Čak sam i planirao danas ići ali je sinoć kod mene nestalo struje pa tako nisam mogao napuniti mobitel za današnji put (a bez punog mobitela ne idem na takvu daljinu).
Ali fascinantno je kako ti se svaki mjesec da ic iz Nigera u striparnicu u Zagreb zar u Nigeru nema striparnica
Zašto mi se ne bi dalo? Nikada ne dolazim u Zagreb samo zbog toga već ukombiniram sve moguće stvari koje imam tamo za obavljati a njih uvijek ima. Ovaj mjesec sam već bio ali nisam stigao sve obaviti zbog skraćenog vremena jedne ustanove pa se tako zadesi da moram i 2 puta potegnuti. Kakva striparnica u Nigeru... s obzirom koliko ljudi često prolaze Saharom stripove bi prije pojeli moljci nego što bi se prodali.
Sjajne dvije priče. Jedna o bandi Kiowa koja bježi iz rezervata, a druga o Nootkama, brkatim ribarima-robovlasnicima s pacifičke obale. Boselli je Zagorovom Aljaskom očito učinio posvetu D' Antonijevoj Dugoj obali.
Red river se zvao Ponos Kajova u ZS. Taj sam strip imao , no tada sam bio klinac i nisam razumio cjelokupnu dimenziju ove po indijance tragične priče. No , ovo mi je prvi susret s pričom Duga obala. Prvih me nekoliko stranica strašno podsjeća na Ken Parkera koji se u LMS zvao Ajkule , no priča o Nootkama je odlična , kao i djeljenje pravde pri kraju.
Ocean tuge je beskrajan i dubok. Okreni se oko sebe i naci ceš obalu...