Obrade su dobro je poznato tanak i sklizak led i ujedno jedan odredeni riziko za izvodaca koji se na iste odluci. Ovdje ne zelim raspravljati o superiornosti orginala niti zelim usporedivati uspjesnost ili fijasko obrada. U zadnje sam vrijeme dosta razmisljao o nekim obradama koje su me fascinirale pa bi to razmisljanje zelio podjeliti sa vama ovdje na ovom topicu. Krenimo dakle sa Patti Smith - Smells Like Teen Spirit koja je ovu bezvremenu stvar Nirvane obradila na jedan fascinantno poetski i originalan nacin i gotovo je ucinila svojom.
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Da, i mozda najbolja obrada ikad ..malo ih vjerujem zna da je original od Nine Inch Nails, no Johnny Cash je ucinio personifikacijom ciste nepatvorene boli, boli koja na ledima nosi cijeli svijet i sve svjetove poslje njega. Moj broj 1
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Butts bandova obrada cuvene protestne pesme Boba Marlija Get up, stand up! Butts band je bio bend Robby Kriegera i Johna Densmorea posto su se Doorsi raspali 1973. Izbacili su samo 2 albuma pre nego sto su se i oni rastali: Butts Band (1974) i Hear and Now (1975)