ima jedna zanimljivost u vezi baneta koja je možda preočita pa ju nitko do sada nije spomenuo, ili ako je, ja nisam vidio. naime, on je prvi stranac koji radi zagora, koliko je meni poznato. do sada je bio 100 posto talijanski proizvod.
Ne znam zasto vam je cudan Banetov Zagor, pa trebalo bi da ga poznajete vec vise od 30 godina. Osim toga, ukoliko je crtez dobar, onda Zagor ne mora nuzno da lici na Ferrijevog. Najbolji primjeri su Rubinijev ili Bisijev Zagor.
Doslo je do zabune, ovo nije pohvala. Vako unakazenog Zagora, ne znam da sam ikad vidio. Ostalo, propocije promasene, skoro svi likovi imaju oci ko Bud Spencer, svi imaju izrazenu jagodicnu kost, daljina blizina, nisu uskladjene...
Pa, dobro. Na 1. sličici prve strane izgleda kao Maradona iz zlatnih igračkih dana, na 3. sličici druge strane, kao YU Tarzan... Doći će to na svoje, naviknuti ćemo se na Kerčev prepoznatljiv stil i oblikovanje fizionomija. To je samo dokaz da nam nedostaje u nekom novom kontinuitetu.
Za Barisona sam i mislio u pocetku da je stranac zbog slicnosti sa engleskim prezimenom, ali onda bi bio Barrison.A kod Texa je mislim prvi stranac bio neki Spanjolac...
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
ima jedna zanimljivost u vezi baneta koja je možda preočita pa ju nitko do sada nije spomenuo, ili ako je, ja nisam vidio. naime, on je prvi stranac koji radi zagora, koliko je meni poznato. do sada je bio 100 posto talijanski proizvod.
Espozitovci su Svajcarci.
ako im je talijanski materinji, ne računam. bane je prvi pravi stranac. ne znam da li govori talijanski, ako ne, onda je i prvi kojemu su scenarij morali prevesti
Kako bilo, meni je mnogo vaznije da je napokon jedan nas covjek dobio sansu da crta Zagora. A to da li su ostali Italijani, Svajcarci ili Spanci, nije toliko ni bitno.
Uglavnom sudeci prema ovim tablama, uvijek cu radije uzeti Banetov strip u ruke nego od Di Vittovih, Cassarovih, Chiarole, Laurentija ili Gramaccionija.
Ovo od Baneta je i vise nego solidno, i kad se oboji rezultat ce biti odlican, vidjecete, Dali je bolji ili losiji od drugih crtaca to uopste nije relevantno, vazno je da cemo imati dobru epizodu sa dobrim crtezom i samo to se broji, plus nase gore list Sta hocete jos??
Bez obzira da li se radilo o Verniju ili Nucciu meni uopće ne smeta kada odaju počast Ferriju i ''ukradu'' ponešto od njega, da je barem više takvih.
Originally posted by Darkwood Monty
E sva sreća pa nije Verni, već bi bilo po glavi stanovnika
To je Nuccio kopirao samo zato jer mu je to Burattini u scenariju izričito napisao, jer je Nucciu ta naslovnica jedna od najdražih pa je Burattini mislio da će mu biti drago napraviti "omaž".
Nuccijeva slika na prvi pogled izgleda tehnicki superiornija od Ferrijeve naslovnice jer je detaljnija, ali Zagorova poza i emocija su mnogo bolji u maestrovoj. Osjeca se ocaj i tenzija u Zagorovom tijelu.
Nuccio zaista zaslužuje svaku pohvalu koju dobiva na ovom forumu, a dobiva ih puno. Uz Vernija on je trenutno najkvalitetniji interpreta Maestrovog Zagora. Eh da je više takvih majstora a manje fušanja....
Reći ću samo da sam sretan što mogu vidjeti crtež zbog kojega sam zavolio stripove, ma tko da crta ih trojca Ferri-Verni-Nuccio, za mene je to praznik za oči! :)
Bile su dvije priče sa istim nazivom, jedna je objavljena u specijalcu i imala je 160 tabli, a ovo je druga koja ima 94 table. To su tipični primjerci epizoda koje "idu u ladicu", tako da ćemo još neko vrijeme čekati na njih, a kad dočekamo onda će i naziv promijeniti.
Bile su dvije priče sa istim nazivom, jedna je objavljena u specijalcu i imala je 160 tabli, a ovo je druga koja ima 94 table. To su tipični primjerci epizoda koje "idu u ladicu", tako da ćemo još neko vrijeme čekati na njih, a kad dočekamo onda će i naziv promijeniti.
Bolje i da ne objave tu epizodu. Ne verujem da su na 94 strane uspeli Mignacco i Cassaro da naprave neku interesantniju pricu.