Author |
Topic |
Peyo
Advanced Member
Croatia
10418 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 20/06/2015 : 10:38:31
|
quote: Originally posted by anto
Znači Ken umire na kraju. Sad nema potrebe ni da kupujem ovaj zadnji broj.
Bolje da umre nego da se susreće sa Vikinzima, vanzemaljcima i dinosaurima.
Itekako ima smisla kupiti ovaj broj. |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2538 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12754 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 20/06/2015 : 11:32:49
|
quote: Originally posted by corto33
quote: Originally posted by KuntaKinte
quote: Originally posted by Dr. Zistis
Ne secam se stripa gde se serijal zavrsava smrcu glavnog junaka.
Badi Longvej? Zekan?
Jaooo! A ja još nisam pročitao Badi Longveja do kraja
uuuuups |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 20/06/2015 : 11:34:01
|
Ako je ovo zadnje, sljedeca narudba su onda syva izdanja od KP |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21271 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 20/06/2015 : 12:12:58
|
quote: Originally posted by Peyo
Itekako ima smisla kupiti ovaj broj.
(zezanje je bilo u pitanju) |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
nikia
Junior Member
Serbia
405 Posts
Member since 22/11/2008 |
Posted - 20/06/2015 : 13:02:17
|
quote: Originally posted by supermark
Pojedinci ulaze u topic o stripu i onda se cude kad procitaju nesto o radnji tog stripa... Svasta Najbolje bi bilo da se na cijelom forumu zabrani ikakvo komentiranje icega osim naslovnica
E bravo.Ovde još nitko nije spomenuo ni a o radnji stripa nego samo o kraju. |
Zaboravio da se potpiše. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 20/06/2015 : 20:15:25
|
Kad se kaže da Ken umire na kraju, to sasvim ne odgovara istini. Mislim, ja sam ga kao klinac bio sahranio na kraju Čahure protiv Parkera / Ubojstva u Washingtonu, pa se u Kiacenti pravoj ženi / Chemakou vratio živ i zdrav.
Detaljnije ne želim spojlati.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5470 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 20/06/2015 : 22:36:24
|
quote: Originally posted by KuntaKinte
quote: Originally posted by Dr. Zistis
Ne secam se stripa gde se serijal zavrsava smrcu glavnog junaka.
Badi Longvej? Zekan?
Ti me sad ubi, rabi sve decacke iluzije :( Badija sam procitao samo prvi gigant a Zekane jos ne nabavih sve... |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5470 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 20/06/2015 : 22:52:06
|
quote: Originally posted by Peyo
Itekako ima smisla kupiti ovaj broj.
(zezanje je bilo u pitanju)
Mislim da je Tex mislio na tebe |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8192 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 20/06/2015 : 23:25:48
|
kao prvo ne sviđa mi se da je 'božićna pjesma' u boji prepričani zatvorski dio priče znam da su to dva izdanja, da je pjesma izdana kao kolekcionarska mapa ali opet mi nije leglo da dva puta čitam istu stvar, kao i da je ista stvar dva puta nacrtana o sadržaju kad mi slegnu dojmovi ali, nisam oduševljen |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
dupli
Senior Member
Croatia
1065 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 21/06/2015 : 10:17:31
|
quote: Originally posted by ken2
kao prvo ne sviđa mi se da je 'božićna pjesma' u boji prepričani zatvorski dio priče znam da su to dva izdanja, da je pjesma izdana kao kolekcionarska mapa ali opet mi nije leglo da dva puta čitam istu stvar, kao i da je ista stvar dva puta nacrtana
Pa što to nije baš super. Normalni čitatelji ne gube ništa, a bolesnici (pardon, kolekcionari) mogu zadovoljiti svoju potrebu kupovinom ekskluzivne slikovnice u boji. Druga je stvar to što je Marko odlučio tiskati jedno i drugo zajedno. Moja preporuka onima koji još nisu čitali. Preskočite "Božićnu pjesmu" i čitajte samo crno-bijeli dio stripa. Sve je bolje i detaljnije napravljeno tamo. Božićna pjesma je samo šarena slikovnica za kolekcionare. Jednom riječju, suvišna.
quote: Originally posted by ken2
o sadržaju kad mi slegnu dojmovi ali, nisam oduševljen
Meni je odličan. Nisam čitao mnogo Ken Parkera. Nekih sedam-osam epizoda po preporuci. Ovog sam nabavio jer mi se crtež jako svidio na onim trejler tablama. Šteta što je Milazzo star jer mu je crtež tek sad postao savršen. Jebiga, isti problem ko sa Prattom. Berardi ko sat. Tečno i sigurno. Bez suvišnih priča, s dijalozima bez greške.
|
|
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9435 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29441 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 21/06/2015 : 10:51:54
|
quote: Originally posted by dupli Druga je stvar to što je Marko odlučio tiskati jedno i drugo zajedno.
Zar sam imao izbora? |
Trouble will find me |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 21/06/2015 : 10:56:40
|
Nisam ni ja oduševljen, ne samo zbog kraja. Očekivao sam susret oca i sina (posvojenog), ali i prikaz da je epoha u kojoj je Ken živio završila, jer 1908. godina je - automobile u Montani i sl. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
dupli
Senior Member
Croatia
1065 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 21/06/2015 : 12:02:04
|
@ninel - kolor izgleda mnogo bolje na papiru nego u pdf-u. Sigurno je originalni Milacov jer je jednak onom na koricama fibrinih Ken Parkera.
@Markos - Slažem se. S obzirom da je Fibrino izdanje Ken Parkera u stvari ultimativno kolekcionarsko izdanje i nisi imao izbora. Ako smijem pitati, u kojem je formatu originalno izašla ova crnobijela epizoda? Na osnovu crteža čini mi se da je crtano za nešto veći format.
@VALTER - Cccc, sve je tamo. Nekima se baš sve mora doslovno nacrtati. Nemojte čitati površno.
@supermark - A što joj fali? Pola kile šrafure? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29441 Posts
Posted - 21/06/2015 : 12:43:51
|
quote: Originally posted by dupli
@ninel - kolor izgleda mnogo bolje na papiru nego u pdf-u. Sigurno je originalni Milacov jer je jednak onom na koricama fibrinih Ken Parkera.
@Markos - Slažem se. S obzirom da je Fibrino izdanje Ken Parkera u stvari ultimativno kolekcionarsko izdanje i nisi imao izbora. Ako smijem pitati, u kojem je formatu originalno izašla ova crnobijela epizoda? Na osnovu crteža čini mi se da je crtano za nešto veći format.
Originalni Milazzov akvarel, naravno.
Originalno ej izašla u 19x26 formatu, ako se ne varam. Ali Milazzu povećanje formata može samo odmoći, ako mene pitaš. |
Trouble will find me |
|
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8192 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 21/06/2015 : 13:24:31
|
meni je crtež odličan i u bojanom i u crno bijelom stripu i sve u svemu nisam razočaran meni nisu dobre dvije stvari prvo, stari berardi bi fino povezao zatvorsku priču u flešu i događaje u sadašnjosti ovako ja ne vidim zašto uopće imamo dvije radnje pogotovo što je zatvorska priča izašla zasebno drugo, i nakon 20 godina ken se nalazi u potpuno istom svijetu ništa nije drugačije zgarište je kao iz indijanskih ratova, potjera, indijanski izviđač... ok, to je montana, u koju su promjene došle kasnije vjerojatno je to i bila berardijeva namjera, dozvoliti kenu da umre u svom svijetu što možda i je pravi način za završiti ovakav serijal ali ja mislim da je i u tom konceptu moglo bolje |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8592 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 21/06/2015 : 13:27:04
|
quote: Originally posted by dupli @supermark - A što joj fali? Pola kile šrafure?
Ipak bi trebalo da postoji razlika između skice i gotove strane, ma koliko bio crtež "opušten" i "neodređen".
Po privjuu - crno bela epizoda ima pravi Milacov crtež kojim je radio većinu epizoda, dok kod epizode u boji, a posebno kod baš ove jedne strane, deluje zbrzano - nedovršeno. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29441 Posts
Posted - 21/06/2015 : 14:44:17
|
Neću se upuštati u rasprave, još je rano, neka ljudi pročitaju prvo epizodu sami, samo bih komentirao komentare na Milazzov crtež.
Realno, daleko je to od Milazza s vrhunca karijere (Adah, Štrajk, Tom's Bar, Dah i san). Međutim, još realnije, njemu je danas skoro 70 godina, a ne 40 kao onda. Godine nose svoje, neizbježno. Kako Kenu, tako i njegovim autorima. Tko je pročitao priču, vidjet će da ni Ken nije što je nekad bio.
Ja sam tu epizodu pročitao desetak puta, zbog prijevoda, upisa teksta, lekture, korekture, provjere pred tisak i Milazzo odlično funkcionira u tome gdje je uvijek bio najjači - u pričanju priče. Kadriranje, naracija, gluma likova, izrazi lica - sve je to kao i nekad, besprijekorno, potpuno podređeno pričanju priče. Međutim, ako se idete fokusirati na detalje, primjetit ćete hrpu nedostataka i grešaka, kojih je prije bilo puno manje. Kratki rokovi, nedostatak koncentracije ili volje, ne znam, nebitno. Ali ono što je bitno je da je priču koju je imao ispričati ispričao kako treba, a najbitnije je da je uspio prenijeti potrebne emocije. Majstor ipak ostaje majstor. |
Trouble will find me |
|
|
Topic |
|