Film, koji ruši rekorde gledanosti i kojeg ćete svi pogledati, tako da zaslužuje svoj topic.
Jurski svijet nije nikakva revolucija, ali je zato jako zabavan blockbuster sa par zgodnih referenci na originalni dio (Williamsova glazbena tema me uvijek dokrajči). Chris Pratt ko da je ispao iz nekog ranijeg filmskog razdoblja... neozbiljan akcijski junak - takvi se traže. Dobra kino zabava.
Pogledao sinoć. Film je pun klišea i debilizama, čak mislim da nikad nisam pogledao film sa većim brojem idiotarija po minuti ostvarenja. ALI, i pored toga, mene je film zabavio. Ima dobar ritam i nije dosadan. Što sam očekivao, to sam dobio - mozak na pašu uz veliku porciju naćosa sa sosom...
Film, koji ruši rekorde gledanosti i kojeg ćete svi pogledati, tako da zaslužuje svoj topic.
Ja sam išao da ga gledam samo zato što se u Bratislavi otvorio prvi IMAX 3D, i ovo je bila njegova premijera. U klasično 3D kino ne bi išao da ga gledam, u IMAXu su neverovatni efekti, platno 26x13m, sedeo sam u poslednjem redu a kao da je platno bilo tačno ispred mene, vrlo lep 3D doživljaj. Ne znam kakvu reprodukciju zvuka koriste u IMAXu, ali kada je Rex otvorio usta, cela sala se tresla, stolice i moji ušni bubnjići
i da, priča (iliti scenario) nije za pohvalu...
I mene je strašno zanimalo ko će na kraju da savlada onog bad-ass dinosaura, i to je bilo malčice izndenadjenje
Od ovoga ne očekujem ništa posebno. Mislim da je tipičan film za "američku publiku". Zbog toga ostaje na čekanju dok ne izađe naka dobra kopija bar u 720p.
razočaravajuće. mogli su toliko bolji film napraviti samo da su se malo više potrudili. predvidiva akcija i šuplji glumci. dinosauri sami po sebi više nisu dovoljni. svi oni koji idu u kina s velikim očekivanjima će se razočarati.
Gori film ove godine nisam gleda.Otisa san u kino na nagovor brata i sa niskim ocekivanjima i svejedno sam osta razocaran.Do one scene kad ona dva klinca skoce u vodu, film jos i funkcionira,sve nakon toga je tragikomicno.Jedino sta me je nasmijalo je kad su klinci skocili, mali koji je sidia sjedalo do mene skocia je za njima.Otac ga je uhvatia da ne padne preko sjedala.
Nisam, a s obzirom na to što komentiraju ovi koji su ga pogledali, ni ne moram. Uostalom, nemam ni interesa trenutno, s obzirom da je cijela franšiza (za mene) više - manje završila nakon jedinice.
Film nisam gledao, planiram sledece sedmice. Ali ako cemo biti iskreni, filmovi poput ovog, i svi ostali blockbusteri, jednostavno vise ne trebaju da budu kvalitetni. Vec je zaradio preko 500 milliona dolara sirom svijeta, u manje od 10 dana, scenarij u ovakvim filmovima uopste nije bitan. Vecina publike koji trce u kino da ovo gledaju ocito nisu intelektualci, niti moraju da budu.
Bezveze zabava na par sati, uz koju i oni koji vole kvalitetnije filmovi jednostavno mogu da ugase mozak.
To i jest jedan od najvećih problema, to što je i mene unatoč svoj akciji, CGI-čudesima, neprestanoj jurnjavi, nizanju čudovišta i svemu ostalome intenzivno hvatao san.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Film nisam gledao, planiram sledece sedmice. Ali ako cemo biti iskreni, filmovi poput ovog, i svi ostali blockbusteri, jednostavno vise ne trebaju da budu kvalitetni. Vec je zaradio preko 500 milliona dolara sirom svijeta, u manje od 10 dana, scenarij u ovakvim filmovima uopste nije bitan. Vecina publike koji trce u kino da ovo gledaju ocito nisu intelektualci, niti moraju da budu.
Ne moraju biti kvalitetni, ali zabavni da. Barem to. Inače je već druga stvar u pitanju.
To i jest jedan od najvećih problema, to što je i mene unatoč svoj akciji, CGI-čudesima, neprestanoj jurnjavi, nizanju čudovišta i svemu ostalome intenzivno hvatao san.
U tom slučaju se postavlja pitanje, u čemu je poanta ovog filma?
Što hoću reći, sve ovo što si napisao smo već vidjeli u sva tri prethodna filma. Tim više što je još prvi sve te aspekte izvrsno odradio. Znači, opet, koja je poanta tog filma?