Author |
Topic |
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Member since 17/02/2014 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 03/06/2015 : 12:51:47
|
quote: Originally posted by vronski 3
Teško da će se Ameri navući na Zagora, što bi Englezi rekli "nije to njihova šolja čaja"...
Privlačnost i glavna karakteristika Zagora je baš u tome što je "svačija šolja čaja". Za svakog se nađe ponešto.
Zašto se Ameri neće navući? Zato jer to D.J. tiska u skromnom broju... za američke "fibraše".
Da se izbacuje najbolje od Zagora svaki mjesec u milijunskom tiražu, navukli bi se. |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 03/06/2015 : 12:51:59
|
Ovo sjajno izgleda!
A ovo što je Patak pisao, dva texta - pretpostavljam da je jedan o Zagoru, a drugi baš o epizodi?
Sviđa mi se i što je format nešto manji od MVa (koji mi nije stao u klasičnu SBE policu). |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 03/06/2015 : 12:57:50
|
Bravo! Zagor je pravo stivo za Amere, ima skoro sve karakteristike njihovih najomiljenijih junaka, samo im se treba skrenuti paznja na ovaj strip. |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Posted - 03/06/2015 : 13:02:26
|
quote: Originally posted by King Warrior
Bravo! Zagor je pravo stivo za Amere, ima skoro sve karakteristike njihovih najomiljenijih junaka, samo im se treba skrenuti paznja na ovaj strip.
Što bi Ameri mislili o NN-u i Lazarus Leddu s obzirom da su to "američkiji" stripovi od Zagora? |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 03/06/2015 : 13:29:56
|
Saznacemo kada i ako izadju u USA.
|
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 03/06/2015 : 14:10:22
|
Nathan je pukao u Americi sigurno i zbog lošeg izbora epizoda. Mislim otvoriti novi serijal sa epizodom Vampyrus je bio sulud potez. Marijev stil zahteva lagano uhodavanje, a za prvi broj je trebalo staviti naravno pravi prvi broj, jer je i radnja a naročito Castellinijev crtež idealan za USA tržište.
I ako bi iko opet pokušao, treba krenuti odatle i to u boji. Još kad bi Castellini dozvolio da se par kadrova osveži (prevaziđeni kompjuteri, telefoni...), e onda bi bilo kakve-takve šanse za uspeh. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 03/06/2015 : 14:21:58
|
Ne bih se složio. Marija su možda teško probavili Bonellijevci ali je njegov stil u toj fazi dosta bio pod utjecajem Mikea Mignole što je objektivno samo moglo pomoć nečemu novom na takvo velikom tržištu. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 03/06/2015 : 14:28:22
|
Lično zaista želim Zagoru uspeh u Americi ali je poznato da Ameri imaju osoben strip ukus, za njih postoji samo MARVEL, DC i DARK HORSE! |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 03/06/2015 : 14:33:47
|
quote: Originally posted by D.J.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
IGORE, CARE DARKWOODA!KRALJU EMOCIJE, PRINČE APSOLUTNOG EMOTIVNOG MOŠUSA, KNEŽE INFARKTA, ĆAĆO SVIH ZAGOROVACA!!!!!!
after šok edit: znači, digitalno zbleban papir je pun pogodak! Ali fleka od šolje za kafu je VRHHH!!!!
edit2: nije lepo quotati fotografije, ali nek ide dođavola i urednost i etika! Ova se slika quota dok server ne pukne!!! |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 03/06/2015 14:37:02 |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 03/06/2015 : 15:30:19
|
Lično zaista želim Zagoru uspeh u Americi ali je poznato da Ameri imaju osoben strip ukus, za njih postoji samo MARVEL, DC i DARK HORSE!
Kao i Image, IDW, Dynamite, Valiant, Viz, Fantagraphics, Top Cow itd.
Čitaju svašta Ameri, pa vjerujem da će i ovo. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Posted - 03/06/2015 : 15:37:58
|
Lično zaista želim Zagoru uspeh u Americi ali je poznato da Ameri imaju osoben strip ukus, za njih postoji samo MARVEL, DC i DARK HORSE!
Isto tako se može reći i da za eks-Jugoslaviju postoji samo Bonelli, pa ipak se prodaju i mnogi drugi stripovi. |
|
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
Member since 27/09/2004 |
Posted - 03/06/2015 : 17:57:49
|
Jako tesko ce ikoji bonelijev strip uspit u SAD-u jer je prevelika razlika u nacinu pripovjedanja,kadriranja,koncepcije tabli,crtanja izmedju americkog i europskog stripa.Evo vam jedan primjer.Igor(DJ.)je izdao u SAD-u strip Entropy ciji sam ja scenarist.Komentar jedne americke kriticarke na svom blogu je bio da joj nije jasno zasto scenarista u tekstu opisuje ono sta se desava u samom kadru.Navela je primjer gdje letjelica upada u kanalizacijski otvor a jedan od likova govori"SRANJE UPADAMO U KANALIZACIJSKI OTVOR."Meni koji sam odrastao na boneliju je to normalan nacin pripovjedanja ali Amerikancima je to neprihvatljivo.U SADu su dosad izdavani i Dylan i Magicni i Nathan,sve vrh bonelijeve produkcije ali nijedan nije uspio ostavit zapazen trag.Po mom misljenju najvece sanse za uspjeh bi imale odabrane epizode Kena Parkera jer su Milazzo i Berardi strip napisali i iskadrirali kao da se radi o filmu a ne stripu.A i Ken je ipak daleko najkvalitetniji proizvod bonelijeve produkcije. |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 03/06/2015 : 18:03:55
|
Ako pogledamo americke i balkanske proizvode onda i nema velike razlike. Ameri su u prednosti zbog toga sto potrose mnogo u reklame dok skroz zapuste kvalitet proizvoda, u nekim slucajevima. Mnogi kod nas ne reklamiraju proizvod pa su zbog toga uspjesni, a imaju puno bolju kvalitetu. D.J. bi mogao da privuce paznju nekom reklamicom, eventualno posterima na ulicama i striparnicama. Reklama bi bila vrhunac, ali trebaju nekoga ko bi reklamirao na svom programu. Ipak neka pokusa sa posterima. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Posted - 03/06/2015 : 18:15:03
|
quote: Originally posted by Torghal
U SADu su dosad izdavani i Dylan i Magicni i Nathan,
I Martin Mystere, i Dampyr, a odnedavno i Tex. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 03/06/2015 : 18:40:46
|
Po mom misljenju najvece sanse za uspjeh bi imale odabrane epizode Kena Parkera jer su Milazzo i Berardi strip napisali i iskadrirali kao da se radi o filmu a ne stripu.A i Ken je ipak daleko najkvalitetniji proizvod bonelijeve produkcije.
Ken nije dobro prosao u rodnoj Italiji niti u jednoj drugoj zemlji, kolika je onda zaista sansa da bi uspjeo u USA? Sto se tice toga da je "najkvalitetniji", tu mogu samo reci kako kome. Tebi jeste, meni nije, vecini nije. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 03/06/2015 : 18:46:03
|
Jako tesko ce ikoji bonelijev strip uspit u SAD-u jer je prevelika razlika u nacinu pripovjedanja,kadriranja,koncepcije tabli,crtanja izmedju americkog i europskog stripa.Evo vam jedan primjer.Igor(DJ.)je izdao u SAD-u strip Entropy ciji sam ja scenarist.Komentar jedne americke kriticarke na svom blogu je bio da joj nije jasno zasto scenarista u tekstu opisuje ono sta se desava u samom kadru.Navela je primjer gdje letjelica upada u kanalizacijski otvor a jedan od likova govori"SRANJE UPADAMO U KANALIZACIJSKI OTVOR."Meni koji sam odrastao na boneliju je to normalan nacin pripovjedanja ali Amerikancima je to neprihvatljivo.
Ovo mi se cini kao da je ta blogerka trazila dlaku u jajetu. Moracu nabaviti taj tvoj strip. Mislim da je mnogo realisticnija ocjena jednog pravog stripofila koji poznaje sve teritorije stripa i koji nije ogranicen. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 03/06/2015 : 18:48:24
|
Po mom misljenju najvece sanse za uspjeh bi imale odabrane epizode Kena Parkera jer su Milazzo i Berardi strip napisali i iskadrirali kao da se radi o filmu a ne stripu.A i Ken je ipak daleko najkvalitetniji proizvod bonelijeve produkcije.
Ken nije dobro prosao u rodnoj Italiji niti u jednoj drugoj zemlji, kolika je onda zaista sansa da bi uspjeo u USA? Sto se tice toga da je "najkvalitetniji", tu mogu samo reci kako kome. Tebi jeste, meni nije, vecini nije.
Ken jeste najkvallitetniji od svih stripova na Italijanskom trzistu. To je cinjenica, King. Po tvom argumentu, Tex je onda najkvalitetniji strip iz SBEa, samo zato sto se najbolje prodaje? Jesu li onda po tvome Transformers najbolji filmovi, jer zarade najvise para u svakoj godini u kojim izlaze? Hmm. Kvalitet nema veze sa uspjehom. Ali ok, nema veze, neki od nas se maknu od Zagora posle 12e godine, a neki ne. Kako kome. Cinjenica da ti ne vidis kvalitet u Kenu je meni misterija.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 03/06/2015 : 18:54:05
|
Nisam rekao da se najkvalitetniji stripovi najbolje prodaju vec nesto sasvim drugo. Takodje, ne osporavam niti to da je Ken kvalitetan strip. |
Edited by - King Warrior on 03/06/2015 18:55:37 |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Posted - 03/06/2015 : 19:09:14
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Koliko ja znam, nijedan evropski strip nije postigao značajniji uspjeh u Americi.
Štrumpfovi. Ali više zbog TV-serijala, nego samog stripa. |
|
|
Topic |
|