Uglavnom je sada 3x75-1, dakle 224 str. samog stripa. Primjećujem da jedna od tri epizode često ima stranicu manje, valjda da bi se tiskalo na parnom broju.
ps Evo Klaić kaže: "Ludensovski - poput Ludensa, u Ludensovu stilu; oznaka za šeprtljavost, nekompetentnost, traljavost i aljkavost u poslu, površnost; nastanak vuče korijene s početka 21. stoljeća, a u nečijim glavama i znatno prije"
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Pa znaš kako, kad u Ludensu vide da neki naslov zvuči dobro, onda to preprave na ono što nema nikakvog smisla. Sjeti se samo "Gavranov sud" u "Ocjena gavrana". Čak je i ovdje bila najava s tim naslovom i onda je objavljen strip s ovim naopakim.
Ima li neko prethodne brojeve, da napiše koliko koji ima stranica?
Od broja 54 pa do aktualnog svi imaju po 224 stranice (kao i prva 24 EsseGesse broja) Ostali variraju a stanje je ovakvo: - br. 48, 34, 30, 29, 28 i 27 po 222 str. - br. 50 i 47 po 220 str. - br. 25 sa 214 str. - br. 51 i 35 po 206 str. - br. 49 i 36 po 200 str. - br. 33, 32 i 31 po 190 str. - br. 41 sa 186 str. - br. 53 i 52 po 185 str. - br. 40, 39, 38 i 37 po 184 str. Brojevi sa dodacima su: - br. 46 ukupno 207 str. (175 Blek i 32 Stormy Red) - br. 45 i 42 sa ukupno 191 str. (175 Blek i 16 Stormy Red) - br. 44 ukupno 189 str. (173 Blek i 16 Stormy Red) - br. 43 ukupno 182 str. (166 Blek i 16 Stormy Red) - br. 26 ukupno 190 str. (160 Blek i 30 priča o Roddyju Mali traper).
Originally posted by DODSFERD Od broja 54 pa do aktualnog svi imaju po 224 stranice (kao i prva 24 EsseGesse broja) Ostali variraju a stanje je ovakvo:
Pa ja se već dugo godina čudim tim naslovima,kao i sada ovome i ovom novom Zagoru. I cijelo to vrijeme se pitam ima li u redakciji netko ko ima bar malo inspiracije,da barem naslov bude čitateljskom uhu ugodan. Taj naslov koji će generacije pamtiti kao što i moja generacija pamti naslove LMS-a i ZS-a. Kao da izdavaču nije stalo da privuče i zaintrigira kupce nego da ih odbija... Kad se samo sjetim Mikijevih naslova odmah mi je muka...
Ima dobrih naslova i prije i sad.Mozda su,generalno,prije bili ljepsi i bolji,ali to neka svak za sebe gleda. Inace,ova je naslovnica bila na LMS 501-Trista cuda,epizoda iz proslog broja.
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
U konkretnom slučaju meni "Za teret zlata" zvuči bolje, efektnije i puno konkretnije od "Brodskog tovara".
Svi smo, većinom, odgojeni na Western naslovima tipa "Za šaku dolara", "Za dolar više" i slično (Leone - Eastwood), tako da, iskreno, ne vidim nekakvog velikog problema u ovom naslovu.