Nazvao sam temu "Kojim stripovima se nadate ..." a ne "Koje stripove bi voleli da vidite u ..." kao što vidite,da bi izbegli navođenje svega i svačega što nam se dopada,već samo onoga što mislimo da postoji šansa da Markos uvrsti u Fibrin katalog,a voleli bi da vidimo to na "domaćem" jeziku.
Pre svega da poželim da nam Fibra što duže potraje i da Markos i u narednim godinama sa istim ovakvim entuzijazmom radi;ili barem približnim.
Moja lista nadanja da ću ih videti u Fibri su sledeće stvari: *Scalped *Stiv Kenjon *100 metaka (ako DW ne objavi u sledeće dve godine) *Lone wolf and cub *nešto od Urusave (Monster,Pluto,20th Century boys) *Aama (Frederik Peeters);a posle može i Lupus od istog autora *nešto od Bruna (crtača) - Inner city Blues ili Biotope *sve od Vilfreda Lupana *Survivants od Lea *još Tezuke i Tanigučija *Usagi Yojimbo,tamo gde je stao Bukglib - znam da je Markos rekao da neće izdavati Usagija,ali je to isto rekao i za Blanketse pa ih ipak izdaje,a sa obzirom da je fan ovog stripa,imam određenu nadu da se i ovde predomisli.
edit: kako samo zaboravih - * Ralph Azhama u integralu
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Još nešto od Daredevil. Možda Guardian Devil, End of Days, Reborn ili Noir a ne bi bilo loše ni Yellow. Bilo što. Možda bi, poneseno uspijehom serije, ovaj puta prodaja bila bolja. :)
sve od yoshihira tatsumia the puma blues akira louis riel mw,ayako,the book of human insects pluto,monster,20th century onward towards our noble deaths red snow a single match psihoidelije od philippea druilleta sin city (big goddamn) market day joe sacco ...
Evo koje tri stripove bi za početak voleo od Fibre (a i nadam se da ima možda koji šanse):
Edmond Baudoin: ARLERI
Baudoin je jedan od najboljih svetskih stripaša, kod nas gotovo potpuno nepoznat. Jedini album je izašao u poslednjem broju zrenjaninskog Stripolisa. Svi njegovi stripovi su odlično crtani (ne mogu da kažem kakva je priča jer jih nisam čitao) a Arleri, jedan od njegovih retkih stripova u boji, je pravo remek delo.
Guy Peellaert: PRAVDA
Peellaert je kod nas potpuno nepoznat, a njegov popartovski strip Pravda je jedan od najboljih tog žanra.
Grazia Nidasio: VIOLANTE ROCK
Odličan tinejdžerski strip italijanske autorice Grazie Nidasio kod nas je izlazio u Politikinom Zabavniku, pa bi bilo sjajno, da imamo sve epizode sabrane u jednom integralu.
Jedino sto cekam te "Prezivjele" od Lea..a "Scalped" nije ni bitno tko ce izdati za nase trziste..imam prvi u opipljivom obliku,digitalni procitao drugi prije godinu dana i nije mi zadrzalo paznju da citam dalje,zbog drugih stripova i nedostatka vremena..dao bi mu sansu u nekom obliku kao omnibusu..par tomova debljine zadnjeg Alvar Mayora...
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Prije svega bi se Fibri htio zahvaliti na stripovskoj renesansi koju je ozivjela na ovim nasim prostorima i na svim trenutcima koji su me osobno ucinili toliko sretnijim i toliko mladim...Veliko i od srca Hvala.
Moja najveca zelja bi bila Corbenov Bloodstar,eventualno Loiselov Petar Pan i Ratnici sa Akabra,Modesty Blaise,Jonah Hex,Najamnik,Manningov Tarzan..
,
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
morvan + bouchet: sillage (od početka do kraja) warnant + tome: soda gibelin + wendling: Les Lumieres de l Amalou Richard Corben: Bloodstar lebeault: horologium adamov: dayak Bosse - Serge Bosmans and Michetz - Marc Degroide: kogaratsu charin + Boucq: Bouche du Diable tamburini + liberatore: Rranxerox i bilo šta od Arlestona
Alice in Sunderland Lost Girls Promethea The Salon Berlin Summer Blonde Shortcomings This One Summer Through the Woods Saga The Wrenchies The Sculptor 100% Top 10 It's a Bird Unastoria Essex County Daytripper Bloodstar . . .
Još stripova od Charles Burnsa Još Gipija Sve od Manuele Fiora (što nije objavio Komiko) Skoro sve od Paul Popea :) ..i Adrian Tominea pa: Solo, Boxer & Saints, Cages, ...
ah, želje su nerealne, ali nekih 5-6% možda ugleda svijetlo dana.
Za "najamnika" je vec navedeno "ni u snu".. Ali ja sam ga skupio u "Splitter" izdanju i ne zalim... Kako god, zelim izdavacima vjetar u ledja,koji god bili ...
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"