Author |
Topic |
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 11/05/2015 : 16:56:01
|
Iako su nastali u vremenu kada je već bilo teško napraviti nešto što će zadiviti gledatelje, prva 2 Vriska pojedu sve Jasone za doručak po količini strave. Tako se rade slasher filmovi i Wes Craven je pogodio pravo u metu, već treći nastavak se dosta srozao a četvrti nisam ni gledao. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 11/05/2015 : 17:02:22
|
Ma kakvi vriskovi,to mi ok ali vise nekako isparodirano sa x klisea,prva Noc Vjestica je majka svih horroraca |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47169 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 11/05/2015 : 20:29:49
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Ma kakvi vriskovi,to mi ok ali vise nekako isparodirano sa x klisea,prva Noc Vjestica je majka svih horroraca
mislija san da imaš bolji ukus murdoče |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 11/05/2015 : 21:49:41
|
quote: Originally posted by mladjo
Jason X jedini nisam pogledao do kraja. Inače, baš sam nedavno pogledao ponovno 4-8 nastavke, te Freddy vs. Jason. koji trash To su fini slasher horrorci sa jednostavnom radnjom i finim krvoliptanjem
E pa to i ja kazem. Tu nije bit da se prepadnes nego samo da ti se popne adrenalin kada se pocnu borit ili kada nekoga ubiju. |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 11/05/2015 : 21:51:26
|
Ma kakvi vriskovi,to mi ok ali vise nekako isparodirano sa x klisea,prva Noc Vjestica je majka svih horroraca
A sta je sa "Isijavanje"? |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 11/05/2015 : 22:00:56
|
quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
Ne vjerujem da Vrisak moze biti bolji od Jasona po pitanju slasher tematike.
Vrisak je kvalitetnije razrađen, ubojstva imaju motiv dok je kod Jasona to ubijanje samo radi ubijanja pa se gubi svaki smisao, a o samoj atmosferi da i ne govorim. |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 12/05/2015 : 00:18:24
|
Vrisak mozda ima pricu i motiv za ubijanje, ali je Jasonu kao glavnom negativcu dato vise detalja i vremena. Ghost Face mi vise ide na parodiju nego na pravoga negativca. |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 12/05/2015 : 00:26:24
|
Toliko sam isprepadala samu sebe čitajući ove priče da nisam ništa drugo nego baš glupa malo. Ali stvarno se pitam kako ću sad pogasiti svjetla i poći hodnikom ..
Najjezivije su priče o sjenama.. i tak`, ja vama priče za laku noć a sebi .. luđakinja!
Mala glupa
Neki tinejdžeri smatraju kako je zanimljivo i zabavno noću se vucarati po groblju – na taj način utažujući žed za paranormalnim ili možda navalom adrenalina. Na kraju krajeva da bi ispali “face”.
No, osim jeze, straha od pokoje sjenke moguće je da vas s groblja “nešto” i doprati kući. Nešto takvo se dogodilo jednoj tinejdžerki u Engleskoj.
Dogodilo se to prije kojih 30-ak godina kada je Ema zajedno sa svojih par prijatelja, iz onog zadnjeg navedenog razloga, odlučila malo svojim veseljem narušiti mir i spokoj obližnjeg groblja. Na njenu žalost, “groblje” nije mirno i spokojno reagiralo na taj vandalizam. Jeza u njenom domu započela je tek nekoliko dana kasnije. Prvi znak da nešto ne valja bilo je kad se probudila jedne noći, a prikaza starice sjedila je na stolici kraj njenog kreveta. Prema njenim pričama nije se radilo o poluprozirnom entitetu već o jasnom liku, a u tom trenutku nije osjetila da joj želi ikakvo zlo.
Naravno da je ujutro kad se probudila na to gledala kao na čudan san. No taj njen “čudan san” nažalost je više od produkta njene REM faze, jer se ta starica ponovo javljala, ponekad čak i usred bijela dana. Ponekad ju je lik starice pratio po kući lebdeći iznad tla, samo ju promatrajući, ne predstavljajući nikakvu prijetnju. Bar ne u početku. Jednog dana dok je spremala čaj, nevidljiva sila joj je u ruci “zavrnula” posudu u kojoj je bila pripremljena vruća voda za čaj s namjerom, kako Ema tvrdi, da ju polije tom vrućom vodom. Kako su pojavljivanja starice postala mnogo opasnija od one “faze” kada ju je samo promatrala – Ema je rekla svojoj majci što joj se događa.
Nevjerica njene majke vrlo brzo je nestala kada je sama vidjela staricu u hodniku svoje kuće. Pratila ju je do sobe u kojoj je starica jednostavno nestala. No ne zadugo. Kada je Emina majka usisavala kuću, nevidljiva sila joj je otela usisavač iz ruku, ponekad bi gurala vrata u suprotnom smjeru kad bi ih netko pokušao otvoriti ili zatvoriti, a noću bi jednoličan zvuk poput vrlo glasnog kapanja budio cijelo kućanstvo.
No to nije bio zvuk kapanja u što ih je razuvjerio vodoinstalater pošto je pregledao cijelu kuću i nigdje nije našao curenje. Maltretiranje je postajalo sve intenzivnije. Od neobjašnjivih zvukova preko predmeta koji su se naočigled sami pomicali do događaja koji je prelio čašu.
Dok je jednog dana sjedila sa svojim ocem, Ema je odjednom upala u stanje transa te počela pričati o nekom drugom životu kao kćer francuskog doktora iz 19. stoljeća. Nakon tog bizarnog događaja Ema je dobila i neke neobjašnjive psihičke moći – savijala je vilicu (baš interesantno kako se ne radi o, u ovakvom slučaju, vrlo često spominjanoj žlici) kad bi ju dodirnula. Nikakve istrage nisu uspjele dokučiti što se događalo u tom domu, a Emina obitelj se iselila. Čisto iz znatiželje, jednog dana Ema se vratila u svoj prazni dom. Stražnja vrata bila su razvaljena te je tuda ušla. Podignula je telefon koji je ležao na podu, a tada ju je nešto zgrabilo za vrat. Hladni, nevidljivi prsti su je gušili. Nekako se oslobodila i pobjegla glavom bez obzira, a takva znatiželja joj se nikad više nije javila. Jednom mi je prijatelj rekao da ako ćemo govoriti o dušama mrtvih koje se zadržavaju na Zemlji poslije smrti, zasigurno ih ne bi bilo na groblju pošto je tu tijelo doneseno nakon što ga je duša napustila. Ova priča očito pokazuje suprotno. Narušite im mir i neki bi vam se mogli i osvetiti.
http://hororprice.weebly.com/istinite-horor-pri269e.html
|
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 12/05/2015 : 05:23:33
|
A sta je sa "Isijavanje"?
Izvrstan film i medu najboljima u svojoj klasi, ali nikad ga nisam dozivljavao kao horrorac. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 12/05/2015 : 09:56:42
|
Neki Shining smatraju najstrašnijim filmom svih vremena ali ne vidim zbog čega to, meni se taj film doima više kao psihološki triler. |
Edited by - DODSFERD on 12/05/2015 10:00:08 |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 12/05/2015 : 10:08:19
|
Vrisak mozda ima pricu i motiv za ubijanje, ali je Jasonu kao glavnom negativcu dato vise detalja i vremena. Ghost Face mi vise ide na parodiju nego na pravoga negativca.
To ti se vjerojatno čini zbog one glupe parodije Scary movie koja je donijela više štete nego koristi jer zbog nje neki neozbiljno gledaju na horore iz toga vremena. |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 12/05/2015 : 12:51:48
|
Scary Movie je mnogim filmovima nanjeo stete koji su bili dobri, no ne kazem ja da je Vrisak glup film, naprotiv, gledao sam sve dijelove, dobri osim treceg koji mi se nije nesta svidio. Ja samo kazem da je Ghost Face previse jednostavan napravljen, eto mogli su ga malo jacim napraviti. |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 12/05/2015 : 12:53:35
|
Ima dosta dobrih horroraca, nije los ni Texas Chainsaw Massacer, ali samo sto je prvi dio imao cudan kraj. Imali su svi dijelovi malo krvave scene kasapljenja, ali puno bolje oni nego Saw. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 12/05/2015 : 14:05:33
|
Meni je opet Saw jedan od jačih horor serijala, bilo je zanimljivo iščekivati kakve su sve zamke spremljene grešnicima i koliko daleko će pojedinci ići da se izvuku iz njih. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 12/05/2015 : 15:53:06
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Neki Shining smatraju najstrašnijim filmom svih vremena ali ne vidim zbog čega to, meni se taj film doima više kao psihološki triler.
Meni isto |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 12/05/2015 : 16:07:46
|
Kad govorim o meni najboljim horrorcima onda iskljucivo mislim na one koji su me uspjeli preplasiti, a ne one koji su kvalitetno napravljeni. Vodilja mi je dakle primarna svrha zanra.
The Blair Witch Project,The Exorcist ,Carrie ,Helloween,Rosemaries Baby ,Jaws,Alien, Poltergeist,It, The Ring,Phantasm....
|
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 12/05/2015 : 17:16:11
|
Meni je opet Saw jedan od jačih horor serijala, bilo je zanimljivo iščekivati kakve su sve zamke spremljene grešnicima i koliko daleko će pojedinci ići da se izvuku iz njih.
Samo sto ima scena da ti se okrene u stomaku |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 12/05/2015 : 17:20:50
|
Vještica iz Blaira i Krug su pravi pokazatelji kako film ne mora obilovati krvavim scenama da bi ulijevao dozu straha. Začudo, kada se sastavljaju nekakve liste najboljih horor filmova mnogi na nju stavljaju Candymana, ja sam ga gledao samo jednom i to dosta davno ali mi je bio nezanimljiv, možda je stvar u tome da sam bio premlad da bih ga razumio. |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 12/05/2015 : 17:26:25
|
Meni je opet Saw jedan od jačih horor serijala, bilo je zanimljivo iščekivati kakve su sve zamke spremljene grešnicima i koliko daleko će pojedinci ići da se izvuku iz njih.
Samo sto ima scena da ti se okrene u stomaku
Neka se okreće, to znači da je film dobar jer je postigao svoju svrhu. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 12/05/2015 : 17:29:32
|
Nikada nisam gledao "Candymana", kakav je?
Ima 20-ak godina kako sam ga gledao i već sam zaboravio radnju, tada mi se nije svidio a ne znam kako bih danas reagirao na njega. |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 12/05/2015 : 17:32:43
|
Samo sto ima scena da ti se okrene u stomaku
Neka se okreće, to znači da je film dobar jer je postigao svoju svrhu.
To me je podsjetilo kada sam jednom sa jaranima otisli kod jednoga i tako iz dosade gledali 1 dio. Jedan moj prijatelj, inace jako slab na takve scene, i tako mi izgledasmo film kada ja baci pogled na njega, iz sale sam ga udario rukom po ledima da ga probudim iz soka kada samo mozes da vidis kako povrati po tepihu. Od tada se drze podalje od mene kada gledamo filmove... |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 12/05/2015 : 17:33:18
|
Nikada nisam gledao "Candymana", kakav je?
Ima 20-ak godina kako sam ga gledao i već sam zaboravio radnju, tada mi se nije svidio a ne znam kako bih danas reagirao na njega.
Odo bacit pogled na Wikiju pa se vracam. |
|
|
Topic |
|