Zaboga, zar još ima onih koji ne znaju da je Jugoslavija, kao umjetna državna tvorevina, jedna od europskih "tamnica naroda", nastala 1. prosinca 1918. (u geopolitičkom smislu), a pod imenom "Jugoslavija" 3. listopada 1929. godine! Nikakvo opravdanje za Bonelli ne postoji za ovakvo neznanje! Kada barataju američkom poviješću, brižno paze da se Zagor (ili bilo koji Bonellijev lik) susretne sa predsjednikom, ili povijesnom osobom, točno iz tog razdoblja i na tom, prirodnom, topografskom ili povijesnom mjestu. Još više rastužuje činjenica da o Jugoslaviji nimalo ne znaju niti oni koji su u njoj živjeli, ili možda njihovi roditelji!
Pa valjda je opce poznato kakvi politgloti su Italijani (naci nekoga ko prica bar neki strani jezik, za to ti treba svetlo usred dana ), a ovdje je jedna mapa Jugoslavije iz 1965. godine, obratite paznju na njene granice, pogotovo na Istru. Sada, ili su toliko glupi ili je sve namerno ...
Opet kukate, Zagor kolor je naslednik mnogo slabijeg Zagor almanaxa, ima bolji koncept i poprilično zanimljiv pristup prošlosti Zagorovim prijateljima. Voleo bih kada bi pojedini brojevi bili posvećeni i zivotima neprijatelja. Jedva čekam sledeći broj.
A koji je to sljedeci broj? O cemu se radi? Moram se sloziti s tobom, meni je ovo odlicno izdanje, ajde vrlo dobro, nema potrebe kukati. Slazem se s idejom da zagorovim prijateljima iz proslsti/sadasnjosti treba posvetiti vremena zasebno. Stvarno ima zanimljivih likova,zamislimo da neesto izbace recimo o Andrewu Cainu ili Henoyki,agentu Ravenu...Po meni daleko bolje izdanje od Alamanha.
Nisam mislio na sledeći broj koji crta Kerac jer mi je Dzimi uvek bio odbojan lik, mislio sam na ovaj sa Gutrumom jer mi je zanimljiv lik, inače najviše se radujem kolorcu sa Metrevelićem jer mi je jako drag lik iz onog vremena kada sam kao 6-ogodišnji klinac uzivao u Raskrinkanom vampiru, pogotovo što se spominje Srbija i neki moj imenjak Goran... Takođe mnogo očekujem i od pojavljivanja Edgara Alana Poa...Kolorci su zaista odlična ideja.
@ Zlatan Bihac Hvala, nisam znao da se tamo nalazi bas cu pogledati
Timber moram te ispraviti ne spominje se Srbija nego Yugoslavija, a tada je i Hrvatska bila sasatvni dio Yugoslavije I nije E.A.Poe vec agent Raven Recimo o nat murdu bi se dalo puno toga za reci.
Spominje se Srbija, a ni Hrvatska niti ikoja druga drzava tada nisu bili u sklopu Jugoslavije.
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Danas ga kupio i po onome što vidim pri listanju kolor je dosta dobar kao što je bio i na broju 1. Ali nije mi jasno zašto su na predlist stavili potpuno istu Venturijevu ilustraciju, za jedinicu je ona baš odgovarala ali ovdje ne toliko.
Danas ga kupio i po onome što vidim pri listanju kolor je dosta dobar kao što je bio i na broju 1. Ali nije mi jasno zašto su na predlist stavili potpuno istu Venturijevu ilustraciju, za jedinicu je ona baš odgovarala ali ovdje ne toliko.
Zanimljivo, Sedioli je napravio svoju ilustraciju za ovaj broj. A i na stranici snk piše da je lik Fishleg
Pa valjda je opce poznato kakvi politgloti su Italijani (naci nekoga ko prica bar neki strani jezik, za to ti treba svetlo usred dana ), a ovdje je jedna mapa Jugoslavije iz 1965. godine, obratite paznju na njene granice, pogotovo na Istru. Sada, ili su toliko glupi ili je sve namerno ...
Taj predlist je prvo što sam zapazio nakon otvaranja i dosta me začudilo. U prvi trenutak sam bio pomislio da sam ja greškom uzeo jedinicu sa Fishlegom (što ne bi bilo toliko nemoguće jer sam jučer uzimao 10-ak raznih stripova) ali pogled na naslovnicu i unutrašnjost me uvjerio u suprotno. Baš me zanima gdje je nastala greška, kod Ludensa ili je takav i talijanski original