Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
VLADA 96
Starting Member
Serbia
83 Posts
Member since 04/07/2012 |
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 10/02/2013 : 23:57:16
|
Procitao ponovo u domacem izdanju. Stvarno vrhunski strip. Crtez jako dobro odgovara prici. Politickih stavova ima, ali poanta stripa nije u njima. Nema tu neke dubine, oni su tu cisto da se prica stavi u kontekst, jer bez njih ne bi postojala. |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 11/02/2013 : 00:37:04
|
Persepolis je sljedeći na redu za čitanje, nakon asteriosa i habibija. Nadam se da ću stići pročitati dok traje izbor za oskara. |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 30/03/2013 : 17:18:36
|
Nekako mi se bilo teško natjerati na čitanje ovog stripa, koga briga za odrastanje jedne iranske djevojčice iz bogate i prozapadno orijentirane obitelji? No, ispostavilo se da Marjane svoju autobiogrfiju priča vrlo tečno i zanimljivo i da ni u jednom trenutku nisam došao u iskušenje da strip zatvorim i zakopam ga na policu. Meni osobno puno znimljivije od svagdanje borbe recimo. |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 02/05/2013 : 17:54:48
|
Stripizam #6: O sakralnim grešnicima i profanim svecima
Miroslav Cmuk o teško pomirljivim antonimima...
„Perzepolis“ čine profani i sakralni fanatici koji nemaju smisla za humor i milosrdni osjećaj za oprost, dok su oni koji se ne slažu s vladajućima protivnici, klasificirani kao rušitelji sistema. Paradoksalnih situacija - u kojima profani grešnici...
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 30/10/2013 : 13:22:08
|
O blažene neka su grada Zagreba knjižnice! U zadnje vrime ovo je jedan od najboljih stripova što mi je doša u ruke. Ustvari, ovo je jedan od najboljih stripova što san čita IKAD! Baš san se pita kad će mi doletit ponovno jedno "mausovsko" djelo, ono koje te zalipi za svoje stranice i ne pušta. I nađen ga. Uzea san strip oko 23 h u ruke i drža me do 2 i po ujutro (uz povremene pauze za pišanje). Srića pa sridon neman faksa Long story short, jedna prilipa životna priča, sa svojim usponima i padovima, od naivna djetinjstva preko burne adolescencije pa sve do odraslog doba. Uglavnom, ko nije čita - priporučan. Teško će se razočarat
|
Trljam ruke. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10357 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 30/10/2013 : 19:00:51
|
quote: Originally posted by Zlotvor
Uzea san strip oko 23 h u ruke i drža me do 2 i po ujutro (uz povremene pauze za pišanje).
Bogami i kod mene je bilo slično sad preko ljeta. Počeo čitati poslijepodne i priča me toliko zgrabila da sam morao pročitati do kraja i time djelomice odjebao dogovorenu roštiljadu za taj dan. Perzepolis je sjajna autobiografska priča koja se bavi vječnim zlom u društvu- fundamentalizmom i glupošću ljudskom. Najjači adut je to što je napisana na takav način da osjećaš kao da ti je prepričava jako dobra frendica iz susjedstva, a ne butra iz druge kulture udaljena kilometrima daleko. Odličan odličan strip i super izdanje, pogotovo papir! Zapravo u toj Fibrinoj turi za prošli interliber nema niti jednog slabijeg stripa/izdanja a specijalke su stvarno biseri! Nadam se da će i ove godine to biti tako. |
Bok, kako si.
|
|
|
Villain
Average Member
Serbia
566 Posts
Member since 01/03/2011 |
Posted - 30/10/2013 : 20:07:08
|
quote: Originally posted by Zlotvor (uz povremene pauze za pišanje).
I jedna knjižnica.... ima sada, Book with yellow pages... |
This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10357 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 30/10/2013 : 22:39:01
|
quote: Originally posted by Cromwell Najjači adut je to što je napisana na takav način da osjećaš kao da ti je prepričava jako dobra frendica iz susjedstva, a ne butra iz druge kulture udaljena kilometrima daleko.
U potpunosti je to bio i moj doživljaj prilikom čitanja.
I ne-malo iznenađenje s tom činjenicom. |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/05/2014 : 23:03:16
|
Marjane Satrapi – Perzepolis tekst by mali_mate O Perzepolisu. Iliti Matin osvrt na Satrapino autobigrafsko i "kontroverzno" djelce otvorenog duha u stripu, o djetinjstvu i odrastanju u Teheranu tijekom islamske revolucije i neminovni susret s idejama Zapada... A za čitatelja uvid u jedan drugačiji, uvelike strani i nepoznat svijet.
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 28/06/2014 : 08:06:45
|
Može li netko objasniti u čemu je fora s naslovnicom? Strip sam vidio jedino u knjižnici gdje su plastificirali i korice i bijeli omot preko njih. Kakva je slika iza bijele prevlake? |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
Vorador
Senior Member
Croatia
1584 Posts
Member since 29/09/2004 |
|
miro81
New Member
Croatia
201 Posts
Member since 21/12/2013 |
Posted - 16/07/2014 : 16:55:21
|
ovo je stvarno jedno od najboljih strip ostvarenja. crtež sasvim odgovara, politike ima koliko treba biti i u svrsi je radnje. remek djelo devete umjetnosti. |
u prstima mi treperi kofein, u glavi krckaju pojacivaci inteligencije. |
|
|
stbojan
New Member
Serbia
280 Posts
Member since 29/10/2011 |
Posted - 22/07/2014 : 22:36:19
|
Kada procitam ovako nesto naprosto mi je zao sto strip kao medij nije vise prisutan/zastupljen kod ljudi kako bi bili u prilici da procitaju ovu odlicnu autobiografsku pricu o odrastanju sa sjajnim osvrtom/pogledom na hronologiju dogadjaja jedne zemlje, religiju, fanatizam, ljudsku glupost, borbu za licni identitet, slobodu duha, odanost, postovanje, istrajnost, itd... vrhunski ispricano i uradjeno... respect... |
|
|
elva
Junior Member
391 Posts
Member since 22/01/2006 |
Posted - 21/09/2014 : 08:52:41
|
Sinoć bio crtani na HRT3. Pošto nisam čitao strip, sa zanimanjem sam pogledao crtani, i mogu reći samo sve najbolje.Crtež koji je karikaturan, sa jednostavnim linijama, ali nevjerovatno efektno dočarava emocije. Ne znam kada sam zadnji put vidio toliko emocija u crtanom filmu.
Otpor,otpor,rebel,rebel...oooo da!
Zanima me dali crtani doslovno prati strip, ili ima nekih izmjena?
Kraj je mogao biti tu di je, ali komotno se moglo nastaviti dalje.
Sve u svemu, preporuka!
|
Ja ili drugi,razlike su to posrijedi. Pa ti kontaj sada,šta je sve to šta nas djeli. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 06/12/2014 : 15:53:00
|
Strip definitivno dostojan kultnog statusa kojeg ima. Tečno i jako zanimljiv ispričan autobiografski strip, crteža jednostavnog i efektnog,a u potpunosti u funkciji priče.Delo u kojem se jasno sagledava svo licemerje,kako pojedinca tako i celokupnih društava;i modernog zapadnjačkog, i onog u kojem živi i odrasta autorka. I ni najmanje se ne bih složio sa tvrdnjama onih koji kažu(i na ovom forumu i na darkvudovom) da je Perzepolis dodvoravanje zapadu kroz kritiku islamskog režima u Iranu. Pljunula je Marjan jednako snažno i fundamentalističko uređenje svoje države,koje nema veze sa iskrenom verom u Boga,kao i hladnoću zapadnjačkog društva,a pre sve prljave igre zapadnih moćnika koji zarad profita izazivaju sukobe u svetu otvarajući ratna žarišta. Dodao bih i da se na mnogim mestima vidi prevelika ljubav koju Satrapijeva ima prema svojoj zemlji,iako je odabrala da nastavi svoj životni put u Francuskoj. Osim politike, opisala je autorka i probleme odrastanja koji su zajednički svim mladima u bilo kom kutku sveta.
Izdanje je perverzija,sve sa prelepom naslovnicom i super dojajnim papirom.
Ocena za strip mi je 10/10, mada ovu desetku dajem "na mišiće".Možda je to zbog činjenice što sam Perzepolis pročitao odmah nakon fenomenalnog Adolfa (kao kad bi seli u neku mečku ili BMW-a iz Ferarija). |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 06/12/2014 15:59:20 |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7276 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 05/08/2015 : 18:00:42
|
Topla autobiografska priča o autoričinom odrastanju u Iranu, ispričana na naizgled jednostavan, ali izuzetno efektan način. Kritika islamskog Irana, ali i "naprednog" zapada. Priča o očekivanjima i razočaranjima, ograničenjima i slobodi, o obiteljskim i društevnim odnosima i teškoćama koje ih prate. Ima tu riječi i o pogreškama i porazima, ali i o tome kako se vratiti na pravi put. Ima ih koji misle da je u pitanju propagandno djelo i, ako misle na propagandu obrazovanja i čitanja, u pravu su. Prikazana jednostavnim crtežom koji uspješno iskazuje teške i komplicirane situacije i osjećaje, Marjanina priča osvaja svakim svojim detaljem te nas navodi na razmišljanje i preispitivanje vlastitog života.
10/10
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 08/08/2015 : 03:24:03
|
Jedan od onih stripova sa kojima sam cekao s kupovinom predugo, a da ni sam ne znam zasto. Verovatno zaboravio da procitam preview, jer sam vec tu pao. Stvarno izvanredan strip. Mislim da cu pricekati s citanjem Piletine sa sljivama, strah me da se ne razocaram posle Perzepolisa. I s moje strane najtoplije preporuke za ovaj strip |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7276 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 08/08/2015 : 07:02:11
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Jedan od onih stripova sa kojima sam cekao s kupovinom predugo, a da ni sam ne znam zasto. Verovatno zaboravio da procitam preview, jer sam vec tu pao. Stvarno izvanredan strip. Mislim da cu pricekati s citanjem Piletine sa sljivama, strah me da se ne razocaram posle Perzepolisa. I s moje strane najtoplije preporuke za ovaj strip
Ovo s Piletinom ti nije loša ideja. Ja sam ju čitao dan nakon Perzepolisa i bila mi je znatno slabija. Iako je realno u pitanju slabiji strip, mislim da bi dojam ipak bio nešto bolji da sam imao neku veću pauzu.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 08/08/2015 : 18:29:27
|
quote: Originally posted by Shaner
Ovo s Piletinom ti nije loša ideja. Ja sam ju čitao dan nakon Perzepolisa i bila mi je znatno slabija. Iako je realno u pitanju slabiji strip, mislim da bi dojam ipak bio nešto bolji da sam imao neku veću pauzu.
Tako sam se vec presao vise puta, imam malo slobodnopg vremena a dosta toga neprocitanog, pa ce ovo na cekanje bar par meseci. Krenem s jednim autorom, npr. Abuli, i onda od svakog stripa ocekujem Crnjake ili Torpeda, pa se razocaram prilicno. Sledeci put obnavljam od tih "slabijih". Mozda i nisu toliko slabi |
|
|
Topic |
|