Author |
Topic |
igor 12
stripovi.com suradnik
4621 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 25/05/2015 : 19:06:22
|
quote: Originally posted by KRAS
PRIPADNICIMA SVIH NARODA I NARODNOSTI IZ SVIH REPUBLIKA DANAS OKUPIRANE JUGOSLAVIJE , BIVŠIM I SADAŠNJIM OMLADINCIMA ŽELIM SRETAN 25. MAJ - DAN MLADOSTI ! .....SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU !
druže fazlinoviću,
molim smirite se
plašite djecu |
Vamos a la playa tralalalala |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 25/05/2015 : 19:50:34
|
Svim radnjim ljudima...građanjima...omljadini i pionirima...našoj narodnjoj armiji, kao i pripadnjicima državne bezbednjosti željim srećno i uspešno novo hiljadudevetstosedamdestiprvo godinju.
Mi treba više marksističke ljiterature da čitamo drugarice i drugovi...
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47310 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 25/05/2015 : 20:05:00
|
al van đava ne da mira,pa to ti je... |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4621 Posts
Posted - 25/05/2015 : 20:09:04
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Svim radnjim ljudima...građanjima...omljadini i pionirima...našoj narodnjoj armiji, kao i pripadnjicima državne bezbednjosti željim srećno i uspešno novo hiljadudevetstosedamdestiprvo godinju.
pitali tita da kaže jednu životinju na lj
pa ljeopard bogarati |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 25/05/2015 : 20:26:58
|
đe baš sad, prvo i posljednje upozorenje, kad Krasina ima potrebu raspojasati se, jesi li ti mladjo ponekad glup?, daješ naredbe koje mi većina na ovijem forumu trebamo slušati, ... ali eto ... neki se raspojasaju i ne slušaju te. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Member since 25/10/2001 |
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 26/05/2015 : 11:19:21
|
uveliko se lude i bolesne teorije zavjere da tito nij pravi tito tj nije joža iz kumrovca.temelje na tome da nije baš dobro govorio tzv srpsko-hrvatski jezik...
no tito je kao što znamo zagorac a k tome je rano djetinjstvo preživljavao kod djeda u podsredi- slovenija, jer po majci je bio slovenac.pa s toga ne čudi nima njegov naglasak koji je mješavina slovensko-zagorskog narečja koji se priča duž sutle... a ovaj njegov LJ je posljedica 15 godina života u rusiji...
i uopće nije znao svirati klavir.odnosno naučio je nešto odsvirati da bi se mogao kurčiti.otprilke kao što ja znam odsvirati na harmonici užičko i kozaračko kolo ali to neznači da sam armonikaš |
Edited by - KRAS on 26/05/2015 11:19:58 |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4621 Posts
Posted - 26/05/2015 : 11:46:47
|
quote: Originally posted by KRAS
uveliko se lude i bolesne teorije zavjere da tito nij pravi tito tj nije joža iz kumrovca.temelje na tome da nije baš dobro govorio tzv srpsko-hrvatski jezik...
no tito je kao što znamo zagorac a k tome je rano djetinjstvo preživljavao kod djeda u podsredi- slovenija, jer po majci je bio slovenac.pa s toga ne čudi nima njegov naglasak koji je mješavina slovensko-zagorskog narečja koji se priča duž sutle... a ovaj njegov LJ je posljedica 15 godina života u rusiji...
i uopće nije znao svirati klavir.odnosno naučio je nešto odsvirati da bi se mogao kurčiti.otprilke kao što ja znam odsvirati na harmonici užičko i kozaračko kolo ali to neznači da sam armonikaš
glupost
znam preko nekoliko zagoraca i svima je karakterističan taj lj u govoru
biće da su i oni bančili po rusiji 15 god |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 26/05/2015 : 11:59:01
|
Kad velim "prvo i posljednje upozorenje" onda to i mislim. Kras, Johnny Difool, dsormaz i Igor - udaljeni ste sa foruma zbog politike. Kruger - zbog uvreda. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4625 Posts
Member since 22/04/2008 |
Posted - 27/05/2015 : 07:05:11
|
izdvajam ovaj deo
Вјера Бакотић каже да јој је чињеница да се њен младић налази у затвору била симпатична и да га је, сва поносна, тамо посећивала. У то време, девојке из финих кућа највише су привлачили политички кажњеници. „У нашим очима, изгледали су као принчеви и биле смо с њима буквално спремне на све”, каже она...
|
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 16/06/2015 : 14:54:50
|
Na današnji dan 1971. umro je Arif Heralić Hiljadarka. Radnik zeničke željezare, koji je postao poznat po tome što se njegova slika našla na novčanici od 1000 a kasnije od 10 dinara, umro je sa 49 godina u velikoj bijedi i pritisnut alkoholizmom.
|
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 16/06/2015 : 15:31:49
|
Iskopah ovu priču o Arifu.
Arif Heralić bio je primjeran radnik, premda se ne može reći ravan Aliji (što ne treba doživjeti kao minus, jer nema toga tko bi Aliji bio ravan). Upamćen je kao jedan od ljevača zeničke Željezare, kojega je, baš kao i Aliju, vlast odlučila pretvoriti u jedan od simbola ideološke priče koju je promicala, stavljajući 1955. njegov portret (autor Nikola Bilić, fotograf lista Borba) na novčanicu od tisuću dinara. Nasmiješeno Arifovo lice širilo je optimizam ispod podignutih zaštitnih naočala u ljevaonici, držeći u rukama nekakvu ljevačku alatku, vjerojatno žarač, dok su ugođaj uspješno nadopunjavale goleme zaštitne rukavice i kapa, a drugim planom prizora carevali su moćna kuka za podizanje posude s tekućim željezom i dio nove, treće Željezarine visoke peći, uz koju je radio. Poleđinom novčanice širila se panorama njegova Kombinata. Samopouzdanog zeničkog radnika svatko je htio imati uza se, točnije u džepu, jer „hiljadarka“ je „hiljadarka“. Malo se u tomu promijenilo kada je novčanica 1965. denominiranjem postala novčanica od deset dinara. Papir je trpio sve, pa i brisanje suvišnih inflacijskih nula, ali ne i Heralić. Problemi nisu počeli u trenutku denominiranja, već mnogo ranije, manje-više čim je postao državna novčarska zvijezda. – Kad novčanica uđe u promet, ja obolih na srcu – ostale su zabilježene njegove riječi u pero novinaru lista Politika-ekspres 1967. godine. – Zatim puče glas da sam dobio dva milijuna, pa me neki noću isprebijaše namrtvo. Uzeše mi 150.000 dinara... Problem nije postao samo izmijenjen odnos okoline prema njemu, i on sam je prilično kumovao mnogo čemu, čim je postao svjestan činjenice da je njegovo lice svakodnevno u rukama nekoliko milijuna ljudi. Kaže da mu se nekako u glavi pomutilo. Začudo, rakija (koje je u okruženju zeničkoga Kombinata bilo posvuda, a radnici su tu činjenicu pozdravljali aklamacijom) nije pomagala da misli postanu imalo bistrije, čak ni kada su čokanjčiće zamijenile boce. Godine 1961. Heralić je otišao u mirovinu, tada već uz nimalo udarničko objašnjenje: – Mogao sam raditi još 20 godina, najmanje toliko. Ali, eto, nije mi se dalo... U ruke mu je mjesečno redovito stizala mirovina od 24.000 starih dinara. U prijevodu: 24 vlastita lika. Tomu se pridružilo još 19.000 starih dinara dječjeg dodatka, što je bilo gotovo poput prvog, ali znamo li kako je u Arifovoj obitelji bilo podosta dječjih usta, dobivene brojke trebalo je u svakodnevnoj životnoj praksi promatrati drukčijim očima. – Koliko imate djece, Arife? – glasilo je novinarsko pitanje umornom heroju. – Ravno desetoro. I ženu imam... Dabome i djecu. Auuuu... Imam jedanaestoro. Heralić u mirovini nije bio miran, neobične misli nastavile su mu trčati glavom. – Čitao sam kako su slikali tamo neku ženu. I štampali joj sliku na koricama knjige. A nisu htjeli da joj plate. Žena potegla tužbu i dobila milijune. Moja slika je štampana u većem broju primjeraka. E, da vidiš, i ja hoću pare. Žalio sam se na sve strane, pa ne pomaže. Ako tako ostane, žalit ću se i Međunarodnom sudu u Haagu. Tjerat ću, more, do Ujedinjenih naroda. – Zašto pijete toliko? To nije dobro... – Znam da nije. Ali, eto... Liječio sam se dva puta u Sokolcu. Kažu, imam neku depresiju u glavi. Primao sam i antabus i još nešto. Šta vrijedi... Mene doktor Geza Čeh drži na uzdi. Ali, ja nikog ne diram, miran sam ja. – Dozvolite da vas fotografiram. – Šta mi daješ? – Poslat ću vam fotografiju. – E, onda me ne slikaj. Cijena koju je Arif postavio za fotografiranje bila je 600 dinara. Malo ili mnogo, danas je uistinu teško kazati. Zatim je poslao sina Jasmina u obližnju krčmu da donese bocu rakije. Sugovornik i on tada su se rastali, Arif je ostao sam, s bocom ispred sebe. Ili mu se činilo da zapravo jedino s bocom nije sam, unatoč tomu što se s njegovim likom druže milijuni poznatih mu, još više nepoznatih ljudi? Posebni ljudi vjerojatno ne mogu bez čudnih misli. Novčanica s vlastitim likom pratila ga je cijeli život, pa i poslije njega, s obzirom da se koristila do 1981. godine.
|
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 16/06/2015 : 19:16:58
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Na današnji dan 1971. umro je Arif Heralić Hiljadarka. Radnik zeničke željezare, koji je postao poznat po tome što se njegova slika našla na novčanici od 1000 a kasnije od 10 dinara, umro je sa 49 godina u velikoj bijedi i pritisnut alkoholizmom.
Kako umro u velikoj bijedi, zar nije u bivšoj državi, kako nas neki uvjeravaju, sve bilo lijepo, divno i krasno, pogotovo za radnjičku kljasu koja je, kao, bila na vlasti? |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 16/06/2015 : 19:37:29
|
Ajd provociraj negdje drugdje. I za 7 dana. Ovo je topic o lijepim uspomenama iz (nečije9 mladosti, ne tebaju nam tvoje gluposti. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua