forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Astrologija, horoskopi i ostali mambo jambo
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 08/05/2015 : 21:12:08  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Bosanske TV stanice su pune tih govana - a nekada znaju da budu neozbiljni kada je u pitanju emitiranje filmova, i tako dok čovjek čeka do 00:00 sati, ono umjesto filma puste ove babe. Pa majku mu više... :(
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 08/05/2015 : 23:36:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor

Vjerujete li ovu gomilu govana?

Sve si lijepo rekao u uvodnom dijelu, a dodati se nema sta.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19708 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/05/2015 : 08:28:21  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Zlotvora obećao stotku pa...

UAAAAAAAAAA!

Dole taroti!
Dole horoskopi!
Dole astrologija!
Dole mambo jambo!
Živio skepticizam!

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 10/05/2015 : 23:45:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
ajme, ovo je preslatko, tako starinsko. Da svi su nekad imali stoljetne kalendare, tako bih voljela vidjeti kako izgleda, jer svi ih čuvaju poput dragocjenosti u kom su sva zrnca mudrosti.

Zapisano još pre 200 godina: Proverite šta vam predviđa Narodni večiti kalendar!

Ono što skoro već 200 godina privlači pažnju je Roždanik, astrološka tumačenja objašnjena prostim, narodnim jezikom, po kom su se horoskopski znaci izjednačavali sa mesecom u kom su rođeni

http://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura/zapisano-jos-pre-200-godina-proverite-sta-vam-predvida-narodni-veciti-kalendar-clanak-1632833

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 11/05/2015 : 10:03:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

quote:
Originally posted by Amos

Ne vjerujem i mislim da to treba izbjegavati. Proricanja budućnosti pogotovo.

Nedavno sam čuo objašnjenje običaja kucanja u drvo.
Naime, Slaveni su prije dolaska kršćanstva vjerovali u Pana i ostale bogove prirode. Po tadašnjem vjerovanju, Pan je živio u dubu iliti hrastu, a ljudi su u drvo kucali ne bi li kod važnih stvari prizvali Pana iz drveta da im pomogne u planovima ili ih zaštiti od nečega lošeg. Dakle, čisto poganstvo.
Zanimljivo je da je taj običaj uspio preživjeti 1300 godina i dan danas je popularan.

Ovo je zanimljivo!

Jedno pitanje. Što si mislio pod tim čisto poganstvo?! Slab sam sa religijama i sličnim stvarima.

Najprije Židovi, a onda kasnije i kršćani su kroz povijest poganima nazivali narode koji su vjerovali u razne animističke bogove, toteme, duhove, bogove prirode, jednom riječju politeiste koji nikada nisu prihvatili Objavu Svevišnjega koja započinje s praocem Abrahamom te Izakom i Jakovom.
Židovi su pogane zvali još oštrijim imenom "gojim", otprilike ljudi za koje je upitno jesu li uopće ljudi ili stoka.
Kršćanski humanizam ipak ublažava takav stav prema "nevjernicima" i ne odriče im dostojanstvo čovjeka, iako izražava žaljenje zbog njihova nepoznavanja Radosne vijesti.

U današnje doba, poganstvo (ili kako se naziva neopoganstvo) prvenstveno podrazumijeva vračanja, gatanja, vještičarenje (Wicca, druidi i sl), okultne aktivnosti, magiju, dozivanje duhova, poliandriju i poligamiju te životne stilove po uzoru na antičke običaje ili običaje primitivnih društava, a koji su u suprotnosti s kršćanskom antropologijom.

Ovo je ukratko, nadam se da je pojasnilo stvar

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 11/05/2015 : 10:35:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Još jedan primjer mambo jamba za kojega nitko sa sigurnošću ne može reći što uzrokuje ili ne uzrokuje.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ouija

Bolje se ne petljati s tim.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47184 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 11/05/2015 : 10:55:49  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
da damo malo atmosfere topicu

https://youtu.be/-BXfJ1MElBk

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 11/05/2015 : 11:09:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

Još jedan primjer mambo jamba za kojega nitko sa sigurnošću ne može reći što uzrokuje ili ne uzrokuje.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ouija

Bolje se ne petljati s tim.

Nećeš me uvjeriti, meni je Ouija po svim zakonima žanra.

http://www.metal-archives.com/bands/Ouija/6504

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua

Edited by - DODSFERD on 11/05/2015 11:11:25
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 11/05/2015 : 11:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
To su neki novi metalci o kojima nemam pojma.
Ja sam zapeo na Sepulturi i Roots. Poslije toga ništa.
Death, goth, industrial tipa Fear Factory i slično nikad nisam volio.

Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 11/05/2015 : 11:29:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Drzite se teme.
Jedan krene razjebavat thread i vec se prica o cijeni kapule na pazaru.

Tema je astrologija, taroti, kristali i glupani koji u to vjeruju.

A sad, nazad na primarnu temu.

Hvala.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47184 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 11/05/2015 : 11:30:26  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

To su neki novi metalci o kojima nemam pojma.
Ja sam zapeo na Sepulturi i Roots. Poslije toga ništa.
Death, goth, industrial tipa Fear Factory i slično nikad nisam volio.

ne voliš Fear Factory?
cc,nije ni čudo da si takav

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 11/05/2015 : 12:30:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
btw koliko je stvarno cijena kapule na pijaci?
ontopik, Death rules, Canibali, pungentovci i ostali su super:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25334 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 11/05/2015 : 13:00:39  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Držite se teme. One iz naslova.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 11/05/2015 : 17:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:

Drzite se teme.
Jedan krene razjebavat thread i vec se prica o cijeni kapule na pazaru.

Tema je astrologija, taroti, kristali i glupani koji u to vjeruju.

A sad, nazad na primarnu temu.

Hvala.

Zlotvore, zašto vrijeđaš vjernike? Što si tako nabrijan?
Otvorio si temu s tim nazivom za sve ljude foruma, uvaži to da ima i onih koji vjeruju, a kako da tu pišu kad si ih nazvao glupanima.

Ja sam svoje rekla; zabavnije je od logike i socio-ekonomskih i ostalih čimbenika koji utječu odn. obilikuju karakter osobe.

Ovo je razbibriga.

A što se tebe i tvoje tolerancije tiče, želim da te 5 noći proganja u snu kravlje vime dok sanjaš da ležiš ispod krave koja ima namjeru na tebe iskipati nešto toplo, meko, ali smrdljivo iz stražnjeg otvora. Pa se snađi.

Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 11/05/2015 : 18:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Ljudi koji "vjeruju" u ovo svakako mogu biti opasni.
+ što su (u velikoj većini slučajeva) ignoranti što ih čini još opasnijima - kako za sebe, tako i za okolinu.

Znači bolje je živjeti u oblacima jer je zabavno, a ne biti prizemljen?
Je, jebeno je. Gledaj stalno u nebo i zgazit će te autobus.

Ti meni podastri činjenice kako zviježđa utječu na karakter ljudi i ja ću se posuti pepelom.
No, ovo je full bet za mene pa se ne plašim.

Trljam ruke.

Edited by - Zlotvor on 11/05/2015 18:35:24
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 11/05/2015 : 18:28:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Poslije. Sad gren odmorit.

(uputa meni za poslije: ne zaboravi romantiku)

Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 11/05/2015 : 18:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
jedva čekam.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 11/05/2015 : 18:39:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Držite se teme. One iz naslova.

mrzitelj metala:(
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 11/05/2015 : 18:42:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

+ što su (u velikoj većini slučajeva) ignoranti što ih čini još opasnijima - kako za sebe, tako i za okolinu.

Ti meni podastri činjenice kako zviježđa utječu na karakter ljudi i ja ću se posuti pepelom.
No, ovo je full bet za mene pa se ne plašim.

ljudi koji vjeruju:( slazem se sa tobom do ovi koji vjeruju su jako opasni za drustvo i jako netolerantni prema drugima.
zlotvore stara komunjaro:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 11/05/2015 : 18:44:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
zli vjernici:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19708 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 11/05/2015 : 19:17:16  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čekaj, a religija je prizemljena? Pa jednaka je vjerojatnost da položaj zvijezda određuje tvoj karakter i da je netko rastvorio Crveno more. Pa ne možeš toliko generalizirati da sve ljude koji vjeruju u ovo nazoveš glupanima, isto kao što ja nikad ne bih katolike nazvao glupanima.

Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 11/05/2015 : 19:59:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Neka me Neptun zaustavi.

Gle, mjesas kruske i jabuke.

Ovo s vjernicima nema veze. Oni su prica za sebe (+ sto medju vjernicima ima itekako velik broj prizemljenih ljudi).
Medjutim, osoba koja doslovce tumaci svete knjige svakako je opasna individua (vidi: Islamic State).

Ja ti govorim kako osoba koja (zaista) vjeruje da mu polozaj planeta odredjuje uspjeh u zivotu ili da je recimo, u stanju otpiliti partnera zato sto im znakovi nisu komplementarni - debil.

I to je to.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19708 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 11/05/2015 : 20:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ok, to jesu debili. A osobe koje će otpiliti partnera jer se partner ne želi oženiti, a pop kaže da je to grijeh?

Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 11/05/2015 : 20:06:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Umrijet ce u zadrtosti i neznanju.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 11/05/2015 : 22:14:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Neću. Ne da mi se. Zaboravi romantiku.

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000