U 89. je godini umro veliki Miljenko Prohaska, uz Boška Petrovića i u svjetskim relacijama najznačajniji naš jazzer. Bio je uistinu svestran, i skladatelj i dirigent i pedagog i inicijator izuzetno bitnih bendova, festivala i koječega, uz Petrovića ključni član Zagreb jazz kvarteta i kvinteta. Da je napravio samo genijalnu Intimu bilo bi sasvim dovoljno, a to je tek mali dio njegovog životnog djela. Ostao je aktivan praktički do posljednjeg daha, i ostvario iznimnu karijeru čak i u sredini koja jazzu nikad nije bila baš sklona. Neka mu je laka zemlja...
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Najbolje pesme od Dzej Biza Prateceg benda Dzejmsa Brauna, Lyn Collins i Bobi Birda a na ovom best of vecina pesama su ili instrumentalne ili je na njima i Dzejms pravi rare groove, funk, soul i RnB
Prijatelj preporučio, pa ja malo pomalo istražio, preslušao,pokupovao... Ibrahim Maalouf rođen u Bejrutu, jazz glazbenik vezan za Francusku gdje i živi. Možda malo previse toga izdaje, ali krenulo ga pa trpa ko da nema sutra. Neka vrsta Bregović šeme. Nakon početnog uspjeha odma ide glazba za film, hrpa albuma, predstave, polu opere, obrade obrada...