forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 EU primanje izbjeglica i migranata
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 224

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/09/2015 : 19:19:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
Poncho, sve kreće od toga kada se bogatstvo jedne zemlje počinje izgrađivati na bogatstvu tuđe zemlje.

To je početak svega!

Podizati zidove ispred ovih ljudi ili zatvarati im granice na druge načine zato ne samo da je samo po sebi neljudski, nego je i u širem kontekstu krajnje licemjerno, ma jednostavno preodvratno.

Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 04/09/2015 : 19:20:59  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by senokute

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by lwood

zašto ti tintone misliš da su balkanci nešto pretjerano licemjerni?

Za početak, trube o europskom licemjerju, a ipak su odlučili ući u EU.

Drugi primjer: danas se gleda ksenofobno na nadolazeće izbjeglice, a kad nas na zapadu podcijenjuju i doživljavaju kao nižu rasu, to nam predstavlja problem.

Kao treće, imali smo i mi izbjeglice u ratu, a sad ne osjećamo ni dozu empatije prema ljudima koji su u istim problemima.

Udaljimo se od teme:

Četvrti (pomalo banalni) primjer: kad nam sudac u bilo kojem sportu dosudi sumnjivi faul, makar na centru, radi se o antihrvatskoj/antisrpskoj/antibosanskoj zavjeri i najvećim lopovima. Kad se suprotno ekipu ošteti na milijun načina, svi šute.

Treba još?

1.Siguran san da među ljudima koji jesu za EU ima puno onih koji su za tu opciju čisto iz razloga šta nan je to nažalost jedina ozbiljna opcija.
2.Meni je sve isto, mogu dolazit i Šveđani. Ako postoji plan šta napravit s tin ljudima.
3.Prema izbjeglicama je u to vrime bilo vjerovatno jednako ksenofobije ka i danas al nije bilo interneta.
4. E to je posebna priča. To su ovi šta in je još uvik Nakamura kriv.

Mislim da ovde apsulutno nisi u pravu.
U to boba sam bio tako reci serijski izbjeglica.
Prvo u Bosni, pa Dalmacija, pa opet Bosna, pa na kraju u Njemacku,
i svugdje je tretman bio i vise nego human.
Nikakve probleme danasnjeg tipa nisam dozivio.

Sa izbjeglicama iz Bosne san radija za vrime rata. Ni hrvati nisu baš bili rado viđeni jer su jako često ostavljali kaos iza sebe. Hotel Marjan u Splitu bi recimo bolje proša da je bombardiran.
Muslimanske izbjeglice su uglavnon bile smještene u kampovima i kontejnerskim naseljima, i lokalnom stanovništvu baš i nisu bili dragi.Pogotovo iza 1993.
Da mi mater nije imala u to vrime humanitarnu orgganizaciju pa da se svega nisan nagleda i ja bi bija uvjeren da je sve bilo divno i krasno.
1994. u Rijeci policija je na korzu zaustavila cilu moju ekipu(Nekakav festival u Palachu).Prijatelja izbjeglicu iz Sarajeva koji je tada ima niti 17 godina su maltretirali pola sata jer da šta ne brani Sarajevo nego se zajebava po Hrvatskoj.
Bilo je praktički isto ka i sad samo su ljudi šutili ili mrmljali sebi u bradu. A danas internet trpi sve i svakome je dostupan.

Sve ti vjerujem. Bilo je svacega, ali ipak kad uzmemo u obzir koliko je tih izbjeglica bilo, sve je to proslo i vise nego
humano.(bio sam 92 u Omisu i Trilju u privatnom smjestaju dok je neka rodbina bila u Splitu u kontenjerima)
Mislim, nije niko morao nekog izbjeglicu privatno smistiti,
a pogotove ne mene muslimana, ali ti ljudi su to ucinili, masa njih. Ja sam im na tome zahvalan dok sam ziv.

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 04/09/2015 : 19:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
Ne bih više izvlačio kartu kolonijalizma. Ne može to biti vječno opravdanje za sve. Da se razumijemo, takvi smo i mi- uvijek su zle sile krive za sve. Problem i jest kad jedan narod zapadne u vječnu ulogu žrtve. To ne volim ni kod nas, a ne sviđa mi se ni kod njih.

Evo mi ovdje na forumu, što mi nosimo nekakvu povijesnu krivnju za kolonijalizam?

Poanta je- ne može uvijek zli zapad (sad smo i mi dio tog termina) biti krivac za sve i pokriće za sve neuspjehe pojedinih naroda.

I sirijcima i nama i grcima i svima takvima bi bilo pametnije da za svoje nevolje prestanu kriviti druge (i prestanu emocionalno ucjenjivati) već da zasuču rukave (u sirijskom slučaju i puške u ruke) i naprave neki vrag osim vječnog kukanja.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 04/09/2015 : 19:30:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:
Originally posted by Willer

Poncho, sve kreće od toga kada se bogatstvo jedne zemlje počinje izgrađivati na bogatstvu tuđe zemlje.

To je početak svega!

Podizati zidove ispred ovih ljudi ili zatvarati im granice na druge načine zato ne samo da je samo po sebi neljudski, nego je i u širem kontekstu krajnje licemjerno, ma jednostavno preodvratno.

Ma i to je dvojbena teorija. Misliš da je uspon Engleske nastao zbog kolonija? Il su doživjeli napredak pa krenuli u koloniziranje?

Evo znam pouzdano za Njemačke kolonije, to sam čitao. Samo Togo i ona kolonija na pacifiku su bile profitabilne, ostalo čisti gubitak.

Francuska je više novca okrenula od plantaža šećerne trske na Martiniqueu nego od sveg onog teritorijalnog carstva u sjevernoj i zapadnoj Africi.

Prije će biti da je kolonijalizam rezultat gospodarskog napretka nego obrnuto.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/09/2015 : 19:45:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message

http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumne/Zlu-ne-trebalo-Denisa-Romca/Zidovi-21.-stoljeca

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/09/2015 : 19:48:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Jergovićev komentar u Jutarnjem:

http://www.jutarnji.hr/miljenko-jergovic-o-fotografiji-koja-je-potresla-europu-smrt-ajlana-al-kurdija-nece-nam-biti-oprostena/1409885/

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47393 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/09/2015 : 19:55:48  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

To je početak svega!

znači triba pustit milijune ljudi da nahrupe ovde?
i imat pizdarije za 20-30 godina a vjerovatno i ranije?
to je po tebi bolja opcija?

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/09/2015 : 19:57:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
Ha, "white guilt", besmislen i termin i osjećaj, u najmanju ruku kada su u pitanju obični ljudi, tj. 99%, slažem se po tom pitanju u potpunosti. A i za ovaj 1% boja kože je irelevantna, važna je politička i ekonomska moć, preciznije, visoka pozicija u aparatu te imovinska kartica i bankovni račun koji daleko nadmašuju većinu.

Napredak i koloniziranje kojim se ono pojačava s jedne, i propadanje kolonijalizirane zemlje s druge strane, idu usporedno, već smo pisali o tome ovdje. Isto nekad kao i danas, samo na različite načine: pogoni korporacije u malim zemljama uz nikakve radničke plaće, zabrana dvostrukog oporezivanja, zakoni prilagođeni naprednijoj zapadnoj tehnologiji, politike poticaja, financijska, bankarska svemoć itd. I još ratovi kao plus. Francuska bi preživjela bez miješanja u situaciju bivših kolonija. Ali to svejedno i dalje radi, prema nalogu korporacija koje financiraju izborne kampanje. Baš kao i VB i ostali.

O tome se radi, što to jednako traje danas, što Hollandeovu sirijsku politiku premalo ljudi dovodi u pitanje. Zamisli ti tog idiota, svidjelo mu se ratovanje na Maliju, pa je poželio još malo u Siriji. Ista je stvar s Bushem, kao da se zauzimanje naftne industrije Iraka i otvaranje vrata Al-Qaedi dogodilo prije 300 godina?

Čak je i primanje migranata i izbjeglica sastavni dio politike izrabljivanja, kroz nikakve plaće za teške poslove, ali bolje i to nego bijeda i pustoš koje su ostavili iza sebe. I onda tu barem zakratko prestaje svaka priča o krivnji, kapitalizmu, kolonijalizmu... izbor je ili otvaranje vrata ili nove slike gušenja i utapanja.

Pa razmislili mi nakon toga malo više i o istim slikama po Africi, Aziji...!
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 04/09/2015 : 20:01:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
Jergović ne preza ni od čega... Parazitira na ljudskoj patnji.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/09/2015 : 20:03:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
@ lwood

Ne bi bila riječ o milijunima nego o desecima tisuća na razinama pojedine države, ili eventualno nekoliko stotina tisuća do milijuna ili dva na razini čitave Europe.

Koliko je naših ljudi prije 70 - 75 godina sklonište pronašlo u El Shattu, i koliko su oni "pizdarija" prouzročili Egipćanima? Koliko je ljudi s područja bivše Juge prije 20 - 25 godina sklonište pronašlo u Njemačkoj, Švedskoj i diljem Europe, i koliko su "pizdarija" u tim državama izazvali?

Razumijem da ti razbacivanje milijunima i pumpanje brojki zvuči atraktivno u cilju podizanja paranoje, ali ipak...

Edited by - Johnny Difool on 04/09/2015 20:04:07
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/09/2015 : 20:17:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

To je početak svega!

znači triba pustit milijune ljudi da nahrupe ovde?
i imat pizdarije za 20-30 godina a vjerovatno i ranije?
to je po tebi bolja opcija?

Hrvatska sasvim sigurno ne treba pustiti milijune ljudi, a čak to niti ovi EU licemjeri od nje ne traže.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/09/2015 : 20:19:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ne bi bila riječ o milijunima nego o desecima tisuća na razinama pojedine države, ili eventualno nekoliko stotina tisuća do milijuna ili dva na razini čitave Europe.

Koliko je naših ljudi prije 70 - 75 godina sklonište pronašlo u El Shattu, i koliko su oni "pizdarija" prouzročili Egipćanima? Koliko je ljudi s područja bivše Juge prije 20 - 25 godina sklonište pronašlo u Njemačkoj, Švedskoj i diljem Europe, i koliko su "pizdarija" u tim državama izazvali?

To je otprilike to.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 04/09/2015 : 20:33:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
Šta druga treća generacija naših gastarbajtera puca po redakcijama i vlakovima? Ako je, i to je katastrofa.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/09/2015 : 20:34:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

podaci iz 2013

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/09/2015 : 20:45:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Poncho

Šta druga treća generacija naših gastarbajtera puca po redakcijama i vlakovima? Ako je, i to je katastrofa.

Znali su i neki naši raditi njasra, bilo je par otimica aviona npr. ili onaj atentat na Vladimira Rolovića u Švedskoj.

Nije ista priča (jer je imala i Udbine višestruke zločine još u igri), ali nije ni baš toliko različita: došli ljudi iz strane zemlje i oteli avion/ubili čovjeka.

EDIT: Nećemo o ovome, em nije tema em je zabranjeno, samo navodim slučaj da nisu primjeri afričkih i azijskih doseljenika kao izazivača nevolja jedini.

Edited by - Willer on 04/09/2015 20:47:43
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 04/09/2015 : 20:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
Da, nekad bijaše. Samo koliko je i tad civila stradalo? Ne računam veleposlanike i sl. To su metode ala IRA il ETA, žrtve su ljudi iz nepoželjnih režima. To nekad i sad Jihadisti, nebo i zemlja.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 04/09/2015 : 20:55:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
Osim toga današnje generacije "naših" se ne bave terorizmom.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/09/2015 : 21:06:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
Pa dabogda i slučaj Charlie Hebdo jednoga dana potpao pod "nekad bijaše". Vidiš da opet dolazimo i do konteksta vremena (u kojem je osnovan "Kalifat" nakon stotina godina) i o promilima stanovništva koje se na takvo što loži. Ako ISIL i Al-Qaeda propadnu ili im se smanji utjecaj, gubi se samim time i motiv i inspiracija, barem za veliku većinu potencijalnih terorista. Koji već i takvi čine malu manjinu.

Ali vidi, Kurdi uz svesrdnu pomoć američke avijacije napreduju prema Raqqi. I što se događa? Turska se upliće u rat bombardirajući PKK, i kurdska ofenziva na prijestolnicu ISIL-a staje. NATO daje blagoslov turskoj akciji, uključujući Hrvatsku kao članicu.

Istovremeno, Al-Qaeda (od koje se ISIL odmetnuo) blisko surađuje s FSA u provinciji Idlib. Smeta to ikome sa Zapada? Ma kako da ne...

O tome se radi.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17243 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/09/2015 : 21:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Ako zbrojimo svaki plus i minus glede tih događanja oko izbjeglica s bliskog istoka doći ćemo do zaključka kako je to sve dio jedne uigrane ekipe ...
No dobro, što žele te izbjeglice koje nisu ni školovane ni obrazovane da bi pomogle našem društvu? Oni su tu da bi se uhljebili na naš račun i mi bi to trebali mirno promatrati bez ikakvih pokušaja kritičkog razmišljanja?
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/09/2015 : 21:07:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Hm, "čisti" i "pravi" Norvežanin Anders Breivik, obrazovan i uljuđen Europljanin, je u jednom danu pobio 77 svojih sunarodnjaka, što je vjerujem manje od zajedničkih žrtava u svim terorističkim napadima u Europi u posljednjih valjda i 20-ak godina.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19790 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 04/09/2015 : 21:12:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

Hm, "čisti" i "pravi" Norvežanin Anders Breivik, obrazovan i uljuđen Europljanin, je u jednom danu pobio 77 svojih sunarodnjaka, što je vjerujem manje od zajedničkih žrtava u svim terorističkim napadima u Europi u posljednjih valjda i 20-ak godina.

Odlično je integriran u društvu.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17243 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/09/2015 : 21:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

Sudjeluješ u montiranom procesu!!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/09/2015 : 21:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Zajeb u gornjem postu, želio sam napisati "više od zajedničkih žrtava...", a napisao sam "manje". Nakon citata nema smisla editirati.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47393 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/09/2015 : 21:24:46  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

@ lwood

Razumijem da ti razbacivanje milijunima i pumpanje brojki zvuči atraktivno u cilju podizanja paranoje, ali ipak...

el shat?
egipčanima nisu ni mogli prouzročit sranja i da su tili jerbo su bili pod britanskom kontrolom.
usput na selu iman stariju rodicu koja je bila tamo ka dite.
ispitiva san je par puta,arapi se nisu smili niti približavat kampu di su bili naši.
ako bi pokušali britanci bi ih tukli šibama.
eto toliko da znaš.

šta se tiče milijuna,to je točna brojka.
ovo je samo probni balun.
eno obrni teletext na rai-u pa pogledaj šta je američki general D. reka za abc. otprilike :"kriza sa izbjeglicama bi mogla trajat 20 godina."
doduše ja mislin da če trajat i duže ako se nešto ne učini .

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19790 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 04/09/2015 : 21:25:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

Zajeb u gornjem postu, želio sam napisati "više od zajedničkih žrtava...", a napisao sam "manje". Nakon citata nema smisla editirati.

Ima smisla, Krugera ionako poal foruma ima na ignoreu.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page
Page: of 224 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.12 seconds. Snitz Forums 2000