Author |
Topic |
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 03/01/2015 : 13:54:15
|
Velika je zabluda da ekonomija države može počivati na turizmu. One europske države koje su smatrale da može, najviše su stradale.
A turizam i crpljenje nafte ne moraju se isključivati. Pod uvjetom da nafte uopće ima, naravno. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 03/01/2015 : 13:58:49
|
quote: Originally posted by mr murdoc
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by mr murdoc
je.e se meni za švicarsku i šta bi oni. da je u Hr standard ka u švici možda bi se dalo i pričat. ovako,u ekonomski propaloj državi iz koje rulja masovno iseljava bit protiv mogučeg golemog dobitka za mene je čisti idiotluk. kapiš?
Nije li upravo to jedan balkanski nacin razmisljanja , i nije li upravo to ono sto nas je dovelo do te tocke? Hmm...
Ne, nije jedan nego jedini način.
Glavno da svi vi koji niti ne živite na Jadranu znate šta je za nas najbolje.
Sta vise "Cimmer Fraj " ne prolazi ?
od toga Hr živi.al realno, gomila ljudi nema ništa od toga. osim golemih gužvi liti |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 03/01/2015 : 16:50:33
|
Od turizma jedinu izravnu korist ima državni aparat koji se održava od brojnih nameta i pristojbi, te nešto oni koji se turizmom bave. Svi ostali nemaju baš ništa od toga. To potkrjepljuje činjenica da je gorivo i dalje instrument punjenja blagajne. A kako izostaje bilo kakva sposobnost vlasti da bilo čime nešto privrede ili omoguće malima da privređuju ovo je zasad jedna moguća financijska injekcija na duži rok.
No i dalje stojim iza toga da se moraju osigurati maksimalni uvjeti sigurnog crpljenja, bez mogućnosti zagađenja. Nažalost, sumnjam da će to biti u potpunsoti ispunjeno jer znamo što znači problem balastnih voda koje će tankeri ispuštati u more. Tu bih uveo uvjet da prije prolaska kroz Otrantska vrata negdje ispuste tu vodu u neko otvorenije more.
A oni koji su digli ruke od ove države i otišli u bolji svijet, baš i nisu nešto pozvani odlučivati nama ovdje što je u interesu. |
|
|
76
Senior Member
Croatia
2626 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 03/01/2015 : 17:49:06
|
Što se ove teme tiče, dovoljno je vidjeti kakav je standard u Norveškoj koja svoje gospodarstvo temelji na crpljenju nafte i standard u Tajlandu ili Maleziji kojima je osnovna gospodarska grana - turizam. |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 03/01/2015 : 18:05:33
|
quote: Originally posted by wolf
Od turizma jedinu izravnu korist ima državni aparat koji se održava od brojnih nameta i pristojbi, te nešto oni koji se turizmom bave. Svi ostali nemaju baš ništa od toga. To potkrjepljuje činjenica da je gorivo i dalje instrument punjenja blagajne. A kako izostaje bilo kakva sposobnost vlasti da bilo čime nešto privrede ili omoguće malima da privređuju ovo je zasad jedna moguća financijska injekcija na duži rok.
No i dalje stojim iza toga da se moraju osigurati maksimalni uvjeti sigurnog crpljenja, bez mogućnosti zagađenja. Nažalost, sumnjam da će to biti u potpunsoti ispunjeno jer znamo što znači problem balastnih voda koje će tankeri ispuštati u more. Tu bih uveo uvjet da prije prolaska kroz Otrantska vrata negdje ispuste tu vodu u neko otvorenije more.
A oni koji su digli ruke od ove države i otišli u bolji svijet, baš i nisu nešto pozvani odlučivati nama ovdje što je u interesu.
Kak da ne, a tko ce vam drugi poklonit predsjednicu |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 03/01/2015 : 18:53:38
|
Svejedno mi je. Ni od turizma ni od nafte nemam ništa... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Posted - 03/01/2015 : 19:14:02
|
Nadam se samo da oni koji su donijeli ovu odluku su vodili računa i o tome koga će se zapošljavati. Da se ne dogodi da ovi sa sobom dovuku i kompletnu radnu snagu, a naši i dalje čame na zavodu. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19702 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 03/01/2015 : 19:46:50
|
Protiv naravno. Čuvanje Jadrana prije svega. I nema to veze sa zaostalim mišljenjem, zaštita mora (koje je jedno od naših glavnih obilježja) i ekologija su veoma bitni. Cijena nafte sve više pada, a mi smo u stanju ugroziti naše najveće blago zbog potencijalnog pronalaska nečega što sve manje vrijedi. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 03/01/2015 : 20:06:14
|
quote: Originally posted by wolf
Nisi ti ta kategorija iseljenika. Tj. nisu svi otišli jer su digli ruke od ovog ovdje.
yeep , i necu vam poklonit zabu |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 03/01/2015 : 23:32:41
|
sudeču po pollu balkan je i dalje zaostala rupčaga
Mi makar nismo glavni izvođači droge u svijetu... |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 04/01/2015 : 01:28:32
|
E moj elvude, to bi trebala bit zajebana količina nafte da nas izvuče iz sranja. Prekasno je za to. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Posted - 04/01/2015 : 11:41:19
|
quote: Originally posted by paro
E moj elvude, to bi trebala bit zajebana količina nafte da nas izvuče iz sranja. Prekasno je za to.
ako stvarno budu zalihe na ovoj gornjoj granici izvuč čemo se. čak i više od toga. Radujte se bareli... |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 04/01/2015 : 12:56:00
|
Vraga su to hrvatski plodovi, to malo nafte su podzemnim putevima poslali Saudijci da se sirotinja nečemu veseli. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 04/01/2015 : 13:03:41
|
možda je to prilika za dalmatince da razmisle o neakvoj autonomiji
pa nisu ludi da džabe leže dok im velezagrebačko uhljebstvo uzima reket na turizam i naftu |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 04/01/2015 : 15:52:14
|
quote: Originally posted by KRAS
quote: Originally posted by Risar_69
Oni koji ste protiv, možete i tu podpisati, ako želite https://www.change.org/p/stop-oil-gas-drilling-in-the-croatian-adriatic-sea-stop-bu%C5%A1enju-nafte-i-plina-u-hrvatskom-jadranu?share_id=TfVeIsFEal&utm_campaign=autopublish&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition
uzalud vam trud svirači.koncesije su podiljene. prve barele očekujemo za 4-5 godina
osim toga
o hrvatskoj nafti u hrvatskom moru
odlučivat će samo hrvati
zato nema smisla da se slovenci ili bilo ko drugi iz susjedstva brine o hrvatskim plodovima mora
ne brine me toliko, mogu i drugdje na more, pa nisam ti bio več tri godine na hrvatskom moru. Pa nadam se, da staviti mogu, ako nekog zanima. Šta znaš, možda sam rodjen u njemačkoj? |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17113 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 05/01/2015 : 23:58:15
|
[quote]Originally posted by KRAS
možda je to prilika za dalmatince da razmisle o neakvoj autonomiji
ti očito nešto širiš, ali što?? ( cijepanje HR ). |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17113 Posts
Member since 25/10/2001 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12530 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 06/01/2015 : 00:23:38
|
Prema onome što se dosad zna, glasao sam ZA.
Svakako, uz poštivanje najviših standarda zaštite okoliša i uz najmanji mogući rizik za bilo kakve probleme, pa ni zeleni neće imati razloga za protivljenje.
Slažem se, veliki će pokupiti vrhnje a nama će ostati "mrvice", ali s obzirom kako živimo posljednjih 20-ak godina i te bi nam mrvice mogle izgledati kao raskošna gozba.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Topic |
|