Ljusi, protestvujem protiv naslova teme, smoren sam vise od te floskule! Zasto je propao rokenrol? Dobrih bendova koliko hoces, zanr nikad razgranatiji, nije mi jasno sta je tu propalo? To sto rok vise nije najzastupljeniji na MTV ili sto ga nema na ex yu televizijama?
Ljusi, protestvujem protiv naslova teme, smoren sam vise od te floskule! Zasto je propao rokenrol? Dobrih bendova koliko hoces, zanr nikad razgranatiji, nije mi jasno sta je tu propalo? To sto rok vise nije najzastupljeniji na MTV ili sto ga nema na ex yu televizijama?
Kada malo razmislim, mi koje smo te hiperproduktivne i zlatne 80-te ustvari dozivjeli jedan na jedan uopce nismo bili svjesni da smo svjedoci jedne od najacih glazbenih dogadanja na nasim prostorima, a sasvim sam uvjeren i sire. Glazba se svirala zbog glazbe, a kreativan je biti odjednom postalo tako normalno, tako lako,i svi smo vjerovali da ce to trajati vjecno..znam bili smo mladi, ali volio bi da smo bili u pravu..ali nismo
U sljedecih par postova cu pokusati biti objektivan i izabrati najbolje albume i najbolje bendove toga vremena.
Idoli - Odbrana i poslednji dani (LP 1982)
U samom vrhu naravno neponovljivi Idoli i njihov nezaboravni album Odbrana i poslednji dani.
quote:„Odbrana i poslednji dani“ je prvi studijski album beogradske grupe Idoli koji je izašao 1982. godine. Kitičari Džuboks magazina su 1985. izglasali da je ovo najbolji album jugoslovenskog roka u 20. veku. Ovo je takođe i jedan od prvih konceptualnih albuma jugoslovenskog roka.
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde