forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 #СнежниСамитСтрипаџијаСрбије
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Svet stripa
Junior Member

Serbia
332 Posts

Member since 04/07/2012

Posted - 06/03/2015 : 14:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Svet stripa's Homepage  Send Svet stripa a Private Message  Reply with Quote
Најава за ‪#‎СнежниСамитСтрипаџијаСрбије‬
Јутарњи програм Радио Телевизије Крагујевац

Галерија Народне библиотеке Вук Караџић
Субота, 7.март у 18.00
Очекујемо вас на самиту!

www.svetstripa.org.rs - facebook - twitter - instagram - you tube
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47311 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/03/2015 : 14:33:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Svet stripa

Најава за ‪#‎СнежниСамитСтрипаџијаСрбије‬
Јутарњи програм Радио Телевизије Крагујевац

Галерија Народне библиотеке Вук Караџић
Субота, 7.март у 18.00
Очекујемо вас на самиту!

ultras odjeba forum i uspia u životu

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21263 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 06/03/2015 : 15:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
zgodna voditeljka
bolje da je otišao morison u emisiju

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 06/03/2015 15:36:04
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/03/2015 : 15:49:21  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Opa dolazi i Manfredi u julu! Lepa vest!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19771 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/03/2015 : 15:52:12  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cuvam starudije

Kao nekome iz Srbije i meni smeta toliko insistiranje na cirilicnom pismu na forumu gde se u napred zna da ga ne razumeju svi, pogotovo mladji citaoci i forumasi.
Jos vise mi smeta primitivizam nekih nasih politicara koji insistiraju na tome da sve table u gradovima Srbije budu ispisane cirilicom. Voleo bih da ti koji se za to zalazu posete Grcku ili Izrael i da na celom putovanju ne zateknu nijedno latinicno slovo niti natpise na engleskom jeziku, pa neka se snalaze desifrujuci grcki alfabet i izraelske hijeroglife.

Treba razdvojiti ove dvije situacije.
Za prvu je bilo dovoljno da netko tko ne razumije pita i sigurno bi se našlo ljudi koji bi rado preveli.

Druga situacija je debilizam i tu se slažem.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 06/03/2015 : 16:05:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Objektivno, u ovom slučaju reklamiranja jednog lipog događaja pisanje (ode) na ćirlici nema smisla. Brat bratu 50 % ljudi ovdje ne razumi šta je napisa, a valjda je u interesu da dođe šta više ljudi? Bez-veze. Bezveze. Drago mi je da je Čuvam starudije, čovik iz Srbije to reka, da nebi opet ispalo nepotrebno politički, već je to glas razuma.
Evo idući broj Lavandermena nek se reklamira na čisto fooorskom (Hvarskom) dijalektu, pa ko ne razumi ko ga je*be, jel......čudan marketing bi to bija, zar ne?
A što se tiće tabli na cesti...u Srbiji još je tako-tako a u RS-u masa natpisa samo na ćirlici, čovik nezna ni di je ni šta je (ja znam, al neki turist, pa ko će ti doć sine tu? )

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.

Edited by - Zagor-te-nay on 06/03/2015 16:06:43
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19771 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/03/2015 : 16:13:10  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

Objektivno, u ovom slučaju reklamiranja jednog lipog događaja pisanje (ode) na ćirlici nema smisla. Brat bratu 50 % ljudi ovdje ne razumi šta je napisa, a valjda je u interesu da dođe šta više ljudi? Bez-veze.

Pa to je malo čudno, ali vjerujem da ćirilicu razumije ipak preko 50% ljudi. E sad da bi korisnije bilo da je napisano na latinici, bi, ali to opet nije povezano s Josipovim nacionalističkim ispadom.

Ja isto recimo ne znam slovenski, ali kad netko ovdje piše na slovenskom ne ljutim se na njih što pričaju svojim jezikom nego na sebe što se više ne potrudim razumjeti.

Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 06/03/2015 : 16:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:

Objektivno, u ovom slučaju reklamiranja jednog lipog događaja pisanje (ode) na ćirlici nema smisla. Brat bratu 50 % ljudi ovdje ne razumi šta je napisa, a valjda je u interesu da dođe šta više ljudi? Bez-veze.

Pa to je malo čudno, ali vjerujem da ćirilicu razumije ipak preko 50% ljudi. E sad da bi korisnije bilo da je napisano na latinici, bi, ali to opet nije povezano s Josipovim nacionalističkim ispadom.

Ja isto recimo ne znam slovenski, ali kad netko ovdje piše na slovenskom ne ljutim se na njih što pričaju svojim jezikom nego na sebe što se više ne potrudim razumjeti.

To je moja pretpostavka, kao šta pretpostavljam da ni ti ne znaš ćirilicu, nisi je ima prilike ni naučit, kao npr. kinesko pismo. Neman šta više dodat...marketinški loš potez...a svejedno...ukratko...nema smisla...

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

Dudley Smith
stripovi.com suradnik

Croatia
1014 Posts

Member since 05/04/2014

Posted - 06/03/2015 : 16:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Dudley Smith a Private Message  Reply with Quote
Mislim da nas ovdje nema 5 Hrvata mladjih od tipa 30-35 godina da razumijemo cirilicu. A i ovi stariji koji su ju ucili u osnovnoj skoli pitanje znaju li ju tako dobro da mogu citati bez problema.

Ali nemojmo vise o tome, pojest ce nas Hannibal
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19771 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/03/2015 : 16:42:55  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

To je moja pretpostavka, kao šta pretpostavljam da ni ti ne znaš ćirilicu, nisi je ima prilike ni naučit, kao npr. kinesko pismo. Neman šta više dodat...marketinški loš potez...a svejedno...ukratko...nema smisla...

Krivo pretpostavljaš.
A i ovako znam dosta ljudi mojih godina da znaju također.

Pretpostavljam da većina ljudi koji su učili ćirilicu zna i dalje, a to je većina forumaša.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19771 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/03/2015 : 16:44:49  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dudley Smith

Pa dobro, ovo nije zabranjena tema.

Edited by - tinton on 06/03/2015 16:44:59
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/03/2015 : 17:36:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Pa ocigledno i ne racunaju da dođe neko sa strane, ovo je vest samo za domace. Idemo dalje.

Zato mi je i glupo sto se Josip2000 prdari, ionako ga stvar ne zanima. Ja kad nesto ne mogu procitati idem dalje. Ajde da je u pitanju strip koji bi me zanimao, malo bi gunđao "pa sto nije na latinici da i mi kupimo", ali to bi bilo to.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19771 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/03/2015 : 17:45:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Pa ocigledno i ne racunaju da dođe neko sa strane, ovo je vest samo za domace. Idemo dalje.

Zato mi je i glupo sto se Josip2000 prdari, ionako ga stvar ne zanima. Ja kad nesto ne mogu procitati idem dalje. Ajde da je u pitanju strip koji bi me zanimao, malo bi gunđao "pa sto nije na latinici da i mi kupimo", ali to bi bilo to.

Ako nekoga i zanima, a da ne zna, dovoljna je molidba i sigurno će se naći netko tko će prevesti.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 06/03/2015 : 18:15:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ako nekoga i zanima, a da ne zna, dovoljna je molidba i sigurno će se naći netko tko će prevesti.

nemaš kaj prevoditi vec trebas znati pročitati...jezik je poznat ali pismo nije, a pismo se ne prevodi

google to riješi za čas posla, ne treba ti nitko samo internet!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/03/2015 : 18:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

A jos lakse je c/p u GT (srpski na hrvatski) i voila. ;)

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19771 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/03/2015 : 18:27:43  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

quote:

quote:

nemaš kaj prevoditi vec trebas znati pročitati...jezik je poznat ali pismo nije, a pismo se ne prevodi

Mea culpa!

Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32401 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 06/03/2015 : 18:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by lwood

ko bi reka da su švabe na 5. mistu

Uletio Tutta.

I povozio Makedonce.

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3275 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 06/03/2015 : 18:54:00  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KOMIKO

Koliko ja pamtim na forumu se uredno pisalo i na engleskom, slovenačkom, makedonskom, čini mi se da se sećam i mađarskog, bugarskog, italijanskog...
Kakav je čovek kom smeta srpska ćirilica? Najbolje da se takvi sami zamisle i pogledaju dobro u sopstvenu dušu.
Ako se usuđuju.

Evo iskreno - meni smeta. Ali iz posve drugog razloga. Imam 52 godine, Jugo-nostalgičar sam, neke prijatelje imam po državama ex Yu, najboljih par baš iz Srbije. Učio sam cirilicu u osnovnoj i dobro mi ide čitanje (Ok jebe me џ, ђ, ћ i Ч). Ali mi smeta cirilica, jer traje predugo da pročitam nešto. Zbog toga i ne čitam postove ni ovde ni na striparni. I ne kupujem stripove od Komika i Besne Kobile i Makonda na cirilici. Crne li duše, ha!?
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 06/03/2015 : 19:05:58  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by trolodtroje
Učio sam cirilicu u osnovnoj i dobro mi ide čitanje (Ok jebe me џ, ђ, ћ i Ч). Ali mi smeta cirilica, jer traje predugo da pročitam nešto. Zbog toga i ne čitam postove ni ovde ni na striparni. I ne kupujem stripove od Komika i Besne Kobile i Makonda na cirilici. Crne li duše, ha!?

ista stvar, ne smeta mi ali ju izbjegavam pod obavezno...jedino s vremena na vreme pročitam politikin zabavnik da ju ne zaboravim. Nikad se ne zna kad stižu Rusi pa treba biti spreman

p.s. znam da nisu isto pismo (ruska i srpska ćirlica) ali imaju sličnosti...

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Edited by - dosada on 06/03/2015 19:45:21
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19771 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/03/2015 : 19:15:52  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by trolodtroje

quote:
Originally posted by KOMIKO

Koliko ja pamtim na forumu se uredno pisalo i na engleskom, slovenačkom, makedonskom, čini mi se da se sećam i mađarskog, bugarskog, italijanskog...
Kakav je čovek kom smeta srpska ćirilica? Najbolje da se takvi sami zamisle i pogledaju dobro u sopstvenu dušu.
Ako se usuđuju.

Evo iskreno - meni smeta. Ali iz posve drugog razloga. Imam 52 godine, Jugo-nostalgičar sam, neke prijatelje imam po državama ex Yu, najboljih par baš iz Srbije. Učio sam cirilicu u osnovnoj i dobro mi ide čitanje (Ok jebe me џ, ђ, ћ i Ч). Ali mi smeta cirilica, jer traje predugo da pročitam nešto. Zbog toga i ne čitam postove ni ovde ni na striparni. I ne kupujem stripove od Komika i Besne Kobile i Makonda na cirilici. Crne li duše, ha!?

Kod mene baš suprotno. Čitam što više, što više čitam, to mi bolje ide.
Sad ju čitam gotovo brzo koliko i latinicu.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/03/2015 : 19:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Vidis, da si uzeo zadnji voz za Cacak, ne bi bio ostavljen 5 km od Cacka bez benzina. ;P

(dobro, ova petica je valja broj puta? ali ... :D)

Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1955 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/03/2015 : 19:42:47  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Ovo lupetanje o ćirilici je stravično. Okej, možda je zbog toga što forum posećuju mnogi koji je ne znaju trebalo staviti temu na latinici, ali sve ostalo je potpuna besmislica. Nigde u svetu (osim naravno kod pojedinaca u Srbiji) nema toga da se stidiš svog jezika i pisma.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19771 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/03/2015 : 19:45:05  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

Ovo lupetanje o ćirilici je stravično. Okej, možda je zbog toga što forum posećuju mnogi koji je ne znaju trebalo staviti temu na latinici, ali sve ostalo je potpuna besmislica. Nigde u svetu (osim naravno kod pojedinaca u Srbiji) nema toga da se stidiš svog jezika i pisma.

Tko se srami svojeg pisma?
To od nikog nisam ovdje vidio.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25543 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/03/2015 : 19:51:04  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Dudley Smith

Pa dobro, ovo nije zabranjena tema.

Ovo je OFFTOPIC!

I sad da uzmem i kaznim nekog, bio bi ustanak na forumu o dvostukim kriterijumima, nepravednim moderatorima i sličnim teorijama zavere.

Ne mogu da verujem da se gomila inteligentnih ljudi napali na jedan običan post Josipa2000.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1955 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/03/2015 : 19:51:49  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tko se srami svojeg pisma?
To od nikog nisam ovdje vidio.

Ima ih ima, samo nisi video. Novopečeni što im odjednom smeta ćirilica .
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000