Author |
Topic |
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 17/03/2015 : 19:30:39
|
quote: Originally posted by dosada
nije bio rasizama, stvar je napuhana i ispolitizirana...
Policajac vjerojatno i nije pucao jer je rasist. Rasist je onaj koji mu je dao oslobađajuću presudu. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38008 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 17/03/2015 : 19:34:34
|
quote: Originally posted by wolf
@Poli, jesu Kurdi onda prešli onaj Qara most? Ide li ofanziva na zapadnu obalu Eufrata?
Koliko je meni poznato, nisu jos. Ionako mislim da trebaju prvo osigurati bokove, znaci i onaj dio brega gore do autopta M4 kod Sarina. Plus sto im stakori navodno drze jos jedan maleni dio obale sjeverno od mosta, prebacuju se preko camcima.
Mada mi tu dosta toga nije jasno. Ok, YPG/YPJ nemaju neko tesko oruzje, moguce koji minomet (?), ali vecinom su tu oni AT na kamionima (kao kod nas Hr/BiH gdje se vecinom 20mm koristio na stambenim ciljevima). Nesto tezeg naoruzanja imaju Peshmerge, jos uvijek ih ima +100 iz Kobanija, i jos se svake toliko mjenjanju. Ti su doneli minomete i topove, ali pitaje je gdje tacno su sada Peshmerge, ovdje kod rijeke ili kod autoputa pa sve do turske granice? Sigurno bi im bilo puno lakse napredovati da imaju bolju podrsku (recimo par haubica pozadi ili bestrzajca u akciji). U igrici bi zohare na drugoj obali zadimio pa onda podrskom topova/minometa udario preko ... ali to je u igrici.
A i moguce je da je most jos uvijek miniran, koliko se vidi je srusen samo jedan dio.
Ne znam ni kakve planove imaju, ovo su navodno vec arapska podrucja, a u Iraku su Peshmerge rekle, da ne idu dalje ako nije potrebno.
Super bi bilo da na kraju povezu podrucje od Kobani kantona do onoga u Cizire kantonu (Serekanije, Qamislo) ili na zapad do Efrin kantona, ali to zapravo nikada nije bilo vecinski Kurdsko podrucje (izvan kantona), a vjerujem da ni sami ne ciljaju toliko daleko. A zohari se trude osvojoiti Serekanije koji ima slicnu ulogo kao Kobani (veci prijelaz).
Edit: navodno ipak "drze prava" na to cjelo podrucje. Bit ce tu jos gusto ove godine. Kako za Kurde tako sigurno i za pacove.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 17/03/2015 19:38:51 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 17/03/2015 : 19:40:02
|
nije, policajci imaju ovlaštenje ubiti bilo koga tko se ogluši na njihova upozorenja. A kad pucaju, pucaju da ubiju...i to nema nikakave veze s bojom kože bilo koje strane (policajca ili civila). Sudovi u pravilu staju na stranu zakona tj. onih koji čuvaju taj zakon.
imas posebnu temu za ta tvoja naklapanja
goni se tamo pa mrsomudi |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 17/03/2015 : 20:32:53
|
quote: Originally posted by Poli
quote: Originally posted by wolf
@Poli, jesu Kurdi onda prešli onaj Qara most? Ide li ofanziva na zapadnu obalu Eufrata?
Koliko je meni poznato, nisu jos. Ionako mislim da trebaju prvo osigurati bokove, znaci i onaj dio brega gore do autopta M4 kod Sarina. Plus sto im stakori navodno drze jos jedan maleni dio obale sjeverno od mosta, prebacuju se preko camcima.
Mada mi tu dosta toga nije jasno. Ok, YPG/YPJ nemaju neko tesko oruzje, moguce koji minomet (?), ali vecinom su tu oni AT na kamionima (kao kod nas Hr/BiH gdje se vecinom 20mm koristio na stambenim ciljevima). Nesto tezeg naoruzanja imaju Peshmerge, jos uvijek ih ima +100 iz Kobanija, i jos se svake toliko mjenjanju. Ti su doneli minomete i topove, ali pitaje je gdje tacno su sada Peshmerge, ovdje kod rijeke ili kod autoputa pa sve do turske granice? Sigurno bi im bilo puno lakse napredovati da imaju bolju podrsku (recimo par haubica pozadi ili bestrzajca u akciji). U igrici bi zohare na drugoj obali zadimio pa onda podrskom topova/minometa udario preko ... ali to je u igrici.
A i moguce je da je most jos uvijek miniran, koliko se vidi je srusen samo jedan dio.
Ne znam ni kakve planove imaju, ovo su navodno vec arapska podrucja, a u Iraku su Peshmerge rekle, da ne idu dalje ako nije potrebno.
Super bi bilo da na kraju povezu podrucje od Kobani kantona do onoga u Cizire kantonu (Serekanije, Qamislo) ili na zapad do Efrin kantona, ali to zapravo nikada nije bilo vecinski Kurdsko podrucje (izvan kantona), a vjerujem da ni sami ne ciljaju toliko daleko. A zohari se trude osvojoiti Serekanije koji ima slicnu ulogo kao Kobani (veci prijelaz).
Edit: navodno ipak "drze prava" na to cjelo podrucje. Bit ce tu jos gusto ove godine. Kako za Kurde tako sigurno i za pacove.
Ma da, poznat mi je njihov stav 'svoje oslobađamo tuđe neka drugi čiste'. To je ok, ali bilo bi taktički i strateški dobro očistiti i barem 15-20 km pojasa zaapdno od rijeke, da se otkloni eventualna opasnost od protuudara ISIL-a. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38008 Posts
Posted - 17/03/2015 : 21:45:13
|
Pa, vjerujem da to sigurno i zele. Ako ovaj most opstane, masala! Jer sljedeceg nema do ...
A zanimljiv mi je ovaj zapadni Afrin kanton, koji je posteđen, gdje nemaju granice sa islamofasistima, samo sa FSA. Znaci, imaju mir. Da li borci pomazu FSA prema istoku, prema Kobaniju? Recimo, trenutno se ratuje negdje kod povijesnog Dabiqa kojeg su Isilovci uzeli za naslov svog magazina. Jer ne vjerujem da se mogu tako slobodno kretati preko Turske (mada su sigurno stigli u Kobani kada je trebalo).
https://www.change.org/p/uk-home-office-minister-theresa-may-free-shilan-ozcelik-now
doku The Silent Revolution
https://vimeo.com/90872057
doner kebab iz planete majmuna
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2999106/ISIS-commander-mocked-looking-like-doner-kebab-Ruthless-Islamist-ridiculed-locals-Syria-camouflage-makes-look-like-greasy-snack.html?ito=social-twitter_mailonline
http://www.foxnews.com/world/2015/03/17/air-force-vet-charged-with-trying-to-join-isis/
120 ISIS militants were killed in the recent Ramadi battle, acc. to ISOF commander, Maj. Gen. Fadhil Barwari.
Peshmerga forces repelled ISIS terrorist attack in Shingal area at 7:30 pm local time - Kurd Media Report
a sta je ovo? kakve su to bucke
http://rt.com/news/241573-isis-plane-drop-ammunition/
http://rt.com/uk/241473-isis-army-syria-veterans/
nije provjereno: IS forces in Nigeria repelled an assault by African coalition forces on Bama area.
ovo je vise za Viceve
http://woundedamericanwarrior.com/we-took-you-by-surprise-islamic-state-lists-exactly-which-american-and-european-landmarks-it-plans-to-blow-up-2/#
An Islamic state group spokesman says the jihadist group aims to “blow up” the White House, Big Ben and the Eiffel Tower on its way to conquering Paris, Rome, Portugal and Spain.
The threat was delivered Thursday by spokesman Abu Muhammad al-Adnani in a nearly 30-minute audio message titled, “So They Kill And Are Killed.” The title refers to a verse in the Koran.
“We want, Allah willing, paris before Rome and before Al-Andalus [Spain and Portugal], [and] after that we will blacken your life and blow up your White House, Big Ben, and the Eiffel Tower, Allah willing,” Adnani said.
Islamic State Alternative to Facebook Gets Bumpy Start – Facing a ban from mainstream online social networks Facebook and Twitter, supporters of the Islamic State appear to have launched their own “caliphate book.”
But 5elafabook.com was offline on Monday just a day after its launch and its Twitter account was suspended, highlighting the challenges faced by backers of the ultra-violent militants based in Iraq and Syria in spreading their message and recruiting online.
The amateur page showed a map of the world dotted with Islamic State’s trademark Arabic insignia and was crafted by Socialkit, a program that lets users produce do-it-yourself social networks. It was unclear who created the site or how many members it attracted.
A banner message in its current form said it had temporarily suspended operations to “protect the information and details of its members and their safety.” “5elafabook is an independent site and not sponsored by the Islamic State.
nije zvaka za seljaka: http://5elafabook.com/
redneck turned to ape?
http://www.theblaze.com/stories/2015/03/09/were-in-texas-were-in-ohio-were-in-new-york-city-were-in-washington-d-c-hear-the-chilling-audio-from-an-islamic-state-terror-suspect-captured-in-the-u-s/
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 17/03/2015 : 22:35:41
|
quote: Originally posted by KRAS
quote: Originally posted by KRAS
dovoljno je da procitas UN povelju o samoopredelenju naroda a usput se jos zapitaj zasto se organizacija zove ujedinjene nacije a ne ujedinjene drzave
nije, jar kad potegneš neko pitanje ja odgovaram povijesnim činjenicama a ne manipuliram njima...
i kad nekaj uspoređuješ onda imaj iste odrednice, a ne da uspoređuješ neovisnu država s teritorijem koji nije neovisan niti to želi biti. Samo se želi pripojiti drugoj državi i to silom....moraš uspoređivati iste a ne različite situacije!
nemam najmeru sa zapocinjem prepisku sa dosadnom babetinom koja pojma o nice nema osim o filmovima...
Ja sa elmudu postavio prosto pitanje na koje on nema odgovor...
Pitao sam ga zasto misli da rusi na krimu nemaju pravo na samoopredelenje...a njegov kao argument sam razvalio cinjenicom da ni kosovo nije bilo dio federacije pa se opet odcepilo...
A ti babo.mogo bi bar toliko znati da nemogu postojati dve iste situacije.ni u zivotu ni u civilnom pravu jos manje u medjunarodnom pravu..mogu biti slicne situacije nikako iste...il da svedem na tvoj nivo..ti mozes gledat isti film sto puta ali dva put nemozes da budes u istoj situaciji
ja san ti odgovoria e sad jesil svatija je drugi par postola |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 17/03/2015 : 23:12:14
|
quote: Originally posted by VALTER
Usudio bih se reći da su slobodarsko-misleći sudionici ove teme danas do nogu potukli imperijaliste.
jesmo. ruski imperijalisti su danas dobrano potučeni.
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 17/03/2015 : 23:42:35
|
quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
Dolje Putin!
Dolje Obama!
Može. Sviđa mi se igra. Onda sam ja gore.
|
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Dranki
Senior Member
2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
Posted - 18/03/2015 : 09:44:16
|
tko je ponovo na izborima donesel pobjedu Likudu
Strah.
Glavni adut "Bibija" na izborima. |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38008 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38008 Posts
|
Dranki
Senior Member
2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 18/03/2015 : 11:22:59
|
ništa čudno. eu slinava ka i uvik |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts