forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Evolucija je jedina istina.
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 02/06/2015 : 14:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
Dokaz je biologija i humana genetika. Sad ko je neuk, njegov problem.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 02/06/2015 : 14:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Ako znanost postavlja teorije i onda za njih, da bi one bile znanstveno prihvaćene, traži dokaze, pitam se koji je dokaz tog dijela tzv.teorije evolucije koji govori o prelazu jedne vrste majmuna u čovjeka. Obično su u tim slučajevima dokazi fosilni ostaci, a poznato je da još nije nađen fosilni ostatak koji bi to potvrdio. Nedostaje karika, kako se to uobičajno kaže.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/06/2015 : 14:33:12  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
koja to karika nedostaje?

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/06/2015 : 14:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

tačno tako.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 02/06/2015 : 14:34:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
Dokaz je da i danas ima podosta ljudi koji liče na majmune. :)
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/06/2015 : 14:36:02  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:
Originally posted by lwood

nije to nikakava teorija nego činjenica. to šta se neki ne mogu pomirit sa tin je njihov problem.

Nije to činjenica nego samo nametnuta teorija. Ako netko želi u to vjerovati neka samo vjeruje. Kao što mi drugi imamo pravo u to sumnjati (slično kao što netko osporava religije jer za njih ne nalazi dokaze koje traži).

Kakva glupost, teorija evolucije je dokazana i to izrazito čvrstim dokazima, dok s druge strane imamo priču od prije 2000 godina bez ikakvih dokaza ali tebe to ne sprečava da u ono što je dokazano ne vjeruješ (nego još i fanatično omalovažavaš) ali istovremeno u nešto za što nema dokaza vjeruješ bespogovorno. Ali takvima poput tebe se jednostavno ne može ništa objasniti jer tebi su oni koji ne misle kao ti jednostavno neprijatelji bez obzira kakve dokaze imali jer ti ćeš uvijek naći "dokaze" za svoj tvrdnju, makar te tvrdnje nemaju nikakvog smisla.
Klasičan dogmatik.
Ali velim - misli kaj hoćeš, ali nemoj više omalovažavati i fanatično napadati sve koji ne misle kao ti jer mi je već dosta spika tipa "duhovni invalidi" isl.

Posljednje upozorenje.

Religija i evolucija nisu na suprotnim stranama, iako dsormaz i sl. žele to tako pokazati.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 02/06/2015 : 14:37:15  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Postoje naučne teorije i "teorije". Naučne teorije se, nakon što su postavljene, stalno provjeravaju, dopunjuju, mjenjaju i u krajnjem slučaju odbacuju na osnovi objektivnih podataka i eksperimenata. Sa druge strane "teorije", kao što je kreacionizam (koja si ne zaslužuje ni naziv hipoteza) temelje na iracionalnom osnovama i ne- ili antiznanstvenom pristupu, a "istraživanja" su usmjerena u prvom redu protiv naučnih teorija a ne za potvrđivanje vlastitih (jer vjernici nikakve naučne potvrde niti ne trebaju).

Ako se več vuku nek veze između zoofilije i evolucije, zoofilija je bila prisutna (vjerojatno i u mnogo večim razmjerima) mnogo prije nego je evolucija bilo kome pala na pamet. Inače "mješanje" vrsta nema veze sa evolucijom, nego je temelj evolucije razvoj novih vrsta iz postoječih na osnovi pritisaka okoline.

Kod zagovornika kreacionizma evidentno je i nepoznavanje biologije. Životinje se označavaju samo osnovnim opisima (zmija, mačka...), čak i osnovni pojmovi, kao što je vrsta, su za večinu dosta nejasan pojam. Beskičmenjaci se ignoriraju ili smatraju za gamad, biljke nisu dio živog svjeta, a mikroorganizmi ne postoje (jer ih ne vidimo).

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 02/06/2015 : 14:37:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

Ti si, pretpostavljam, "veliki stručnjak" za biologiju i humanu genetiku.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8955 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/06/2015 : 14:37:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
http://znanost.geek.hr/clanak/lucy-ardi-i-teorija-karika-koja-nedostaje/

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 02/06/2015 : 14:39:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

Ona koja dokazuje prelazak majmuna u čovjeka.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/06/2015 : 14:40:35  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

Ako znanost postavlja teorije i onda za njih, da bi one bile znanstveno prihvaćene, traži dokaze, pitam se koji je dokaz tog dijela tzv.teorije evolucije koji govori o prelazu jedne vrste majmuna u čovjeka. Obično su u tim slučajevima dokazi fosilni ostaci, a poznato je da još nije nađen fosilni ostatak koji bi to potvrdio. Nedostaje karika, kako se to uobičajno kaže.

Pa nije majmun prešao u čovjeka, nego su imali istog pretka. Ako je nekima i to teško shvatiti, onda stvarno...

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 02/06/2015 : 14:45:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 02/06/2015 : 14:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
Da se zove "hipoteza evolucije" - onda bi to bilo nesto drugo.
S obzirom da je teorija, tad vec postoje fakti koji je drze.

Dakle, greska u terminologiji.

I da, evolucija jest dokazana na (bio)molekularnoj razini, odnosno kroz dna (deoksiribonukleinsku kiselinu).

Long story short - sto je krvno srodstvo (inbreeding) veci, DNA je istovjetnija (ja od starog imam 50% gena, od djeda 25%... i dalje ).
Tako i medju vrstama.

Lako sto nam je rodjo majmun, vec je i bukov panj.
A euglena tek!

Trljam ruke.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 02/06/2015 : 15:09:10  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by mladjo

quote:

quote:

nije to nikakava teorija nego činjenica. to šta se neki ne mogu pomirit sa tin je njihov problem.

Nije to činjenica nego samo nametnuta teorija. Ako netko želi u to vjerovati neka samo vjeruje. Kao što mi drugi imamo pravo u to sumnjati (slično kao što netko osporava religije jer za njih ne nalazi dokaze koje traži).

Kakva glupost, teorija evolucije je dokazana i to izrazito čvrstim dokazima

A koji su dokazi, ajde iznesi ih kad si si već uzeo za pravo pametovati s te tvoje nedodirljive pozicije moderatora i moje tvrdnje nazivati glupošću.
Jednako tako se može reći i da je glupost tvrditi da je dokazano nešto što je još uvijek samo teorija.
Ja ne osporavam evoluciju unutar jedne vrste (svaka vrsta nastala je zasebno i s vremenom evoluirala, tj. mijenjala se), već samo prelazak jedne vrste u drugu (npr. majmuna u čovjeka).
Dakle, osporavam majmunologijski dio tzv. teorije evolucije.

Čekaj malo, sumnjaš (pazi:sumnjaš!) u teoriju evolucije, znači tu ti trebaju dokazi i smatraš da"nije dokazano" ali kada je riječ o lijepoj bajci od prije 2000 godina koja ničime nije dokazana onda ti ne trebaju dokazi, onda "ne sumnjaš". Čovječe pa ti vjeruješ u bajku koju nitko nikada ni u nijednoj prilici nije dokazao. I onda ti ideš nekome soliti pamet. To samo pokazuje koliko si limitiran isključiv i dogmatski nastrojen. Vjeruješ u svoju "istinu" bez i trunka dokaza i sve znajne svijeta te ne može uvjeriti u suprotno. Ma svka čast. I pun si mržnje jer jedva čekaš nekoga napasti i prozivati. Ne pada mi na pamet voditi raspravu sa čovjekom koji svoja stajališta ne temelji na argumentima i empirijski verificiranim činjenicama, samo ti još jednom dajem savjet - prvom prilikom kada tvoja mržnja ponovno počne bivati vidljiva prema svima koji ne misle kao ti - biti ćeš udaljen sa foruma.

Odi na bitno, dnevno i slične parodije od sajtova pa tamo uživaj u svojim stajališitima sa istomišljenicima.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 02/06/2015 : 15:13:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:
Originally posted by Zlotvor

Da se zove "hipoteza evolucije" - onda bi to bilo nesto drugo.
S obzirom da je teorija, tad vec postoje fakti koji je drze.

Dakle, greska u terminologiji.

I da, evolucija jest dokazana na (bio)molekularnoj razini, odnosno kroz dna (deoksiribonukleinsku kiselinu).

Long story short - sto je krvno srodstvo (inbreeding) veci, DNA je istovjetnija (ja od starog imam 50% gena, od djeda 25%... i dalje ).
Tako i medju vrstama.

Lako sto nam je rodjo majmun, vec je i bukov panj.
A euglena tek!

Upravo tako, riječ je samo o terminologiji, naravno da je ta teorija i dokazana ali svjejedno se i dalje govori "Teorija evolucije" a ne "Praksa revolucije" ili tak nekak.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 02/06/2015 : 15:17:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
I još bih i mogao shvatiti da netko pobija teoriju evolucije jer zbog nekih svojih stvari misli da je to drukčije išlo, tipa razvili smo se od nekih drugih bića, nismo se razvili od nikoga nego smo se od početka razvijali kao ljudi blabla ne znamnijebitno.

Uglavnom, da tu teoriju pobijaju nekom drugom barem iole dokazivom teorijom.

Ali pobijati evoluciju nekakvim argumentima a istovremeno vjerovati u teoriju za koju nikakvi argumenti ne postoje - e pa to je poseban slučaj.

COUNT ZERO INTERRUPT

Edited by - mladjo on 02/06/2015 15:18:11
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/06/2015 : 15:32:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
i ne samo to,nego su poricatelji uglavnom žešči licemjeri jerbo in ne smeta žderat tone tableta ispitanih na beštijama.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 02/06/2015 : 15:43:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:

pa ... mi smo zapravo ta karika, ne jos ljudi (premalo imamo ljudskih osobina, onih dobrih), a malo po malo se micamo od majmuna

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 02/06/2015 : 15:45:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:

Ti si, pretpostavljam, "veliki stručnjak" za biologiju i humanu genetiku.

Dobro pretpostavljaš.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/06/2015 : 15:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

quote:

pa ... mi smo zapravo ta karika, ne jos ljudi (premalo imamo ljudskih osobina, onih dobrih), a malo po malo se micamo od majmuna

da,ljudi su jedina životinjska vrsta koja se bavi genocidima.
ostale životinjske vrste su i dalje samo životinje.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 02/06/2015 : 16:17:17  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

quote:

Ona koja dokazuje prelazak majmuna u čovjeka.

To je koliko vidim vec dokazano

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7147 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 02/06/2015 : 16:49:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message
Dajte, jel se vi zaj...? Dinosauri pa majmuni pa ljudi. Halooooo!!!
I usput, da preduhitrim, ne namjeravam se raspredati. Svi ćemo ostati pri svojim mišljenjima a ima pametnijih poslova.

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 02/06/2015 16:52:15
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 02/06/2015 : 17:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
nekako mi ta evolucija ne drži vodu

jer

mene ovaka savršena,najpametnija,najljepša i najjača

sigurno nije trebalo stvarat miljon godina

ja sam dokaz čistog božjeg savršenstva stvaranja i kreacije

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 02/06/2015 : 17:56:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by igor 12

nekako mi ta evolucija ne drži vodu

jer

mene ovaka savršena,najpametnija,najljepša i najjača

sigurno nije trebalo stvarat miljon godina

ja sam dokaz čistog božjeg savršenstva stvaranja i kreacije

Sto je je

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 02/06/2015 : 18:02:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message
Prihvatiti misljenje da se zivot stvorio iz nicega u vodi i transformirao se iz mikroorganizama u covjeka je sramotno. Ja cu radije odabrati Boga, a ova gorljiva ekipa liberala nek se drzi Big Ratatatatata brrrrtbrrrrt i tele 2 tarife ili sto vec, to je revolucija pardon.

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.61 seconds. Snitz Forums 2000