kad se samo sjetim da su jednom prilikom kod zagorovog specijala princ vilenjaka izbacili, odnosno zaboravili izdati cijeli onaj popratni strip, u pitanju je bio fakir ramath i to na 32 stranice stripa, onda ovaj jedan predlist nije ništa u usporedbi sa tim...mada su kasnije to izdali kao dodatak drugom specijalu, ali bez one naslovne sa fakirom...
Zbog nemarnosti izgubili smo jednu dobru ilustraciju ali bez obzira kakva god bila red je da ide u epizodi za koju je predviđena, ovako ostaje gorak okus nakon svega.
Ma ne gubimo nista, jer po Ludensovoj dosadasnjoj strategiji ova ilustracija ce vjerojatno ici u broju 3 sa Jimi Gitarom.
Ali po tom sistemu izgubit će se ilustracija iz zadnjeg kolorca (bez obzira o kojem broju se radilo) ili će možda u taj zadnji broj ubaciti dvije.
Kako sam sutra cijeli dan na poslu kojega vikendom baš i nema vjerujem da ću stići pročitati ovaj kolorac. Očekujem bar malo napetiju priču nego što je špaga u džepu.
strip je odličan, koga briga koja je ilustracija a koja nije, nebitno
Zaista se pretjeruje, pitam se kako bi reagirali kad smo skupljali kao djeca, bili bi sretni i veseli sto je uopce izisao nas junak, jos zamisli u to vrijeme u boji?
Sjajna priča! Rekao bih i za klasu bolja od svih almanaha i razočaravajućeg Rauchevog prvog kolorca s Fishlegom. Nakon što ga je Boselli bijedno i nedovoljno iskoristio u "Posljednoj Thuli" Rauch je vratio našeg omiljenog Vikinga Guthruma u velikom stilu. Vjerojatno najbolji Rauchov rad na Zagoru dosada.
I naravno Sedioli odličan kao i uvijek Sve dok on i Verni crtaju Zagora ja ću s radošću očekivati svaku novu epizodu
Naslovnica veoma dobra.
Jedino ne razumijem ovog koloristu, izgleda da je slabo upoznat sa Zagorovim likovima. Zašto boja Guthrumu kosu i bradu u sivo, ako je dosada na naslovnicama uvijek prikazivan sa plavom? Primjetio sam iste greške i kod bojanja Ramathove kože i turbana u zadnjem kolorcu ili kose i brkova Tobiasa Sullivana u "Indijanskoj magiji". Glupost!
Zagor, Diabolik, Conan i Venom - best comics ever!
strip je odličan, koga briga koja je ilustracija a koja nije, nebitno
Zaista se pretjeruje, pitam se kako bi reagirali kad smo skupljali kao djeca, bili bi sretni i veseli sto je uopce izisao nas junak, jos zamisli u to vrijeme u boji?
Bravo, tako se govori, postali smo picajzle samo takve...
Jeste, baš danas uzimam redovnog zagora, i sad 7-8 primjeraka i najbolji ima jedva vidljiva dva mala udarca...i sada ga izvrtam, prevrtam, hoću li ga uzeti ili ne, i sam sebi kažem, ma daj baš da toliko moram cjepidlačiti e pa ne moram, i uzmem ga. Ok neču uzeti " razvalinu " ali da ima sitnu greškicu, ma nema veze, bitno da je zagor.
Ja ga danas pročitao i pozitivno sam iznenađen jer nisam očekivao tako dobru priču. Iako to scenaristički nije ništa novo kada je u pitanju lik Guthruma, osjeća se određena napetost kako priča teče. To dokazuje i podatak da sam je pročitao u komadu bez imalo pauziranja dok sam se recimo sa zadnjim maxijem mučio nekoliko dana. Čak mi se i crtež Sediolija svidio osim u rijetkim trenutcima gdje su Zagor i Chico imali čudnije face. Možda je i boja dodatno popravila crtež pa kada se sve zbroji Guthrum mi je ispao bolji nego kapetan Fishleg.
Odličan strip i vrlo zanimljiva ideja za serijal. Sve pohvale! Napominjem kako Zagor almanah serijal nisam mogao čitati koliko je bio ispod svake kritike, a nisam preveliki ljubitelj niti Zagor Maxija koji me uglavnom zamore na prvih 50 stranica. Stoga je kolorac u prva dva broja iznad svih očekivanja. Iako je Zagor i dalje glavni superjunak priče i nositelj akcije ipak je priča bazirana oko prijatelja iz njegova svijeta. U prvom je Fishleg i riješio glavnog negativca na kraju, a sada je Guthrum dobio veliki upitnik iznad glave isplati li se uvijek juriti u pustolovine i slati svoje ljude u Valhalu samo kao hir. Sama akcija i scene borbi su po mom mišljenju odlične, iako se ne mogu oteti dojmu kako je Rauch iskoristio motive iz Prstenove Družine, ali bez obzira na to kapa dolje... U svakom slučaju za dani novac ono što sam dobio uvelike se isplati!
Odličan strip i vrlo zanimljiva ideja za serijal. Sve pohvale! Napominjem kako Zagor almanah serijal nisam mogao čitati koliko je bio ispod svake kritike, a nisam preveliki ljubitelj niti Zagor Maxija koji me uglavnom zamore na prvih 50 stranica. Stoga je kolorac u prva dva broja iznad svih očekivanja. Iako je Zagor i dalje glavni superjunak priče i nositelj akcije ipak je priča bazirana oko prijatelja iz njegova svijeta. U prvom je Fishleg i riješio glavnog negativca na kraju, a sada je Guthrum dobio veliki upitnik iznad glave isplati li se uvijek juriti u pustolovine i slati svoje ljude u Valhalu samo kao hir. Sama akcija i scene borbi su po mom mišljenju odlične, iako se ne mogu oteti dojmu kako je Rauch iskoristio motive iz Prstenove Družine, ali bez obzira na to kapa dolje... U svakom slučaju za dani novac ono što sam dobio uvelike se isplati!
odlicno....
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
cijela misterioznost i priča oko "drevnih vikinga" mogla se složiti bez onih wendigo indijanaca, a više bi prostora, intrige i napetosti dala situacija kaj se desila na kraju.
Kad ovako čitam izgleda da ću morati pročitati ovih dana ako ne već večeras. Malo sam prolistao i zaista neke scene rasturaju a i boja je na jako velikom nivou. A u 90 % slučajeva kad je na početku avanture pred radnja bez pojavljivanja zagora, radi se o vrlo dobroj epizodi.
MELISA na kioscima Melisina melasa već u SNK Lov na melisu uskoro
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •