forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Americko izdanje Zagora!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 03/06/2015 : 12:43:03  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Teško da će se Ameri navući na Zagora, što bi Englezi rekli "nije to njihova šolja čaja"...
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/06/2015 : 12:47:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Na koji bi se Bonelli strip Ameri najlakše navukli ako ne na Zagora?
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 03/06/2015 : 12:51:47  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 3

Teško da će se Ameri navući na Zagora, što bi Englezi rekli "nije to njihova šolja čaja"...

Privlačnost i glavna karakteristika Zagora je baš u tome što je "svačija šolja čaja". Za svakog se nađe ponešto.

Zašto se Ameri neće navući? Zato jer to D.J. tiska u skromnom broju... za američke "fibraše".

Da se izbacuje najbolje od Zagora svaki mjesec u milijunskom tiražu, navukli bi se.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 03/06/2015 : 12:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
Ovo sjajno izgleda!

A ovo što je Patak pisao, dva texta - pretpostavljam da je jedan o Zagoru, a drugi baš o epizodi?

Sviđa mi se i što je format nešto manji od MVa (koji mi nije stao u klasičnu SBE policu).
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/06/2015 : 12:57:50  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Bravo! Zagor je pravo stivo za Amere, ima skoro sve karakteristike njihovih najomiljenijih junaka, samo im se treba skrenuti paznja na ovaj strip.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/06/2015 : 13:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Bravo! Zagor je pravo stivo za Amere, ima skoro sve karakteristike njihovih najomiljenijih junaka, samo im se treba skrenuti paznja na ovaj strip.

Što bi Ameri mislili o NN-u i Lazarus Leddu s obzirom da su to "američkiji" stripovi od Zagora?
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/06/2015 : 13:08:43  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Saznacemo kada i ako izadju u USA.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/06/2015 : 13:29:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Saznacemo kada i ako izadju u USA.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 03/06/2015 : 14:10:22  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
Nathan je pukao u Americi sigurno i zbog lošeg izbora epizoda. Mislim otvoriti novi serijal sa epizodom Vampyrus je bio sulud potez. Marijev stil zahteva lagano uhodavanje, a za prvi broj je trebalo staviti naravno pravi prvi broj, jer je i radnja a naročito Castellinijev crtež idealan za USA tržište.

I ako bi iko opet pokušao, treba krenuti odatle i to u boji. Još kad bi Castellini dozvolio da se par kadrova osveži (prevaziđeni kompjuteri, telefoni...), e onda bi bilo kakve-takve šanse za uspeh.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 03/06/2015 : 14:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ne bih se složio. Marija su možda teško probavili Bonellijevci ali je njegov stil u toj fazi dosta bio pod utjecajem Mikea Mignole što je objektivno samo moglo pomoć nečemu novom na takvo velikom tržištu.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 03/06/2015 : 14:28:22  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Lično zaista želim Zagoru uspeh u Americi ali je poznato da Ameri imaju osoben strip ukus, za njih postoji samo MARVEL, DC i DARK HORSE!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 03/06/2015 : 14:29:11  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Lepo prelomljeno i lepo prevedno. Kapa dole
drago mi je da vidim da je iskoristena ona retro-slika Ktulua. Jedva cekam da vidim ostale stranice.

A vidim da si poprilicno razmisljao nad ovim tekstovima, Igore. Poslednje resenje koje sam cuo od tebe je da ovaj moj tekst ide POSLE price

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 03/06/2015 : 14:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

IGORE, CARE DARKWOODA!KRALJU EMOCIJE, PRINČE APSOLUTNOG EMOTIVNOG MOŠUSA, KNEŽE INFARKTA, ĆAĆO SVIH ZAGOROVACA!!!!!!

after šok edit: znači, digitalno zbleban papir je pun pogodak! Ali fleka od šolje za kafu je VRHHH!!!!

edit2: nije lepo quotati fotografije, ali nek ide dođavola i urednost i etika! Ova se slika quota dok server ne pukne!!!

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 03/06/2015 14:37:02
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 03/06/2015 : 14:38:04  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

Ovo sjajno izgleda!

A ovo što je Patak pisao, dva texta - pretpostavljam da je jedan o Zagoru, a drugi baš o epizodi?

Tako nešto...ne sećam se dok me Igor ne podseti

edit: stinky je oduvao sa svojim tekstom

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 03/06/2015 15:04:25
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 03/06/2015 : 15:30:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Lično zaista želim Zagoru uspeh u Americi ali je poznato da Ameri imaju osoben strip ukus, za njih postoji samo MARVEL, DC i DARK HORSE!

Kao i Image, IDW, Dynamite, Valiant, Viz, Fantagraphics, Top Cow itd.

Čitaju svašta Ameri, pa vjerujem da će i ovo.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/06/2015 : 15:37:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Isto tako se može reći i da za eks-Jugoslaviju postoji samo Bonelli, pa ipak se prodaju i mnogi drugi stripovi.
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 03/06/2015 : 17:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Jako tesko ce ikoji bonelijev strip uspit u SAD-u jer je prevelika razlika u nacinu pripovjedanja,kadriranja,koncepcije tabli,crtanja izmedju americkog i europskog stripa.Evo vam jedan primjer.Igor(DJ.)je izdao u SAD-u strip Entropy ciji sam ja scenarist.Komentar jedne americke kriticarke na svom blogu je bio da joj nije jasno zasto scenarista u tekstu opisuje ono sta se desava u samom kadru.Navela je primjer gdje letjelica upada u kanalizacijski otvor a jedan od likova govori"SRANJE UPADAMO U KANALIZACIJSKI OTVOR."Meni koji sam odrastao na boneliju je to normalan nacin pripovjedanja ali Amerikancima je to neprihvatljivo.U SADu su dosad izdavani i Dylan i Magicni i Nathan,sve vrh bonelijeve produkcije ali nijedan nije uspio ostavit zapazen trag.Po mom misljenju najvece sanse za uspjeh bi imale odabrane epizode Kena Parkera jer su Milazzo i Berardi strip napisali i iskadrirali kao da se radi o filmu a ne stripu.A i Ken je ipak daleko najkvalitetniji proizvod bonelijeve produkcije.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 03/06/2015 : 18:03:55  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Ako pogledamo americke i balkanske proizvode onda i nema velike razlike. Ameri su u prednosti zbog toga sto potrose mnogo u reklame dok skroz zapuste kvalitet proizvoda, u nekim slucajevima. Mnogi kod nas ne reklamiraju proizvod pa su zbog toga uspjesni, a imaju puno bolju kvalitetu. D.J. bi mogao da privuce paznju nekom reklamicom, eventualno posterima na ulicama i striparnicama. Reklama bi bila vrhunac, ali trebaju nekoga ko bi reklamirao na svom programu. Ipak neka pokusa sa posterima.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/06/2015 : 18:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Torghal

U SADu su dosad izdavani i Dylan i Magicni i Nathan,

I Martin Mystere, i Dampyr, a odnedavno i Tex.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/06/2015 : 18:40:46  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Po mom misljenju najvece sanse za uspjeh bi imale odabrane epizode Kena Parkera jer su Milazzo i Berardi strip napisali i iskadrirali kao da se radi o filmu a ne stripu.A i Ken je ipak daleko najkvalitetniji proizvod bonelijeve produkcije.

Ken nije dobro prosao u rodnoj Italiji niti u jednoj drugoj zemlji, kolika je onda zaista sansa da bi uspjeo u USA? Sto se tice toga da je "najkvalitetniji", tu mogu samo reci kako kome. Tebi jeste, meni nije, vecini nije.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/06/2015 : 18:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jako tesko ce ikoji bonelijev strip uspit u SAD-u jer je prevelika razlika u nacinu pripovjedanja,kadriranja,koncepcije tabli,crtanja izmedju americkog i europskog stripa.Evo vam jedan primjer.Igor(DJ.)je izdao u SAD-u strip Entropy ciji sam ja scenarist.Komentar jedne americke kriticarke na svom blogu je bio da joj nije jasno zasto scenarista u tekstu opisuje ono sta se desava u samom kadru.Navela je primjer gdje letjelica upada u kanalizacijski otvor a jedan od likova govori"SRANJE UPADAMO U KANALIZACIJSKI OTVOR."Meni koji sam odrastao na boneliju je to normalan nacin pripovjedanja ali Amerikancima je to neprihvatljivo.

Ovo mi se cini kao da je ta blogerka trazila dlaku u jajetu.
Moracu nabaviti taj tvoj strip. Mislim da je mnogo realisticnija ocjena jednog pravog stripofila koji poznaje sve teritorije stripa i koji nije ogranicen.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 03/06/2015 : 18:48:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Po mom misljenju najvece sanse za uspjeh bi imale odabrane epizode Kena Parkera jer su Milazzo i Berardi strip napisali i iskadrirali kao da se radi o filmu a ne stripu.A i Ken je ipak daleko najkvalitetniji proizvod bonelijeve produkcije.

Ken nije dobro prosao u rodnoj Italiji niti u jednoj drugoj zemlji, kolika je onda zaista sansa da bi uspjeo u USA? Sto se tice toga da je "najkvalitetniji", tu mogu samo reci kako kome. Tebi jeste, meni nije, vecini nije.

Ken jeste najkvallitetniji od svih stripova na Italijanskom trzistu. To je cinjenica, King. Po tvom argumentu, Tex je onda najkvalitetniji strip iz SBEa, samo zato sto se najbolje prodaje? Jesu li onda po tvome Transformers najbolji filmovi, jer zarade najvise para u svakoj godini u kojim izlaze? Hmm.
Kvalitet nema veze sa uspjehom.
Ali ok, nema veze, neki od nas se maknu od Zagora posle 12e godine, a neki ne. Kako kome. Cinjenica da ti ne vidis kvalitet u Kenu je meni misterija.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/06/2015 : 18:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Nisam rekao da se najkvalitetniji stripovi najbolje prodaju vec nesto sasvim drugo.
Takodje, ne osporavam niti to da je Ken kvalitetan strip.

Edited by - King Warrior on 03/06/2015 18:55:37
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/06/2015 : 18:56:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Koliko ja znam, nijedan evropski strip nije postigao značajniji uspjeh u Americi.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/06/2015 : 19:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Koliko ja znam, nijedan evropski strip nije postigao značajniji uspjeh u Americi.

Štrumpfovi. Ali više zbog TV-serijala, nego samog stripa.

Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.53 seconds. Snitz Forums 2000