Nathan je pukao u Americi sigurno i zbog lošeg izbora epizoda. Mislim otvoriti novi serijal sa epizodom Vampyrus je bio sulud potez. Marijev stil zahteva lagano uhodavanje, a za prvi broj je trebalo staviti naravno pravi prvi broj, jer je i radnja a naročito Castellinijev crtež idealan za USA tržište.
I ako bi iko opet pokušao, treba krenuti odatle i to u boji. Još kad bi Castellini dozvolio da se par kadrova osveži (prevaziđeni kompjuteri, telefoni...), e onda bi bilo kakve-takve šanse za uspeh.
Ne bih se složio. Marija su možda teško probavili Bonellijevci ali je njegov stil u toj fazi dosta bio pod utjecajem Mikea Mignole što je objektivno samo moglo pomoć nečemu novom na takvo velikom tržištu.
Jako tesko ce ikoji bonelijev strip uspit u SAD-u jer je prevelika razlika u nacinu pripovjedanja,kadriranja,koncepcije tabli,crtanja izmedju americkog i europskog stripa.Evo vam jedan primjer.Igor(DJ.)je izdao u SAD-u strip Entropy ciji sam ja scenarist.Komentar jedne americke kriticarke na svom blogu je bio da joj nije jasno zasto scenarista u tekstu opisuje ono sta se desava u samom kadru.Navela je primjer gdje letjelica upada u kanalizacijski otvor a jedan od likova govori"SRANJE UPADAMO U KANALIZACIJSKI OTVOR."Meni koji sam odrastao na boneliju je to normalan nacin pripovjedanja ali Amerikancima je to neprihvatljivo.U SADu su dosad izdavani i Dylan i Magicni i Nathan,sve vrh bonelijeve produkcije ali nijedan nije uspio ostavit zapazen trag.Po mom misljenju najvece sanse za uspjeh bi imale odabrane epizode Kena Parkera jer su Milazzo i Berardi strip napisali i iskadrirali kao da se radi o filmu a ne stripu.A i Ken je ipak daleko najkvalitetniji proizvod bonelijeve produkcije.
Ako pogledamo americke i balkanske proizvode onda i nema velike razlike. Ameri su u prednosti zbog toga sto potrose mnogo u reklame dok skroz zapuste kvalitet proizvoda, u nekim slucajevima. Mnogi kod nas ne reklamiraju proizvod pa su zbog toga uspjesni, a imaju puno bolju kvalitetu. D.J. bi mogao da privuce paznju nekom reklamicom, eventualno posterima na ulicama i striparnicama. Reklama bi bila vrhunac, ali trebaju nekoga ko bi reklamirao na svom programu. Ipak neka pokusa sa posterima.
Po mom misljenju najvece sanse za uspjeh bi imale odabrane epizode Kena Parkera jer su Milazzo i Berardi strip napisali i iskadrirali kao da se radi o filmu a ne stripu.A i Ken je ipak daleko najkvalitetniji proizvod bonelijeve produkcije.
Ken nije dobro prosao u rodnoj Italiji niti u jednoj drugoj zemlji, kolika je onda zaista sansa da bi uspjeo u USA? Sto se tice toga da je "najkvalitetniji", tu mogu samo reci kako kome. Tebi jeste, meni nije, vecini nije.
Jako tesko ce ikoji bonelijev strip uspit u SAD-u jer je prevelika razlika u nacinu pripovjedanja,kadriranja,koncepcije tabli,crtanja izmedju americkog i europskog stripa.Evo vam jedan primjer.Igor(DJ.)je izdao u SAD-u strip Entropy ciji sam ja scenarist.Komentar jedne americke kriticarke na svom blogu je bio da joj nije jasno zasto scenarista u tekstu opisuje ono sta se desava u samom kadru.Navela je primjer gdje letjelica upada u kanalizacijski otvor a jedan od likova govori"SRANJE UPADAMO U KANALIZACIJSKI OTVOR."Meni koji sam odrastao na boneliju je to normalan nacin pripovjedanja ali Amerikancima je to neprihvatljivo.
Ovo mi se cini kao da je ta blogerka trazila dlaku u jajetu. Moracu nabaviti taj tvoj strip. Mislim da je mnogo realisticnija ocjena jednog pravog stripofila koji poznaje sve teritorije stripa i koji nije ogranicen.
Po mom misljenju najvece sanse za uspjeh bi imale odabrane epizode Kena Parkera jer su Milazzo i Berardi strip napisali i iskadrirali kao da se radi o filmu a ne stripu.A i Ken je ipak daleko najkvalitetniji proizvod bonelijeve produkcije.
Ken nije dobro prosao u rodnoj Italiji niti u jednoj drugoj zemlji, kolika je onda zaista sansa da bi uspjeo u USA? Sto se tice toga da je "najkvalitetniji", tu mogu samo reci kako kome. Tebi jeste, meni nije, vecini nije.
Ken jeste najkvallitetniji od svih stripova na Italijanskom trzistu. To je cinjenica, King. Po tvom argumentu, Tex je onda najkvalitetniji strip iz SBEa, samo zato sto se najbolje prodaje? Jesu li onda po tvome Transformers najbolji filmovi, jer zarade najvise para u svakoj godini u kojim izlaze? Hmm. Kvalitet nema veze sa uspjehom. Ali ok, nema veze, neki od nas se maknu od Zagora posle 12e godine, a neki ne. Kako kome. Cinjenica da ti ne vidis kvalitet u Kenu je meni misterija.