Super! Bas sam juce iscitavao "Nulti cas" u kojem Hellingen objasnjava Zagoru zasto to radi, navodno zato sto ga ljudi nece drugacije prihvatiti kao genija ako ne upotrebi silu aludirajuci istovremeno da je do sada (normalnim putem) dobijao samo podsmeh i nerazumevanje. Tada mislim kako bi bilo zgodno nekom scenaristi da malo obrati paznju na taj deo proslosti, da se lik malo produbi i objasni.
Nisam siguran toliko u Burattinija, ali neke nade ipak ima.
P.S. Koji im je djavo pa otkrivaju sve moguce sto se tice epizode? Bukvalno ne dozvoljavaju citaocu da se malo sokira
neznam zasto toliko nepovjerenje prema Burattiniju i Verniju(Sedioli tandem),ova tabla sto je King stavia je odlična,i priča mora biti odlična nakon toliko vremena koliko je priprema bolje bi bilo da uopće ne stavljaju neobjavljene table nego da nas drze u isčekivanju ja se radujem svakoj prici Zagora-iskreno volia bi da svaku crtaju FERRI,VERNI,NUCCIO..ali to nije moguce,ali me raduje kada crta i Chiarolla,pa čak Cassaro iako su mozda njgori,ali barem su to pustolovine Duha sa sjekirom
Super! Bas sam juce iscitavao "Nulti cas" u kojem Hellingen objasnjava Zagoru zasto to radi, navodno zato sto ga ljudi nece drugacije prihvatiti kao genija ako ne upotrebi silu aludirajuci istovremeno da je do sada (normalnim putem) dobijao samo podsmeh i nerazumevanje. Tada mislim kako bi bilo zgodno nekom scenaristi da malo obrati paznju na taj deo proslosti, da se lik malo produbi i objasni.
Nisam siguran toliko u Burattinija, ali neke nade ipak ima.
nade uvijek napretek, ali... već i ova tabla gore + burattini-u-elementu upućuju ka određenoj "mortimerizaciji hellingena"... što će, bojim se, doživjeti mini-fijasko (u najmanju ruku)
Davno sam pisao u Sbe redakciju...scenarij kritiziran zbog previse SF i Hellingenovog porijekla...Ime koje sam izmislio je bilo Jacob Van Bruin(posveta i ideja dosla od Emmet von Brauna,rekao u trecem dijelu filma BTTF nakon dolaska iz Njemacke skratili ime u Brown:-))..nizozemskog porijekla...medju kolegama imao puno nerazumijevanja zbog ekscentricnih i previse nekonvencionalnih metoda istrazivanja i ideja...ima dosje u "nowhere else"...ekskomuniciran iz udruge znanstvenika...bas me zanima sta su oni izmislili...ili plagirali...ionako se danas price i scenariji vise manje svugdje preklapaju i slice jednim drugima tako da je vise-manje sve predvidljivo...
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Evo kako na italijanskim forumima rangiraju price sa Hellingenom:
Brate, nakon silnih rasprava sa njima, ne bih se uzdao toliko u mišljenja i rezultate pollova fanova sa SCLS i ZTN.
Sve tradicionalista do tradicionaliste, onaj stopostotni, do srži. Veruješ da su maltene popljuvali Rubinijevu naslovnicu za ovaj Dragonero spec.br.2 "Avantura u Darkwoodu".
Ne preterujem. 9 od 10 popljuvaše žešće ("nije zagor ovako mišićav blablabla")
No, svakako je interesantno imati u vidu i njihovo razmišljanje, koliko god ono bilo izopačeno
Imam utisak deža vu nastupa sapunice vojska/vojna oružja/naučnici sa svim onim komplikacijama koje su usledile netom iz povratka Roberta Greya u "Krvi Mohavka"
Hellingen je nekad bio Zagorov proferor na sveučilištu, ali ga je Zagor iznervirao pa je revoltiran primitivnim čovječanstvom krenuo raditi Titana. Zagor je kriv za Hellingenov pad.