forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 581

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7539 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 25/08/2015 : 15:22:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

No, da se vratim na Jerryjevu temu - treba mi taj popust od 30%.
Ne znam otkud mi ideja da je DeeCay odradio tri recke. Vidi se da volim SF.

Znači preostale četiri recke su:
NN 119
AA 8c
AA 9a
AA 10

Jerry, vadi kupon za popust.

Kide, kide, jesu li to radili PM-ovi s Deejam?
Ja priznajem ono tvoje prvo nagađanje s Orbitalnim ratovima i AA 7. Pa vidjet ćemo jesi li dobio popust. Samo malo strpljenja do kraja tjedna.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 25/08/2015 : 15:29:03  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Kide, kide, jesu li to radili PM-ovi s Deejam?
Ja priznajem ono tvoje prvo nagađanje s Orbitalnim ratovima i AA 7. Pa vidjet ćemo jesi li dobio popust. Samo malo strpljenja do kraja tjedna.

Ju, kakve optužbe. Presede mi kraj radnog vremena. Nema kod mene to PM-ziranje. A i što bi proveravo kad sam ja jedini učesnik nagradne igre. Ako sam samo jednu ubo (a jesam prvu), obrni-okreni, ja sam pobednik!

Edited by - thekide on 25/08/2015 15:29:52
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 25/08/2015 : 17:38:07  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Daj Jerry čovjeku treba malo sunca vidi mu avatara I budi muško i priznaj poraz ako je thekide bio u pravu. Razmisli što bi Nathan napravio... Vjerojatno uputio u nebo depresivno melakolični pogled i ispalio nešto dubokoumno o životu. Hmmm, sad mi je palo na pamet da bi Natan mogao priču završiti tako da se objesi jer je taj lik veseo ko nagrobni spomenik.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/08/2015 : 19:25:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Bjeloasica je otvorio Nathanov tjedan s malo sramežljivim uvodom... Nastavljamo uskoro! Eto i službene najave, ukoliko netko još nije stavio komentar.

Zamka na 30. katu
Nathan Never
NN ALM 5b | 96 str.
by bjelolasica

Nathan tijekom svoga slobodnog dana odlazi u shopping, ali skupina terorista odluči napasti dotični centar. Nathan mora spasiti taoce i zaustaviti bombu prije nego od centra ostane samo prah i prašina.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7539 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 25/08/2015 : 19:34:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Volio bih da je bjeli stavio malo vise nelogicnosti u recku, jer epizoda njima obiluje. Ali razumijem ga, zaljubio se u epizodu odnosno u Hadijine sise pa nije mario na kvalitetu epizode.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 25/08/2015 : 21:18:38  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

Volio bih da je bjeli stavio malo vise nelogicnosti u recku, jer epizoda njima obiluje. Ali razumijem ga, zaljubio se u epizodu odnosno u Hadijine sise pa nije mario na kvalitetu epizode.

Ma ja sam se pripremajući se za pisanje ove recke odlučio pročitati i druge radove od dotičnog scenariste i onda mi je ova priča bila i te kako dobra kad sam vidio druge fekalije

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 25/08/2015 : 21:45:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Zabrinjava me sve losije i losije ocjenjivanje thekidea. Ako mu orbitalni ratovi nisu sjeli onda slijedi i za njega jedan period koji moze biti jako frustrirajuci. Redovna serija ce biti na razini orbitalnih ratova ili losija (naravno govorim o Viettiju), dok ce popratna izdanja od Vigne, Pianija i novih scenarista koje thekide vec sad proglasava smecem biti visestruko losiji/gori. O redovnoj seriji koju ne pise Vietti da ne pricam... Kazem moglo bi biti gadnih frustracija, a ako nas kide bude i recenzent, u sto ne sumnjam vec mi je drago, mogle bi pljustati neke bijedne dvice, trice i cetvorke sto onda meni moze biti frustrirajuce kad vidim da Zagor odnosi dvostruko i trostruko vece ocijene. Dakle thekide nemoj ovo primiti kao kritiku jer nemogu ja tebi reci sto ce ti se svidjeti, samo prva rijec u ovom postu - zabrinutost.

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 25/08/2015 : 23:35:47  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Khm, khm

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/08/2015 : 23:58:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Giuda Ballerino

Zabrinjava me sve losije i losije ocjenjivanje thekidea. Ako mu orbitalni ratovi nisu sjeli onda slijedi i za njega jedan period koji moze biti jako frustrirajuci. Redovna serija ce biti na razini orbitalnih ratova ili losija (naravno govorim o Viettiju), dok ce popratna izdanja od Vigne, Pianija i novih scenarista koje thekide vec sad proglasava smecem biti visestruko losiji/gori. O redovnoj seriji koju ne pise Vietti da ne pricam... Kazem moglo bi biti gadnih frustracija, a ako nas kide bude i recenzent, u sto ne sumnjam vec mi je drago, mogle bi pljustati neke bijedne dvice, trice i cetvorke sto onda meni moze biti frustrirajuce kad vidim da Zagor odnosi dvostruko i trostruko vece ocijene. Dakle thekide nemoj ovo primiti kao kritiku jer nemogu ja tebi reci sto ce ti se svidjeti, samo prva rijec u ovom postu - zabrinutost.

Eh, kad su Zagorovci tako zagoreli, a Nathanovci znaju biti i realni. Ponekad.

A i zabrinjavajuće je to, zaista, ako mu Orbitalni ratovi nisu sjeli...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 26/08/2015 : 00:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

U pravu si za moje ocene, ali ne vidim tu neko rešenje. Ja Nathana i dalje obožavam i to se neće skoro promeniti, ali nažalost to je mač sa dve oštrice, jer od svake sledeće epizode ja očekujem novo remek delo na tragu zlatnog doba serijala. I naravno kad to ne dobijem onda slede frustracije i (preterane) pljuvačine.

Kod ocenjivanja jesam malo specifičan, jer često idem u krajnost i kad bih sad pregledao sve ocene od početka, mislim da sam serijalu dao više desetki nego Jerry i DeeCay zajedno. U isto vreme sam podelio i više jedinica nego svi ostali zajedno.

Što se tiče odnosa visine ocena Zagor vs. Nathan, tu je isto primetno da su Nathanovci mnogo realniji u ocenjivanju. Mada ako bi neko sa strane bacio pogled, pomislio bi po ocenama da je Zagor dvaput kvalitetniji serijal. Uostalom ako je Jerry dao dve petice (njegove najniže ocene) ovoj Die Hard epizodi, onda su tu moja petica i dvojka solidan prosek.

Naravno u recenzijama se trudim da budem što objektivniji. Ali, imaj u vidu da kad sam počinjao da pišem recke, namerno sam birao lošije epizode, jer one u kojima sam uživao (i opet ću) ne želim da analiziram. Vidiš kod Zagora se svi otimaju da prvo recenziraju one najbolje-najvažnije epizode, a posle šta ostane. Zato smo kod Nathana najbolje razdelili najboljima, jer znaš da će da se potrude kad imaju jaku priču ispred sebe. Recimo epizoda Cijena moći - DeeCay je sigurno mogao da napiše tu recku bolje od mene, ali sumnjam da bi ikad uložio trud (koji sam ja uložio) u samo pisanje. Naravno takva epizoda i ne mora biti mnogo detaljisana, ali ja sam hteo, da kad već pljujem, to bude što detaljnije objašnjeno i da se ipak u pozadini primeti da recenzent voli serijal, ali nije zadovoljan sa pravcem kojim NN ide.

Čak sam se trudio i da onima koji ne čitaju Nathana, a čitaju recke (Dudley, paro, Ernie, Jack, Dwayne, Going...), kroz textove o Mini sagama kolko-tolko približim serijal.

Na kraju ostaje problem da ako ne pišem recenzije dobrih epizoda, onda će ovo pisanje monotonih pljuvačina brzo dosaditi, srećom pa sam već najavio penzionisanje tokom sledeće godine, tako da još par negativnih recki neće mnogo urušiti prosek. Inače, do kraja godine neće biti dvojki i trojki u mojim reckama, ali zato kolko sutra sledi par komada u komentarima na Jerryjeve recke.

Usput, bilo bi lepo i da se ti pridružiš ocenjivanju Nathanovih epizoda, a možda i da se okušaš u reckanju.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7539 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 26/08/2015 : 00:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nema razloga za zabrinutost Giuda. The Kide voli malo više koristiti raznovrsan rječnik bilo da hvali ili kudi epizodu. Pa orbitalni ratovi su mu se u biti svidjeli, samo malo voli cjepidlačiti tražeći savršenost u tim ratovima. Uskoro ćemo napraviti jednu veću analizu ovih ratova, pa ćemo vidjeti kako su se u biti čitateljima svidjeli ratovi. Ipak će to biti pokazatelj za daljnje praćenje Nathana.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 26/08/2015 : 00:08:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Primjetio sam kod thekidea da je jako detaljan i da analizira razne situacije koje se na kraju pokazu nerealnim, nelogicnim, nategnutim i glupim. Medjutim, ne treba uvijek tako, dozivljaj je puno vazniji od seciranja jeftinih stripova. Evo npr. kad procitas prvog Brendona dojam je dobar, zadovoljavajuc i strip realno moze dobiti neku 8-icu. I onda odes na ubc i vidis frajera koji je do zadnjeg detalja secirao strip i argumentirao sve to. I onda vidis koliko je debilizma u stripu, vidis da je C.C. napravio na desetke nebuloza i pogresaka. Tip je rastavio pricu na sastavne djelove i dao joj neke jadne ocjene i proglasio maltene Chiaverottija budalom. I sve to stoji i potpuno je istinito, ali dojam na prvu je da je to jedan vrlo dobar strip kojeg vrijedi procitati sat vremena bas za gust i opet mu ne bih dao manje od osmice.

Edit: evo manje vise smo u isto vrijeme sve rekli sto smo mislili i shvacam sto hoces reci.

Edited by - Giuda Ballerino on 26/08/2015 00:11:36
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 26/08/2015 : 00:09:09  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Eh, kad su Zagorovci tako zagoreli, a Nathanovci znaju biti i realni. Ponekad.

A i zabrinjavajuće je to, zaista, ako mu Orbitalni ratovi nisu sjeli...

Ma nije da mi nisu seli. Imao sam zamerke na par rupa, ali u suštini najviše me je zabolelo što sam jasno video potencijal za remek delo, a do toga nije došlo jer je Vietti ceo teret preuzeo na sebe i normalno da jedan čovek nije mogao sve to da raspetlja kako treba.

A opet, mogu da potpišem da će moja prosečna ocena biti veća od recenzentove.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7539 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 26/08/2015 : 00:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

Na kraju ostaje problem da ako ne pišem recenzije dobrih epizoda, onda će ovo pisanje monotonih pljuvačina brzo dosaditi, srećom pa sam već najavio penzionisanje tokom sledeće godine, tako da još par negativnih recki neće mnogo urušiti prosek.

E ovako ćemo: ako ti odeš u penziju s recenzijama odo i ja. Pa ja sam prije godinu dana gotovo izgubio svaku volju za recenziranjem kako me je slabo tko s Nathanom pratio. Tada se pojaviš ti, digneš sve na novi nivo i onda najaviš penziju. E neće ići, bar još desetak Nathana od tebe očekujem, pa ću onda razmišljati o prihvaćanju tvoje penzije.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 26/08/2015 : 00:15:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Ima neko da je upoznat sa kratkim pričama koje idu uskoro u LL Superbooku? Verujem da će da plane, nisam siguran da li da uzimam... Posebno me zanimaju one u boji.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 26/08/2015 : 00:34:53  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Na kraju ostaje problem da ako ne pišem recenzije dobrih epizoda, onda će ovo pisanje monotonih pljuvačina brzo dosaditi, srećom pa sam već najavio penzionisanje tokom sledeće godine, tako da još par negativnih recki neće mnogo urušiti prosek.

E ovako ćemo: ako ti odeš u penziju s recenzijama odo i ja. Pa ja sam prije godinu dana gotovo izgubio svaku volju za recenziranjem kako me je slabo tko s Nathanom pratio. Tada se pojaviš ti, digneš sve na novi nivo i onda najaviš penziju. E neće ići, bar još desetak Nathana od tebe očekujem, pa ću onda razmišljati o prihvaćanju tvoje penzije.

Au, udaraš me gde sam tanak. Ako se ti penzionišeš pa šta da čitam svakog meseca. Ajd videćemo u januaru gde smo, sad se treba koncentrisati na obaranje godišnjeg rekorda.

Ali shvatio sam suštinu priče - manje gušiti sa nebitnim detaljima.
Za sledeću recku (NN 143) nema pomoći, jer je već gotova i šaljem je DeeCayju za koji dan, samo da sredim sličice. Tu će Giudi da padne mrak na oči kad vidi šta sam radio jadnom Pianiju.

Ali ubuduće ću probati opuštenije, pa kako bude.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10867 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 26/08/2015 : 00:37:30  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Eto vidis...salo sam letimicno pogledao naslove, a nisam ni vidio da ce biti 5 koloriranih prica...pa cijena kakva je opet nekako opravdava ono sto dobijamo sa ovom knjigom.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7539 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 26/08/2015 : 00:42:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

Ima neko da je upoznat sa kratkim pričama koje idu uskoro u LL Superbooku? Verujem da će da plane, nisam siguran da li da uzimam... Posebno me zanimaju one u boji.

Ne očekujem neku veliku kvalitetu s obzirom na kratkoću priča. Djole je, čini mi se, par njih već recenzirao.

Ali ovo je veliki raritet da su gotovo sve priče skupljene u jednu knjigu i s obzorom na to ovo je, bar meni, neprocjenljivo izdanje.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 26/08/2015 : 00:44:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Au, udaraš me gde sam tanak. Ako se ti penzionišeš pa šta da čitam svakog meseca. Ajd videćemo u januaru gde smo, sad se treba koncentrisati na obaranje godišnjeg rekorda.

Za sledeću recku (NN 143) nema pomoći, jer je već gotova i šaljem je DeeCayju za koji dan, samo da sredim sličice. Tu će Giudi da padne mrak na oči kad vidi šta sam radio jadnom Pianiju.

Da, ali kad pogledas, ako se nece radnja prepricavati i ako nema nekih velikih zanimljivosti za izvuci, sto onda uopce pisati. U takvom slucaju recenziju i nose neki detalji i malo izrugivanja s njima. Nemoj kide nista mijenjati, pogotovo ne radi mene koji ne pisem nista. Guraj ti svoj stil i pisi, nisi nimalo ukocen nego itekako zabavan i kvalitetan. Nego poanta je da te nebuloze na koje naidjes te toliko ne nerviraju da pricu koja nosi dobar ili solidan "moze proci" dojam unakazis s ocjenama.

Edit: sjecas se kad si se sprdao sa onom Vigninom western pricom gdje se pojavio i Doc Holloways, sam si rekao da je prica pozitivna na prvu, ali kad se pogleda sto je sve nadrobljeno, keci i duje se mogu komodno zalijepiti.

Edited by - Giuda Ballerino on 26/08/2015 00:49:51
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7539 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 26/08/2015 : 00:45:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

Eto, sve si shvatio. Vidiš kako se bjelolasica, s jedne strane, ne zamara puno s detaljima u recenzijama, a s druge strane pogledajmo tebe. Izgorit ćeš od silne analize. Smanji gas pa idemo u nove radne pobjede.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 26/08/2015 : 09:58:28  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nemoj ga slušati. Pišeš dobro, mene ne gušiš s detaljima tako da pusti što ovi ljubomorici pišu.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/08/2015 : 15:50:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ubačeni agent
Nathan Never
NN LIB 40c | 96 str.
by Jerry K.

Jonathan Keegan policajac je na zadatku koji se pod drugim imenom i kriminalnim dosjeom ubacuje u zločinačku bandu Sammyja Walkena kako bi ga napokon priveo licu pravde. Novi cilj Walkenove bande je pljačka raketnih bojevih glava za čije demontiranje je zadužena tvrtka Yakami. Međutim, Vijeće sigurnosti zaduži Agenciju Alfa da poradi na osiguranju Yakamija i Nathan bi nesvjesno mogao poremetiti Jonathanove planove. Istovremeno, Jonathan sve više potpada pod Walkenov utjecaj i pitanje je da li će uspjeti izvršiti zadatak do kraja...

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/08/2015 : 15:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

To ti je stari, raritet. Nigdje se nije skupilo na jednom mjestu sve kratke priče, neke od ovih je teško i nabaviti u pravom izdanju. To će ti planuti pa nabavljaj.

Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 26/08/2015 : 16:53:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Stigo' Nathan, a i ostalo, ali je Nathan najvazniji i zato je na prvom mjestu na ovoj slicici. Kupio sam jos neke stvari, ali mi se neda puno slikavati, ovo je samo zbog Nathana, ostali su tu da ne bude prazna pozadina.

Inace, trenutno sam u francais djiru, citam BD science-fiction.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/08/2015 : 19:13:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Giuda, ti živiš u Italiji?

Go to Top of Page
Page: of 581 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.77 seconds. Snitz Forums 2000