forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 prvi poraz osovine zla?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 927

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 09/05/2015 : 12:50:31  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Svaka čast našem partizanskom pokretu, koji je bio autohton. Svaka čast i 'barunu od El Alameina' Montgomeryu, i Pattonu i Eisenhowerovom Danu D, ali Hitlera je, uz goleme žrtve, slomila Crvena armija.
Svatko dobronamjeran bi to trebao poštovati.

Edited by - VALTER on 09/05/2015 12:51:10
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/05/2015 : 13:01:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Pa normalno je da se poštuje slom Hitlera.
Ali gulage i slično, ne mogu podržavati.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 09/05/2015 : 13:04:27  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

quote:
Originally posted by VALTER

Otkud tolika mržnja prema Rusima?
Da ne bje sovjetskog otpora i žrtve 27 milijuna ljudi, od čega 70 % Rusa, pitanje je kako bi danas izgledala Europa, bi li uopće postojale slavenske nacije i 'podljudi' i njihove 'dreckstaaten', kako ih je Hitler nazivao.

Traume iz WW2...Tito u jednom trenutko ne samo da je bio vrhovni komandant JA vec i maršal Crvene Armije...

A to je i dan danas teska trauma za sve potomke porazenih...

ajd da i tebi objasnim da me ne trpaš u poražene...

naime,

obojici mojih djedova se

živo fućkalo za

antifašizam i fašizam

oni su njegovali fukizam,

obilazili su žene i cure u selu ovih dviju suprotstavljenih strana

i grijali ih po noći

dok ovi ratuju

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 09/05/2015 : 13:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

Pa normalno je da se poštuje slom Hitlera.
Ali gulage i slično, ne mogu podržavati.

Sta si ti neki kulak.burzuj.trockist.dezerter...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/05/2015 : 13:08:07  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Sve si shvatio.

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 09/05/2015 : 13:10:38  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

Svaka čast našem partizanskom pokretu, koji je bio autohton. Svaka čast i 'barunu od El Alameina' Montgomeryu, i Pattonu i Eisenhowerovom Danu D, ali Hitlera je, uz goleme žrtve, slomila Crvena armija.
Svatko dobronamjeran bi to trebao poštovati.

9 od 10 poginulih nemackih soldata stradalo je od Crvene Armije...

Zapadni saveznici su vise manje tamanili nemacke civile.decake i didove odjevene u wermahtove uniforme

Edited by - KRAS on 09/05/2015 13:14:46
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 09/05/2015 : 13:21:19  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Tintone, mlad si, naučit ćeš već da neke stvari ne treba spominjati u istom kontekstu, kao što to čine naša predsjednica ili uzoriti kardinal.
Nije obrana Staljina i njegovih zločina podsjećanje na žrtve koje su sovjetski narodi podnijeli u slamanju najvećeg zla u ljudskoj povijesti, njemačkog nacizma.
A po toj žrtvi danas pljuju Obama i podložni mu šefovi euroatlantskih država i vlada.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 09/05/2015 : 13:22:34  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
Covjek uci dok je ziv...

Engleska francuska poljska balticke zemlje spanjolska ceska.sve su podpisivale sporazume i paktove o nenapadanju sa nacistima od 33-38 g.

Ali se uvijek prica samo o paktu ribentrop-molotov
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 09/05/2015 : 13:23:22  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
evo jedne anegdotice iz e no beja

čuvao ti moj djed stoku na ispaši
kad naiđe grupa partizana

a moj djed nekoliko dana prije toga nove novcijate cipele kupio,glanco ih je svaki dan ko pasju kesu,dok svoj odraz u njima nije vidio.
a znate kak je onda bilo,nisu se cipele kupovale svakih tri mjeseca,pa jedne za posao,jedne za izlaske,jedne za slobodno vrijeme..

ne,kupiš jedne i nosiš ih svuda,dok se ne raspadnu.

elem,đe sam stao...

čuva ti on stoku i naiđu partizani i jedan krkan neodgojeni među njima kaže mom djedu.

skidaj cipele

i skine on cipele a ovaj partizan brže bolje skine neke svoje dronjave i na onu prljavu nogu,neobrezanih noktiju i prljavih čarapa navuče te nove cipele

i odoše u nove pobjede
a taj partizan,vjerovali vi meni ili ne,

bio je djed od modnog mačka,marka grubnića

od tud malom mačku ukus za modu

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/05/2015 : 13:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

Tintone, mlad si, naučit ćeš već da neke stvari ne treba spominjati u istom kontekstu, kao što to čine naša predsjednica ili uzoriti kardinal.
Nije obrana Staljina i njegovih zločina podsjećanje na žrtve koje su sovjetski narodi podnijeli u slamanju najvećeg zla u ljudskoj povijesti, njemačkog nacizma.
A po toj žrtvi danas pljuju Obama i podložni mu šefovi euroatlantskih država i vlada.

Ja sam se na to (oboje) osvrnuo samo u kontekstu Staljinove ličnosti.
Ne moraš se brinuti da ću poći putem Bozanića.
I nipošto nisam ni mislio da je obrana Staljinovih zločina samo sjećanje na žrtve i ponosnu borbu protiv fašizma.

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 09/05/2015 : 14:16:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

http://www.index.hr/vijesti/clanak/rat-u-makedoniji-policija-se-sukobila-sa-70tak-naoruzanih-osoba-u-kumanovu-/818972.aspx

Ozbiljno i opasno.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 09/05/2015 : 14:24:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:
Originally posted by igor 12

evo jedne anegdotice iz e no beja

čuvao ti moj djed stoku na ispaši
kad naiđe grupa partizana

a moj djed nekoliko dana prije toga nove novcijate cipele kupio,glanco ih je svaki dan ko pasju kesu,dok svoj odraz u njima nije vidio.
a znate kak je onda bilo,nisu se cipele kupovale svakih tri mjeseca,pa jedne za posao,jedne za izlaske,jedne za slobodno vrijeme..

ne,kupiš jedne i nosiš ih svuda,dok se ne raspadnu.

elem,đe sam stao...

čuva ti on stoku i naiđu partizani i jedan krkan neodgojeni među njima kaže mom djedu.

skidaj cipele

i skine on cipele a ovaj partizan brže bolje skine neke svoje dronjave i na onu prljavu nogu,neobrezanih noktiju i prljavih čarapa navuče te nove cipele

i odoše u nove pobjede
a taj partizan,vjerovali vi meni ili ne,

bio je djed od modnog mačka,marka grubnića

od tud malom mačku ukus za modu

Vidis, ovo me sad sjetilo na price moje pokojne none.
Kad je Rijeka oslobodjena, da su Talijani ( fasisti) bjezali neki u gacama, neki bosi..ona je svjedocila tome.
Bili su kukavice, sakrivene iza uniforme..pikice.. taj sam dojam stekla, slusajuci o njima. Ona je nositeljica nekoliko ordena, jednog joj urucio sam Tito.
Zena je jebala fasiste u mozak. Izbjegla streljanje pred zidom i uperenim puskama..

~ Prvo suputnik onda put ~

Edited by - Just_Charlie on 09/05/2015 14:33:23
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 09/05/2015 : 14:36:20  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
ko je tifi?

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 09/05/2015 : 14:38:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:
Originally posted by igor 12

ko je tifi?

Nitko...samo Charlie corava bez naocala na smartphone.u.
Ispravila u editu.

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 09/05/2015 : 14:41:06  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
onda ti je nona i o fojbama koju ispričala?

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4673 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/05/2015 : 15:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message
Ili o talijanskim logorima na Rabu i Molatu
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 09/05/2015 : 15:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Pricala je unuci price o ratu iz ugla zene kako je prezivljavala, hranila djecu i cijeli rat bila bez muza jer nije smio doci doma zato sto je sve i jedna okupatorska vojska na ovom tlu moju rodnu kucu koristila kao stab iz nekog razloga.. Sve ih je nadzivjela, svima lagala o muzu, i uspjela.
Bilo je napeto slusat kako je neke partizane sakrila u konobi u bacve od vina, nacisti pretresali kucu a neki casnik posao kucati po bacvama, da li su prazne.. Nije trepnula, pa je i to prezivjela..
Dakle, prica zene i njezinih dozivljaja.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/05/2015 : 15:37:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

naravno da su talijani picke, to svi znamo

jos prije par dana su bile neke teorije da to samo makedonska vlada pricarava sliku o ubacenim albancima na granicnom podrucju da se prenese paznja na druga pitanja, ali ovo danas mi nikako ne lici na neki "montirani ustanak"

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/%D0%A0%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD/1913925/%D0%A1%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D0%B8+%D1%83+%D0%9A%D1%83%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%83,+%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D1%82%D1%80%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%98%D1%86%D0%B0,+20+%D1%80%D0%B0%D1%9A%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%85.html

Ivo Kotevski Macedonian minister says "Army group" using snipers and grenades..operation underway

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/05/2015 : 15:49:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ala ste se uskenjali sa drugin svjetskim .nebi da ste bili u njemu.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/05/2015 : 15:51:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

quote:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/rat-u-makedoniji-policija-se-sukobila-sa-70tak-naoruzanih-osoba-u-kumanovu-/818972.aspx

Ozbiljno i opasno.

imaš li ti više informacija?

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/05/2015 : 16:02:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Update on Hasakah - Ras al-Ayn front: Tall Majdal controlled by YPG. Fighting in Arshal, Aliyah and Salihiyah.

kratak doku o Kobanskom snajperistu - https://decorrespondent.nl/2780/Mini-docu-Een-dag-uit-het-leven-van-een-sluipschutter-tegen-IS/302255563940-8c7275ce

http://www.almasdarnews.com/article/isis-storms-deir-ezzor-after-the-republican-guard-was-transferred-to-rif-dimashq/

par mjeseci staro - PKK Youth Fight for Autonomy in Turkey
https://youtu.be/Bwe4msjHCXs

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 09/05/2015 : 16:44:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:

Ta njihova nestabilnost traje dugo. Što u skorije vreme, što u decenijskoj prošlosti. Za mesec dana su se desili mnogi incidenti. Od granatiranja Vlade do zauzimanja policijske stanice. Pritom, veliko je nezadovoljstvo naroda prema vlasti (mitinzi, nemiri).

Niko ne može da me ubedi u slučajnosti. Sveopšta klima u Makedoniji je veoma nepovoljna. Svoj nacionalni identitet grade nakon raspada. S jedne strane im prete Grci, s druge Bugari, a čak ni Srbija nije nevina. Pritom, unutar zemlje imaju neverovatno velikih problema s Albancima. Nema nijednog grada u MKD koji nema albansku mahalu, a zapadni deo im je većinski albanski. Nisu u NATO-u, Grci ih koče za EU, ne mrdaju nikud i nigde.

Meni ovo ne liči na dobro. Kada Albanci kreću, znači da su dobili mig. A svi ovde znaju od koga dobijaju mig.

Kumanovo je na samoj granici sa Srbijom. Ceo jug Srbije je ekonomski i turistički povezan sa Makedonijom. Makedonci nisu zaslužili da se neko igra njima, a neko se igra. Da li vlast, da li neko sa strane. Ako pokušavaju da prave Ukrajinu, zapaliće regiju.

Edited by - Jasko on 09/05/2015 16:46:54
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 09/05/2015 : 16:52:28  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

ala ste se uskenjali sa drugin svjetskim .nebi da ste bili u njemu.

Ww2 je zasad najsigurnije mesto da ne popijes ban...jer povijest moze svako sebi razlagati kako hoce.ali nemogu se osporavati cinjenice...prva i najaca od svih je da su rusi pod sirovim staljinom smrvili nacizam.onaj mesnati dio ali ideoloski ga nisu mogli ugasiti..pre je samo smrdio.sad vec tinja.po nekud plamti...

Vreme je da se pocnu potpisivati paktovi o nenapadanju sa mocnom rusijom
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/05/2015 : 16:56:55  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

quote:

Ta njihova nestabilnost traje dugo. Što u skorije vreme, što u decenijskoj prošlosti. Za mesec dana su se desili mnogi incidenti. Od granatiranja Vlade do zauzimanja policijske stanice. Pritom, veliko je nezadovoljstvo naroda prema vlasti (mitinzi, nemiri).

Niko ne može da me ubedi u slučajnosti. Sveopšta klima u Makedoniji je veoma nepovoljna. Svoj nacionalni identitet grade nakon raspada. S jedne strane im prete Grci, s druge Bugari, a čak ni Srbija nije nevina. Pritom, unutar zemlje imaju neverovatno velikih problema s Albancima. Nema nijednog grada u MKD koji nema albansku mahalu, a zapadni deo im je većinski albanski. Nisu u NATO-u, Grci ih koče za EU, ne mrdaju nikud i nigde.

Meni ovo ne liči na dobro. Kada Albanci kreću, znači da su dobili mig. A svi ovde znaju od koga dobijaju mig.

Kumanovo je na samoj granici sa Srbijom. Ceo jug Srbije je ekonomski i turistički povezan sa Makedonijom. Makedonci nisu zaslužili da se neko igra njima, a neko se igra. Da li vlast, da li neko sa strane. Ako pokušavaju da prave Ukrajinu, zapaliće regiju.

Ovo zvuči baš zastrašujuće.
Nadam se, ali stvarno se nadam, da je to više tvoj defetizam, nego realnost.

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 09/05/2015 : 17:19:13  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
ma nema straha tintone

rusi su htjeli maloplina preko južnog toka pustit
a ameri i albanci im ne daju

Go to Top of Page
Page: of 927 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.95 seconds. Snitz Forums 2000