O Donatelliju cu uvijek govoriti najbolje. Epizode koje je crtao obiljezile su moje djetinjstvo, a ujedno dobar dio njih spada među najbolje u serijalu, barem meni.
Njegov Chico mi je najkomicniji i prava je steta da on nije nacrtao koji Chico specijalac.
Bez obzira na sve greske u crtezu, poslije Ferrija mi je najdrazi crtac u serijalu iako su mnogi objektivno crtacki kvalitetniji od njega, ali uzimam u obzir da je on radio u vremenu u kojem je uz maestra prakticki bio nositelj serijala skoro 25 godina, tako da mu puno ne zamjeram na svim tim greskama.
Krv Apača još nisam čitao (nedavno je tek nabavio pa čeka na red), Demonska knjiga je vrlo dobra priča koju je unakazio crtež, Tajna Sumerana loša priča kojoj nije puno naštetio još lošiji crtež.
Ma znam da su radili sa njima dvojicom, pojavili su se na serijalu u B&B dobu, vec komentarisem dio gdje Wolf kaze da postoji mogucnost da ih covjek akceptira.
O Donatelliju cu uvijek govoriti najbolje. Epizode koje je crtao obiljezile su moje djetinjstvo, a ujedno dobar dio njih spada među najbolje u serijalu, barem meni. Njegov Chico mi je najkomicniji i prava je steta da on nije nacrtao koji Chico specijalac.
To mi je uvijek bilo žao što nije umjesto Gambe radio sve one Chico specijale, podigao bi ih sigurno na razinu više.
Ma znam da su radili sa njima dvojicom, pojavili su se na serijalu u B&B dobu, vec komentarisem dio gdje Wolf kaze da postoji mogucnost da ih covjek akceptira.
Ja eto ne shvatam sta neki scenaristi serijala vide u radu sa Cassaro bracom. King je rekao da je Sergio prije smrti precrtao da niko ne smije dobiti otkaz, ali bi bilo prihvatljivo da Cassaro nacrta i objavi jednu epizodu svakih 5 godina i da ga ubace u mini serijale jer i crtezi na njima i nisu neki da sada kazemo da su fenomenalno. Cassaro ima svoj stil, jeste da je los ali ne kopira Ferrija, ali si losi, njihov crtez bi odgovarao Mister Nou...
Ako cemo iskreno, Cassaro nije za stripove, eto morao sam da kazem. Za njih strip nije...
Pa sad...i ja mislim isto. Mnogi kontroverzni crtaci su na nekim poljima dobri, tako Chiarolla npr. dobro crta Indijance. Da je kojim slucajem radio na nekom serijalu sa tom tematikom, mislim da bi ga u vecoj mjeri postovali. To bi inace bila dobra ideja, jedan serijal o Indijancima iz 19.vijeka, dobro bi pasalo Bonelliju. Manigiantini je na svom terenu u gradskom pricama, odlicno crta zgrade i slicno. Mislim da je on covjek za modernije vrste prica. Laurenti, pa ocigledno da kod Bosellija nema toliko fusa, pa je kod Dampyra spremljen na dobro mjesto. Sedioli je tip koji bi mogao dobro da crta karikaturne stripove, drugim rijecima nije mu mjesto u SBE. Jedino Cassarovi, kod njih stvarno ne znam gdje i kako bi bili na svom terenu.
Originally posted by King Warrior Manigiantini je na svom terenu u gradskom pricama, odlicno crta zgrade i slicno. Mislim da je on covjek za modernije vrste prica.
Meni on baš odlično crta šumske i divlje predjele.
Apsolutno se slazem sa tobom King, trebali bi neki serijal sa Indijancima da zapocnu i da zakucaju Chiarollu tamo odmah, idu mu dobro i pusta predjela tako da bi i prerije mogao nekako da sklopi. Nije on sada neki crtac za gradove i tako, njemu pase divljina i Indijanci.
Gospodari oluja mu je definitivno najbolji rad a mora se priznati da je Rosna Kap nadmašila sve indijance, šteta što nije dobila više životnog prostora.
baš maloprije komentiram sa zoletom...pozdravio me preko njega moj dragi nuccio i onda se sjetim,pošto sam bio na crš-u zadužen da budem s nucciom,više-manje dok je u zagrebu,ono kad su bili,mislim 2007,ne sjećam se više...kažem ja nucciu:ferri,donatelli,bignotti,nuccio i amen...nema više...kraj...a stol do nas sjede verni(koji se jako popravio,dapače,)i do njega laurenti,kojeg ne mogu smislit...pa jesi li normalan,kako možeš to govorit...mogu,jer tako mislim...šta ću se ja sad laurentiju utiravat u čmar i govorit mu da je genije jer crta zagora...ili andriji...ili karijoli...ili dela moniki...ma zdravoooo...
Laurenti je trenutno Zagorovo crtačko dno dna, gori od Cassara na kvadrat i Chiarolle. U Pokopanom užasu dostojno mu parira Rauch - takvo smeće od priče dugo nije viđeno.
Zagoru se ne piše dobro. jedina svijetla točka su Verni, DLM i Nuccio. Vidim da Sedioli i kasarovi loše prolaze u kritikama, ali mi nekako najviše odgovaraju Zagoru od ovih ostalih.