forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Krivac za prerano rasprodane Libellus brojeve
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Josip2000
Average Member

712 Posts

Member since 20/08/2014

Posted - 02/12/2014 : 16:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Josip2000's Homepage  Send Josip2000 a Private Message  Reply with Quote
Poll Question:
Znači, tko je po vama najveći krivac za prerano rasprodane pojedine brojeve bilokojeg junaka od Libellus izdanja zbog čega sasvim sigurno pristojna brojka kolekcionara nije uspjela doći do svog broja? (poll se ne odnosi samo na Zagor Priča) Možete i pojasniti razlog.

Choices:

Libellus
Dileri/preprodavaci
Vladimir Putin

Edited by - Josip2000 on 02/12/2014 16:02:09

markolar
Advanced Member

Slovenia
3104 Posts

Member since 05/01/2004

Posted - 02/12/2014 : 16:09:40  Show Profile Show Extended Profile  Send markolar a Private Message  Reply with Quote
Mogao si staviti jos par izbora...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/12/2014 : 16:10:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Vladimir je krivac, ali ne Putin nego Šeks.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19702 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/12/2014 : 16:37:51  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Dileri nisu krivi, jednostavno nemaju obraza. Libellus nema zašto biti kriv, njima je pozitivna stvar da se prodaje.

Da je rasprodato zbog velike količine kupaca, onda bi možda i bili krivi, ali ovako? Dileri sigurno nebi uzimali takve količine da je bila veća naklada, a onda bi se izdanje vucaralo po skladištu.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 02/12/2014 : 16:39:10  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Fale izbori: "just my imagination" i "i to me zabole"

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2354 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 02/12/2014 : 16:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
što nije ustanovljeno da je Timber krivac :p
Go to Top of Page

markolar
Advanced Member

Slovenia
3104 Posts

Member since 05/01/2004

Posted - 02/12/2014 : 16:43:36  Show Profile Show Extended Profile  Send markolar a Private Message  Reply with Quote
Libellus je kriv, jer ima (kao i neki drugi izdavači) prebrz ritam novih izdanja. Skoro sam siguran, da bi ako bi izdavali 5-6 stripova na recimo 3 mjeseca ljudi kupili više, pa se nebi trebao smanjiti tiraž.

Preprodavači? Možda jesu i oni nešto krivi ali to je manjina - nema baš toliko preprodavača kako se misli. Neki su na "novo" nastali zbog stanja.

Najviše smo si sami krivi, jer možda želimo SVE imati, pa je težko sve to u sadašnje vrijeme kupiti. Ima i dosta kolekcionara za koje još nište čuli pa isto kupuju te stripove, ima i nešto "novih" stripofila, koji kupuju ta izdanja. Zato se i brzo razproda.

Ima i X razloga ko je ovdje kriv a da za to ne znamo ali sve se vrti u krugu. Tako smo svi mi krivi, i izdavači i kupci i preprodavači i još neki...
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2354 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 02/12/2014 : 16:46:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je najveći krivac ritam izlaženja stripova, da se umjereno izbacuje svakome bi sve bilo dostupno,ovako metodom eliminacije ljudi uzimaju koliko i što si mogu priuštiti. Mislim,barem polazim od sebe
Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 02/12/2014 : 16:58:42  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
Tonka24 :D
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2354 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 02/12/2014 : 17:10:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
Tonka je razotkrio Timbera kao švercera zagorima,upozorio je stripaše na aferu zagor priča
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 02/12/2014 : 17:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Truth is out there...
Dosad se preprodavaci nisu ovako javljali tekstom i slikom i pokazali time kao "zeznuli smo sistem".
Libi kao firmi je u interesu prodati sto vise izdanja u sto kracem roku.
Nece oni cekati nekog stripasa da kupi strip sad ili kasnije kad bude imao love.
Nisu uzeli u obzir moguce velike potraznje.
Da nisu to znali ne bi ni KW-u dali medijski prostor kao dokazanom fanu da napise svoj uvod u knjigu.
Ne postoji popis ljudi koji kupuju pojedinacna izdanja i da ne temelju iste naprave plan kvantitete tiraze.
Odnos je na strani krive procjene prodaje i pohlepe preprodavaca i stvaranja prividnog individualnog
osjecaja moci na trzistu stripa.
Nazalost imamo i Comics Gecka (lik iz "Wall streeta") ali ne mozes ni tim ljudima zamjeriti i protivrjeciti jer su oni ipak to kupili a ne ukrali...ipak "tko umije njemu dvije"
A i ona moze ici "psi laju karavane prolaze" ....bez uvrede ne usporedjujem Vas sa psima...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 02/12/2014 17:27:57
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 02/12/2014 : 17:50:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
Krivi su sami stripovi jer se brzo kvare (kao breskve i rajčice) pa ih treba brzo prodati da ne propadnu.
Go to Top of Page

Josip2000
Average Member

712 Posts

Member since 20/08/2014

Posted - 02/12/2014 : 18:00:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Josip2000's Homepage  Send Josip2000 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Truth is out there...
Dosad se preprodavaci nisu ovako javljali tekstom i slikom i pokazali time kao "zeznuli smo sistem".
Nece oni cekati nekog stripasa da kupi strip sad ili kasnije kad bude imao love.
Da nisu to znali ne bi ni KW-u dali medijski prostor kao dokazanom fanu da napise svoj uvod u knjigu.
Ne postoji popis ljudi koji kupuju pojedinacna izdanja i da ne temelju iste naprave plan kvantitete tiraze.
Odnos je na strani krive procjene prodaje i pohlepe preprodavaca i stvaranja prividnog individualnog
Nazalost imamo i Comics Gecka (lik iz "Wall streeta") ali ne mozes ni tim ljudima zamjeriti i protivrjeciti jer su oni ipak to kupili a ne ukrali...ipak "tko umije njemu dvije"
A i ona moze ici "psi laju karavane prolaze" ....bez uvrede ne usporedjujem Vas sa psima...

Kriva procjena prodaje je odjel Libellusa, po tome bi oni bili krivci, ja ipak smatram daje krvinja podjednaka, i Libellusova i lešinara.
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2354 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 02/12/2014 : 18:07:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
najveći krivac je država koja nije omogućila da ljudi imaju viška šoldi i da ti isti ljudi mogu kupovati,a s time bi i naklade bile veće, pa se nitko nebi bunio
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 02/12/2014 : 18:12:27  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
mislim da je kriva prijateljica timber bila.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2426 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 02/12/2014 : 18:12:47  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
Kada je netko prodavač, a kada je preprodavač?
Nisu li striparnice prodavači, a svi ostali koji su kupili neki strip, a onda ga (nevažno kada) prodaju -preprodavači?
Ide li to tako?
Jesu li svi na aukcijama preprodavači (lešinari, kako ih (nas) Josip naziva)?
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2354 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 02/12/2014 : 18:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

mislim da je kriva prijateljica timber bila.

oli mu to nije žena?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/12/2014 : 18:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dr. Westax

Krivi su sami stripovi jer se brzo kvare (kao breskve i rajčice) pa ih treba brzo prodati da ne propadnu.

Sva ta izdanja sa finim bijelim papirom s vremenom dobijaju tamnije nijanse pa ih treba što brže rješavati dok su još glanceri.

Go to Top of Page

Josip2000
Average Member

712 Posts

Member since 20/08/2014

Posted - 02/12/2014 : 18:54:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Josip2000's Homepage  Send Josip2000 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by IGMAN2

Nisu li striparnice prodavači, a svi ostali koji su kupili neki strip, a onda ga (nevažno kada) prodaju -preprodavači?
Ide li to tako?

Ne, ne, po meni su lešinari oni koji kupe više primjeraka istog broja čisto u svrhu zarade i još se time hvalisaju (lako ih je prepoznati) da bi kasnije prodali skuplje. Takve nije briga ni za prave ljubitelje stripova niti za same junake. Nije lešinar onaj koji je kupio primjerak jednog recimo Zagora i nakon nekog vremena se recimo iz financijskih razloga bio primoran prodati taj jedan.
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 02/12/2014 : 19:12:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:
Originally posted by Dr. Westax

Sva ta izdanja sa finim bijelim papirom s vremenom dobijaju tamnije nijanse pa ih treba što brže rješavati dok su još glanceri.

Srećom pa keš nije od finog bijelog papira i ne mora biti glancer, a lijepo ga je gomilati
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2426 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 02/12/2014 : 19:35:45  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Josip2000

quote:
Originally posted by IGMAN2

Ide li to tako?

Ne, ne, po meni su lešinari oni koji kupe više primjeraka istog broja čisto u svrhu zarade i još se time hvalisaju (lako ih je prepoznati) da bi kasnije prodali skuplje. Takve nije briga ni za prave ljubitelje stripova niti za same junake. Nije lešinar onaj koji je kupio primjerak jednog recimo Zagora i nakon nekog vremena se recimo iz financijskih razloga bio primoran prodati taj jedan.

Ali, ali... ali i ovi,'koji je recimo iz financiskih razloga bio primoran prodati taj jedan', prodaju da zarade.
Prodaje li rasprodato izdanje, često će staviti veću cijenu od one po kojoj je on kupio taj strip.
Je li, onda, on lešinar, Josipe?
Mari li on za prave ljubitelje stripa i za same junake?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/12/2014 : 19:48:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Onaj tko prodaje strip iz svoje kolekcije može staviti početnu cijenu od 1 kn na aukcijama pa će opet doći do velike cifre ako je strip baš toliko jako tražen (kao što je nedavno bio slučaj sa MM 63) i tu prodavač ne može puno utjecati, jedino da ga prodaje izvan aukcija po nekoj normalnoj cijeni.

Go to Top of Page

dicmanjac
Senior Member

Croatia
1048 Posts

Member since 23/01/2011

Posted - 02/12/2014 : 20:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dicmanjac a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo pitanje.
Da ja prodajem sto komada nečega, volija bi da mi sutra ujutro dođe neko u kupi svih 100 konada, i šta sam ja kriv nekom drugom što je tija kupit jednog za 4 miseca? Po meni Libellus nije kriv.

Preprodavači....pa ljudi samo žele zaraditi, i gledaju sve moguće opcije kako to ostvariti.
Zašto kriviti nekoga tko želi zaraditi?? Nije to pokvaren način (stripove su platili), jer svi bi mi volili da možemo doći sa 50 000 kn i kupit 500 knjiga u Libellusa,pa se kasnije igrat.

E sad, ja bi radije iskida 500 kn nego kupija Magičnog Vjetra br.1 (dobar mi je onaj od Systema za 3 kn), pogotovo ako znam da je osoba koja bi dobila tih 500 kn neki jadnik i strvinar, šta po meni nije uopće odlika svih preprodavača (neke znam). A znam i neke sa navedenim osobinama isto :D

E da što se tiče Zagora u boji... ima li smisla dat 300,500,1000 kn nekom tako jadniku koji se ruga tebi šta si glup??
Lipo kupiš (u našem slučaju skineš sa police :D ) istog takvog za 5/10 kn c/b i znaš da je Zagor na kraju pobjedija i mirno spavaš.
Ionako će za 20 godina ići kiosk izdanje Zagora u boji za 15 kn.
Ako za 20 godina bude stripova...... ili kioska.....ili nas??? Ja se nadam da će biti svega navedenoga ;)

Btw.Bonneli u boji je sranje ;)
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14720 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 02/12/2014 : 21:04:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Josip2000

quote:
Originally posted by emirem

Truth is out there...

Kriva procjena prodaje je odjel Libellusa, po tome bi oni bili krivci, ja ipak smatram daje krvinja podjednaka, i Libellusova i lešinara.

+1
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 02/12/2014 : 21:23:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Jednostavno me zaboli ko je krivac.
Go to Top of Page

Gru
Average Member

830 Posts

Member since 07/01/2014

Posted - 02/12/2014 : 21:40:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Gru a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dicmanjac
Btw.Bonneli u boji je sranje ;)

To ja cijelo vrijeme tupim...
I epizoda "Zagor priča" je dosad izašla kao izdanje u extra Zagoru, Zagor Klasik, Zagor Gigant u boji...
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000