forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor kolor od prvog broja- LIBELLUS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 149

Josip2000
Average Member

712 Posts

Member since 20/08/2014

Posted - 02/12/2014 : 16:18:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Josip2000's Homepage  Send Josip2000 a Private Message  Reply with Quote
Tellere, ja sam bio samo jednom u SNK i Lastanu i ja bih rekao da je Lastan ipak veći od SNK
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/12/2014 : 16:20:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Teško da će se ovdje netko javiti da nije stigao nabaviti primjerak jer forumaši najprije saznaju kada nešto izađe i koliko se to brzo prodaje pa stignu na vrijeme reagirati.
Te koji su ostali kratkih rukava treba tražiti među onima koji samo povremeno navrate u striparnicu (max. jednom mjesečno) a nisu informirani na druge načine o stanju i prilikama nekoga izdanja.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 02/12/2014 : 16:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Josip2000

Tellere, ja sam bio samo jednom u SNK i Lastanu i ja bih rekao da je Lastan ipak veći od SNK

ma moguće, neznam jim metražu...ima Lastan Libellus robu, to me više zanima? nije u nekim odnosima sa Dadama, koliko znam?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/12/2014 : 16:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Mislim da Lastan ne drži Libellus izdanja u striparnici, eventualno proda nešto preko aukcija.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 02/12/2014 : 17:17:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Jedno je što ih nema na skladištu a drugo jesu li rasprodani ili ne.

naravno, ali ako stripova u izuzetno kratkom roku više ne bude na skladištu (kao u ovom slučaju) onda je potpuno svejedno jesu li rasprodani ili ne jer će se ionako rasprodati i taj ostatak u kratkom roku
u svakom slučaju to pokazuje krivu procjenu izdavača

quote:

I tko bi vam udovoljio? Kad nema na skladištu, onda zašto nisi tiskao više. Kad ima na skladištu i nikako da se proda, onda zašto dajete popust na ta stara izdanja, mi smo ih platili po punim cijenama. Itd itd.

u oba slučaja je u pitanju kriva procjena izdavača
u prvom slučaju izdavač nije tiskao dovoljno komada i tako je propustio priliku da dodatno zaradi
u drugom slučaju ne postoji tržište za toliki tiraž i izdavač mora prodavati ispod cijene i/ili završiti u gubitku što se tiče toga izdanja
naravno, nitko nije nostradamus da pogodi koliki će tiraž biti potreban, zato se i analizira tržište, ali ako se pogriješi onda je u pitanju baš to - pogreška, odnosno kriv procjena izdavača

quote:

Reprint nije nuzno priznanje da je bila greška u procjeni nego stvar planiranja i cash flowa i infrastrukture i svega ostalog.

ti si izdavač i ti najbolje znaš, ali čisto sumnjam da ima puno takvih "ostalih" slučajeva
npr. logika mi govori da se nikomu ne isplati više tiskanje u dvije ture (prvo izdanje i reprint) nego plaćati troškove skladištenja za jednu turu (prvo izdanje)...
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 02/12/2014 : 17:57:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:
Originally posted by teller

quote:
Originally posted by Dr. Westax

quote:
Originally posted by teller

Naravno da se neki broj nesme/nemora vucarat po skladištima i striparnicama po dvije-tri godine ali da je nedostupan u 14 dana..to si izdavać nesme dopustit...

Zašto najluksuznije izdanje Zagora ikada ne smije biti dostupno dvije-tri godine u striparnicama?
Navedi mi barem jednog nakladnika na području bivše juge koji svoje knjige rasproda u mjesec dana i ne ide u reprint? Ajde baš me zanima tko je to?

nesme se predugo vucarat jer to ne vole izdavaći, njima predstavlja uteg za dalje izdavanje...ko svaka roba koja se dugo prodaje....oni(libellus) moraju sve platit unapred ili odmah) a njihov proizvod se kiseli godinama...kome se to sviđa?
nije za usporedbu kiosk izdanje i ova kolekcionarska...kiosk možeju izdavaći trpat u komplete još godinama, da ne govorimo o tome koliko prostora ta izdanja zauzimaju u skladištima ili striparnicama...
Prije se izdanje razproda-bolje za izdavaća...ima novce i elan za nova izdanja...mislio sam da je to svakom jasno ali izgleda nije.

u krivu si
prebrzo rasprodato izdanje je očiti znak izdavaču da je krivo procijenio tržište,
odnosno da je mogao štampati i prodati više izdanja i tako, naravno, zaraditi više

uvijek je bolja opcija štampati 600 komada i prodati 500 odmah, a ostatak kroz godinu dana nego štampati 500 komada i prodati ih sve odmah
tih 100 komada im nije uteg, kako ti kažeš, nego dodatan prihod koji će ostvariti u nekom srednjeročnom razdoblju

Znači kad izdavač rasproda izdanje tek onda je vratio uloženo i može dalje?
E moj telleru, nije tebi dosta toga jasno u računici
Go to Top of Page

Josip2000
Average Member

712 Posts

Member since 20/08/2014

Posted - 02/12/2014 : 19:03:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Josip2000's Homepage  Send Josip2000 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

naravno, ali ako stripova u izuzetno kratkom roku više ne bude na skladištu (kao u ovom slučaju) onda je potpuno svejedno jesu li rasprodani ili ne jer će se ionako rasprodati i taj ostatak u kratkom roku

quote:

I tko bi vam udovoljio? Kad nema na skladištu, onda zašto nisi tiskao više. Kad ima na skladištu i nikako da se proda, onda zašto dajete popust na ta stara izdanja, mi smo ih platili po punim cijenama. Itd itd.

u prvom slučaju izdavač nije tiskao dovoljno komada i tako je propustio priliku da dodatno zaradi
u drugom slučaju ne postoji tržište za toliki tiraž i izdavač mora prodavati ispod cijene i/ili završiti u gubitku što se tiče toga izdanja
naravno, nitko nije nostradamus da pogodi koliki će tiraž biti potreban, zato se i analizira tržište, ali ako se pogriješi onda je u pitanju baš to - pogreška, odnosno kriv procjena izdavača

quote:

Reprint nije nuzno priznanje da je bila greška u procjeni nego stvar planiranja i cash flowa i infrastrukture i svega ostalog.

ti si izdavač i ti najbolje znaš, ali čisto sumnjam da ima puno takvih "ostalih" slučajeva
npr. logika mi govori da se nikomu ne isplati više tiskanje u dvije ture (prvo izdanje i reprint) nego plaćati troškove skladištenja za jednu turu (prvo izdanje)...

Nisam mislio da ću ovo ikad napisati na neki Supermarkov post, ali potpis na sve
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 02/12/2014 : 19:25:07  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by IGMAN2

Aaaa, samo čekam da vam PAJDO dođe pa ćete vidjeti što o Libellusu razgovarate na ovom sajtu!
Licemjeri jedni!

I u čemu sam pogriješio
Ovdje ste svi veliki face, jedino je alen imao muda i otvoreno na njihovom siteu pitao šta ga zanima. Dobio je odgovor na pitanje. Možda tebe takav odgovor ne zadovoljava ali onda se možda nebi ni trebao uključivati u rasprave.
Malo ontopic; koliko je ljudi odgovorilo na kingov poll??

I jedan konstruktivan prijedlog;
Predložite Dadama da ćete financirati dodatnih 100 komada broja 23., kad su već teško pogriješili u procjeni, naravno da se namire svi koji žele ovaj broj a da ne plate masnu cijenu na aukcijama i svi sretni. Ulog bi se bez problema trebao vratiti??

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/12/2014 : 19:46:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

E kad bi to sve bilo tako jednostavno...

Ja ću podsjetiti na dosadasnje slučajeve reprinta kod Libellusa: koliko se ja sjećam, a moguće da griješim jer zaista ne pratim pažljivo, oni su bili reprintali MM 1 i 2, MN 1 i 2 i MM gigante 1 i 2. I oko toga je bila velika graja i galama kako nisu svi uspjeli kupiti itd itd... oni su izašli ljudima u susret, napravili reprint i sad im to godinama leži na skladištu. Sjajno, a? Moja osobna iskustva s reprintima su slična.

Nepojmljivo mi je da netko misli kako su oni iz čista mira smanjili nakladu, kako iz čista mira "ne žele dodatno zaraditi", nepojmljivo mi je kako ljudi koji nemaju nikakvog iskustva u vođenju tvrtke i poduzetništvu, a pogotovo izdavaštvu, idu učiti pameti i poslu nekoga tko se time bavi već deset godina. Ne samo da mi je nepojmljivo, nego mi žešće ide na živce. Svi bi tuđim kurcem gloginje mlatili. Put your money where your mouth is or shut the fuck up.

Trouble will find me
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2421 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 02/12/2014 : 19:49:29  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PAJDO

quote:

Aaaa, samo čekam da vam PAJDO dođe pa ćete vidjeti što o Libellusu razgovarate na ovom sajtu!
Licemjeri jedni!

I u čemu sam pogriješio
Ovdje ste svi veliki face, jedino je alen imao muda i otvoreno na njihovom siteu pitao šta ga zanima. Dobio je odgovor na pitanje. Možda tebe takav odgovor ne zadovoljava ali onda se možda nebi ni trebao uključivati u rasprave.

Predložite Dadama da ćete financirati dodatnih 100 komada broja 23., kad su već teško pogriješili u procjeni, naravno da se namire svi koji žele ovaj broj a da ne plate masnu cijenu na aukcijama i svi sretni. Ulog bi se bez problema trebao vratiti??

Ma u ničemu ,PAJDO!
Pusti me, dosadno mi je pa malo seruckam. Izvini
I u pravu si, onaj koji traži odgovor od Libellusa treba pitat Libellus. Naravno, pod uslovom da traži odgovor, a ne samo mudruje ili se jada.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/12/2014 : 19:55:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Već sam prije bio postavio stanje na skladištu Libellusovih reprint izdanja pa evo opet da ljudi vide koliko je to (ne)isplativo.

http://www.libellus.hr/i/mister-no--2-izdanje/387/0/-2
http://www.libellus.hr/i/amazonija--2-izdanje/388/0/-2
http://www.libellus.hr/i/ljudi-u-crnom--2-izdanje/348/0/-2
http://www.libellus.hr/i/osveta-boga-ra--2-izdanje/349/0/-2
http://www.libellus.hr/i/tajna-svetog-nikole--2-izdanje/347/0/-2
http://www.libellus.hr/i/ksanadu--2-izdanje-/360/0/-2

Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 02/12/2014 : 19:56:47  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
[/quote]
E kad bi to sve bilo tako jednostavno...

Ja ću podsjetiti na dosadasnje slučajeve reprinta kod Libellusa: koliko se ja sjećam, a moguće da griješim jer zaista ne pratim pažljivo, oni su bili reprintali MM 1 i 2, MN 1 i 2 i MM gigante 1 i 2. I oko toga je bila velika graja i galama kako nisu svi uspjeli kupiti itd itd... oni su izašli ljudima u susret, napravili reprint i sad im to godinama leži na skladištu. Sjajno, a? Moja osobna iskustva s reprintima su slična.

Nepojmljivo mi je da netko misli kako su oni iz čista mira smanjili nakladu, kako iz čista mira "ne žele dodatno zaraditi", nepojmljivo mi je kako ljudi koji nemaju nikakvog iskustva u vođenju tvrtke i poduzetništvu, a pogotovo izdavaštvu, idu učiti pameti i poslu nekoga tko se time bavi već deset godina. Ne samo da mi je nepojmljivo, nego mi žešće ide na živce. Svi bi tuđim kurcem gloginje mlatili. Put your money where your mouth is or shut the fuck up.
[/quote]

Tako je bilo i meni kada sam pokrenuo posao, svi pametni i mudri, a lovu trošim ja?? Ma vidi vraga!! Danas kada posao funkcionira onda svi govore pun pogodak, a to što sam dobio sijede, što sam obitelj radi posla viđao na kapaljku, što nisam imao dana odmora to nikom ništa, a i danas se javi razni pametnjakovići koji bi to bolje uradio pa samo naprijed.
Zato i govorim da ne treba nikoga kuditi ako nemaš sve informacije, a još važnije iskustvo poslovanja.

Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 02/12/2014 : 20:00:07  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by PAJDO

quote:

Licemjeri jedni!

I u čemu sam pogriješio

Ma u ničemu ,PAJDO!
Pusti me, dosadno mi je pa malo seruckam. Izvini
I u pravu si, onaj koji traži odgovor od Libellusa treba pitat Libellus. Naravno, pod uslovom da traži odgovor, a ne samo mudruje ili se jada.

A ja mislio da ćemo nastaviti našu raspravu
Ma sve 5, razgovor je bio ugodan

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/12/2014 : 20:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Dobro ljudi,hoće li više netko kupiti tog famoznog zagora u mene?
Koliko kuknjave a nitko ne prsi lovu

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/12/2014 : 20:30:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Svi su ga nabavili po akcijskoj cijeni i nitko ne želi uzimati skuplje.

Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 02/12/2014 : 21:03:27  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Svi su ga nabavili po akcijskoj cijeni i nitko ne želi uzimati skuplje.

Jeeeee super, svi sretni i zadovoljni sa svojim primjerkom legendarnog stripa....osim možda jakija koji ipak nije prodao niti jedan primjerak po većoj cijeni

Go to Top of Page

Josip2000
Average Member

712 Posts

Member since 20/08/2014

Posted - 02/12/2014 : 22:13:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Josip2000's Homepage  Send Josip2000 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

dileru dosadan si kao komarac a i proljevu si konkurencija.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/12/2014 : 22:53:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by jaki

dileru dosadan si kao komarac a i proljevu si konkurencija.

kupi jerbo če ti cijena samo rast.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/12/2014 : 22:55:55  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by King Warrior

S obzirom da je nastala tolika bura oko cijele ove price, da vidimo:

1. Koliko vas je namjeravalo da uzme knjigu u promotivnom periodu, pa nije doslo do toga jer je strip otisao u rekordnom roku?

2. Koliko vas je namjeravalo da uzme ovu knjigu tek za nekoliko mjeseci, jer to nije bilo moguce odmah sada iz finansijskih (ili nekih drugih) razloga?

Nakon 24h nije se jos uvijek niko javio.
Dakle, polazim od toga da svi oni koji su htjeli uzeti ovo izdanje to su vec uradili, pa ne vidim bas neki problem u tome sto je cijela naklada otisla u rekordnom vremenu.

ja nisan namjerava kupit ni sad ni za par miseci jerbo san orijentiran na talijanske.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/12/2014 : 23:12:11  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Lwoode, ti čitaš/skupljaš stripove?
Go to Top of Page

Josip2000
Average Member

712 Posts

Member since 20/08/2014

Posted - 02/12/2014 : 23:24:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Josip2000's Homepage  Send Josip2000 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

hahahha koji špric, usput lwoode ja sam svoj primjerak već osigurao, upravo zbog ovakvih lešinara, da pratiš stripovski dio podforuma, to bi i primjetio.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/12/2014 : 23:30:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

I ne samo to već i prodaje. http://www.stripovi.com/aukcije/magicni-vjetar-libellus/9457711/

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/12/2014 : 23:43:06  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

šta te tu čudi?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/12/2014 : 23:44:24  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

hahahha koji špric, usput lwoode ja sam svoj primjerak već osigurao, upravo zbog ovakvih lešinara, da pratiš stripovski dio podforuma, to bi i primjetio.

kakav špric? o čem ti pričaš?
imaš li ti asistenta da ti uopče objasni o čemu mi pišemo po forumu?
jer vidin da slabo kužiš išta

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/12/2014 : 23:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

šta te tu čudi?

Ma zaebavam se...
Go to Top of Page
Page: of 149 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic