Originally posted by Jasko Taj Smuđa je izlazio i pre desetak godina, ali ga je bar bilo lakše čitati. Ako su hteli da mu stave strip, onda su lepo trebali samo njegov strip da stave, a ne da ga ovako seckaju i sakate.
A inače, i tada i sada, nije mi prijao. Ne sviđa mi se crtež, ne sviđa mi se način pričanja. Jedino mi je ideja fenomenalna.
Pa, kad bi objavljivali samo taj strip, automatski bi opao broj kupaca u naredna tri meseca, koliko bi im otprilike trebalo da ga objave kompletnog. Vidiš da se ni tebi, a ni mnogima ne dopada. Ovako su se vratili običajima od pre četrdesetak godina, da objavljuju po dva različita stripa u istom broju, u nadi da će i oni koji ne vole Smuđin strip kupiti Zabavnik zbog onog drugog. Meni je Smuđa ok. Kakve sve stripove objavljuju, on je neka zlatna sredina. Bolje i njegov strip, nego da nas smaraju Hermanovim stripovima. Čini mi se da je od stripova koje su objavljivali u poslednjih nekoliko godina možda najbolji Iznogud.
Pa, kad bi objavljivali samo taj strip, automatski bi opao broj kupaca u naredna tri meseca, koliko bi im otprilike trebalo da ga objave kompletnog. Vidiš da se ni tebi, a ni mnogima ne dopada....
Zar zaista smatraš da prodaja Zabavnika ima bilo kakve veze sa stripom koji objavljuje?
Ko pazari tu reviju, radi to po difoltu, bar prema mojim saznanjima.
Naravno da će na strip forumu biti ljudi koji će odluku o kupovini donositi na osnovu strip dodatka. Ali ne verujem da u ukupnom publikumu oni čine značajan procenat.
Listam maločas PZ, to je broj od 02. 10. i vidim, u onom stripskom delu (tradicionalne središnje stranice), nakon Smuđine epizode, jednu stranicu sa, nije to recenzija, više kao info, i dva kaiša iz Larcenetovog Retour à la terre.
To je izašlo u Karuselu, čini mi se, pre dve godine; da li je to najava obajvljivanja ovog stripa u PZ, ili jednostavno Darkwoodov oglas? Ili možebitna suradnja PZa i Darkwooda? Ili ništa od svega toga? Ako je neko upućen u stanje stvari, nek prozbori!