Ne sjecam se kad sam osjecao ovoliku cast u zivotu, mozda kad sam postao otac, ali ni onda jos nisam bio svjestan sto to znaci, no ovoga sam odmah svjestan. Nakon 54 godine, Zagor Te-Nej nas omiljeni junak, po prvi put ce biti izdan na engleskom jeziku, u Americi, u zemlji iz koje on zapravo i je. Ovo je Zagorov “homecoming”!
Nekoliko rijeci o izdanju…
-svaka knjiga ce biti jedna kompletna prica, integral, najbolje price Zagora -knjige ce biti u boji -naslovnice crta Michele Rubini (olovka i tus) i Well-Bee (boja) -svaka knjiga ce imati detaljne uvodne i analiticke tekstove -prva knjiga je Terror from the Sea (poznata kod nas kao Morska strava) od autora Bosselija i Andreuccija, a opsirne tekstove/analize za nju napisali su/pisu nasi forumasi poznati pod nickovima Stinky i Pijani Patak.
Ovaj sam trenutak cekao i od tebe sam posebno htio ovo sakriti! Znao sam sto ces misliti o naslovnici. Znam sto mislis Rubinijevoj kvaliteti, a Well-Bee ju je bojom podigao na jos mnogo vislji nivo.
ZNAO SAM! D.J. je romantičar i umjetnik. Srce odlučuje. Bravo. Naklon do poda D.J.! Ne samo zbog toga što volimo Zagora, nego zbog toga što si se usudio.
Dobro me znas Nagore! Evo ljudi, vidite koji sam ja ludak! Od svih suradnika, bas svih samo ju je Legaz ranije vidio jer radi na grafickoj obradi sa mnom. Htio sam iznenaditi i Pijanog Patka i Stinkyja koji su pisali tekstove.
Ustvari ova naslovnica je moj najveci podvig u kratkoj izdavackoj karijeri jer sam u svojoj glavi vidio da bi spoj Rubinijevog crteza i Well-Beejeve ekspresivne boje mogao odlicno funkcionirati. Kad se malo smirim, sutra cu staviti originalnu crno bijelu da vidite koliko je ustvari Well-Bee zasluzan za ovaj efekat.
Super!!! Cestitam sudionicima u projektu i nadam se da ce ovaj projekt biti zamijecen od publike i javnosti i da se realizira noir pre-western horror u izvedbi "Darkwoods productions". Valjda cemo uskoro i vidjeti kolor koji je upotrebljen za to podizanje na visu razinu!
Vidim da su bar dva zagorologa ukljuceni u projekt,bar od ostalih zagorologa koji nisu navedeni nadam se da su imali poziv da se ukljuce svojim entuzijazmom od strane urednika.
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
gledam sad naslovnicu. na prvu sam pomislio: sjajno nacrtano. no, kako dalje gledam, paše mi i za tajanstvenu, misterioznu, mračnu atmosferu Morske strave. Zagor je nekako zamišljeno odsutan, kao da ga nešto uznemiruje, nešto mračno ------ a opet, u pogledu ima odlučnosti da se tome suprotstavi.
Naslovnica je fantastična, apsolutno, i fenomenalno kolorirana, samo što, hmmmm, može ići uz bilo koju priču a ne nužno uz Morsku stravu.
Vjerujem da će ubuduće, jer ipak je ovo prvi - probojni - broj, naslovnice biti povezanije s pričama.
A vjerujem i da će redovito stizati u ZG-striparnicu, i da je neću morati naručivati direktno od tebe.
Upravo to! Htio sam jednu opcenitu naslovnicu gdje je Zagor u centru paznje, sa unitacnom atmosferom, a za Well-Beeya sam po Entropyu znao da je ludak, u dobrom smislu. Unutra ce narvno biti i Ferrijeve.
Naslovnica je fantastična, apsolutno, i fenomenalno kolorirana, samo što, hmmmm, može ići uz bilo koju priču a ne nužno uz Morsku stravu.
Vjerujem da će ubuduće, jer ipak je ovo prvi - probojni - broj, naslovnice biti povezanije s pričama.
A vjerujem i da će redovito stizati u ZG-striparnicu, i da je neću morati naručivati direktno od tebe.
Upravo to! Htio sam jednu opcenitu naslovnicu gdje je Zagor u centru paznje, sa unitacnom atmosferom, a za Well-Beeya sam po Entropyu znao da je ludak, u dobrom smislu. Unutra ce narvno biti i Ferrijeve.
Božić je preksutra, ali poklon sam već dobio.
I to kakav, s originalnim naslovnicama unutra!
Edit: dok mi se nađe u rukama to bi već mogao biti i uskršnji poklon, ali koga briga za sitnice.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...