Godina je 1919. Klanica se završila. Italija je dobila brojne teritorije, ali ne i Dalmaciju i lučki grad Fiume, današnju Rijeku, koji treba da pripadnu novoformiranoj Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca. Stanovnici Rijeke, većinom Italijani, traže da budu pripojeni Italiji, čemu se protive velike sile. 12. septembra 1919. Gabrijele D'Anuncio, avanturista, ratni heroj, pesnik i Dadaista, sa odredom bivših vojnika i dezertera zauzima grad u nameri da ga pripoji Italiji. Kako Italija takav poklon odbija, D'Anuncio proglašava Slobodnu Republiku Fiume. U njoj, David B, jedan od najzanimljivijih savremenih francuskih majstora stripa, smešta neobičnu, duhovitu i hipnotičku priču isprepletenu intrigama, ljubavima, mistikom, umetnošću i dobrano začinjenu žestokim tučama.
Tehnički podaci: David B: MRAČNIM STAZAMA "Prvi izbor" Prevod: Goran Kostrović Strana: 128 Štampa: u boji Povez: tvrdi Tiraž: 500 primeraka Cena: 1200 dinara
Odlican i iz lokal-patriotskih razloga meni vrlo drag strip. Nadao sam se da ce ga s obzirom na mjesto radnje objaviti neki od hrvatskih izdavaca (citaj Fibra), ali susjedi nas pretekli.
U svakom slucaju svaka cast Komiku na odabiru. Radujem se jos jednom kvalitetnom naslovu u svojoj kolekciji.
Svaka cast. Svako izdanje Komika vec duze vreme je pravi biser koji se uzima pod obavezno. I cini mi se da je izbor sve bolji i bolji. A ovakva prijatna iznenadjenja me posebno raduju Ajmo i nekog Rokija ubrzo ako moze
Svaka cast. Svako izdanje Komika vec duze vreme je pravi biser koji se uzima pod obavezno. I cini mi se da je izbor sve bolji i bolji. A ovakva prijatna iznenadjenja me posebno raduju Ajmo i nekog Rokija ubrzo ako moze
Music to my ears... Fala.
Sad smo se zaukali. A u narednih 12 meseci stvarno idu baš jake stvari.