Slovenci najvise "pate" za bivsom drzavom.Evo banalan primjer,prije par dana odrzavana je prigodna svecanost u Bihacu glede godisnjice odrzavanja zasjedanja AVNOJ-a i licno sam vidio dva puna autobusa Slovenaca koji su dosli prisustvovati obiljezavanju,odsjeli su u hotelu u mome susjedstvu.Uzevsi u obzir da su inicijativa za raspad i prvi koraci dosli upravo iz Dezele interesuje me zasto je onda prisutan toliki zal?

Wtf?

Edited by - bagi on 01/12/2014 12:08:04
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47308 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/12/2014 : 12:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bagi

Po desavanjima glede nostalgije na prostorima ex-Yu da se naveliko primjetiti da Slovenci najvise "pate" za bivsom drzavom.Evo banalan primjer,prije par dana odrzavana je prigodna svecanost u Bihacu glede godisnjice odrzavanja zasjedanja AVNOJ-a i licno sam vidio dva puna autobusa Slovenaca koji su dosli prisustvovati obiljezavanju,odsjeli su u hotelu u mome susjedstvu.Uzevsi u obzir da su inicijativa za raspad i prvi koraci dosli upravo iz Dezele interesuje me zasto je onda prisutan toliki zal?

sad su sami a malo ih je.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 01/12/2014 : 12:17:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali oni pate za bivšom državom, za tim vremenom. Mislim da niko danas nije lud da 6 disfunkcionalnih društava ujedninjuje u jedno. Em nisu isti ljudi, em nisu za ljude. Niko se nije bavio time kada se raspadala zemlja - A šta će biti sa društvom?

I zdrav pojedinac bi skrenuo kada bi mu se dešavalo (i dešava) to što se dešavalo (i dešava), a kamo li i onim labilnijima.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47308 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/12/2014 : 12:24:46  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

quote:

Ali oni pate za bivšom državom, za tim vremenom. Mislim da niko danas nije lud da 6 disfunkcionalnih društava ujedninjuje u jedno. Em nisu isti ljudi, em nisu za ljude. Niko se nije bavio time kada se raspadala zemlja - A šta će biti sa društvom?

I zdrav pojedinac bi skrenuo kada bi mu se dešavalo (i dešava) to što se dešavalo (i dešava), a kamo li i onim labilnijima.

da,to su uglavnom stariji ljudi a pogotovo u slo koja je i brojčano najmanja iostala je nekako izolirana.
a usput se sroza i standard

Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 01/12/2014 : 12:29:08  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by Jasko

quote:

da,to su uglavnom stariji ljudi a pogotovo u slo koja je i brojčano najmanja iostala je nekako izolirana.
a usput se sroza i standard

Da,sad su stariji...Ali nisu bili prije 25 godina kad je padala Yu,malo ih se tada culo...Sta je ovo sad,pokajanje?

Wtf?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47308 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/12/2014 : 12:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
evo ti jedna zanimljiva anketa od prije par godina

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/12/2014 : 12:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ne svidja im se gnili kapitalizam (ako nisu pri koritu, a korito nije dovoljno veliko za sve krmace).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 01/12/2014 : 12:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
a da malo demistificiramo par-nepar, redukcije struje i bonove za kavu? jer kada antijugoslaveni protežu te argumente kako bi dokazali nevaljalost bivše nam države, oni neinformirani i neoprezni bi mogli steći dojam da je takvo stanje trajalo maltene za vrijeme cijele jugoslavije.

par-nepar nije nešto što su izmislili jugoslaveni niti milka planinc. prvi su ga uveli i koristili amerikanci početkom 1970-tih godina prošlog stoljeća, tokom velike naftne krize koja je zahvatila svijet i svoj vrhunac doživjela potkraj sedamdesetih, te se naravno prelila i na naša područja. s time da par-nepar nije trajao niti godinu dana, premda se ubrzo prešlo na bonove za gorivo, ali ni to nije dugo trajalo dok se stvari nisu vratile u normalu.

bonovi za kavu i deterđente? par mjeseci tijekom 1982. godine
restrikcije struje? nekoliko mjeseci u 1982. na 1983. godinu
nestašica banana? a čujte, nije bilo niti hladnjača i vladalo je potpuno drugačije poimanje trgovine i opskrbljenosti. i ne samo kod nas nego i u europi. kupovalo se sezonsko i sviježe voće i znalo se što kada rodi i kada se ubire. to što vi danas cijele godine imate banane na policama i mislite da su svježe je druga priča...

i da, mnoge hrvatine zaborave da je sve to bila i posljedica ekonomske stabilizacije jer je osamdesetih godina prošlog stoljeća u jugu došao zloglasni MMF i praktički joj nametnuo paket strogih ekonomskih mjera. MMF nije direktno proizveo nestašice šečera i ulja, ali je uveo, takoreći, tihi embargo jugoslaviji. domačim poduzećima su trebale devize kako bi pokretale poslove, ali zbog nesretne politike međunarodna financijska tržišta odbila su im davati zajmove. posljedica toga je bila da su poduzeća masovno izvozila svoje proizvode kako bi zauzvrat dobivala toliko potreban novac za pokretanje investicijskog i proizvodnog ciklusa. jasno? zemlja je bila pod sankcijama te je snalazila kako je najbolje znala i umijela. to je jedan od razloga nedostataka proizvoda na domaćem tržištu jer su ih poduzeća masovno izvozila.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47308 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/12/2014 : 12:52:32  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

a da malo demistificiramo par-nepar, redukcije struje i bonove za kavu? jer kada antijugoslaveni protežu te argumente kako bi dokazali nevaljalost bivše nam države, oni neinformirani i neoprezni bi mogli steći dojam da je takvo stanje trajalo maltene za vrijeme cijele jugoslavije.

par-nepar nije nešto što su izmislili jugoslaveni niti milka planinc. prvi su ga uveli i koristili amerikanci početkom 1970-tih godina prošlog stoljeća, tokom velike naftne krize koja je zahvatila svijet i svoj vrhunac doživjela potkraj sedamdesetih, te se naravno prelila i na naša područja. s time da par-nepar nije trajao niti godinu dana, premda se ubrzo prešlo na bonove za gorivo, ali ni to nije dugo trajalo dok se stvari nisu vratile u normalu.

bonovi za kavu i deterđente? par mjeseci tijekom 1982. godine
restrikcije struje? nekoliko mjeseci u 1982. na 1983. godinu
nestašica banana? a čujte, nije bilo niti hladnjača i vladalo je potpuno drugačije poimanje trgovine i opskrbljenosti. i ne samo kod nas nego i u europi. kupovalo se sezonsko i sviježe voće i znalo se što kada rodi i kada se ubire. to što vi danas cijele godine imate banane na policama i mislite da su svježe je druga priča...

i da, mnoge hrvatine zaborave da je sve to bila i posljedica ekonomske stabilizacije jer je osamdesetih godina prošlog stoljeća u jugu došao zloglasni MMF i praktički joj nametnuo paket strogih ekonomskih mjera. MMF nije direktno proizveo nestašice šečera i ulja, ali je uveo, takoreći, tihi embargo jugoslaviji. domačim poduzećima su trebale devize kako bi pokretale poslove, ali zbog nesretne politike međunarodna financijska tržišta odbila su im davati zajmove. posljedica toga je bila da su poduzeća masovno izvozila svoje proizvode kako bi zauzvrat dobivala toliko potreban novac za pokretanje investicijskog i proizvodnog ciklusa. jasno? zemlja je bila pod sankcijama te je snalazila kako je najbolje znala i umijela. to je jedan od razloga nedostataka proizvoda na domaćem tržištu jer su ih poduzeća masovno izvozila.

bilo je redukcija i kasnije od tih godina .
iako ograničenog opsega jerbo bi se (konkretno ST) isključivalo po kvartovima.

šta se tiče naftne krize to se dogodilo zbog opec-ovog bojkota izvoza nafte Zapadu prilikom 4. izraelsko-arapskog rata.

u vezi deviza ;glavni izvor deviza je bija turizam i doznake gastarbajtera a ne neki fenomenalni izvoz .

Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3275 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 01/12/2014 : 16:52:28  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
Bagi promašiiing. Da se razumemo - Slovenci niti malo ne plačemo zbog ex Yugoslavije. Napokon radimo VEČINOMA za svoju državu i za svoje. Da se razumemo - ima i dandanas baraba i pijavica. Samo se sečamo dobrih stvari a loše probamo zaboravit. Kao što se vidi na (lwood post) anketi, Srbi su največi nostalgičari a mi najmanji. Ja osobno 100% sam za nova vremena jer je mojoj porodici definitivno bolje. Ne pomaže kukanje i cmizdrenje ovo-ono. Ako hočeš prosperitet - napravi nešto u tom smjeru a ne da kukaš i čekaš na državu, da če ti nešto dat. Ima njih dosta u Sloveniji čak i previše.

Nije mi žao, samo su to lepe uspomene. A kocka kocka kockica je jedna od najlepših. Uz nedeljom popodne i Vreme je na našoj strani iz osamdesetih.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 01/12/2014 : 19:21:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
molio bih elvuda da ne obmanjuje javnost.
jasno nam je da mu bivša država nije bila mila,
te stoga nikako ne može biti objektivan u sagledavanju činjenica.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 01/12/2014 : 19:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisam baš siguran da je prvo to došlo od nas. Došlo je izvana, i ako si gleda ili video onu zadnju sednicu kad su se ovi glu.i politiki dobili, kako je bilo i zašto se otišlo.
A nije važno da li si mali ili veliki, kad su nam sve što smo dobrog imali, pokrali i jsebali, a mi ljudi tupi samo gledali sve to do danas....

Ja se ti npr. sječam lepog djetinstva i mladih dana i druženja sa svima, bez mržnje, ko je ko i ostalog sr... što možeš videti danas. Drugačija vremena su bila. Bolja po bilo čem.Bilo je i loših stvari naravno. Ali kad gledam danas, da moraš sve platiti i kad prdneš, ne znam da li je to bolje doba?

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47308 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/12/2014 : 20:26:28  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

molio bih elvuda da ne obmanjuje javnost.
jasno nam je da mu bivša država nije bila mila,
te stoga nikako ne može biti objektivan u sagledavanju činjenica.

samo činjenice kikaču.
a za države mi puca pišo.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47308 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/12/2014 : 20:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Risar_69

quote:

Nisam baš siguran da je prvo to došlo od nas. Došlo je izvana, i ako si gleda ili video onu zadnju sednicu kad su se ovi glu.i politiki dobili, kako je bilo i zašto se otišlo.
A nije važno da li si mali ili veliki, kad su nam sve što smo dobrog imali, pokrali i jsebali, a mi ljudi tupi samo gledali sve to do danas....

Ja se ti npr. sječam lepog djetinstva i mladih dana i druženja sa svima, bez mržnje, ko je ko i ostalog sr... što možeš videti danas. Drugačija vremena su bila. Bolja po bilo čem.Bilo je i loših stvari naravno. Ali kad gledam danas, da moraš sve platiti i kad prdneš, ne znam da li je to bolje doba?

misliš da se današnji klinci druže s mržnjom?
djetinjstvo je večini ljudi ostalo u lipom sječanju .iz jednostavna
razloga jerbo ga doživljavaju otvoreno.
(ne računam extremne slučajeve;pedofiliju ,otmice,ratne traume i slično)

Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 01/12/2014 : 20:46:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

nisam slovenac vec Fiuman:) a zal je uvijek za boljim zivotom :)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 02/12/2014 : 17:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Juče, 1. decembra, bio je dan kada je vekovna želja za ujedinjenjem Južnih Slovena postala zbilja. U tu čast dve pesme koja se mogu nazvati himnama misleće omladine. Jedna je nastala pre više od 150 godina, pre bilo kakvog konkretnog jugoslovenstva. Pametnome jasno.

Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1928 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 02/12/2014 : 19:18:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
Lepe pesme, pogotovo uzimajuci u obzir vreme kada su nastale.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 02/12/2014 : 19:39:56  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
slovenci pate za jugom zato sto su u jugi bili neko i nesto

ako je iko imao koristi od komunizma i socijalizma

to je onda slovenija

cijela juga radila je za sloveniju

uglavnom.njih se pitalo u yu ko danas nemce u eu
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1928 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 02/12/2014 : 20:29:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
Ja mislim da oni najmanje pate jer zive bolje od svih ostalih naroda.
Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000