Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 07/09/2015 : 20:06:41
|
quote: Originally posted by VALTER
Kina je ono što je Njemačka bila hiljadudevetstočetrnajste - narastajuća sila koja baca rukavicu u lice svjetskom hegemonu (Velika Britanija 1914. = SAD danas). Rusija je kineski saveznik, srećom, jači nego što je Austro-Ugarska bila 1914. Njemačkoj.
hm,nije baš najbolja usporedba. kina i indija su največi dio povijesti imali največa gospodarstva. prije se vračamo na stari uzorak od prije recimo 300-400 godina s dodatkom usa.
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 07/09/2015 : 20:22:25
|
poslednje što se čulo je kako hordokovski u nemačkoj hvali rusiju
nego elmudine, ako ti jasno nije da iza prvog čečenskog rata kao i da su dudajev i basejev bili igrači zapada baš kao i hordokvski, lebedev, berezovski sve čifut do čifuta ..ako ti to dosad nije jasno onda ti ništa nije jasno, bar kad je rusija u pitanju...
u prvom čečenskom ratu, ruska armija pretrpila je sramotne poraze, vojnici su izdani i uvučeni u gradsku borbu gde ih je preteća islamske države skidala kao glinene golubove, narod zapao u apatiju, a kriminalci i oligarhija procvetali...
sve do drugog čečenskog rata, gde je za glavnokomadujučeg imenovan Putin, tad se grozno obkoljava, ravni sa zemljom, a džihadiste tamani makar kenjali, ruska vojska izvojevala prvu pobjedu a rusija doslovno spašena od raspada
oligarhija se hapsi, ili ih ruska magla guta il londonska sasvim svejedno
od drugog čečenskog rata ruska armija niza sve same majstorice-abhazija, osetija, krim, donbas
provocira zapad i na nebu i na zemlji
rusija15 nije isto ko rusija95, ko neveruje moraće da veruje |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 07/09/2015 : 20:26:05
|
ma ajde,čečeni su toliko izdrkali u vrime sssr-a da me uopče ne čudi šta su pokušali iskoristit priliku za odjeb |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 07/09/2015 : 20:28:35
|
quote: Originally posted by lwood
ma ajde,čečeni su toliko izdrkali u vrime sssr-a da me uopče ne čudi šta su pokušali iskoristit priliku za odjeb
a zapad iskoristio tu njihovo bolnu ranu za vlastite interese..neznam što bi to bilo čudno od zapada, ni prvi ni poslednji put |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 07/09/2015 : 20:28:58
|
svak gleda svoj interes. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38008 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38008 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38008 Posts
Posted - 08/09/2015 : 12:38:28
|
http://www.index.hr/vijesti/clanak/oni-podizu-i-spustaju-palceve-njemacka-i-svedska-sudjeluju-u-odlucivanju-o-ubojstvima-u-afganistanu/840677.aspx
a ovo bi moglo i na topic o izbjeglicama
In rebel territory (mainly NSyria) groups put billboards on border crossings w/ Turkey, saying: "Where r u going, teacher don't emigrate."
Also anti-emigration billboards in rebel areas with text: "Doctors, dont emigrate, my son is sick, he needs you." https://pbs.twimg.com/media/COUmDbnWcAAPZKU.jpg
In ISIS territory, rulers also fearful of Syrian population leaving to EU.
I got this ISIS-document: "Warning doctors, pharmacists who left Caliphate. Return or we confiscate ur property" https://pbs.twimg.com/media/COUocl2U8AAHbe7.jpg
Plus, Syrians leaving to EU is shock to ISIS /Islamists bcz emigration (Hijra) should be done 2 Muslim countries not to "land of Kufar"
In Kurdish areas, YPG also very worried about departure of Kurds to EU. They fear "permanent demographic changes in Syria."
In Kurdish Afrin-area (nw-Syria), YPG introduced new rule: People cant just leave Afrin any longer, they need special permission.
Also Kurds in Afrin can't sell houses anymore, this to avoid that others buy houses & permanently change demographics of area
In Syria regime-areas same worry about ppl leaving to EU. If it continues at current rate, who will defend area against rebels & ISIS?
Ads in regime-areas say: "Join armed forces, with our army we gain our country." & "Your country needs you." https://pbs.twimg.com/media/COUteHkUcAASuz6.jpg https://pbs.twimg.com/media/COUteHoU8AA6KgA.jpg
Also minority Ismailis, Druze, Armenians r leaving Syria. Hardly anyone cares about them. Main Syria groups happy they r dumped in Germany
predanost Kurda borbi za slobodu "from Mishta Nur battle, YPG & rifle! Photo by YPG press team" https://pbs.twimg.com/media/COPZM05UAAAhDPU.jpg
https://news.vice.com/article/thank-you-all-for-your-support
Ayn Issa: Burkan Al Furat forces clashing with Daesh in Hisha village, halfway between Tel Abyad and Raqqa
Satellite image of the Sandstorm currently hitting Syria
Shocking images of attacks against Kurds! "Not Confirmed" https://twitter.com/Kgthetweet/status/640995680819896320
Reports of protests against al-Nusra in Aleppo https://pbs.twimg.com/media/COUK_UjUkAAXQ-P.jpg
Libya's Migrant Trade: Europe or Die (Trailer) https://news.vice.com/video/libyas-migrant-trade-europe-or-die-trailer
vec prve slike o mogucoj "Siriji poslije IS" - Obama & Putin secret deal: Assad stay, IS gone.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 08/09/2015 : 13:03:52
|
ove crtkarije su potpuno besmislene. a i teško bi sve strane pristale na to. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 08/09/2015 : 13:10:08
|
ja san radia podjelu na ratnom stanju po distriktima . to bi otprilike izgledalo ovako:
znači ,sirija bi se raspala na 4 države;šijitsku(kafeno),sunitsku(plavo),kurdsku (žuto)i druzijsku(narančasto). al sumnjan da bi iranci pristali da šijitski dio nema poveznicu s irakom. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 08/09/2015 : 14:07:48
|
Znači Damask bi išao sunitima? Ionako su oni u tom gradu u većini. Ali ako bi se primijenilo trenutno stanje na terenu, Kurdi ne bi mogli dobiti cijeli onaj sjeverni dio, jer dio tog teritorija još uvijek Isil kontrolira, Kurdi se još nisu tamo povezali (mislim na onaj sjeverozapadni pogranični dio u kojem Turska planira uspostaviti nekakvu tampon zonu kako bi onemogućila Kurde da spoje taj teritorij). |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 08/09/2015 : 14:19:13
|
ne bi,stari Damask bi iša šiitima. ova okolica bi išla sunitima |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38008 Posts
Posted - 08/09/2015 : 14:22:21
|
A Turska ce i pokusati sve sto je u njezinoj moci da Kurda tamo nema. No, pitanje je samo tko to njima odgovara. Podupirati al Nusru (znaci al Kajdu) je igranje s vatrom.
Ako Rusija stvarno zaigra malo zesce, karte bi se mogle dobro promijesati, jer koga Zapad zapravo zeli u Siriji? Ti takozvani "umjereni" pobunjenici su trazeniji od LMS 4 glancera. Mozda bi na kraju ipak morali prihvatiti Assadov opstanak. Tko bi to rekao npr. prosle godine. :D
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 08/09/2015 : 14:24:45
|
pretjeruješ. lakše je nač lms 4 glanc nego umjerene islamiste,ups pobunjenike. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38008 Posts
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4601 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 08/09/2015 : 15:30:34
|
ljudi moji,jel analitičari CIA-e prate ovaj protok informacija koji tu kola?
suvim zlatom bi ove podatke platili
|
Vamos a la playa tralalalala |
Edited by - igor 12 on 08/09/2015 15:31:53 |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 08/09/2015 : 19:23:22
|
Nece.. U pitanju je jedna druga vrsta operacije.....vjeruj mi |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
panzer
Advanced Member
12626 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 09/09/2015 : 10:36:44
|
a kad je Tađikistan bija normalan? |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 09/09/2015 : 13:00:37
|
Maloprije na radiju javili da su pobunjenici (Al Nusra ) zauzeli zračnu luku koja je bila posljednje uporište Assadove vojske u pokrajini Idlib. |
|
|
Topic |
|