Danas je u 87 godini života umro legendarni italijanski crtač Fernando Fusco. Najviše se proslavio dugogodišnjim radom na najpoznatijem i najstarijem junaku Bonelli edicije, Teksu Vileru.
I meni je Čejen klub jedna od najboljih epizoda. Njegov stil niko nije imao. Pamtićemo njegove snjegove Jukona, nacrtane prerije i divljinu, močvare Luizijane i Teksa koji puca od snage i samopouzdanja. Niko to nije umio nacrtati kao on. :-(
Njegove ran(ij)e radove sam prvi put vidio tek u Libellusovim knjigama, i bio mi je izuzetno ugodno iznenađenje, nakon čega sam ublažio nešto oštriji stav prema njegovoj posljednjoj fazi, i počeo sam ga gledati drugim očima. Još jedan umjetnik koji mi je obilježio stripovski život. Neka mu je laka zemlja...
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Neka mu je laka zemlja. Meni jedan od omiljenih Teksovih crtaca i nacrtao je dve moje omiljene Teksove price Lov na coveka i Kanadske pobunjenike! A od novijih bih izdvojio Jezero Atabaska gde se svojski potrudio iako je bio u poodmaklim godinama. Veliki umetnik!