Author |
Topic |
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 09/07/2015 : 20:08:13
|
quote: Originally posted by Zlotvor
quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
Nije valjda da cu i njih morati loviti?
To ti je stvar dobne piramide. Najmlađih imaš najviše, stoga se najviše odstreljuju. Ne ubijaš konkretno "mlado na sisi", ali ubijaš mladu divljač koja nema bogzna lovnogospodarsku vrijednost, odnosno ne nosi trofeje.
Medvjed, lisica... to je u redu. Zanima me da li imam pravo da kazem ne ako mi kazu da moram da lovim i mladu divljac. Iskreno, ja bi najradije da lovim sam ili sa nekim dobrim prijateljem nego tamo sa strancima... |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 09/07/2015 : 21:25:39
|
Iskreno, nemam pojma kako lovački savez funkcionira u BiH. Kod nas je (barem na papiru) ok. Sad, to što ja na lovnom ispitu ne bi pustio 97% kandidata (zbog njih samih, a tek onda zbog životinja - drugi je par postola.
U RH ti lovačko društvo na temelju referentne godine (brojnog stanja divljači) propiše kvote koliko se divljači smije odstrjeliti. Procentualno, najviše ide mladih, pa odraslih i onih najstarijih (vrh piramide, lovnogospodarska starost). |
Trljam ruke. |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Posted - 09/07/2015 : 21:29:59
|
I nema mama, ja bi lovio zle kune, lisice, divlje mačke i medvjede, a ne bih zesove i jelenofe. Što je dozvoljeno - lovi se. Što nije - ne lovi.
Veoma jednostavno. + svaki ulovljeni komad divljači (za krupnu sam siguran, za sitnu nisam 100%) se plaća.
I nema mama, mama, ja bi lovio s Mićom iz Sikova jer Mićo nema blage veze što je pogon, prigon, kružni lov niti lov s čeke.
Da zakonodavstvo radi kako treba - na "lovcima" bi se dala mlatit jebena para.
|
Trljam ruke. |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 09/07/2015 : 22:07:27
|
Pa pravila postoje da bi se krsila... Da je po meni, uzeo bi M4 sa prigusivacem i lovio, ali ne mogu, ja nisam izvan zakona. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 09/07/2015 : 22:08:48
|
Iskreno, nemam pojma kako lovački savez funkcionira u BiH. Kod nas je (barem na papiru) ok. Sad, to što ja na lovnom ispitu ne bi pustio 97% kandidata (zbog njih samih, a tek onda zbog životinja - drugi je par postola.
U RH ti lovačko društvo na temelju referentne godine (brojnog stanja divljači) propiše kvote koliko se divljači smije odstrjeliti. Procentualno, najviše ide mladih, pa odraslih i onih najstarijih (vrh piramide, lovnogospodarska starost).
kad se sitin ko po selu ima dozvolu ne bi se šeta bez pancirke i šljema |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Posted - 10/07/2015 : 00:24:10
|
Pa pravila postoje da bi se krsila... Da je po meni, uzeo bi M4 sa prigusivacem i lovio, ali ne mogu, ja nisam izvan zakona.
Koliko si puta babici ispao iz ruku? |
Trljam ruke. |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 10/07/2015 : 00:36:58
|
Pa pravila postoje da bi se krsila... Da je po meni, uzeo bi M4 sa prigusivacem i lovio, ali ne mogu, ja nisam izvan zakona.
Koliko si puta babici ispao iz ruku?
Dobra... |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 10/07/2015 : 00:41:20
|
quote: Originally posted by wolf
Dobra...
Nazalost, te informacije se ne sjecam. Pa kada budem opet vidio babu pitat cu je. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 10/07/2015 : 10:20:44
|
quote: Originally posted by wolf
Dobra...
Nazalost, te informacije se ne sjecam. Pa kada budem opet vidio babu pitat cu je.
|
|
|
Topic |
|