forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zeljko = Ferri
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 41

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 29/01/2015 : 18:17:25  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Evo upravo tusiram neke table i ispada dobro.
Ja cu sa ovim tablama pokazati da sam dostojan za ZVANICNOG crtaca Zagora. A to sto je ekonomska kriza, pretrpan staff, preporuke, veze i vezice, uvlacenje urednicima, poznavanje licno urednika i ljudi u SBE, to je sasvim druga stvar.
Talenat NIJE jedino merilo za proboj na trzistu.

Ovo ovde je odgovor na sve tvoje nedoumice, deo na koji se ti nisi uopšte osvrnuo:

Tuttavia devo fare alcune raccomandazioni.
Innanzitutto le matite saranno inchiostrate e lì si vedrà la
differenza: devi inchiostrare non secondo il tuo stile originario ma
in modo da assomigliare il più possibile allo stile degli autori che
già lavorano su Zagor. Devi assolutamente accostarti alla linea
grafica attuale, guardando la pulizia di Verni o il dinamismo di
Laurenti senza perdere di vista il Ferri dei vecchi tempi.
Poi: tu hai un problema con le gambe di Zagor. Sembrano di gomma, non
hanno muscoli, non hanno ossa, si piegano senza avere il ginocchio.
Invece il ginocchio si vuole e l'anatomia deve essere credibile e
realistica. Il realismo prima di tutto.
Poi: non fare i sonori, non sei ancora del tutto bravo a farli, per
cui meglio se li mettiamo noi o se ci pensiamo in un secondo momento.

Koliko sam razumeo taj deo, trazi od mene da probam da tusiram kao Verni a da bude dinamicno kao Laurenti u starom Ferrijanskom stilu.

Kaze mi da noge slabo crtam i da treba da budu realnije.
A sta mu znaci "fare i sonori" ?

Ovo za noge je vjerovatno mislio na koljena, i meni su upala u oci, ako ih malo naznacis sve ce izgledati prirodnije.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12755 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 29/01/2015 : 18:41:34  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
@ Željko jarane, nemoj se ljutiti ali čini mi se da ti nisi za ovaj posao.
Ja u tvojim postovima vidim da ti nisi zainterisiran za taj posao iako tvrdiš da je to tvoj san. Stalno se pozivaš na rezervnu varijantu a to je tvoj trenutni posao.
Nekako imam dojam da nisi 100 % unutra. Ne grizeš. Mislim da su i Talijani to prepoznali

Have mercy
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19772 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/01/2015 : 18:46:26  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by supermark

quote:

Naravno da cu dati sve od sebe
Ujedno ce ovo biti moj poslednji pokusaj da udjem kao crtac Zagora u SBE. Jer sve posle je gubljenje vremena i nema smisla slati svoje radove u SBE.
Ne samo ja, vec bilo ko drugi.

a nikad ne znas
vjerojatno te sad neće uzeti, ali tko zna,
možda za par mjeseci ili godinu dana budu htjeli nekoga novoga pa se sjete tvojih tabli

Ahh pa nisam ja igracka da dopustim da me zezaju tako, kad im se prohte hoce me ili nece me Ja sam zavrsio sa ovim tablama za konkurisanje za Zagorovog crtaca. Znaci NIKAD vise
Imam brate i ja dostojanstvo, kao sto imaju crtaci u Boneliju dostojanstvo.
Evo upravo tusiram neke table i ispada dobro.
Ja cu sa ovim tablama pokazati da sam dostojan za ZVANICNOG crtaca Zagora. A to sto je ekonomska kriza, pretrpan staff, preporuke, veze i vezice, uvlacenje urednicima, poznavanje licno urednika i ljudi u SBE, to je sasvim druga stvar.
Talenat NIJE jedino merilo za proboj na trzistu.
Mozda popuste kad vide istusirane table. Videcemo.
U svakom slucaju, ako me ne prime sada, ni drugi ne treba cak ni da pokusavaju jer sve je receno.

Tvoj stav je, dakle, da te mogu primiti ili sad ili nikad. Stvarno, da se čovjek zapita.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3025 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 29/01/2015 : 18:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
ma je ne znam zašto ste se svi ulovili za tog mrtvog zagora. tratite talent. mogli bi raditi prekrasne nove stripove sa svojim crtačkim vještinama.
dolje bonelli, dolje zagor! živio novi domaći autorski strip!

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

kriticni
New Member

Serbia
279 Posts

Member since 04/12/2009

Posted - 29/01/2015 : 19:18:48  Show Profile Show Extended Profile  Send kriticni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by xilrion

Da ti nije neko hakovao profil hahaha?

Xilrion - kamikaza

Pa jesi li ti normalan, razapece te po cjelom forumu zbog ovoga?!

www.deviantart.com/kriticni
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 29/01/2015 : 19:52:55  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Zeljko, stvarno ti zelim sve najbolje ali tvoja skromnost je nula. Ti se ponasas koda su ti oni u SBE duzni da te prime samo zato sto znas prilicno dobro kopirati Ferrija i sto si se potrudio da nacrtas par tabli. Nije bas simpatican pristup.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8585 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/01/2015 : 20:20:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Skroman momak, nema što.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3025 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 29/01/2015 : 23:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kriticni

quote:
Originally posted by xilrion

Da ti nije neko hakovao profil hahaha?

Xilrion - kamikaza

Pa jesi li ti normalan, razapece te po cjelom forumu zbog ovoga?!

. tko ima smisla za humor neće.

ali ovaj dio o orijentiranju na vlastiti, autorski rad mislim ozbiljno. mislim, šteta bi bilo da npr. Željko ako ga ne prime (iako mislim da još ima dosta šanse da ga prime) odustane od stripa i nastavi raditi što već radi. sa takvim stilom crtanja i dobrim scenarijem bi se lijep albumčić dao napraviti koji ne mora nužno bit bonelli friendly. ali dosta sam iznosio svoje želje i pozdrave. neću spamati više. u svakom slučaju svima želim da im se ostvari ono što si i sami žele.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 30/01/2015 : 00:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

Darkwood Monty
New Member

236 Posts

Member since 04/01/2015

Posted - 30/01/2015 : 07:13:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Darkwood Monty a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hamzik

Zeljko, stvarno ti zelim sve najbolje ali tvoja skromnost je nula. Ti se ponasas koda su ti oni u SBE duzni da te prime samo zato sto znas prilicno dobro kopirati Ferrija i sto si se potrudio da nacrtas par tabli. Nije bas simpatican pristup.

Kolega, na stranu zlobnost prema Željku iz vašeg posta, ali mnogi bi rado čitali 'prilično dobro kopiranje Ferrija', nisu baš svi oduševljeni današnjim Zagorovim modernim crtačima osebujnog stila.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19772 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 30/01/2015 : 08:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Pazi ovo, "zlobnost" prema zeljku...

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Darkwood Monty
New Member

236 Posts

Member since 04/01/2015

Posted - 30/01/2015 : 08:30:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Darkwood Monty a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Da, baš tako. Ako čovjek i nije skroman je jedno, al drugo je kad mu se odmah indirektno zalijepi šamarčina da je plagijator, a vidim da se kreće baš u tom smjeru, jer u stotinu topica jedan Verni je prokazan kao mučki plagijator Ferrija, pa ajmo pohračkati i sve ostale koji bi htjeli crtati Zagora u tom stilu.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6153 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/01/2015 : 09:12:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darkwood Monty

quote:

Da, baš tako. Ako čovjek i nije skroman je jedno, al drugo je kad mu se odmah indirektno zalijepi šamarčina da je plagijator, a vidim da se kreće baš u tom smjeru, jer u stotinu topica jedan Verni je prokazan kao mučki plagijator Ferrija, pa ajmo pohračkati i sve ostale koji bi htjeli crtati Zagora u tom stilu.

Željko je sam rekao da precrtava Ferrijeve poze.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 30/01/2015 : 10:02:09  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:

quote:

Željko je sam rekao da precrtava Ferrijeve poze.

I to je ono u čemu debelo greši. I zato mu i šalju takve odgovore. I sve bi bilo ok da nisam vide da zaista može neuporedivo lepše a on se zadovoljava ovim. Onaj crtež one ženske u krevetu pokazuje da zna svoj posao e sada što on ima nekakvu logiku koja više ne pije vodu u uređivačkoj politici i crtačkoj politici to on mora sam da razbere sam u svojoj glavi.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 30/01/2015 : 10:08:31  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kakva samarcina? Pa Zeljko sam je stotinu puta naglasio svoju ljubav prema Ferriju i da hoce da crta bas kao on zato sto on smatra da je Ferrijev Zagor onaj pravi. I sto se toga tice prilicno je uspjesan. Zeljko crta odlicno i veoma veoma slicno Ferriju. Ali, bar sto se mene tice, ne dovoljno dobro da ga i automatski prime u SBE. Plus sto ja smatram da ima samo jedan maestro Ferri, a ima i vise "pravih" Zagora. Dosta je sto je vec Verni u staffu, Zagoru treba nesto novo ako ce opstati a ne vracanje u proslost i nostalgiju. Zeljko ocito imati talenta naveliko i steta je sto ga trosi na to da bude jos jedan Verni.

Ali sta ja mislim o Zeljkovom crtezu je mimo poenta onog moga posta. Meni samo ubada u oci ova neskromnost.

Edited by - hamzik on 30/01/2015 10:11:52
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 30/01/2015 : 10:15:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Pokusavam da kopiram Ferrijev stil. Koliko mi to ide od ruke, ne znam...valjda mi ide... neki ce reci da mi ide, neki da mi ne ide. Ja mislim da ova gore tabla moze proci.
Vidite kako razliciti ljudi razlicito reaguju na moje table. Pa i Buratini. On mi je skrenuo paznju na sasvim nebuloznu sitnicu...na nekoj tabli je Zagorova glava u slicnom polozaju na vinjeti 1 i na vinjeti 6. Mislim wtf? A da ne pricam o "gresci" na prvoj tabli gde sam nacrtao scenu dijagonalno a ne "uspravno" A izostavio je na neke mnogo vece greske Vi se ubiste od objasnjavanja koliko bi bolje bilo da je na onoj tabli vampir blizi kameri kad vreba Zagora, a Buratini se na to uopste nije osvrnuo.
To je ono sto ja govorim, sve je relativno. Isto tako se moze polemisati i na svim oficijelnim tablama Zagora koje su crtali svi crtaci iz Zagor staffa.
Ako budu dobro raspolozeni Moreno i Marcheselli taj dan kada budu gledali moje table i ako pticice budu cvrkutale, mozda me i prime.

Ne zanima me autorski strip ili bilo koji drugi strip. Samo Zagor.
Verovatno bi imao vise sanse 80-ih godina da udjem u Zagorov staff nego sada, to je sigurno.
Rekoh, ako me sa ovim istusiranim tablama ne prime, nema smisla vise ikada da saljem table u SBE. Ako su druge okolnosti na koje ne mozes da utices, dzaba i talenat i sve. Ekonomska kriza, prenatrpanost u staffu, naravno da nece otpustiti neke crtace (zbog novog crtaca) koji godinama rade tamo i koji su poznavali starog Bonellija. Sve te razne okolnosti uticu da li ce te primiti ili ne. Ne odlucuje samo talenat i da li imas slicnosti sa Ferrijevim crtezom.

A da hocu, ja mogu da crtam jako realistican strip u potpuno drugom stilu. Ali to za mene nije Zagorov svet.

Edited by - Zeljko Ferri on 30/01/2015 10:24:00
Go to Top of Page

Darkwood Monty
New Member

236 Posts

Member since 04/01/2015

Posted - 30/01/2015 : 10:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Darkwood Monty a Private Message  Reply with Quote
Željko, pa naravno da ova tabla može i mora proći, atmosfera prava Ferijanska ...

quote:

... nažalost, teško i da hoće proći, jer objašnjeno je već dosta toga o Zagor staffu i Bonelliju, a i sam Bure stavlja točke na 'i' na neke upitnike.
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 30/01/2015 : 10:42:09  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pokusavam da kopiram Ferrijev stil.

...

A da hocu, ja mogu da crtam jako realistican strip u potpuno drugom stilu. Ali to za mene nije Zagorov svet.

Drago mi je da si to opet razjasnio, iako mislim da je steta jer ti sigurno nece pomoci da te prime. Ali kad je srce u pitanju logika ide u drugi plan. Ali to je opet nesto sto mogu i razumiti i postovati.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25552 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/01/2015 : 10:49:03  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ja ću samo na brzinu: imaš izrazito visoko mišljenje o sebi i izrazito pogrešan stav prema glavnim urednicima jedne ogromne izdavačke kuće.
Da karikiram, ti kažeš "ja sam bolji od dosta crtača iz Zagorovog stafa, ali Italijani neće da me prime iz nekog nebuloznog razloga. Svi su tamo namrgođeni, to je glavni razlog, pa ako jednog dana budu dobro raspoloženi, otvoriće im se oči i videće koliko im ja trebam".

Ove table u tušu su jednostavno prosečne, u najboljem slučaju. Kažem ovo kao čitalac, ne kao profesionalac. Linije predebele, izvor svetla nelogičan, magla više izgleda kao voda, anatomija upitna, dinamika nepostojeća. To ti je i Bure napisao u odgovoru. Najviše se osvrnuo na noge, ali je napisao i ovo ostalo.
Sve dok ne shvatiš da svako u svom poslu može da se poboljša, kao da onaj koji plaća ima glavnu reč, nećeš uspeti u svom "životnom snu", kako si rekao. Ostaćeš čovek koji je loše precrtavao Ferrija, a mogao je da postane njegov naslednik.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 30/01/2015 : 11:00:15  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
SBE kao privatna firma nema "dužnost" nikoga da zaposli, a slažem se da stav "može proći" Željku sigurno ne pomaže.
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 30/01/2015 : 11:02:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Ja ću samo na brzinu: imaš izrazito visoko mišljenje o sebi i izrazito pogrešan stav prema glavnim urednicima jedne ogromne izdavačke kuće.
Da karikiram, ti kažeš "ja sam bolji od dosta crtača iz Zagorovog stafa, ali Italijani neće da me prime iz nekog nebuloznog razloga. Svi su tamo namrgođeni, to je glavni razlog, pa ako jednog dana budu dobro raspoloženi, otvoriće im se oči i videće koliko im ja trebam".

Ove table u tušu su jednostavno prosečne, u najboljem slučaju. Kažem ovo kao čitalac, ne kao profesionalac. Linije predebele, izvor svetla nelogičan, magla više izgleda kao voda, anatomija upitna, dinamika nepostojeća. To ti je i Bure napisao u odgovoru. Najviše se osvrnuo na noge, ali je napisao i ovo ostalo.
Sve dok ne shvatiš da svako u svom poslu može da se poboljša, kao da onaj koji plaća ima glavnu reč, nećeš uspeti u svom "životnom snu", kako si rekao. Ostaćeš čovek koji je loše precrtavao Ferrija, a mogao je da postane njegov naslednik.

Isto to sto si nabrojao za moju tablu se moze reci i za table crtaca u Zagor staffu Reci da nije tako? BILO koju tablu od nekog Zagorovog crtaca SADA nasumice da otvorim strip, SVE OVO sto si nabrojao za moju tablu, nacices nedostatke i u "objavljenim zvanicnim tablama", ako ne i gore greske
Ne znam o kakvoj dinamici govoris kad akcije uopste nema na ovoj tabli.
I dalje stojim pri tvrdnji, sve je relativno.
Zivo me zanima da vidim probne table crtaca iz Zagorovog staffa. Video sam Vernijeve, i one su mi odlicne

Edited by - Zeljko Ferri on 30/01/2015 11:03:48
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 30/01/2015 : 11:05:31  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Baš zato što ima hrpa prosječnih crtača u staffu je razlog zbog kojeg neće zaposlit još jednog.
Ako želiš upast u ekipu moraš ih oboriti s nogu, a za to je potrebna vježba, ne možeš napredovati ako si u zadnjih par godina nacrtao samo ovih par tabli koje si poslao Burattiniju.
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 30/01/2015 : 11:06:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Baš zato što ima hrpa prosječnih crtača u staffu je razlog zbog kojeg neće zaposlit još jednog.
Ako želiš upast u ekipu moraš ih oboriti s nogu, a za to je potrebna vježba, ne možeš napredovati ako si u zadnjih par godina nacrtao samo ovih par tabli koje si poslao Burattiniju.

Slazem se.

Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 30/01/2015 : 11:13:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Pronadjite mi probne table od aktuelnih zvanicnih crtaca Zagora pa da ih vidimo ovde i ako konstatujemo da su SAVRSENE I BEZ MANE i ako nema NIJEDNE GRESKE (debljina linije, anatomija, svetlost itd)a CISTO SUMNJAM da nema nijedne greske, odmah sutra prestajem da tusiram ove table i necu ih ni slati Buratiniju i ujedno cu priznati da nisam dostojan da crtam Zagora.

Edited by - Zeljko Ferri on 30/01/2015 11:14:26
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 30/01/2015 : 11:22:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
I sta to uopste znaci SAVRSENE TABLE BEZ GRESKE? Ja tvrdim da to ne postoji. A pogotovo se ne moze gledati na detalje kad je u pitanju Ferrijev stil ili kopiranje istog. Njegov stil je ekspresionisticki i njegovi likovi nisu realni.
A zivo me interesuje da vidim probne table od aktuelnih Zagorovih crtaca. Kako su oni primljeni u staff? Jel uopste imaju probne table?
Video sam samo Vernijeve. Gde su probne table od ostalih??? Daj da vidimo to savrsenstvo koje trazite.

Edited by - Zeljko Ferri on 30/01/2015 11:24:12
Go to Top of Page
Page: of 41 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000