Author |
Topic  |
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
mogorovic
Advanced Member

3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 02/06/2015 : 12:52:25
|
quote: Originally posted by alexts
Broj strana? Format? Papir? cb ili boja i u kom odnosu? Koji su stripovi unutra, ko su im autori? Fotografije ili skenovi nekih strana - slike! Tekstovi - koji, o čemu?
Informacije!
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 02/06/2015 : 13:19:53
|
Objavljeno prije sat vremena na FB, a tu je i par slika:
"Za par dana ABC STRIPA kreće u strparnicu LASTAN u Zagreb, odatle prema Rijeci Sergeju Karovu i Darkwood Beograd."
https://www.facebook.com/pages/ABC-Stripa/845920578819200
Drukcije, vjerujem da all_ba tacno zna tko stoji iza nicka sandrica, ovako je doticna napisala prekjucer "Prepoznala sam lik s BOSONE, pa sam i pretpostavila da je u pitanju gospodin Balta pod nikom all_ba, naš kolega." Sad, ako ima neka Sandra u redakciji, valjda bi g. Balta to pojasnio pa da se ne dizu dalje neke zavjere. No, u redakciji je i doticni g. Hrapovic. 
Sto se tice sadrzaja ... zasto se "predstavnica" ABC ne usudi napisati koji su stripovi unutra, to samo "ona" zna, a cerichus je napisao "u reviji su sami reprinti stripova iz stare BC revije iz 85. godine." na sto ga sandrica demantira (ima i jedan koji tada nije bio objavljen?) ali istovremeno ne kaze nista. Odlicna promocija strip revije!
Svakako se nadam da ce biti ritam izlazenja bolji od "stare" revije koja je izlazila svakih 15 godina: 1985 i 2000. Plus ova nova u 2015. 
P.S. Da li su u ovom broju objavljeni Sampioni stripa? Hvala.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 02/06/2015 : 13:41:36
|
Onda nema nikakvih problema, ritam izdavanja je ostao stabilan - po jedan broj svakih 15 godina. 
A tek kad nas negdje pred ljeto 2030. razveseli novi broj s najsvježijim stripovima od Maurovića preko Fostera do Bekera. A kao poslastica nova epizoda Dana Darea!
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19908 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 02/06/2015 : 14:19:02
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
quote: Originally posted by mladjo
Dobro, ako je Hrapo fakat sandrica, znači ako glumi ženu Slićanku to je fakat malo bezveze ali dobro, ne može se 100% tvrditi da su to iste osobe. Ono kaj je bitno: 1)Gđo sanda - ako predstavljate određenu tiskovinu onda u jednom postu dajte konkretne podatke i slike 2)Ostali - držite se teme.
Sandrica ne glumi S(p)lićanku ( ) nego Dubrovčanku, vidi "ovijeh" i "smih".
Kombinira i dubrovači i splitski, možda ni ne vidi razliku. Smih se zna reći i u Splitu. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
surfer
Average Member

Austria
967 Posts
Member since 09/05/2008 |
Posted - 02/06/2015 : 14:28:28
|
Jel to onaj sto je navodno izasao, ali ga nitko nikad nije vidio?
Sto je bila tolika navala i rasprodalo se pa nije bilo dosta za pretplatnike :-)
Jos jedan sjajan topic.
Onda nema nikakvih problema, ritam izdavanja je ostao stabilan - po jedan broj svakih 15 godina. 
A tek kad nas negdje pred ljeto 2030. razveseli novi broj s najsvježijim stripovima od Maurovića preko Fostera do Bekera. A kao poslastica nova epizoda Dana Darea!
|
Edited by - surfer on 02/06/2015 14:29:29 |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 02/06/2015 : 15:44:59
|
Što se tiče sadržaja, mene zanima da li je objavljen tekst u kojem se demistifikuju naslov i kontekst pesme "Strange(rs) in the night". |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13115 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7165 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 02/06/2015 : 16:55:56
|
Stvarno smo (pišem kao da sam dio; ne znam, možda i jesam) malo usrali stvar, kakve veze ima je li Sandrica stvarno cura koja je promotor revije ili je to Ahmed Hrapović (ili Balta koji radi samo na Bosoni). Cilj tog člana je promovirati to izdanje a ovakav cirkus ne pamtim da se i na jednom topicu iz ovog izdavačkog ili autorskog izloga dogodio |
loading...
|
 |
|
sandrica
Starting Member
39 Posts
Member since 30/05/2015 |
Posted - 02/06/2015 : 17:21:10
|
E, pa pozdrav intelektualni pizduni, izuzetaka ima. Tek sam iz službe, pomislih bit će nešto konkretno oko narudžbi, ali, i pored toliko klikova, tajac.
Želim reći onom cukunu, koji ima šaptača, a obojica zajedno niti su pročitali Dunda Maroja niti kada bili u kazalištu, jer da jesu znali bi da se nigdje ne spominje farabut. Ili cukun.
Hvala Dwayne_Looneyu na pokušaju da neke pitekantrope navuče na temu ovog topica. Moram ti dati odgovor u ime njih: kao komunikolog po profesiji primjećujem nešto više od provokacije; po srijedi je - mržnja, protiv koga ili čega, a ponajprije ZAŠTO! Uskoro će biti nešto više riječi o strip reviji ABC STRIPA. Ćao, imam posla u kuhinji. javim se, valjda bude narudžbi do tada. |
 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3157 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 02/06/2015 : 17:40:00
|
quote: Originally posted by mladjo
Broj strana? Format? Papir? cb ili boja i u kom odnosu? Koji su stripovi unutra, ko su im autori? Fotografije ili skenovi nekih strana - slike! Tekstovi - koji, o čemu?
Informacije!
Stvarno ne vidim razlog da izdavač prešućuje ove informacije. 2-3 minute truda i svi zadovoljni. Ima volje i vremena za prepucavanje na 4 str. topika a iste ni u tragovima za ovaj banalni info. |
 |
|
panic
Starting Member
Serbia
98 Posts
Member since 18/12/2002 |
Posted - 02/06/2015 : 17:43:00
|
quote: Originally posted by sandrica
Ćao, imam posla u kuhinji. javim se, valjda bude narudžbi do tada.
Teško, vrlo teško sa takvim stavom i takvom prošlošću... |
 |
|
sandrica
Starting Member
39 Posts
Posted - 02/06/2015 : 18:08:48
|
Evo nekih odgovora na upite o strip reviji ABC STRIPA (imam zapisano, nisam baš stručnjak za tisk):
Format je PUNI A-4, Stranica okruglo 100, Papir imamo dvije vrste, ovitak ili korice lakirani 4 boje obostrano, Boja je zastupljena pola - pola, bilo bi više kolora,ali su neki stripovi rađeni u crnoj boji, Tekstovi: REMBRANDT HRVATSKOG I SVJETSKOG STRIPA - posvećen genijalnom Andriji Mauroviću, najbolji tekstualni osvrt na kolor stripove Andrije Maurovića ikad napisan. Zbog ovog teksta svakako, tko cijeni Maurovića, treba nabaviti prvi broj ABC STRIPA.
Dovoljno za sada, bit će i ilustriranih priloga, vjerojatno sutra.
Možda bude nekog popusta, moram se konzultirati.
|
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9286 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 02/06/2015 : 18:10:03
|
Informacije!
Valjda idu prvo osnovne informacije, pa narudžbe?
Ko je lud da naručuje na slepo? |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 02/06/2015 : 18:17:31
|
Draga sandrice, ne piše se "po srijedi" nego posrijedi. Malo pismenosti ne bi bilo na odmet.
Također, već danima se formalno zalažeš za promociju revije, a od toga nisi napisala ni p, samo puštaš grandomansku maglu i pozivaš forumaše da naručuju nešto o čemu ne navodiš ni retka.
Dok ovo pišem vidim da si postala nešto konkretnije, i na tome ti (konačno!) hvala. Ja sam, međutim, i opet skeptičan zbog onog "najboljeg tekstualnog osvrta ikad", jer jednostavno ne podnosim ono - usta moja hvalite me.
A nakon onih "intelektualnih pizduna" počinjem i ja vjerovati da se iza tvog nicka krije netko drugi koga lako moguće znamo.
Tvoj jezik i način komunikacije jednostavno ne odgovaraju slici koju o sebi želiš ostaviti, a imam dojam i da si desetljećima daleko od mlade djevojke kakvom se želiš predstaviti.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27671 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 02/06/2015 : 18:30:03
|
quote: Originally posted by sandrica
...kao komunikolog po profesiji primjećujem nešto više od provokacije; po srijedi je - mržnja...
A nakon onih "intelektualnih pizduna" počinjem i ja vjerovati da se iza tvog nicka krije netko drugi koga lako moguće znamo.
Pa ne piše bagi sve ovo tek da bi zajebavao... Još jedan njihov saradnik je ovo nekoliko puta navodio pre, ali pustimo to... Nego, to što neki forumaš postane izdavač, uopšte nije razlog da ima dva naloga. Što bi rekla Olja...
Dajte, unesite malo ozbiljnosti, ljudi... Prvo se predstavljate kao nekakav konglomerat; PR služba, pravna služba, sektor prodaje... Dajete nekoliko mejlova, a na kraju poručujete svi da se jave na jedan... Samo još fali DUPE a. k. a. ASS sad odnekud ponovo da izleti, ali izgleda da je već tu, iako je na rastanku poruči(l)o: nikad više Stripovi.com! |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19908 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 02/06/2015 : 18:33:07
|
Draga sandrice, ne piše se "po srijedi" nego posrijedi. Malo pismenosti ne bi bilo na odmet.
Također, već danima se formalno zalažeš za promociju revije, a od toga nisi napisala ni p, samo puštaš grandomansku maglu i pozivaš forumaše da naručuju nešto o čemu ne navodiš ni retka.
Dok ovo pišem vidim da si postala nešto konkretnije, i na tome ti (konačno!) hvala. Ja sam, međutim, i opet skeptičan zbog onog "najboljeg tekstualnog osvrta ikad", jer jednostavno ne podnosim ono - usta moja hvalite me.
Tvoj jezik i način komunikacije jednostavno ne odgovaraju slici koju o sebi želiš ostaviti, a imam dojam i da si desetljećima daleko od mlade djevojke kakvom se želiš predstaviti.
Pa zar nije to isti onaj lik koji se prije par mjeseci oprosti od foruma rekavši da je isti za njega mrtav?
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7165 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 02/06/2015 : 18:40:00
|
Ja koliko sam razumio imamo u cijelom "postupku" od izlaženja 4 osobe: 1. all_ba = Alija Balta 2. ASS= netko iz Akademije stripa Sarajevo 3. AS/SA= taj isti samo nakon zajebancija s nickom (koje su stvarno bile neumjesne, kakve veze ima izraz na engleskom kad znamo skraćenica čega je ovdje) 4. Revija Bosona= rommelov drugi nick ali samo u vezi s djelovanjima koja se tiču Bosone 5. sandrica= iz ABC STRIPA
|
loading...
|
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9286 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 02/06/2015 : 18:47:12
|
quote: Originally posted by tinton
Pa zar nije to isti onaj lik koji se prije par mjeseci oprosti od foruma rekavši da je isti za njega mrtav?
Recimo da sam iz načelnih razloga i u svrhu promoviranja nove revije bio spreman prihvatiti mogućnost da se odjednom na forumu oglasila mlada cura koja s entuzijazmom reklamira novu-staru reviju (staru jer je ovo treći broj u 30 godina).
Ne realno prihvatiti, nego tek kao mogućnost kojoj vrijedi dati šansu. Ali se, kako to uvijek biva kad netko ima kratak fitilj i ne zna se pretvarati, dotična djevojka vrlo brzo sama demaskirala.
Dobro, to jest Hrapa koji će sad vjerojatno i pod ovim nickom opet "zauvijek otići" s foruma, da bi se u dogledno vrijeme još jednom pojavio pod novim nickom i identitetom recimo mladog doktora filozofije, magistra stomatologije ili pak komunikologa kakav je sandrica.
|
 |
|
sandrica
Starting Member
39 Posts
Posted - 02/06/2015 : 19:37:16
|
Opet stara priča, ništa nova, osim toliko oslabljena intelektualna logistika, kod sviju, naročito kada je moć zapažanja u pitanju.
Ovaj sam forum proučavala gotovo tri mjeseca i sve vas poznajem, tako da nema odustajanja dok sam u ovoj priči oko ABC STRIPA - iz jednostavnog razloga - morate nešto naučiti. Čast nekolicini izuzetaka, od ostalih se u ovom trenutku ne bi mogao istesati ni polovan čovjek.
Prijateljica je u mojemu društvu, puca od smijeha, pokazala sam joj svu prepisku s vama i cura ne može da shvati koliko vas je tupih da neke očigledne stvari ne primjećujete. Moja nona je znala reći, a na to se nonić ljutio, da je muškarcima pamet svugdje, samo ne u glavi. |
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 02/06/2015 : 19:48:25
|
Mislim da sam rekao to već nekom predstavniku izdavača, možda baš all_ba - Ko god da si, koji god ti je ovo profil, pravi ili lažan, ako misliš da predstavljaš neku reviju i da je ljudi kupuju, uzdrži se od izjava da su ti potencijalni kupci tupi i glupi, ma kako te napadali. |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 02/06/2015 : 19:56:09
|
A što se tiče revija (mislim na obe), nisam upoznat u detalje sa travestijama BiH izdavaštva niti detaljnom pozadinom ranijih pokušaja izdavanja Bosone i ABC-BC-kakogod stripa, ali postoji izvesna doza neozbiljnosti i frustracije na koju izdavači treba da obrate pažnju. Sami su zaglibili u ranijim promašajima, sami su legli na minu što bi se reklo, i dosta će vode proteći dok ljudi ne prihvate ove revije u potpunosti, ako uopšte i opstanu. A pritom, bombastične najave i naslovi, uz sadržaj koji se svodi na "Maurović na 1001 način", svakako ne pomažu. Ja sam poslao mail na adresu sa najboljom namerom da dođem do Bosone, iz čiste želje da mi kroz ruke prođe sve što može od regionalnih izdanja, i posle opet bombastične prepiske ravne iskrcavanju na Normandiju, konverzacija je zamrla i prestala. Nepotrebno je reći da sam izgubio svaku želju da jurim, molim i vučem za rukav nekoga da kupim njihovu reviju. Uozbiljite se, ili pucate kao zrela dinja. |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
Topic  |
|