forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Ti i tvoj Crnjak
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 07/05/2015 : 21:31:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message  Reply with Quote
Artistotel, hvala, stvarno si ljubazna, i mnogo mi to znači jer me je ova epizoda napatila u svakom pogledu, uključujući i geg. DANIMA sam razmišljao kako da uklopim i upoznavanje sa Zlatanom i Crnjaka koji odlazi, a da se i jedno i drugo dese u po dvije slike (jer su bitne) i u istoj pasici. Na kraju sam "dvostruko" varao, nadam se da se ne primijeti previše :) U prvom kadru se u stvari dešavaju dvije stvari koje bi se, po logici, trebale razložiti u dva kadra: Objašnjavam da su na izložbi, a Ena već vuče Asju da upozna "umjetnika". A u trećem kadru ubacujem nekakav fantomski "sedmični poziv" koji nema veze s mozgom, ali bolji način nisam našao :)

culture vulture, dvije od tri stvari sam i prije tvog komentara znao da ne funkcionišu. Jedno oko sam bio UBIJEĐEN da će funkcionisati, ali sad kad si ga spomenuo shvatam da si vjerovatno u pravu. Enivej, ovdje na forumu se pasice pojavljuju MNOGO veće nego na Facebooku, pa možda tamo manje smeta. Crnjakova ruka je definitivno problem. Na neskeniranom crtežu je izgledala bolje, jer je imala lakat, i smatrao sam da će se vidjeti šta sam htio uraditi, a to je da Crnjak ima neku "ukočeno-histeričnu" pozu, ali je lakat nestao u prekompoziciji u Photoshopu i definitivno je sad čudno. Asjin torzo sam crtao sinoć do nekih doba, razmišljajući kako da, uopšte, i jedno i drugo žensko tijelo u kadru napravim malo "ljupkijim" nego što inače radim (gledao sam prije toga crteže Alexa Totha, u kojima je sve nekako "harmonično", i čovjek nije morao čak ni crtati koljena, laktove i uopšte zglobove, a opet je sve bilo savršeno anatomski. Ja sam (osim, naravno, mnogo lošiji), nekako i "konkretniji" crtač, a to mi se baš ne sviđa u ovakvom stripu (i to si isto ti primijetio prije nekoliko stranica). Zato sam malo eksperimentisao baš na ovoj pasici, promijenio sam malo stilizaciju Asjine kose, i za prvi kadar sam izabrao za mene neuobičajenu tačku gledišta. Dok sam se bavio tim stvarima, primijetio sam u jednom momentu da je Asjina lijeva linija leđa čudna, ali sam nekako to previdio dok sam tuširao. U slučaju da ovo ikad pošaljem u štampu, tačno vidim gdje ću ispraviti to "prikopčavanje", i što je najgore neće mi trebati više od minute za ispravku :) U svakom slučaju, hvala, već sam napomenuo da mi takve opaske puno koriste.
Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 07/05/2015 : 21:35:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message  Reply with Quote
Artistotel, hvala, stvarno si ljubazna, i mnogo mi to znači jer me je ova epizoda napatila u svakom pogledu, uključujući i geg. DANIMA sam razmišljao kako da uklopim i upoznavanje sa Zlatanom i Crnjaka koji odlazi, a da se i jedno i drugo dese u po dvije slike (jer su bitne) i u istoj pasici. Na kraju sam "dvostruko" varao, nadam se da se ne primijeti previše :) U prvom kadru se u stvari dešavaju dvije stvari koje bi se, po logici, trebale razložiti u dva kadra: Objašnjavam da su na izložbi, a Ena već vuče Asju da upozna "umjetnika". A u trećem kadru ubacujem nekakav fantomski "sedmični poziv" koji nema veze s mozgom, ali bolji način nisam našao :)

culture vulture, dvije od tri stvari sam i prije tvog komentara znao da ne funkcionišu. Jedno oko sam bio UBIJEĐEN da će funkcionisati, ali sad kad si ga spomenuo shvatam da si vjerovatno u pravu. Enivej, ovdje na forumu se pasice pojavljuju MNOGO veće nego na Facebooku, pa možda tamo manje smeta. Crnjakova ruka je definitivno problem. Na neskeniranom crtežu je izgledala bolje, jer je imala lakat, i smatrao sam da će se vidjeti šta sam htio uraditi, a to je da Crnjak ima neku "ukočeno-histeričnu" pozu, ali je lakat nestao u prekompoziciji u Photoshopu i definitivno je sad čudno. Asjin torzo sam crtao sinoć do nekih doba, razmišljajući kako da, uopšte, i jedno i drugo žensko tijelo u kadru napravim malo "ljupkijim" nego što inače radim (gledao sam prije toga crteže Alexa Totha, u kojima je sve nekako "harmonično", i čovjek nije morao čak ni crtati koljena, laktove i uopšte zglobove, a opet je sve bilo savršeno anatomski. Ja sam (osim, naravno, mnogo lošiji), nekako i "konkretniji" crtač, a to mi se baš ne sviđa u ovakvom stripu (i to si isto ti primijetio prije nekoliko stranica). Zato sam malo eksperimentisao baš na ovoj pasici, promijenio sam malo stilizaciju Asjine kose, i za prvi kadar sam izabrao za mene neuobičajenu tačku gledišta. Dok sam se bavio tim stvarima, primijetio sam u jednom momentu da je Asjina lijeva linija leđa čudna, ali sam nekako to previdio dok sam tuširao. U slučaju da ovo ikad pošaljem u štampu, tačno vidim gdje ću ispraviti to "prikopčavanje", i što je najgore neće mi trebati više od minute za ispravku :) U svakom slučaju, hvala, već sam napomenuo da mi takve opaske puno koriste.

https://www.facebook.com/TiitvojCrnjak
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 08/05/2015 : 12:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Jesu ove slike na izlozbi tvoji radovi iz stvarnoga zivota?
Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 08/05/2015 : 16:22:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message  Reply with Quote
Haha, jesu, ali mnogo starije. Jer, ovaj Zlatan (iako mi ne liči nimalo) je u stvari ja prije otprilike 5 godina.

Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 11/05/2015 : 14:56:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message  Reply with Quote
Ovaj sam malo smrljavio, priznajem, bio sam malo bolestan dok sam ga crtao...

Go to Top of Page

Artistotel
Starting Member

63 Posts

Member since 15/12/2014

Posted - 11/05/2015 : 23:06:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Artistotel a Private Message  Reply with Quote
Hahahhaha! Super! Ovo je bilo tako mrtvo-ladno. x)) Jedino šta bih prigovorila je možda oči na zadnjem kadru crnjaka, i glava je malo velika, al' kada si bio bolestan, opraštamo, a baza je dobra. :))

mihe
Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 11/05/2015 : 23:11:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message  Reply with Quote
Hvala :) Crnjak se dosta mijenja iz epizode u epizodu, ali pomalo se "ustalio" u zadnje vrijeme, jer sam dosta radio na njemu, ali je u zadnjem kadru DEFINITIVNO pogrešan, i tu sam izgubio sve ono što sam mukotrpno izgradio prije toga :). Ne liči čak ni na samog sebe u kadru prije toga!
Ali, ponavljam, stvarno sam bio bolestan (ovo zvuči kao izgovor u osnovnoj školi :) )
Go to Top of Page

Artistotel
Starting Member

63 Posts

Member since 15/12/2014

Posted - 12/05/2015 : 22:25:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Artistotel a Private Message  Reply with Quote
Ma šta si izgubio, nije ti još tiskano, tako da, kad se budeš osjećao bolje, popravi taj nesretni kadar i gotovo. :D

mihe
Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 12/05/2015 : 22:30:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message  Reply with Quote
Ma da, imaš pravo, ali znaš kako je, vrlo malo treba ljudima koji, sve u svemu, vjerno prate neki fiction da im pokvariš ono što mi Bosanci zovemo "ćeif", to jest da ih izbiješ iz "magije", kakva god da bila. Meni recimo to ne smeta, moj omiljeni crtač stripova je Andrea Pazienza, koji je mijenjao stil i stilizaciju iz kadra u kadar, ali ja nisam reprezentativna publika :)
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
530 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 19/05/2015 : 16:10:26  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
Blambot ima novi besplatan font koji bi po karakteru možda mogao biti zgodan za naslov, a ima sličan odnos između regular i bold kao i ovaj koji koristiš http://blambot.com/font_cryptcreep.shtml
Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 21/05/2015 : 22:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message  Reply with Quote
Nije loš, fakat! Svaka sezona Crnjaka će imati drugi font u naslovu, a ovaj je iskoristiv.
Samo, kod mene regular i bold nisu isti font :)
Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 21/05/2015 : 22:06:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message  Reply with Quote
od sad stavljam novu epizodu samo kad komentarišem, da ne zatrpavam podforum :) prije ove epizode ima još jedna koju nisam stavio ovdje jer je nacrtana nogom, a nije ni ova ništa puno bolja. sutrašnja bi trebala biti dosta bolja.
Go to Top of Page

Artistotel
Starting Member

63 Posts

Member since 15/12/2014

Posted - 21/05/2015 : 23:17:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Artistotel a Private Message  Reply with Quote
Već sam se pitala jesu li one bile samo za fejsaše? Kao, premium epizode ili tako nešto.

A! Sutra idem na Balaševića (u Splitu je), ODMAH sam se sjetila one epizode crnjaka čim sam čula da smo ipak uspjeli ja i ćale doći do karata. :D Eto, to mije bila prva asocijacija.

mihe
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
530 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 26/05/2015 : 13:37:56  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zox

Nije loš, fakat! Svaka sezona Crnjaka će imati drugi font u naslovu, a ovaj je iskoristiv.
Samo, kod mene regular i bold nisu isti font :)

Glad to help!
Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 29/05/2015 : 12:28:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message  Reply with Quote
Kao što rekoh, da ne zatrpavam podforum, malo ću urijediti postove ovdje, zato evo sad dvije zadnje epizode odjednom.

Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1196 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 29/05/2015 : 14:59:30  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
Super su, čekam da se pojavi Alter ego Crnjaka, Nada ili ...
Ako se ikad pojavi!?!
Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 31/05/2015 : 03:38:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message  Reply with Quote
Neću to priznatio tamo na Facebooku, ali ovdje mogu: u stvari, nema nikakvog alter ega niti nade. Ono što se TRENUTNO dešava u stripu, to je jedina alternativa. Ali neće potrajati. Završiće tragično :| Mada, nadam se, neočekivano tragično.

Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
530 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 01/06/2015 : 01:17:03  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zox

Ono što se TRENUTNO dešava u stripu, to je jedina alternativa.

Nemoj me pogrešno doživjeti, ali zar nije u definiciji riječi alternativa da ne postoji samo jedna jedina? Vjeruješ li zaista da je ovakvo razmišljanje realno i neće li strip tako ispasti nevjerodostojan i pretenciozan?
Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 01/06/2015 : 22:40:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message  Reply with Quote
Da, naravno, pogrešno sam se izrazio :)
Odgovorio sam bisleyu u vezi Nade ili Alter ega Crnjaka. U TOM smislu je ovo što se dešava, po meni, jedina alternativa suživotu Asje i Crnjaka. I to je, odmah da napomenem, privremeno, kao i sve u životu.
Svjestan sam činjenice da može izgledati pretenciozno, ali pretenciozno ili ne, to je strip koji sam odlučio nacrtati od samog početka. Ovo nije geg strip, već ljubavna priča s početkom i krajem. Again, svjestansamda tako nešto može ispasti itekako pretenciozno. Naravno, ništa nije zakucano zauvijek. Igrom slučaja, ova ljubavna priča u stripu je započela pa bukvalno ISTI DAN kad i moja lična trenutna ljubavna priča, tako da bi se MOŽDA moglo desiti i da promijenim mišljenje :)

Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
530 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 02/06/2015 : 15:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zox

... tako da bi se MOŽDA moglo desiti i da promijenim mišljenje :)

E pa, zar to već ne zvuči zanimljivije..?

Inače, odličan slikarski koncept! Najviše mi se sviđaju Alarm i Triptih, makar, i prva je snažna. Intuitivno, ekspresivno i elokventno!
Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 02/06/2015 : 16:54:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message  Reply with Quote
Hvala :) Triptih je u stvari predviđen da ga kupac može, ako hoće, ot voriti (skinuti flaster) i vidjeti šta je na trećem panelu (zato se i zove triptih :))
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
530 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 02/06/2015 : 20:35:26  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
Ja sam si to objasnio otprilike tako da je treća slika zapravo gledateljeva mentalna slika, tj. interpretacija ideje djela. Što je unutra?
Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 04/06/2015 : 18:20:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message  Reply with Quote
"past" :)

Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 17/07/2015 : 13:34:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message  Reply with Quote
Pojedine epizode prve sezone sam ovdje preskočio, da ne zatrpavam forum. U međuvremenu, nakon kratke pauze, počela je na FB stranici druga sezona, koja se razlikuje od prve uglavnom po tome što sad napokon imamo sva tri lika za stalno u stripu. Ova bi sezona također trebala biti i nešto duža i bolje artikulisana, jer mislim da su strip do sad napustili oni koji su ga shvatali samo kao geg foru, a da su ovi koji su ostali i stalno lajkuju i komentarišu sve u svemu fanovi kojima je stalo do likova i priče. Uglavnom, sad slijedi ono zbog čega sam i pravio cijeli strip, a to je priča o ljubavi i vrlo teškom suživotu sa frustriranim umjetnikom :)

Go to Top of Page

vang0gh24
New Member

Serbia
207 Posts

Member since 17/01/2004

Posted - 18/07/2015 : 17:51:52  Show Profile Show Extended Profile  Send vang0gh24 a Private Message  Reply with Quote
meni je ovo sve na nivou "2 and a half men" samo malo blaze. bas zabavno. nemam zamerku. zavidim ti jer bih ja voleo da imam ovako iskristalisanu ideju da ostavim svetu iza sebe. da imam fejsbuk dao bih ti lajk.

devojke su lude za mnom, prosle noci jedna je satima kucala na moja vrata ali je nisam pustio da....izadje
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000