U ekipi u kojoj crtaju Cassarovi, Chiarolla, Laurenti, Sedioli, D'arcangelo... Mangiantini je jako dobar crtač.
Hehehe Surovo ali i istinito. Ja bih Mangiju dao da crta samo okolinu, neka radi u tandemu sa Vernijem. Hej, pa to bi bilo to, umjesto što Sedioli brljavi sa Vernijem, mnogo bi bilo bolje da Mangi odradi okoliš, Verni likove. Sedioli neka im šilji olovke.
Hej, pa to bi bilo to, umjesto što Sedioli brljavi sa Vernijem, mnogo bi bilo bolje da Mangi odradi okoliš, Verni likove. Sedioli neka im šilji olovke.
Ova ti je dobra, posebno mi se sviđa Sediolijevo zaduženje!
Zanimljiva ideja, ali ne znam kako bi to funkcioniralo pošto Mangiantini i Verni imaju dosta drukčiji način povlačenja linija, jedino da Verni sve istušira a Mangiantini olovkom nacrta okoliš.
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Zanimljiva ideja, ali ne znam kako bi to funkcioniralo pošto Mangiantini i Verni imaju dosta drukčiji način povlačenja linija, jedino da Verni sve istušira a Mangiantini olovkom nacrta okoliš.
Mene najviše brinu bradati, anonimni traperi i blesavo zavlačenje čitatelja do zadnjih dvadesetak stranica gdje će nam ranjeni zlikovac sve ispričati i odmah krepati.
Opet specijal? E, jebi ga. Ne pamtim kad je bila neka OK prica u specijalima, to je mozda i najgora Zagorova edicija. Zasto Barison ne moze dobiti neku normalnu pricu, i zasto on ne crta npr. Helingena umjesto dvojice diletanata. Mada, kakvi smo, vjerovatno bi vecina popizdila kao za Serpierijevog Teksa, mjesto da uzivaju u radu majstora, svi bi zagledali prati li se izvorni predlozak iz sredine proslog vijeka!
Kako jos utakmica? Pa dokazaniji je crtac od Vernija milion puta? Ili je Verni Zagorovac, a ovaj nije? Oduvijek me je zanimalo kako se to mjere krvna zrnca Zagorovcima i onima koji to nisu :)
Opet specijal? E, jebi ga. Ne pamtim kad je bila neka OK prica u specijalima, to je mozda i najgora Zagorova edicija. Zasto Barison ne moze dobiti neku normalnu pricu, i zasto on ne crta npr. Helingena umjesto dvojice diletanata.
Odlicno pitanje! I ja bih rado da vidim Barisona na redovnoj seriji i u nekim vaznijim pricama. Mislim da bi njemu dobro legla neka prica sa Rakosijem.
Pa to je bas brzo. :) Imam neki osjecaj da ce to VC da izda u svojoj kolor ediciji, muka je samo sto je ona spora, i vjerovatno ce to doci na red bar godinu dana nakon izdanja u Italiji :(
Barison je ono što je trebalo Zagoru, vrhunski crtač koji odudara od Ferrijevog stila, ali svaki pravi Zagorovac ne bi smio imati ništa protiv njega...
Barison je ono što je trebalo Zagoru, vrhunski crtač koji odudara od Ferrijevog stila, ali svaki pravi Zagorovac ne bi smio imati ništa protiv njega...