Kolovoz 1307. Nadbiskup Elsenor poziva inkvizitora Conrada od Marbourga da riješi jedan neobičan slučaj: pobijeni su svi redovnici samostana u Veynesu nakon otkrića kripte u kojoj se nalazio mali tajanstveni kovčeg. Počinje duga istraga, u samom srcu tajnih društava, u potrazi za Trećim zavjetom...
Kolorka 43 • Treći zavjet • 240 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Alex Alice • Xavier Dorison • Crtež Alex Alice • Prijevod Dejan Rilak • Lektura i redaktura Josip Sršen • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 25.4.2015. • Cijena 250 Kn
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
da ne bude zabune,"nivo" nije baš pogodan termin,barem što se mene tiče. Svakako i Fibra i LL izdaju jako dobre stripove,ali ovde sam (a verujem i Ignus) mislio da Treći zavet nije toliko u Markosovom "fazonu".
Izdaje Fibra i klasičan mejnstrim, poput El Nina,Leovih stripova,Džina,...Ali kod svih tih naslova se ipak prepoznaje neka,da se izrazim,"specifična crta" zbog koje Markos i izdaje takve stripove. Recimo Torgal mi je odličan strip serijal,ali ne verujem da se uklapa u Markosove planove. Orlovi rima,IR$ i LJS su vrlo dobri stripovi,ali ne mogu da ih zamislim u Fibri. Klasike poput Spirou i Riđobradog takođe.
Jedino mi se iz LL izdavaštva, u Fibrine šablone uklapaju dela iz Libelus biblioteke i Sužanjstvo u formi integrala.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
neobično da fibra objavi ovaj strip, to je libelusov nivo.
Kako to mislis?
Pogledaj koji stripovi su objavljeni u zadnje 2 ture Alvar Mayor, Hombre, Eternaut, Piletina sa šljivama, Aya, Američki kinez, Atentat, Černobil, Folie...i onda Treći zavjet. Jednostavno štrči. Inače nisam ništa loše mislio o stripu ili libelusu.
da ne bude zabune,"nivo" nije baš pogodan termin,barem što se mene tiče. Svakako i Fibra i LL izdaju jako dobre stripove,ali ovde sam (a verujem i Ignus) mislio da Treći zavet nije toliko u Markosovom "fazonu".
Izdaje Fibra i klasičan mejnstrim, poput El Nina,Leovih stripova,Džina,...Ali kod svih tih naslova se ipak prepoznaje neka,da se izrazim,"specifična crta" zbog koje Markos i izdaje takve stripove. Recimo Torgal mi je odličan strip serijal,ali ne verujem da se uklapa u Markosove planove. Orlovi rima,IR$ i LJS su vrlo dobri stripovi,ali ne mogu da ih zamislim u Fibri. Klasike poput Spirou i Riđobradog takođe.
Jedino mi se iz LL izdavaštva, u Fibrine šablone uklapaju dela iz Libelus biblioteke i Sužanjstvo u formi integrala.
Ovo je u rangu Sužanjstva, doduše nešto kvalitetnije ali ne mnogo. Ipak je Sužanjstvo jako loše
Nije jako loše, ali treba biti oprezan kada ga se naziva remek-djelom.
Inače, mene ovaj strip jako zanima (srednji vijek, tajna društva, sam koncept trećeg zavjeta). Ne volim čitati previewje, ali izgleda da ovdje nemam izbora. 250 kuna nije baš malo.
neobično da fibra objavi ovaj strip, to je libelusov nivo.
Kako to mislis?
Pogledaj koji stripovi su objavljeni u zadnje 2 ture Alvar Mayor, Hombre, Eternaut, Piletina sa šljivama, Aya, Američki kinez, Atentat, Černobil, Folie...i onda Treći zavjet. Jednostavno štrči. Inače nisam ništa loše mislio o stripu ili libelusu.
Nisam misljenja da ovaj strip strsi,iskace ili odskace od koncepta,ovo je jednostavno jedno logicno i dobrodoslo osvjezenje u sarenom vrtu fibrariuma
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
ah, vidim da smo već postali razmažena čitalačka publika ;o))
svakako - dobar avanturistički strip u izdanju Fibre me nikad nije razočarao, iako nisam ljubitelj žanra svakako da ću i ovo pročitati
(usput i nevezano za temu: Marko, hvala ti na tome da će Trgovina 2 biti do ovogodišnjeg Interlibera, velik je to posao i meni i ostalima još i veće uživanje...)