forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor: TOP 25
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 28/04/2015 : 12:29:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

quote:
Ovaj popis je zasigurno puno realniji od onog sa komentara recenzija na sajtu.

Ovisi kako definiraš pojam "realan".

I prije su se na forumu radili popisi, nije ovo prvi
CUT
Moja je prognoza da se ovog topica nitko neće sjećati za par mjeseci.

Realan u smislu da se na listi našao prilično dobar omjer ˝starih˝ i novih epizoda dok su ovi svi topici od prije uglavnom neozbiljni ili ograničavajući na premali izbor, nespretni odabir i cjeline koje to zapravo nisu, osim po zaokruženim brojevima.
Općenito, kroz čitanje komentara na recenzijama i na nekim starim topicima evidentno je da su razmišljanja ljudi u počecima foruma/sajta bila puno više obojana nostalgijom nego je to slučaj danas.
Ljudi se polako oslobađaju okova prošlosti, šire vidike i drugačije počinju gledati na čitanje stripova. A to je dobro, to je pravo, to je istinito.

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 28/04/2015 12:31:20
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7270 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 28/04/2015 : 12:44:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Šugava vam lista, nema Potopa u Darkvudu ni među 70.
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6885 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 28/04/2015 : 13:12:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zanimljivo da je prva Burattinijeva priča na ovom popisu tek na 23. mjestu.

A na 42. ona koju sam smatra (ili je smatrao) najboljom a meni se isto jako sviđa "Čovjek s puškom".
Ma nostalgija je čudo i ona je dosta priča podignula

loading...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21129 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/04/2015 : 14:30:19  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
lista je dobra;samo mi je žao što je moj favorit, i po meni najozbiljnija Zagorova priča,Daleko putovanje tek na 23.mestu.
A neverovatno je da ju je napisao Bure koji nije ni prići ostalim scenaristima.

Takođe mi je žao što na listi nema više Toninelijevih epizoda,ja sam ih stavio podosta,što nije ni čudo jer sam najviše voleo Zagora baš u njegovom periodu - utoliko mi je žalije što među prvih tridesetak nema Opklade za strah,Jednookog Džeka,Ratnika Pekota,...

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 28/04/2015 : 14:34:11  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Postoji tu velika razlika koja nije zanemariva; ocjene na komentarima se skupljaju godinama, barem kod tih starijih recenzija, dok su ovakva glasovanja samo trenutni odaziv birača i mogu varirati od jednog izbora do drugoga.

I to je tacno. Dovoljan je bio samo jedan glasac vise koji bi mogao da odluci da druga epizoda bude na prvom mjestu ili da poredak prvih 20 izgleda drugacije.
Dosta aktivnih zagorovaca nije sudjelovalo, sto je steta.
Kao sto si rekao, za nekoliko mjeseci bi ova lista mogla poprilicno drugacije da izgleda.
Medju prvih 20 su sve "velike" price, osim epizode Teksaski rendzeri. Bez obzira koliko ljudi vole Bosellija, mislim da joj nikako nije mjesto tu. O svim drugim pricama bi se moglo jos raspravljati.

Sto se tice slabog plasmana Burattinijevih epizoda, pa oni koji vole njega su vecinom Nolittini fanovi, pa su starom majstoru dali prednost. Bosellijevci su pogurali svoje.

Sve u svemu ok lista, nije bas po mom ukusu, ali postujem izbor vecine.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 28/04/2015 : 14:40:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Za mene je najvece iznenadjenje da kod DJ-eja Morska strava nije ni u top 10.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/04/2015 : 15:25:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

lista je dobra;samo mi je žao što je moj favorit, i po meni najozbiljnija Zagorova priča,Daleko putovanje tek na 23.mestu.

To je tako kada ljudi ne znaju cijeniti brzinsko crtačko stvaralaštvo.
quote:
Takođe mi je žao što na listi nema više Toninelijevih epizoda,ja sam ih stavio podosta,što nije ni čudo jer sam najviše voleo Zagora baš u njegovom periodu - utoliko mi je žalije što među prvih tridesetak nema Opklade za strah,Jednookog Džeka,Ratnika Pekota,...

Dobre su to epizode ali nemaju ono nešto po čemu će se pamtiti kao što se pamti dobar broj Nolittinih.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 28/04/2015 : 16:01:09  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
"Pobeda Vuka samotnjaka" -Prvi broj ZS koji sam kupio od svog džeparca početkom davnih osamdesetih godina prošloga veka... ;)
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19700 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 28/04/2015 : 16:16:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Definitivno si se zeznuo u Supermikeovom slucaju.
Ima 545 poena. Moguce da te je negdje naziv Sedma runda zbunila.

Evo svih koji su glasali za tu epizodu i poeni:

Acestroke 6. Zagor Protiv Supermikea 20p
Solar 12 Zagor protiv Supermikea 14p
King Warrior 8. Zagor protiv Supermikea 18p
Ninel 7. Sedma runda 19p
Zoroasterixx 16. Zagor Protiv Supermikea 10p
Sergej773- 18. Zagor protiv Supermajka 8p
Cromwell 6. Sedma runda 20p
Tex2- 1. Sedma runda 25p
Bruce Springsteen 2. Sedma runda 24p
Zagor-te-nay 5 Zagor protiv Supermikea 21p
Senokute 6.Zagor protiv supermajka 20p
Split85- 23. Zagor protiv Supermikea 3p
Caramba 12_Zagor protiv Supermikea 14p
Zlatko900- 7. Sedma runda 19p
Velka031- 3. Zagor protiv Supermikea 23p
DODSFERD 1. Zagor protiv Supermikea 25p
Anto 18.Sedma runda 8p
PAJDO 1. Zagor protiv SuperMikea 25p
Going going 9- Zagor protiv Supermajka 17p
Mpavin 9. Zagor protiv Supermikea 17p
Ernie Pike 1. Zagor protiv Supermikea 25p
Džedson 12.Zagor protiv Supermikea 14p
Igman2- 12.Zagor protiv SuperMike 14p
Hello 11. Zagor protiv Supermikea 15p
Adriano 1. Zagor protiv Supermajka 25p
Vknez 7. zagor protiv supermike-a 19p
Korg 22. Sedma runda 4p
Johnny Difool 2. Zagor protiv Supermikea 24p
DJ 2. Zagor protiv Supermikea 24P
Tekumze 2 ZAGOR PROTIV SUPERMIKA 24p
Hamzik 19. Zagor protiv Supermikea 7p

Dakle, 31 glas, nije 29. ;)

Neki od ovih ljudi nisu poštivali broj epizoda.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19700 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 28/04/2015 : 16:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Meni je ukupna lista dobra.
Ali prvih 25 slabo, ipak je taj nolitijanski lobi previše jak na forumu.
Najveća mana liste je što nema Posljednje Thule, a čini mi se ni Hurona.

Edited by - tinton on 28/04/2015 16:25:05
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 28/04/2015 : 18:52:53  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

quote:

Zanimljivo da je prva Burattinijeva priča na ovom popisu tek na 23. mjestu.

A na 42. ona koju sam smatra (ili je smatrao) najboljom a meni se isto jako sviđa "Čovjek s puškom".
Ma nostalgija je čudo i ona je dosta priča podignula

Mislim da to nema veze sa nostalgijom, prica je
zaista dobra, plus Ferri u najjacoj fazi,
kako je samo docarao tu atmosferu,
Ovu pricu kao da su Nolitta i Toninelli zajedno pisali,
ma dobro, ipak je malo i nostalgije tu

Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 28/04/2015 : 19:01:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Meni Huroni nisu nikako sjeli.

Čudi me što prvi Mortimer nije više,hrpa priča koje su ispred objektivno su slabije.
Meni je općenito puno Buretovih priča jako dobro. Sotonski Mortimer,Čovjek s puškom,Tajanstveni samostan,Čovjek koji je pobijedio smrt,Ratnici ili Kameni div. To su vrhunske priče.
Uz solidne kao Močvara robijaša i Tajna jednoroga.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"

Edited by - Leonid on 28/04/2015 19:02:22
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 28/04/2015 : 19:27:36  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Eh nekima previse nostalgije, a nekima previse Bosellija, znaci da je lista dobra, bas kakva bi najobjektivnije trebala biti!
Toninelli kao ni Burattini nemaju bas vrhunskih epizoda, a to se fino vidi po ovoj listi gdje su Nolitta i Boselli gazde sa "zacinom" Sclavija i Caponea.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 28/04/2015 : 19:37:09  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Za mene je najvece iznenadjenje da kod DJ-eja Morska strava nije ni u top 10.

Po crtezu mi je top 3 ikada, po prici top 10 ikada, prva sveska mi je jedna od najboljih u serijalu, ali mi scenario, razrada pada u 2. svesci, dok se u 3. popravlja. Fali mi tenzije. Zato mi Skiptar (zezlo) Tin Hinan, Sedam Gradova Cibole, Vampir i jos neke Bosellijeve tuku ovu pricu. Obozavam napetost u pustolovnim stripovima. Badava sve ako ne zastrijepim za glavnim likom. Ipak krenuo sam sa izdavanjem bas s ovom pricom jer ipak razumijem da je mnogim ljudima ovo najbolja pricca i mislim da bi se nekome ko se prvi put susretne mogla jako svidjeti, uz naravno fantastican Andreuccijev crtez.

(E da, ponovo procitaj Teksaske rendere. Mozda je bilo davno dok si je prvi put citao. Strip ubija i bas je Zagor-centrican, Zagor je velika faca u prici.)

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 28/04/2015 : 19:58:21  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Po crtezu mi je top 3 ikada, po prici top 10 ikada, prva sveska mi je jedna od najboljih u serijalu, ali mi scenario, razrada pada u 2. svesci, dok se u 3. popravlja. Fali mi tenzije. Zato mi Skiptar (zezlo) Tin Hinan, Sedam Gradova Cibole, Vampir i jos neke Bosellijeve tuku ovu pricu. Obozavam napetost u pustolovnim stripovima. Badava sve ako ne zastrijepim za glavnim likom. Ipak krenuo sam sa izdavanjem bas s ovom pricom jer ipak razumijem da je mnogim ljudima ovo najbolja pricca i mislim da bi se nekome ko se prvi put susretne mogla jako svidjeti, uz naravno fantastican Andreuccijev crtez.

Da, razumijem. Da sam ja spoljasnji izdavac i kod mene bi Morska strava bila medju pet prvih epizoda koje bi objavio.

quote:

(E da, ponovo procitaj Teksaske rendere. Mozda je bilo davno dok si je prvi put citao. Strip ubija i bas je Zagor-centrican, Zagor je velika faca u prici.)

Ovo je cistokrvni Tex, u svakom pogledu. Doduse odlican Tex, ali tek solidan Zagor. ;)
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 28/04/2015 : 22:44:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Eh nekima previse nostalgije, a nekima previse Bosellija, znaci da je lista dobra, bas kakva bi najobjektivnije trebala biti!
Toninelli kao ni Burattini nemaju bas vrhunskih epizoda, a to se fino vidi po ovoj listi gdje su Nolitta i Boselli gazde sa "zacinom" Sclavija i Caponea.

Ne bih ovo nikad bolje srocio. Svaka ti je na mjestu. Lista je odlicna, poenta lista i nije da iko bude 100% zadovoljan, ali daje dobar presjek misljenja, jer je svak birao za sebe. Ocigledno je da Buratinija i Toninelija ne biramo puno, osim ako nam ih nametnu :)
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19700 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 28/04/2015 : 22:47:28  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Leonid

quote:
Originally posted by tinton

Meni Huroni nisu nikako sjeli.

Čudi me što prvi Mortimer nije više,hrpa priča koje su ispred objektivno su slabije.
Meni je općenito puno Buretovih priča jako dobro. Sotonski Mortimer,Čovjek s puškom,Tajanstveni samostan,Čovjek koji je pobijedio smrt,Ratnici ili Kameni div. To su vrhunske priče.
Uz solidne kao Močvara robijaša i Tajna jednoroga.

Meni je upravo Močvara robijaša najbolje od Bureta. Čovje koji je pobijedio smrt tek prosjek.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 28/04/2015 : 23:33:35  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ni dodati, ni oduzeti, lista je odlična, zagorovci bravo!
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4531 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 30/04/2015 : 09:20:34  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
lista je srednja žalost. fali Buratinia, pa čak i Nolite. Bilo bi zanimljivo vidjeti prosjek godišta glasača. Vjerojatno su u većini oni koji su rođeni u drugoj polovici osamdesetih pa su počeli čitati Zagora sa bozelijevim epizodama. Volio bi ako već mora da piše, da kreira nekog lika ko šta su Supermajk ili MOrtimer, ali sumnjam da to ima u sebi. Kain mi nije ta razina, običan pustolov bez karizme. jedino šta mu uspijeva je uništavanje starih likova. Sjetimo se samo kako je Kandraksa masakrirao. Valjda je ljubomoran na NOlitu pa si je dao u zadatak ada mu razmontira nasljeđe. Nikako si ne mogu objasniti tu fascinaciju bozelijem, niti se mogu pomiriti s tim.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 30/04/2015 : 09:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

lista je srednja žalost. fali Buratinia, pa čak i Nolite. Bilo bi zanimljivo vidjeti prosjek godišta glasača. Vjerojatno su u većini oni koji su rođeni u drugoj polovici osamdesetih pa su počeli čitati Zagora sa bozelijevim epizodama. Volio bi ako već mora da piše, da kreira nekog lika ko šta su Supermajk ili MOrtimer, ali sumnjam da to ima u sebi. Kain mi nije ta razina, običan pustolov bez karizme. jedino šta mu uspijeva je uništavanje starih likova. Sjetimo se samo kako je Kandraksa masakrirao. Valjda je ljubomoran na NOlitu pa si je dao u zadatak ada mu razmontira nasljeđe. Nikako si ne mogu objasniti tu fascinaciju bozelijem, niti se mogu pomiriti s tim.

Ali u prvih top 25 ima samo 8 Bosellijevih priča, i osim Sjena u Darkwoodu, koje ne volim, ostalo su jako dobre do odlične priče.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 30/04/2015 : 09:30:50  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4531 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 30/04/2015 : 09:36:13  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
ja sam stavio samo jednu bozelijevu. Di vi vidite tu listu prvih 25? ja imam samo prvih 20 u nagorovom postu na prethodnoj stranici, a tamo di ju je kao stavio mi je prazan post.
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

Ali u prvih top 25 ima samo 8 Bosellijevih priča, i osim Sjena u Darkwoodu, koje ne volim, ostalo su jako dobre do odlične priče.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 30/04/2015 : 09:38:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
?? Pa mislim, naravno, na onu listu od najboljih 70 epizoda, na prethodnoj stranici, a od prvih 25 na toj listi, 8 su Bosellijeve.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 30/04/2015 : 09:44:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ma ja tu listu uopće ne doživljavam za ozbiljno. Pa gdje ima da svevremenski klasici Tigar, Velika urota, Bijes ratnika Osaga, Dobar i loš budu iza Osvete vudu? Nigdje drugdje već samo na forumu stripovi.com.
Zato se ja držim one liste sa komentara gdje je sve to bolje posloženo.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4531 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 30/04/2015 : 09:52:18  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
ako je to prvi post na prethodnoj stranici, meni je prazan. samo je prikazana neka ikonica, ali nema liste.
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

?? Pa mislim, naravno, na onu listu od najboljih 70 epizoda, na prethodnoj stranici, a od prvih 25 na toj listi, 8 su Bosellijeve.

Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.18 seconds. Snitz Forums 2000